eko

love it or leave it!

2009-12-31

Kategori: Min vardag

Så var det här året slut. Jag hade tänkt skriva en lista om saker som hänt under året men tiden har inte riktigt infunnit sig. Nåt nytt som har hänt det gånga året är ju att jag fått min älskade Nemo. Gjort nåt jag tidigare aldrig gjort? Fött barn. Bästa minnet? Då jag födde barn. Ja som ni ser så kretsar mitt liv runt Nemo så alla saker som skulle stå på den listan skulle ändå bara innehålla svar rörande Nemo. Så svaret är kort och gott. Livet har fått en mening sedan Nemo kom!

Kommer nog inte att ge nått nyårslöfte. Slutat snusa har jag redan gjort för snart 3 år sedan. Gått ner i vikt har jag gjort också. Allt är perfekt som det är. ;) Har ett löfte som jag kanske ska ge men det tänker jag inte skriva ut här om jag inte lyckas.

Snart bär det iväg till syrran, vi ska fira nyår där. Blir nog kalas trevligt tror jag! Ska äta chiliräkor till förrätt. Oxfile med whiskeygrönpepparsås och potatisgratäng till varmrätt och vitchokladmousse till efterrätt. Längtar! Har redan gjort såsen klar här hemma. Danne höll på ramla av stolen då jag flamberade den. Han var inte beredd. Haha! Var iväg på Coop tidigare och köpte alhoholfritt bubbel, hoppas det smakar bra för det var rätt dyrt. Nästan 50 spänn för den lilla flaskan. Jaja, det kostar att vara... nykter?

Danne var och vaccinerade sig igår. Han har varit rätt så dålig inatt med feber och grejer. Brukar ha lite svårt för han då han är sjuk för han blir så HIMLA sjuk (såklart han är ju karl). Men inatt så var det faktiskt ganska synd om honom. Men nu är han piggare igen.

Gott nytt år på er!

Nemo 8 månader!

Kategori: Min vardag

Idag blir Nemo 8 månader. Det är helt sjukt vad tiden går fort. Häromdagen så lärde han sig att klappa händerna så nu gör han det heeela tiden. Det är så sött!

Igår åkte vi till Birsta på mellandagsrea. Vi hittade absolut ingenting. Kom hem helt tomhänta. Det var lite snopet, men det gör ingenting.

Hade tänkt att städa idag men är tyvärr hindrad av reumatismen som sitter i min högra handled för tillfället. Kan inte greppa saker så jag får helt enkelt vänta tills det släpper igen. Har haft det i snart ett dygn så det borde ge med sig snart.

Lyckad jul!

Kategori: Min vardag

Julafton var toppen bra! Nemo fullkomligt badade i julklappar. Han var helt lyrisk! Drog och slet i alla snören. Han fick jätte mycket fina saker. Har kommit på mig själv hela dagen med att gå och nynna på en massa sånger som alla nya leksaker sjunger. Är aldrig tyst här hemma numera. En del leksker låter fastän man inte håller på med dom... skumt det där.

Idag har jag jobbat. Var härlig julstämning på jobbet. Har myst på och ätit julmat... igen. Jag börjar bli liite less på julmat nu men än har jag mycket som ska ätas upp.

Hinner inte skriva mer, ska hem till svärföräldrarna och hälsa på. Tror att vi ska bli bjuden på julmat...

Tjing!

God jul önskar jag och Nemo!

Kategori: Min vardag

Slänger in en julhälsning till alla min läsare. Hoppas ni får en fin jul!

God jul!

Här händer det grejer.

Kategori: Min vardag

Ska börja med att berätta att jag tog nya krafter dagen efter mitt misslyckade knäckkok och kokade en helt utsökt knäck. Liite för hård men smaken var gudomlig. Stolt jag blir! Har även gjort mozartkulor som jag stod och rullade en hel dag kändes det som. Till veckan blir det att börja laga resten av julmaten som jag ska ha med mig till syrran. Vi åker upp dit och firar jul där. Men jag jobbar på juldagen så då måste vi ju åka hem. Vi brukar dela upp julmaten så alla som kommer gör sin del. Min uppgift har tidigare år varit att handla olika saker som inte lagas som nötter och sånt. Detta på grund av att jag alltid har jobbat som ett svin runt jul. Men i år så är ju så inte fallet så nu ska jag damma av mina gamla kocktalanger och fixa lite julmat. Ska bli spännande.

