eko

love it or leave it!

Bra låt med lite små skum video...

Kategori: Min vardag



Hörde den här på tv ikväll, sjukt bra låt tycker jag!

Here I Go Again on my Own

Kategori: Min vardag

Skulle verkligen vilja skriva ett jätte roligt och spännade inlägg men tyvärr så saknas inspiration till det. Det händer ingenting i mitt liv just nu. Sover inte på nätterna längre. Känns som att jag har en kanonkula på magen om jag ligger på rygg, halsbrännan infinner sig punktligt varje kväll och jag kan bara inte somna. De senaste nättrena har jag tillbringat halvsittandes i soffan. Längtar bara tills Danne kliver upp vid 5-tiden så jag får lite sällskap. Äter frukost med honom och går sedan runt som en zombie resten av dagen. Haha! Men annars så mår jag jätte bra. =)

Ska försöka ta mig till storasyster någon dag då hon är ledig har jag tänkt. Har lite problem med vilken bil jag ska ta bara. Min bil är utlånad till min svärfar och Dannes bil är det lite fel på så jag vet inte om jag vågar ta den på någon långtrip.

Fotningen i fredags gick jätte bra iaf. Det var lite dyrare än vad vi hade trott att lösa ut bilderna bara så vi har ännu inte gjort det...

Till veckan så tänkte jag hälsa på kollegorna på jobbet. Ska städa ur min lilla låda med mina nattartiklar, kommer inte att jobba natt där på ett tag.

Har köpt nya gardinstänger till vårat nyinredda vardagsrum så ikväll ska vi byta ut dom. Det ska bli roligt. Har även köpt en jätte fin "lamptavla". Det var så bra pris på den så jag kunde bara inte låta bli. Så här ser den ut.


Våran lamptavla

Ashes to ashes, dust to dust

Kategori: Min vardag

Igår begravdes gammelmormors. Begravningen gick väl så "bra" som en begravning kan gå antar jag. Många tårara kom det. Prästen var helt fantastisk tycker jag. Han gjorde ett mycket bra jobb och pratade om det positiva och att man ska ta vara på tiden. Ibland behöver man påminnas om sånt när man bara rusar fram i livet utan att stanna upp och tänka på vad som egentligen är viktigt. Efteråt bjöds det på smörgåstårta. Mina släktingar hade stor förståelse till en högravid kvinna som jag är och såg till att jag åt ordenligt. Drog i mig några ordentliga bitar smörgåstårta och var noga med att tårtan aldrig stod längre bort än att jag kunde smyga på en till bit på tallriken. Tröck även i mig 2 biskvier då prästen avstod sin. Som sagt, prästen var helt fantastisk... ;)

Idag så går jag mest bara runt och är nervös. Jag och Daniel ska iväg och föreviga min gravidmage hos en fotograf. Även Daniel ska delta på korten vilken jag är jätte glad över. Han säger själv att han hållit igen på fettet så han inte får svullbuk när det är dax att fotas. Även jag har hållit igen på fettet men magen står ut 2 meter ändå. ;) Haha!

Trevlig helg!

Bild på en smörgåstårta som jag gjort till en vän för några år sedan.

Smörgåstårta

Snabb uppdatering

Kategori: Min vardag

Oj vad längesen jag skrev nu. Har väl helt enkelt haft bättre saker för mig. Här kommer iallafall en kort uppdatering.

I helgen så bar det iväg till motormässan. Mycket trevligt måste jag säga. Dom hade all you can eat där... eller ja, dom bjöd på godis och jag uppfattade det som att det bara var att proppa fickorna fulla med godis. Hehe! Även en helt gratis pizzaslice fick jag i näven. Tror att Danne skämdes en smula för mig då jag sprang fram som en hungrig elefant och åt av allt som det bjöds på. Fast han klagade inte direkt när jag stack åt honom en och annan pizzabit och godis minsann. Då tror jag att han tyckte att det var rätt nice att ha en galen, gravid flickvän med extrem hunger.

Vi har även införskaffat oss en soffa till vardagsrummet på nedervåningen. Jag är hur lycklig som helst! Så nu håller vi på att inreder där som aldrig förr. Vi har även lyxat till det genom att börja sätta upp tavlor på väggarna. Vi har bott här i ett helt år och har knappt satt upp någonting på väggarna så nu tyckte vi att det kanske var dax.

