eko

love it or leave it!

Solen skiner

Kategori: Min vardag

Idag har det varit enormt vackert väder. Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag måste ut och gå i den varma solen. När jag gått i ca 2 minuter så håller jag på att dö. Fan, vart har kondisen tagit vägen? Flåsandes som en gris så beslutar jag mig för att göra pinan kort. Jag går ett varv runt kvarteret och känner mig jätte duktig som har gått längre än till postlådan idag. =)

Annars så håller jag på och fixar inne i barnrummet. Ibland kommer jag på mig själv med att bara stå och titta där inne på vad fint det blir. Nu blir det till att fixa till mig lite snabbt. Ska ut och äta med min vän Sanna sen ska vi på bio och titta på "Män som hara kvinnor". Borde den inte heta tvärtom, kvinnor som hatar män. Iallafall så känner jag så ibland om min karl. Haha, nä jag skoja bara! Han är klart godkänd i mina ögon.... för det mesta iallafall hihi! =)

Bjuder på en bild på en tårta som jag gjorde på jobbet i somras. Jag har verkligen talang eller hur?

Trevlig helg!

Made by me

The smell

Kategori: Min vardag

Idag när jag höll på dammsuga så översköljdes jag plötsligt av en fruktansvärd lukt. Jag försökte lokalisera den men fick till sist ropa på Danne för att han skulle hjälpa mig. Vi gick runt och luktade överallt men hittade inte källan till odören. Till sist fick jag för mig att jag skulle lukta i munstycket på dammsugaren. Men shit alltså!!! Det luktar apa i våran dammsugare! Tvingade Danne att lukta och även han höll på ramla baklänges av den ohyggliga lukten. Danne fick sedan plocka isär hela dammsuagern i små delar och rengöra den del för del. Själv var jag så chockad att jag kunde inte göra annat än att bara skratta. Vad som var orsaken till att det luktade pyton i dammsugaren är annu oklart men vi kan nu meddela att lukten är borta.

Igår åkta vi till Birsta för att handla lite saker. Ett snabbt stopp gjordes såklart på Jula och jag hade tagit på mig trikåerna och svettbandet för att hinna med ett snabbt träningspass på deras finfina maskiner. När jag kommer fram till sektionen där alla träningsmaskiner tidigare stått uppradad så möts jag av ett bord fullt med kakor och kaffe. Dom hade nåt slags jubileum och bjöd därför på fika. Vilket hån va! Där hade jag tänkt bli slank och snygg och blir istället tvingade till att äta en massa kakor (man vill ju inte verka otacksam och storbjuden lixom). Kommer av mig så mycket av denna oförberedda händelse att jag inte riktigt blev mig själv igen förrens framåt kvällen. I övrigt var det en mycket trevlig dag. Iallafall så säger saldot på mitt konto att vi hade en lyckad shoppingresa...

Hittade detta gamla foto i gömmorna. Hon är en riktig akrobat våran Doris. =)

Doran

Kastrering

Kategori: Min vardag

Idag bokade vi tid för kastrering av våran Cornish rex hona. Känns jätte sorgligt. Vi hade ju tänkt ta en till kull på henne men omständgheter just nu gör att vi inte kan det. Det har även snart gått 3 år sedan sista kullen och det är det absolut längsta man ska vänta mellan kullarna för att det inte ska bli komplikationer vid födandet.

Känns lite fånigt att jag är så ledsen över det här när det finns dom som får ta bort sina älskade husdjur av olika skäl. Men för mig är det här jätte jobbigt! Hade ju hoppats på att eventuellt kunnat behålla en kattunge från lilla Doris men nu blir det inte så. Det här suger verkligen! Men jag får väl se det positivt, hon kommer förmodligen leva längre då hon inte äter p-piller längre och det är ju faktiskt mera värt! Men stackars lilla pyret kommer ju att ha så ont efteråt!

Sis, kan du kanske skicka ner en sån där "strumpa" som ni hade på eran kisse när hon kastrerades? Om du har den kvar? Du kan ju kanske skicka den med karln din om vi inte ses nåt innan dess.

Doris barn
Älskade Doris

Äntligen!