Nemo har fått flytta in i sitt rum och sover numera i sin egen säng. I torsdags så bestämde vi att nu fick det vara nog. Han protesterade en hel del till flytten och det skar i hela mitt mammahjärta. Fick stålsätta mig och intala mig själv till att det här är det bästa. Varken han eller jag sover bra då vi ligger kloss mot varandra. Att han protesterade så mycket är ju vårat fel, han vet ju inget annat än att ligga mot min kropp på nätterna. Det viktigaste var iallafall att han somnade i sin säng på kvällen. Men då han vaknar på nätterna vilket han såklart fortfarande gör så hämtar jag honom. Vill inte att han ska behöva ligga där inne i ensamheten och vara ledsen. Men jag tror faktiskt att han redan nu sover lite bättre. Första natten så vaknade han bara två gånger och det kära vänner, är rekord.

Kan även meddela att det inte är så långt bort att Nemo kryper nu. Han övar och övar men då han står på knä så lixom reser han sig upp på tårna i sådan ställning man har då man ska göra armhävningar om ni fattar. Har man en pappa som är bodybuildare så har man. Hur som helst så det bara tekniken som saknas nu. Kanske han får in den till julafton. Anja, din gran lever farligt!

Försöker få Nemo att säga mamma men det ända han säger är papapapa. Ska hans första ord vara pappa?! Ska det verkligen vara så? Är det inte nog med att han är en kopia av Danne?

Nemo sover
Tyst mamma jag försöker sova!


Bloggen ett år och det årliga knäckkokandet.

Kategori: Min vardag

Idag så fyller min blogg ett år. För exakt ett år sedan idag så skrev jag mitt första inlägg. Jag skrev om att jag hade kokat knäck. Lustigt nog så har jag kokat knäck idag med. Det är ju fantastiskt vilka rutiner jag har kring jul. Tänk om jag skulle ha lika bra rutiner på allt annat. Hehe!

Knäcken förra året blev ju misslyckad. Ja, ni kan ju gå in och läsa själva om ni inte kommer ihåg. Knäcken det här året blev ÄNNU mera misslyckad!! Jag fattar inte vad det är med mig och knäck?! Det här året så hade jag bestämt mig, jag skulla bara lyckas! Å hur gör man då, man använder en termometer såklart. 122 grader ska den vara tydligen för att den ska vara perfekt. Slippa hålla på kladda med kulprov å allt. Hur svårt kan det va? Termometern som jag hade var avsedd för kött och den gick bara till 95 grader. Men ugnen har ju en inbyggd termometer så det är väl bara att plugga in den och dra kastrullen dit med jämna mellanrum. Kände mig taggad som få, skulle tom avancera genom att göra apelsinknäck som jag så stor hade hittat ett recept på Internet.

Konstigt nog så tog knäcken otroligt lång tid på sig att bli 122 grader. Den blev bara 110 grader. Blev lite stressad och höjde värmen på spisen ett snäpp och ett snäpp till. Nu kokade det regält i grytan! Men knäcken blev ändå bara 110 grader. Testade tom det förbannade kulprovet och det visade att knäcken borde vara klar. Nu hade jag kokat knäcken mycket längre än vad jag hade läst att man skulle göra och jag började bli lite skeptisk till det hela. Den började nu bli rätt så mörk i färgen och en svag doft av bränt började sprida sig i köket. Lukten ökade rätt så snabbt och jag kunde snart konstatera att jag återigen hade misslyckats, BIG TIME! Vid det här laget var knäcken svart och jag fick nästintill utrymma köket på grund av den brända lukten. Hur kunde jag misslyckas så...? Termometerjäveln gick tydligen inte högre än till 110 grader, ja men säg det då för fan! Jag var arg, riktigt arg. Mitt nästa probelm, hur skulle jag bli av med skiten? Kunde ju inte bara lämna allt i kastrullen och slänga hela den vilket jag såklart var sugen på att göra. Näe, upp med skiten på ett bakplåtspapper och ut med hela skapelse i snön (ja det är sant) så den skulle kallna för att sedan slängas i soporna. Vet inte riktigt varför jag gjorde så men men. Tog ett hatkort som jag ska dela med mig av till er läsare. För att vara riktigt säker på att den verkligen var död så körde jag en kniv i den. Den knäcken kommer inte besvära mig nåt mer.
Knäckjäveln
Är det inte meningen att knäck ska vara ljus?


Skrattar ni inte nu så har ni ingen humor. Till och med jag kan tycka att det är lite komiskt så här i efterhand... fast bara lite, jag är fortfarande arg. God jul!

Dream on

Kategori: Min vardag

Så var äntligen helgen här igen. Även om jag är "ledig" om dagarna så känns det alltid lite speciellt med helg. Vi har inget inplanerat i helgen vilket jag tycker är jätte skönt, då kan man göra precis vad som faller en in. Jobbar ju på söndag men fram tills dess så ska jag nog bara njuta med min familj.