Så här ser det ut än så länge men vi är långtifrån färdig. Saknas matta, en snygg taklampa, andra garadiner med mera.

Vardagsrum nere

Vardagsrum

Dagens händelser

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit på teatern och tittat på min lillasyster som sjöng med sin estetklass. Temat var mat så de sjöng om allt från varmkorv till kaffe. Blev extremt hungrig då jag satt där. Gick dit själv men jag hittade en jätte trevlig liten dam att sitta med som hade tappat bort sin vännina så då hade vi sällskap av varandra. Hon var hur go som helst! Efter det så hade jag hoppats på en fika med min syster men hon hade tyvärr lektioner att gå på så det gick inte.

Vaggade bort till stan och handlade lite småprylar. Åt lunch med en kompis. Det fick bli Donken. Brukar inte äta sån mat mitt i veckan men gjorde ett undantag idag. Unnade mig tom en glass efteråt.

Danne har varit på kurs idag om nåt lastbilstjafs, säkerhet på väg eller vad det nu hette. Han har nu fått lära sig hur man lastar på ett säkert sätt. Så här ska det se ut...
Så här ska man göra!

Shoppingtur, misslyckad mat och vårkänslor.

Kategori: Min vardag

Ja då var man nyklippt då. Känns skönt att ha det gjort då jag har en känsla av att det kommer att dröja låååång tid innan jag unnar mig sådan vardagslyx igen. Passade även på att köpa mig ett par mysbrallor som jag tänkte hasa runt i. Dom var så sköna att jag absolut ville köpa två. Danne lugnade ner köpmonstret inom mig och menade på att jag kunde ju faktiskt tvätta dom mellan varven istället. Vart lite besviken även om jag vet att han har rätt, jag menar dom fanns bara i en färg dessutom. Jag tröstade mig genom att köpa mig 1 par tights och 1 par leggings itsället. Hehe! 

Kvällens middag bestod av kokt potatis, fiskpinnar och stuvad spenat. Fick för mig att det skulle vara så mycket nyttigare med spenat än en flottig remouladsås till. Bläk vad besviken jag blev. Varför var det ingen som talade mig till rätta när jag så stolt la ner spenat iställer för majonnäs i korgen på affären?! Det hela resulterade i att jag åt mindre middag vilket kommer leda till massvis med mackor senare ikväll. Dålig idé Emma!

Å vilka vårkänslor jag börjar få! Blir alldels lycklig då jag ser hur det droppar från taken. Om en månad så har Danne en bokning på en bröllopsskjuts med Pontiacen. Hoppas att det inte år så mycket snö ute då. Han ska dock inte köra den själv för det är ju så nära förlossningsdatumet så han vill inte vara uppbokad, gullig han är. Vore ju lite snopet för dom som ska gifta sig om han helt plötsligt måste åka med mig till sjukhuset och säger till brudparet  "Jag är ledsen men ni får gå härifrån." Vore ju lite taskigt.

Vet att det är en hel del som läser min blogg men bara ett fåtal som kommenterar. Träd fram även ni andra. Jag vet att ni sitter vid era skärmar och skrattar läppen av er åt mina roliga inlägg så då kan ni ju iallafall ge mig lite feedback. ;) Vem vet, annars kanske jag slutar blogga för det är för svalt intresse från er läsare. Haha, nu har jag satt lite press på er! (Ni som vet med er att ni skrivte kommentarer behöver inte ta åt er.)

På återseende!


Blå Bergvallmo
Foto: mami

Smärta i vaden

Kategori: Min vardag

Vaknade imorse av att jag fick sendrag i vaden. Har känt att det har varit på väg några gånger förut men då har jag lyckats avstyrt det genom att snabbt vinkla foten uppåt. Men nu hann jag inte. Har haft sendrag förut men den här gången var den värsta jag haft. Jag skrek rakt ut av smärta. Man kan ju tycka att Danne borde ha vaknat/reagerat men icke. Det satt i ganska länge innan det släppte, iallafall så kändes det som en hel evighet. Och nu kan jag knappt gå! Det gör svinigt ont i vaden. Så har det heller aldrig blivit förut. Fan också! Vi som ska åka till Birsta idag. Visst har det med graviditeten att göra va? Läste någonstans att man kan kan brist på magnesium eller vad det var. Men det tycker jag verkar konstigt för jag äter ju mina vitamineroch mineraler så flitigt varje dag och mina värden ser jätte bra ut. Aja, hoppas det onda i benet släpper snart för jag är inte så sugen på att både vagga och släpa benet efter mig då jag går...

