eko

love it or leave it!

Jobb och skadade träd

Kategori: Min vardag

Vet ni vad jag gjorde för galet igår? Jo, jag jobbade från 9 på morgonen till 20 på kvällen! Lite konstigt kanske då jag har en två månaders bebis men det gick jätte bra! Åkte hem några gånger för att ge Nemo mat plus att vi hade utpumpad mjölk i kylen om det skulle krisa. Bra att Danne fick känna på hemmalivet som förälder. Det hade gått jätte bra och Nemo hade varit jätte lugn. Men oj vad det såg ut här hemma! Disk och tvätt lite här och var, han hade inte direkt storstädat här hemma (som förövrigt fortfarande faller på min lott trots att jag har fullt upp med Nemo). Han kunde inte förstå hur jag klarade att både städa, laga mat och passa Nemo under dagarna...

Utanför vårat hus så håller dom på att gräva upp gatan. För några veckor sedan så såg jag hur de körde grävskopan rakt in i våran lönn så en stor gren gick av. Jag stod och blängde på dom i fönstret. De låtsades som att de inte såg mig och slängde snabbt upp den avbrutna grenen på flaket. Några veckor senare så hittar jag en av våra fågelholkar liggandes i smulor på marken, inte heller denna gång har de alltså försökt gjort något åt skadan de gjort. Idag så såg jag hur två av våra björkar var helt avsklade från bark på ett ställe och an av dem var även skadad långt in i träet. Gissa vilka jag misstänkte. Jag blev fly förbannad och stövlade ut till dessa gubbar och frågade vad de hade tänkt göra åt det här som ser rakt fördjävligt ut. De låtsades som att de inte hade sett skadan (skitsnack) men lovade att de skulle försöka reparera träden med nån slags salva. Några timmar senare så ser jag hur våra björkar blivit insmord i nåt som ser ut som blålera, vi får väl se om de blir bättre.

Nu ska jag gå ut och vattna, måste passa på medans Nemo sover. Tjing!

Läkarbesök

Kategori: Min vardag

Idag är Nemo 8 veckor exakt. Vi har varit till barnläkaren med Nemo. Allt såg bra ut och han väger nu 5865 gram och är 58,6 lång, huvudomfånget var nu 38,2 (då han föddes var det 35). Gud vad han växer! Förra veckan så plockade jag undan alla hans bodysar i storlek 56. Han kan fortfarande ha byxor och tröjor i storlek 56 men inte bodysarna. Känns lite konstigt att mitt lilla knyte aldrig kommer att vara så liten igen. Var hem till Jossan i min föräldragrupp igår. Hon visade kläderna som hennes son åkte hem från BB i. Dom var verkligen pytte små! Känns jätte konstigt att våra bebisar varit så små bara för några veckor sedan.  

Sen har vi varit ute och gått en sväng med, var lite rädd att det skulle bli för varmt för Nemo i vagnen men jag kände i vagnen där han låg och då var det mycket svalare där än utanför. Men jag vågade inte vara ute för länge. Hade gärna själv legat och gassat i solen ett tag men Nemo har inte velat varit själv en endaste minut idag. Han är väldigt svår att få att sova själv. Om jag ligger bredvid honom för att han ska somna så vaknar han bara en stund efter att jag gått därifrån. Nu ligger han och myser med Danne nere i soffan. Jag kände att jag verkligen behövde få lite tid för mig själv så då satte jag mig här och skrev ett inlägg om Nemo istället. Haha, han är det enda som cirkulerar i mitt huvud.

I helgen så funderar vi på att åka ner till Birsta. Har inte varit där sedan Nemo föddes. Sist jag var där var ju samma dag som han var beräknad och den dagen jag fick värkar. =)

Aja, nu är ni lite uppdaterade.

Hej!