Är sugen på att förnya här hemma. Har suttit och kollat på lite kort på olika hus och så bara för att få inspiration till hur jag ska inreda här hemma. Blir helt sjuk då jag ser vad fint en del har det. Vi har det också fint men ibland så får jag bara sån lust att typ byta färger och sånt i rummen. Tex vårat sovrum är rätt så mörkt med vinrött och grått. Nu vill jag att det ska vara helt vitt där inne. Men då skulle jag måsta köpa så mycket nytt och det har jag inte pengar till. Så jag får nog fortsätta drömma helt enkelt.



Länkad

Kategori: Min vardag

Ja just ja! Jossan länkade till min blogg igår. Hon har ju alltid en länk till min blogg på sin sida men nu hade hon en länk i ett inlägg. Det märktes på min statiskt kan jag säga! Får se om det är någon som stannar kvar och läser min rappakalja. Välkommen isåfall!

Egentid på 30 minuter

Kategori: Min vardag

Vaccineringen igår gick bra. Såklart blev han ledsen men det gick över rätt så snabbt. På kvällen blev han lite grinig och även idag har han vårit lite smågnällig. Det märks att han inte är sig själv, annars brukar han ju aldrig gnälla... eller hur var det nu? Hur som helst så tycker jag att biverkningarna blev lindriga. Var beredd på att få en helt sömnlös natt igår men han sov ungefär lika illa som vanligt.

Nemo har precis somnat för natten, nu har jag hela kvällen med egen tid! Nä, just ja, han tar ju bara en powernap på 30 minuter för att sedan vakna och terrorisera sin mamma till klockan 23.00 eller så. Han är för söt mitt lilla gryn. Igår slog han igen ögonen vid 23.30. Jag hade han i våran säng för jag orkar ärligt talat inte stå inne i hans rum och hålla på. Mycket lättare att ligga berdvid honom. Innan han somnade så hann Nemo med att slita av mig stora tussar med hår, kolla om min näsa satt fast, sparka mig i magen, kolla om mitt öga satt fast, dra till mig med sina små knytnävar, kolla igen om näsan satt fast etc etc. Var rätt så mör innan han somnade, både psykiskt och fysikt.

Idag ringde dom från jobbet och undrade om jag kunde jobba några timmar ikväll. Tyvärr så gick inte det för att Danne jobbar. Och Nemo tycks vara inne i en fas då han är extremt mammig och pappig. Var hem till Dannes päron igår och han tokgrinade om dom höll i han. Inte heller fick jag sätta han i soffan bredvid mig. I knäet skulle det vara annars så grinade han. Känns inte så jätte kul att leja barnvakt då det skulle vara väldigt påfrestande både för barnvakten och Nemo. Fick snällt tacka nej till jobb vilket gör mig väldigt ledsen. Hade hemskt gärna jobbat men det är inte mycket att göra. Ska jobba på söndag iallafall.

Nu ska jag slänga i mig en kopp kaffe innan underbarnet vaknar igen. Min rast är snart slut... 

Leka på natten

Kategori: Min vardag

Nemo somnade så fint strax efter 19.00 igår. Kände mig nöjd över att ha fått honom i säng så bra tid. Sedan vaknade han och var klarvaken 20.30 tror jag det var. Gick icke att få honom att somna om! Han var även vaken 2,5 timme mitt i natten och tyckte att det var en fin idé att leka, det tyckte INTE jag. När ska detta vända?!

Nu ska jag ge ovannämda barn lunch sen bär det iväg till BVC för vaccinering mot svinis.

Twilight

Kategori: Min vardag

Såg på Twilight i lördags. My god alltså! Jag är helt kär i både den och New Moon. Kommer på mig själv med att gå å tänka på dom hela tiden. Vet inte om Danne tyckte att den var lika bra som jag gjorde men han satt troget och kollade med mig hela tiden. Vet inte om han pratade med mig, jag var helt inne i filmen.

Baby Whisperer

Kategori: Min vardag

Hela mitt liv kretsar runt Nemos sömn. Får ingen ordning på nånting känns det som och det gör mig väldigt olycklig. Att det ska vara så svårt att få det att funka. Är så många saker som inte alls är som jag vill att de ska vara. Tex vill jag få ännu mera fasta rutiner kring både mat och sömn, få Nemo att kunna somna själv, sluta stå och buffa, få han att sova hela nätter. Jag listan kan göras hur lång som helst. Vet inte vart jag ska börja...

Håller iallafall på att testa någon metod som går ut på att man ska väcka barnet innan det vaknar efter 30 min som mitt barn gör. Wake to sleep tror jag att det hette. Har inte riktigt kläm på hur det funkar eller hur man ska göra men jag har provat det 3 gånger nu och det har hittills funkat. Tydligen så ska det ha att göra med att dom går upp en väldigt lätt sömn innan dom till slut går der i den djupa sömnen. Detta tar alltså ca 30 minuter och vissa barn vaknar då de är i den väldigt lätta sömnen som mitt barn alltså gör. Väcker man dom då för att sedan snabbt söva om så går de ner i djupsömnen på en gång. Nåt sånt, det verkar kunna funka iallafall.