Ätbar present

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit på fika hos Dannes brorsa, hans tjej fyllde år. Hon hade strängeligen sagt att vi absolut inte fick köpa något så då får jag en rätt nice idé faktiskt. Mitt nya intresse... ja sen igår då är att baka. Och nu när jag testat en gång att baka fillimpa som inte blev helt lyckad så vet jag ju vad jag ska göra annorlunda för att den ska bli perfekt! Bakade 2 nya fillimpor idag och vet ni kära läsare, jag lyckades jätte bra! Dom blev hur god som helst. La en av dom i en påse som jag knöt fast lite snygga snören på och skrev en lapp med innehållet och gav bort den i present! Hon blev jätte glad! Men vem blir inte det av en alldels nybakad och varm limpa? Hehe! Känner mig lite stolt faktiskt att jag kunde va så orginell. =)

Imorse när jag och Daniel satt och åt frukost så säger han plötsligt "vad fin du är idag!" Blev jätte glad och sa "Men tack! Det är inte ofta du säger så." Å vet ni vad karln svarar?! "Kanske för att det inte är så ofta." Han skyndade sig snabbt att tillägga att det var ett skämt och att jag la upp det så han bara inte kunde låta bli. Vilken lustigkurre! Jag sa att som straff så kommer jag att skriva om det här i bloggen, så nu har jag fått mitt straff! Hehe!

Kan även berätta att jag funderar på att köpa mig en ny bil. Säljaren sa att det är lite småfix på den men helt körbar. Det är ac, takräcke, mycket rymlig och nästan ingen rost. Skulle få den till ett bra pris vid snabb affär. Han mailade över lite bilder. Vad tycker ni, ska jag slå till?

Min nya bil?

Söndagkväll

Kategori: Min vardag

Helgen har varit mycket bra. Danne har varit ledig både fredag och lördag, Ja alltså så ledig han kan bli. Han har ju självklart spenderat ett antal timmar i garaget med att tvätta och skruva och så med taxin men han har iaf varit hemma på kvällen och nätterna. Underbart! Jag är inte bortskämd med hans sällskap på helgkvällarna ska ni veta. Nu så jobbar han förstås men jag får väl vara nöjd ändå.

Imorse då jag åt frukost så blev jag plötsligt extremt törstig. Jag slet fram en juice som jag hittade i kylskåpet, hällde upp ett glas och svepte innehållet på stående fot. Kände då att juicen inte riktigt mådde så bra som den borde. En skum eftersmak framträdde i min mun och jag läste bäst före datumet på förpackningen, 8 mars!!!! Bläk! Fick panik och var livrädd för att jag skulle bli akut juiceförgiftad. Drack en kopp med a-fil i hopp om att det skulle på nåt vis neutralisera skiten jag just fått i mig. Det verkar som att det kan ha funkat, har inte känt av nåt iallafall. Tur det!

Å vet ni kära läsare! Nu behöver jag inte längre åka ända ner till Birsta och gå på Rusta för att träna. Copp här i stan har nämligen ställt upp en träningsmaskin i affären bara för min skull. Det kan ju vara av en annan anledning också men jag föredrar att tro att det är till min ära.

Träningsmaskinen på Coop

Nu ska jag gå och ta reda på brödet som jag bakade tidigare ikväll. Gjorde fil limpa som blev mycket god. Fast jag måste nog erkänna att både syrrans och mammas fil limpa blir godare än den jag gjorde men den får duga. =)

Tack för mig!

Somewhere over the rainbow

Kategori: Min vardag

Igår kom min vän Sanna hit med en present till barnet i magen. En helt fantastisk "välkommen till världen film" som hon gjort själv till bebisen. Det är kort på mig, Daniel, katterna och massa andra fina kort som hon lagt på text till och så spelas låten "Somewere over the rainbow" i bakgrunden. Känslig som jag är så grät jag förstås mig igenom hela filmen. Det var så otroligt fint och jag rös i hela kroppen. Har tittat på filmen flera gånger idag med och jag blir alldeles rörd. Tack ännu en gång Sanna!!