Kategori: Min vardag

Nu så är äntligen mattan på plats i barnrummet. Det blev jätte fint!! Men jag får inte börja ställa in möbler än sa mattläggaren. Tydligen så måste limmet torka ordentligt innan. Suck! Jag som hade hoppats på att få börja redan ikväll. Aja, har jag väntat så här länge så kan jag väl hålla mig ett tag till. Vi (läs Daniel) ska smacka dit listerna oxå. Vilka jag, turligt nog har målat sedan långt tillbaka. =)

Idag har jag varit på stan och käkat lunch med alla "mothers to be" från föräldragruppen. Det var riktigt trevligt. Det måste ju ha sett lite småroligt ut när vi vällde in på fiket, den ena större än den andra och ställer oss i kö för att köpa mat. Herregud! Hade jag jobbat där så hade jag blivit orolig för att maten inte skulle räcka.

Bjuder er på en bild idag. Men som sagt, golvlisterna är ännu inte på plats. Lite svårt att se på den lilla bilden men det är verkligen jätte fint.




Måndag

Kategori: Min vardag

Idag har jag mest gått runt och små städat hela dagen. Mattläggaren var här och spacklade golvet till den framtida barnkammaren. Guuuud vad jag längtar tills allt är klart så jag får börja ställa iordning i barnrummet. Blev så inspirerad efter att han varit här att jag började lite smått att tvätta upp täcken och kuddar och sånt som ska vara där inne. Kanske är lite tidigt men det skadar ju inte om det är gjort. Längtar så tills våran bebis kommer!

Har slängt ut madrasserna på bron i hopp om att alla kvalster och sånt äckel ska dö. Madrasserna får ju inte plats i tvättmaskinen så jag tänkte att det där får bli lösningen. Någon som vet om dom dör då? Säkert inte, men det känns ändå fräschare.

I helgen var jag på dop. Det var mycket trevligt. Jag hade på mig en jätte fin tunika som jag fått av min syrra i födelsedagspresent. Tack sis, den satt skitsnyggt!

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt. Hej hopp!

Å en sak till...

Kategori: Min vardag

Skulle vilja tillägga att jag är fullkomligt galen i serien The Simpsons så det ska jag gå och titta på nu. =)

Jag har blivit utmanad

Kategori: Min vardag

Utmaningen


Regler:

1. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
2. Utmana sju personer.
3. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de vet att de blivit utmanade.


Mina sanningar

1. Jag måste ha knäpptyst då jag ska sova annars kan jag inte somna.

2. Jag har svårt för att leva som jag lär. Jag predikar hit och dit om hur man ska tänka positivt och ta en dag i taget. Själv så oroar jag mig för saker långt in i framtiden som förmodligen aldrig kommer att inträffa

3. Jag har gått  KBT för sprutfobi.

4. Jag avskyr att kliva upp tidigt på morgonen, men mår som bäst då jag gör det. Känner mig väl duktig då.

5. Jag har spelat tvärflöjt i mina ungdomens dar.

6. Jag gillar inte att köra bil då andra är med. Går dock emot min rädsla ganska ofta genom att ha folk i bilen.

7. Mina favoritdjur är katter och sniglar.

Jag utmanar:

Sanna
Sen vet jag inga fler. Har inte så många vänner som bloggar... Har inte så många vänner alls. =(
Blev ju utmanad av Anja som redan gjort det här och hon hade redan utmanat Mabinta.
Men om någon känner att dom vill bli utmanad av mig så hojta gärna till så jag vet. =)

Födelsedag

Kategori: Min vardag

Så är min födelsedag slut. Tack alla ni som var här och gjorde den till en fantastisk dag! Har fått jättefina presenter av er allihopa! Jag har hur mycket fika kvar som helst. Tror minsann att jag ska ta med mig fika till dom på jobbet idag annars kommer det att bli dåligt. 

Det här var min sista födelsedag som jag firade utan att vara mamma. Nästa år kommer jag nog inte att kunna sitta lika avslappnat och svulla i mig fika. Då kommer jag att ha lite annat att fokusera mig på.

Hela helgen har varit en enda lång fest känns det som. I fredags så hade min katt namnsdag så det firade vi förstås. Haha, vi är inte riktigt klok jag vet... Sedan har vi firat min födelsedag både igår och på lördagen. Härligt! Blev nästan som att jag fyllde år två dagar i rad. Idag är det min ofödelsedag, tror dock inte att någon kommer att komma hit och fira det med mig. Hehe! 