Barnvakt och julklappsköp

Kategori: Min vardag

Kan börja med att tala om att jag fick inga biverkningar mer än lite ont i armen av sprutan. Det tackar jag för! Till veckan är det Nemos tur, hoppas att det går bra för han med.

Igår var vi barnvakt till Zeke. Han var så himla go. Vi bakade pepparkakor, var i lekparken och tittade på filmen Hitta Nemo. Allt gick jätte bra! Nemo var väldigt fascinerad av sin kusin och följde honom med blicken hela tiden. Han skrattade jätte mycket åt Zeke. Som vanligt lämnade han ett stort tomrum efter sig då han åkte. Tur att vi har Nemo som håller låda så det inte blir alldeles för tyst och lugnt här.

I fredags så hade vi en barnfri dag i Birsta. Oj oj, vad mycket man hinner med då man inte har barnet med sig. Kändes nästan lite konstigt och jag längtade efter honom som en tok. Nästan alla julklapparna är köpta och det känns såå skönt.

Danne jobbar, Nemo sover och jag ska sträcka ut mig i soffan tror jag. Chefen borde vakna snart och då är det full rulle igen.

Ha en trevlig kväll!

Vaccinerad

Kategori: Min vardag

Nu har jag varit och vaccinerat mig mot svinis. Får väl se om jag blir dålig senare. Danne är hemma idag så han får ta hand om både mig och Nemo om jag blir dålig. Hehe, det gäller att planera. Känns så skönt att ha vaccineringen gjord så jag slipper tänka på det nåt mer. Synd bara att vi fick skjuta på tiden för Nemos vaccinering.

Det var helt omöjligt att få Nemo att somna om igårkväll. Till slut så tog jag upp honom och satt och myste med honom i soffan. Är väldigt svårt att hålla på några rutiner då han vaknar igen efter att man har lagt honom för natten. Jag blir tokig på det här. Fattar verkligen inte varför han vaknar igen VARJE gång. Ibland går han att söva om ibland inte.

Nu ska jag fortsätta städa. Tar det lite i taget för att hinna med.

Vad händer?

Kategori: Min vardag

Nog vill jag minnas att jag gjorde nya stycken i mitt förra inlägg... Vad är det för fel på blogg.se?!

Previously on Emmas liv

Kategori: Min vardag

Måste uppdatera lite här. Har ju inte skrivit på ett tag nu. Nemo är fortfarande förkyld. Han är så täppt i näsan och har hosta. Han sover inte längre på nätterna vilket såklart resulterar i att jag inte sover heller. Han kan oftast bara sova om han får ligga i min famn då jag sitter i soffan. Gissa hur lätt det är att sova då. Fick ställa in hans vaccinering imorgon, tar det nästa vecka istället och hoppas på att han är frisk då. Ska vaccinera mig själv imorgon istället. I övrigt håller jag på att städa här hemma. Allt har blivit släpande då jag har börjat jobba. Tar väldigt lång tid då jag har en sjuk unge under armen. Dessutom är jag så trött att jag vet varken ut eller in.Tänk att få sova mer än två timmar på en natt, i streck! De vore nåt det... Imorgon är det mammafika. Jag ska inte gå, vill inte smitta de andra barnen. Känns inte som att jag har tid heller. Fick jobba några timmar i söndags med väldigt kort varsel. Dom ringde och frågade om jag kunde jobba några timmar. "Ja visst när då? Nu!" Vart lite stressigt där. Ringde till Nemos morfar och frågade om dom kunde vara barnvakt. Det kunde dom tack och lov. Det gick jätte bra för dom att passa honom fastän han var sjuk och lite grinig. Han somnade i vagnen och sov i över 1½ timme! Så länge har han aldrig sovit i vagnen för mig. Fast det är ju lite mer ljud här inne i stan så han blir väl mera störd här. Danne är på möte på taxi och jag har tagit en paus i städningen. Snart vaknar väl Nemo igen. Han har sovit sen 19.15. Men känner jag honom rätt så kommer han att vakna om inte alltför länge och tycka att det är dax att kliva upp igen. Suck! Vilken dröm det vore att han somnade för natten den här tiden och sov hela natten. Vi har för övrigt tagit ut hans spjälsäng ur vårat sovrum så nu sover han i sitt eget rum. Fast då han inte sover på nätterna så får han komma till våran säng. Inte orkar jag stå där inne timme ut och timme in och försöka få han att somna om igen. Å nu så vaknade chefen...