Idag var mina svärföräldrar här och hälsade på samt Dannes brorsbarn som är 3 år. Hon var så söt och frågade lite försiktigt om min gammelmormor dött. Ja svarade jag. Då frågade hon vart hon är nu och jag svarade i himmelen .Då tittade hon upp i taket. Så sött!

Sov jag väldigt bra inatt. Var nog så slut att jag inte vaknade av någonting tror jag. Så imorse så slapp jag se ut så här då jag klev upp.

Jag vissa mornar

Ha en fortsatt trevlig helg!

Gäsp!

Kategori: Min vardag

Jag vet att jag kanske inte borde klaga på dålig sömn då jag säkert inte riktigt vet vad begreppet betyder innan jag fått barn, men jag måste ändå få klaga lite. I några veckors tid så har Danne låtit hur mycket som helst då han sover. Han snarkar inte, bara andas väldigt tungt. Kan ju inte direkt knuffa till honom då och säga "du andas!" för det måste han ju få göra. I vanliga fallaskulle jag kanske inte bry mig, men då mina nätter består av minst 3 kisspauser varje natt med försök till omsomning efter varje toalettbesök så är det inte så lätt. Behöver ha tyst då jag ska försöka somna och när han då ligger och flåsar bredvid mig så är det inte så lätt. Har provat med öronproppar men det hörs igenom många gånger och är inte så bekvämt att sova i. Detta brukar resultera i att jag ligger vaken flera timmar i streck på nätterna och bara längtar tills han väckarklocka ska ringa så jag oxå kan få sova.

Idag så börjar han inte förrens 12.00 så han klev upp vid 8.00 och gick ut till garaget för att greja med bilen. Han stängde dörren in till sovrummet för att jag skulle kunna fortsätta sova med resultat av att katterna satt utanför och jamade och krafsade för att få komma in. Inga stängda dörrar i det här huset inte! Sedan började de skrika efter Daniel då han ju då var i garaget som ligger vägg i vägg med huset. Har jag nämt att mina katter är extremt sociala? Hade inget annat val än att kliva upp trots min sömnfattiga natt. Hurra!

Arrrrrg!

Kategori: Min vardag




Varför funkar det inte för mig att kolla på bilderna jag just la ut?! Den här låten beskriver hur jag känner då!

Rund och god

Kategori: Min vardag

Idag var stora syster och hennes son här och hälsade på. Jätte kul var det förstås! Har pumpat henne på en massa information kring förlossning och första tiden hemma. Kunskap är ju inte tung att bära och ju mer jag vet desto tryggare blir jag.

Sen bestämde sig jag och Danne för att vi skulle åka och hälsa på hans föräldrar en sväng. Vi hann inte mer än ta beslutet så ringer de från taxi och Danne måste åka iväg å jobba igen. Men inte klagar jag för det, han hade ju trots allt varit hemma i en hel timme sedan han avslutat sitt 13 timmar långa arbetspass. Jag som älskar att sitta här helt ensam. *sense the irony*.

Var och hälsade på mitt gamla jobb idag med. Fick kommentarer som "Men nu är det väl dags snart va?". Näe, jag ser ut som att jag ska spricka men det är faktiskt 1½ månad kvar. Tji fick ni! Större kommer jag att bli!



Bjuder på några festliga bilder på kattungarna. Tyvärr är dom sällan fulltaliga på bilderna, en av dom svarta saknas. Nu ropar soffan på mig bäst jag går och lägger mig där en stund.

Doris ungar minus 1 Något lekfulla =) Catalina håller om Corvette

Ogift och omotiverad

Kategori: Min vardag

Idag har jag och Daniel har varit och skrivit på papper om gemensam vårdnad över barnet. Man måste tydligen göra sånt om man inte är gift.

Är faktiskt ganska mycket man måste tänka på om man inte är gift. Har försökt pika Daniel lite över vad mycket enklare många saker vore om han ville sätta en ring på mitt finger, men han verkar inte vara så mottaglig för mina pikar. Så att han en vacker dag ska gå ner på knä och fria kan jag nog glömma. Men å andra sidan så vill jag ju inte tvinga han heller, det skulle ju inte alls kännas bra om han kände sig mer eller mindre övertalad till att förlova och gifta sig. Jag får väl leva med att mitt civilstånd fortsätter att vara sambo istället för gift. Det går ju bra det med. =)

I övrigt så händer det inte så mycket idag. Har väl funderingar på att återuppta mitt omplanterande av blommor men jag känner mig väldigt omotiverad till det. Känns mera lockande att lägga sig på sängen och läsa boken "Så dumt!" av Mia Törnblom. Kan knappt slita mig från den då jag väl börjar läsa den. Jag får se hur jag gör.