Nu ska jag göra lite nytta innan jag ska iväg på jobbet. Ha det bra!!

Hello!

Kategori: Min vardag

Idag vart det ännu en tur till min tandhygienist. Har gått dit flitigt ett tag nu pga blödande tandkött. Hon berömde mig och sa att det såg jätte bra ut. Tyvärr så klarade jag inte riktigt färgkontrollen av tänderna. Mitt mål var att jag skulle vara prickfri då hon kladdat in mina tänder i den där röd/lila geggan men icke. Hade några prickar på framtänderna pga av att mina tänder är lite gropiga. Fan också! Ni ska bara veta hur mycket jag stått och gnuggat för att det inte skulle bli så. Aja, sånt som händer.

Igår kom min kompis hit med en massa presenter till barnet. Fick kläder, lite blöjor, en skötväska och massa annat kul. Tack så mycket!

Kan även avslöja att jag har bakat bullar idag. Så för er som kommer för att fira mig i helgen så vankas det bullar bara så ni vet.

Over and out.

Tisdag

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit hos barnmorskan. Alla prover var toppen bra. Tog även blodprov i armen idag. Jag tycker att jag är så duktig som har lyckats komma över min fobi så pass bra som jag gjort. Hon fick tom sticka mig 2 gånger, en i varje arm då hon missade första gången. Det var en jätte mysig sköterska som stack mig. Hon var så förstående och lugn och det är precis vad som behövs för att jag ska kunna slappna av ordentligt. Har även bokat in alla tider hos barnmorskan fram tills det är dax att föda. Fick även en tid en vecka efter beräknat födelsedatum, får väl se om jag kommer att gå på den.

Danne mår mycket bättre nu. Och jag har inte blivit sjuk ännu. Har sprungit fram som en dåre här hemma och spritat allt han kan tänkas ha tagit i. Hoppas jag klarar mig!

På söndag så fyller jag visst år också. Mitt största bekymmer är vad jag ska bjuda på för fika. Kan inte riktigt bestämma mig. Men det är ju ett lyxproblem. Sanna, du får komma på fika när du kommer hem igen, lovar att det blir ett speciellt fika bara för dig då.

I´m alive

Kategori: Min vardag

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera här. Ibland så hänger det över mig precis som andra saker som man borde göra men inte riktigt hinner med. Konstigt det där, hur någonting som man gör för skoj skull känns jobbigt. Känner väl en skyldighet mot er läsare antar jag.

Idag har jag varit ute och gått i den fina solen. Det är svin kallt ute men om man bara klär på sig ordentligt så går det alldeles utmärkt. Tyvärr så kan jag inte knäppa varken jackan eller täckbyxorna helt, ser nog rätt dum ut. Ser hur en del människor jag möter sneglar lite suspekt på glipan som blir över magen. Undrar om dom fattar att jag är gravid eller om dom tänker typ "dags att inse att du gått upp i vikt i jul". Hur som helst så är jag lite för snål för att köpa en gravidjacka. Vintern är ju snart över och vem vet om jag nånsin kommer va gravid igen. Då känns det lite onödigt att lägga ut en massa pengar på en jacka man kanske aldrig kommer att använda igen Näe, jag får nog stå ut och inse att folk skrattar åt mig bakom min rygg. Jag bjuder på det!

I övrigt så står allting stilla här hemma. Golvet i barnrummet är inte lagt än och jag börjar få lite småpanik. Vill ju kunna börja dona på lite där inne. Vill inte ha det kvar till sista veckorna då jag kanske inte kan röra mig lika fritt och smidigt som jag ännu kan. Ja alltså jag kanske inte kan röra mig helt problemfritt men lite småstånk och pustande får man ju stå ut med. Tycker fortfarande att det är alldeles underbart att vara gravid. Var till Birsta förra veckan och handlade lite bebiskläder, täcken och kuddar med mera. Känns bra att man kommit igång med det iallafall.

Danne kom hem för ett tag sen och var jätte dålig och kunde inte fortsätta jobba. Han har nu lyckats hitta en chaufför som kan hoppa in med kort varsel på skiftet ikväll. Nu har han gått och lagt sig så det blir min uppgift som chefhustru att lämna ut nyckel till taxin och ge lite instruktioner om bilen och skiftet till chauffören. Hoppas jag säger rätt och inte yrar till allting.

Hej hopp!