Stavfel

Kategori: Min vardag

Ber om ursäkt för en del stavfel i tidigare inlägg, läste inte igenom det innan jag la ut det. För er som undrar vad åäa betyder så skulle det stå äta och ingenting annat. =)

Midsommarfirande och bröllop

Kategori: Min vardag

I fredags så packade vi in hela familjen i bilen och åkte ut till svärföräldrarnas stuga för att fira midsommar. Nemo var rätt så ledsen första tiden och jag fick mest bara sitta och trösta honom i famnen och gunga fram och tillbaka. Han gillar då det rör sig. Efter mycket om och men så somnade han till sist i Dannes famn och då var det dax för middag. Inte så lätt att åäa med honom i famnen så vi la försiktigt ner honom i babysitterna i hopp om att han skulle fortsätta sova. Det gjorde han oxå i typ 5 minuter sen var han vaken igen. Jag satt och gungade honom i babaysittern hela middagen så att han skulle hålla sig nöjd, det funkade faktiskt bra. Sen fick vi stressa därifrån för att Danne skulle börja jobba. Väl hemma så packade jag in mig och Nemo i den andra bilen och styrde ut till pappa. Nemo var vid det här laget oerhört trött men han vägrade sova. Han låg bara och småslumrade och om jag fick för mig att lägga ner honom i vagnen så blev han klarvaken.

Han blev lite smågrinig framåt kvällen, antar att tröttheten och även lite magont gjorde sig påmint och vi fick bege oss hemåt igen. Kändes inte alls kul att sitta helt själv i ett jätte stort hus på midsommaraftonskvällen. Eller själv och själv, Nemo var ju med men han säger inte så mycket.

Väl inne i stan igen så åkte jag ett varv bara för att inse att jag var den enda som var ute och åkte denna kväll. Det var nästan spökligt tomt på vägarna. Stannade till nere på taxi och surrade med Danne som hade en lugn stund mellan körningarna. Nemo blev ledsen då bilen stod still så vi åkte rätt så snabbt hem. Vid det här laget så var Nemo jätte ledsen. Han hade bara tagit några powernaps under kvällen så han var väl skit trött. Tog fram bärsjalen och stoppade ner honom i den. Han sov efter 1 minut och sov sedan i den resten av kvällen, fick tom gå och lägga mig med den fortfarande knuten på mig för att inte störa honom.

Igår var vi på bröllop. Det var otroligt vackert och jag rördes nästan till tårar. Nemo rördes också till tårar inne i kyrkan men det var av en helt annan anledning... Satte mig och ammade i ungefär samma stund som bruden skulle gå fram till altaret. Alla reser sig upp och vänder sig om och där sitter jag väl synligt och ammar såklart. Kunde ju inte direkt ställa mig upp heller. Ser att folk tittar på mig och som suckar att det är gulligt, jag kände mig minde gullig.

Sedan åkta vi bort till bröllopsmiddagen. Jag hade varit så förutseende att jag tagit med mig sjalen så den la jag ner Nemo i och sedan sov han där insvept, trygg och skyddad från alla som ville ta på honom. Visst är jag stolt och folk får gärna komma och titta på honom och så men ibland så vill inte jag att alla ska ta på honom, speciellt inte folk jag aldrig tidigare träffat. Det där kanske lät lite illa och jag kanske är lite överbeskyddande men vill ju tillägga att det dracks en del alkohol och sånna människor har inget uppe i Nemo att göra tycker jag.

När Nemo vaknade så var han förstås jätte hungrig och jag smög en bit bort för att sitta och amma honom i lugn och ro i ett hörn. Men med min vanliga tur så var det förstås dax för varmrätten precis då så alla gästerna reste sig från sina platser och ställde sig i kö för att ta maten som då var alldeles bredvid där jag satt. Suck... Hej hej...

Kvällen flöt på väldigt lugnt för vår del. Nemo grät knappt en enda gång där han låg i Dannes famn och folk kom fram och var så imponerade över att han var så lugn och snäll. Hyfsat stolt jag var då! Tror att sjalen hjälpte till mycket då han slapp få så många intryck första delan av kvällen. När bandet började spela så tackade vi för oss då ljudnivån blev rätt så hög. Nemo var vaken en stor del av kvällen då vi kom hem men han var helnöjd och grät ingenting! Är så glad att allting gick så bra. Skönt för oss alla tre.