Igår hade jag besöksrekord på min blogg! Måste vara för att jag skrev 2 inlägg under dagen, tror inte att det tidigare har hänt.

Bjuder på en bild på ett skivomslag idag. Ord räcker inte riktigt till...

Skämtar dom eller?!

Rea på luftinstrument

Kategori: Min vardag

 

Efter att ha sett filmen Yes man är jag nu helt galen i den här låten. Tror inte att det här är orginalvideon men jag diggar deras luftinstrument. Tror att det är rea på sånna just nu. Jag kanske ska ta och införskaffa mig en luftsynt.

Lista

Kategori: Min vardag

Hittade den här listan på en blogg som jag ramlade över, tycker att den verkar skit kul. Jag utmanar alla som läser min blogg.

Regler:
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug. Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du? Emma
2. Ett ord på 4 bokstäver? Elva
3. Flicknamn? Emilia
4. Pojknamn? Elvis
5. Yrke? Elektriker
6. Färg? Electric silver
7. Klädesplagg? Elefantkalsong
8. Mat? Entrecote
9. Sak i badrummet? Elarmatur
10. Plats/stad? Enköping
11. Orsak att vara sen? Egen begravning
12. Något man skriker? Exellent!
13. Film? Enemy of the state
14. Något man dricker? Enbärsdricka
15. Band? Evanescence
16. Djur? Eremitkräfta
17. Gatunamn? Eriksbergsgränd
18. Bil? Edsel
19. Sång? Englishman in New York
20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Event




Shit, det här var mycket svårare än vad jag trodde. Blev tom tvungen att fuska lite. Som sagt så utmanar jag alla nu som läst den här listan och nu när jag vet vilka merparten av er som läser är så kommer jag såklart att kontrollera att ni gjort eran uppgift. ;)

Suck

Kategori: Min vardag

Här kommer ett lite sorgset inlägg från mig. Till att börja med så har min gammelmormor gått bort. Hon blev 97 år gammal. Är inte många som kan säga att de är fem generationer men vi var det. Tyvärr har inte detta förevigats på kort. Alltså ett kort där alla generationer står tillsammans. Syrrans barn var den femte generationen och även mitt barn skulle ju tillhöra den skaran. Tyvärr fick aldrig min gammelmormor träffa mitt barn vilket jag tycker är hemskt tråkigt. Hon hade gissat på att det skulle bli en pojke så vi får väl se om hon hade rätt. Jag och syrran lekte mycket hemma hos "momma" när vi var små och jag kommer ihåg att syrran och momma brukade säga att då de var döda och uppe i himmelen så skulle de sitta på varsitt moln och vinka till varandra. Så momma sitter väl på ett moln och väntar nu då även om den väntan förhoppningsvis blir lång. Du finns i våra hjärtan!

En annan sak som hänt är att vi ju kastrerat Doris. Och jag känner inte längre igen henne. Nu har det visserligen bara gått 2 dagar sen ingreppet men hon verkar väldigt nedstämd. Hon sover mest hela tiden och då hon är vaken så drar hon sig undan från oss. Hon kommer inte när vi ropar och hon vistas knappt i samma rum som oss, något som tidigare sällan inträffade. Om det här är den "nya Doris" då kan jag säga att jag ångrar mig bittert att vi genomförde detta. Känns som att vi har svikit henne fastän vi gjorde det av välmening. Snälla Doris kom tillbaka, jag saknar dig!

Idag har jag planterat om blommor här hemma. Vill inte ha det jobbet hängades över mig när det börjar närma sig förlossningsdatumet. Är långt ifrån klar då jag har en hel del blommor. Allt detta planterande har tyvärr resulterat i en väldigt ond rygg. 

På fredag så ska jag jobba vilket jag inte gjort på ett tag. Är lite nervöst faktiskt. Hoppas det går bra!