Ett sånt här långt inlägg var det längesedan jag skrev, har oftast inte tid eller så har jag idétorka men nu hade jag ju en hel del att berätta även om allt i princip handlade om Nemo men han är mitt liv, mitt allt.

Sommarpojken

Möhippa

Kategori: Min vardag

lördags så var jag på möhippa. Min kompis ska gifta sig på midsommardagen. Under dagen så hade de varit och spelat paintball och spelat in en singel och massa annat skoj men jag kände att jag inte riktigt kunde medverka på det då det var hela dagen. Blir ju lite konstigt med amningen. Så jag medverkade under kvällen då de skulle grilla. Det var mycket trevligt! Jag var borta i 3 timmar vilket är det längsta jag varit ifrån Nemo sen han föddes. Danne var hemma och tog hand om honom och allt hade såklart gått jätte bra.

Igår var vi bara hemma och myste på. Regnet vräkte ner men det var lite mysigt tyckte jag. Då behövde jag inte få dåligt samvete för att jag inte gjorde nåt vettigt.

Idag så hade jag egentligen tänkt gå ner på stan men det känns inte så roligt att gå i det här vädret så jag tror att jag hoppar över det. Jag skulle ändå bara ner och klaga på att linnet jag köpte förra veckan redan gått sönder.

Äh, jag har inte mer att skriva om nu.

BVC

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit på BVC. Nemo väger nu 5230 gram och var 57,5 cm lång. Den här gången var det våran ordinarie sköterska och hon kunde återigen bekräfta vad alla har sagt till mig, man kan inte amma för mycket! Jag gav den andra sköterska en känga och berättade exxakt vad hon sagt till mig och att det gjort mig mycket ledsen och förvirrad. Känns skönt att få det ur världen.

Just nu är Danne ute och håller på såga ner våran stora fina asp som står vid garaget. Vi ska nämligen lägga ny asfalt på garageuppfaretn och då passade det sig tydligen inte men en stor asp med tillhörande rötter ivägen. Jag var inte alls så förtjust i idén att hugga ner den men jag fick ge vika. Får väl se det positivt, det blir mindre löv att kratta.

Nu har vi äntligen fått iväg alla tackkort från Nemos födelse också. Skickade även ett till BB/förlossning i Sollefteå eftersom jag är så grymt nöjd med deras vård där. Skrev en speciell hälsning till hon som förlöste mig. Hoppas det uppskattas.

Trevlig helg!

Yes!

Kategori: Min vardag

Nu har jag fått tillbaka min dator så nu funkar den igen.=D

Idag har vi varit ute på en långpromenad. Har ju tack och lov gått ner alla graviditetskilon plus lite till så nu har jag fått blodad tand att gå ner lite till, vi får väl se hur det går med det. Nemo vaknade när vi var nästan hemma och kom på att han var jätte hungrig så han skrek rätt så friskt där ett tag, tur att det inte var långt hem. Nu sitter han här i min famn och ler. Han har varit på väldigt bra humör idag. Natten däremot var mindre rolig. Han hade väldigt ont i magen stackarn.

Danne är och kör studenter till balen just nu. Jag brukar gå dit och kika på alla festklädda studenter men i år så hoppar jag över det. Har ingen ork att packa ner Nemo i vagen och allt annat stök. Fast jag ångara mig lite nu när jag kollade på webbkameran  på hemsidan http://www.harnosand.se/seochgora/webbkamera/nybrogatan.364.html ser ut att vara mycket folk och så. Aja, försent för det nu...

Jo men hej!

Kategori: Min vardag

Sitter här och skriver vid Daniels dator. Min är inlämnad på datasjukhus då den betedde sig mycket underligt. Tur att vi har två datorer. Dessvärre är den här datorn lite opålitlig och redan stängt av sig själv en gång. Den skulle behöva åka till en datakyrkogård, den är bortom all räddning.

Idag har vi hälsat på Nemos morfar med familj. Det var mycket trevligt. När vi kom hem så skulle Danne låsa upp dörren med min nyckelknippa som han då råkade tappa ner på bron. Försiktigt sa jag, den kan ju åka mellan brädorna och ner under bron! Då blev han naturligtvis tvungen att kolla om den verkligen kunde åka emellan och vad händer då han provar? Jo han tappar nyckeln rakt ner under bron. Bra! Jag var den enda som hade med mig nyckel. Hur ska vi nu komma in.? Danne fick springa över till grannen och låna nån lång pinne med en gripklo på. Slutet gott allting gott.

Igår lekte jag rörmokare, jag rengjorde vattenlåset under handfatet på toan. Har bara en sak att säga om det, blä! Men nu rinner vattnet undan som det ska.

Danne är ute i garaget och grejar med min bil. Han har slipat bort lite rost och har lackat så nu blir den nog jätte fin. Han ska även lägga på sommardäcken på den. Haha, var ett tag sen jag körde den tror jag. ;) Har verkligen längtat efter att få glänsa o solen med mina 18 tummare. =D

Nu ska jag ta reda på lite tvätt. Hej hopp!

Update

Kategori: Min vardag

Inatt har Nemo haft otroligt ont i magen. Han har vaknat och gråtit och det enda som har hjälpt har varit att bära honom upprätt. Jag och Daniel har turats om att bära honom till sömns. Skönt att Danne är ledig idag så jag fick lite avlastning.

Dagen har bara försvunnit. Vet inte riktigt vad jag har gjort under dagen. Hinner ju inte med några större projekt. Försökte ge mig på att vattna ute men det fick jag avbryta då Nemo vaknade, hann vattna en rabatt iallafall.

Har även rensat i Nemos garderob idag. Är ju ett tag sen han växte ur storlek 50 men jag har inte rikitgt velat rensa ur alla hans söta 50 kläder. Nu är det iallafall gjort.

Har försökt få Nemo att sova ett en stund nu och det går ju bra, så länge han är i min famn. Lägger jag ner honom så vaknar han och blir ledsen. Så nu så sover han såklart i bärselen precis så nära mig som han vill. =)

Har märkt att det mesta jag skriver om handlar om Nemo nu. Men det är ju han mitt liv kretsar runt just nu. Hinner inte med så mycket annat är att vara mamma.Har tappat en del läsare men jag hoppas att det beror på kass uppdatering och inte tråkiga inlägg.

Herrå!

Hjärtat

Olika råd

Kategori: Min vardag

Idag har jag provat att lägga Nemo i bärsjalen för första gången. Är ju inte rikigt van vid hur man ska knyta den så jag vet inte om det blev så jätte bra men Nemo tyckte verkligen om den!! Han somnade rätt så snabbt och jag sitter nu med båda händerna fria. Det är ju toppen! Men sis, du kanske kan visa mig lite bättre hur man knyter nån dag då vi träffas. =)

Igår var vi till BVC. Nemo har gått upp jätte bra, nämligen från 3900 gram till 4765gram på två veckor(!!). Jag blev jätt glad och stolt över den viktuppgången speciellt eftersom han gick upp lite dåligt från början. Men sköterskan (som inte är min ordinarie sköterska) tyckte att det var lite mycket och sa att jag inte skulle amma han så ofta. Jag blev jätte ledsen och kände mig kluven då min ordinarie har sagt precis tvärtom, att man inte kan amma för mycket. Den här sköterskan menade att jag skulle ta ut honom i vagnen och trösta han så istället om han var ledsen. Men nu har jag pratat med flera stycken som säger att jag ska amma fritt och att jag ska lyssna på min ordinarie sköterska och framförallt mig själv och mitt barn. Så jag tänker fortsätta amma då Nemo visar att han vill. Vi lever väl inte på 70-talet heller! Dåligt att dom säger så olika. BVC har ju en rätt så stor genomslagskraft i det dom säger speciellt till en förstföderska som är lite osäker.

Så här såg Nemo ut då han låg i bärsjalen och myste.
Nemo i bärsjalen