eko

love it or leave it!

Nytt armband!

Kategori: Min vardag

Fick ett ursnyggt armband av Danne idag. Det var av märket Efva Attling. Har fått ett halsband av samma märke av honom förut. Jag blev jätte glad!! Han tyckte att jag varit så låg den sista tiden så han ville muntra upp mig. Världens bästa pojkvän!

Bild lånad från http://www.efvaattlingstockholm.com
Mitt nya armband

Behandling påbörjad

Kategori: Min vardag

Igårkväll tog jag mina första 4 gula tabletter. Var berdd på att må super illa idag. Fick folsyra utskrivet som jag ska äta de två efterföljande dagarna efter cellgifterna. Det ska tydligen kunna lindra illamående. Hur som helst, sov rätt länge idag. Möjligt att jag kände mig lite tröttare än vanligt men annars inget annorlunda alls! Kände inte av det ett dugg! Nu vet ju inte jag om biverkningarna kan komma senare men eftersom jag skulle ta folsyra i två dagar efter så antar jag ju att dessa två dagar är dom värsta. Hoppas att jag är en av dom lyckliga som faktiskt klarar mig utan biverkningar.

Håller även på att sätta mig in i hur man Detoxar. Effekten av cellgifterna kommer ju som sagt efter 6-8 veckor så fram tills dess så måste jag härda ut smärtan och då jag helst inte vill leva på värktabletter så tänkte jag prova Detox några dagar. Fick tipset av sköterskan på speciallistmottagningen att fasta lindrar värken. Har ju provat att äta vegetariskt, dricka ingefärste, jasminte, omega 3, inget har hjälpt särskilt bra. Fasta gör att kroppen blir stressad och då utsöndrar man kroppens eget kortison.. eller nåt sånt, Sis du får rätta mig om du vill. ;)
Tycker väl att Detox måste funka på ungefär samma sätt, om inte annat så är det humanare än fasta då man faktiskt får äta. Skulle det inte funka så blir jag ju iallafall av med lite gifter ur kroppen. Men det är ett projekt längre fram, vill verkligen vara insatt och veta vad jag håller på med innan jag börjar.

Blandade känslor

Kategori: Min vardag

Läkarbesöket gick bra idag. Träffade en jätte bra läkare som tog mig på allvar och verkligen lyssnade på vad jag hade att säga. Jag orkar inte gå in på några detaljer just nu, men det kändes bra. Läkaren skrev ut Metotrexat, cellgifter. Det är blandade känslor. Det var ju det här jag ville. Fast samtidigt så känns det inte så kul att stå som en slav under läkemedel i 3 år. Men som läkaren sa, bättre att gå igenom det här nu och kunna leva ett drägligt liv sen, än att vänta och kanske bli ännu sämre och gå igenom det här då. Jag startar behandlingen ikväll. Effekten kommer om tidigast 6-8 veckor. Känns väldigt pirrigt. Är mycket biverkningar som kan dyka upp. Men jag känner mig ganska laddad ändå. Har ju fått smälta det här i 1 år nu så jag känner mig ganska redo, ja så redo man kan bli.

Jag blev även omdiagnostiserad. Min förra läkare sa att det tydde på att det var ledgångsreumtism jag hade. Men den nya läkaren sa att det tydde mer på Palindrom reumatism. Chansen till att jag kommer att bli helt återställd tycks vara goda. Det var verkligen goda nyheter.

Orkar inte skriva så mycket mer nu för det är så mycket tankar som snurrar runt. Har varit helsnurrig idag sedan jag var på sjukhuset. Har bland annat åkt hemifrån två gånger utan att låsa dörren. Får se om jag uppdaterar imorgon, beror på hur jag mår.

Nervös

Kategori: Min vardag

Nervös inför läkarbesöket imorn. Tänk om jag inte får den hjälp jag vill ha. Min förra läkare ville ju ge mig cellgifter men tänk om inte den här vill det. Vill ju bli frisk nu!

Ristårta

Kategori: Min vardag

Gjorde mig till lite på jobbet igår då jag lagade middag. Trodde att det skulle bli succe men det slutade med att ungarna inte ville äta kycklingen utan de ville bara äta ristårta. Haha!

Ristårtan

Crap!

Kategori: Min vardag

Smärta!!!! Visst är jag glad som alla andra att värmen äntligen har kommit men det medför tydligen att jag blir sämre i reumatismen. Har svinigt jävla ont i lederna. Om läkaren erbjuder mig cellgifter nästa vecka så tar jag det. Ge mig allt skit ni har så jag slipper må så här!

Dessutom är jag så jävla besviken på en viss person just nu. Fast mest besviken är jag nog på mig själv som låter mig trampas på. Jag låter andra bestämma hur jag ska må, det är emot allt jag tror på. Jag tror att man väljer sitt mående. Det är inte hur man har det utan hur man tar det. Fast just nu är det svårt att tänka så. Fy fan vad ledsen jag är just nu.

Kom till doktor Ågren

Kategori: Min vardag

Har nyss kommit hem från jobbet. Hade precis svalt den sista biten mat då jag blev inringd vid 17.00. Det var kris på jobbet. Tur för dom att jag är så himla flexibel och tur för mig att min sambo är pappaledig så att han fixar hemmet och barnet. Själv är jag ju ute och gör karriär...eller nåt.

Nu har jag sån himla ångest över en sak som hände ikväll. Inget speciellt alls men det gnager av någon anledning i mig. Försökte göra situationen bättre men det slutade med att jag bara fick ännu mera ångest. Nu sitter jag här och ältar och funderar. Ni vet den där känslan när man bara suckar och begraver ansiktet i händerna. Fy vad jobbigt, blir så less på mig själv! 

Idag var jag och lämnade prover. Ska till läkaren nästa vecka angående min reumatism. Har ju inte haft så jätte ont den sista tiden utan någon gång ibland sådär. Tills för några dagar sedan när värmen slog till. Jag vet inte om det beror på det men nu har jag fått jätte problem igen. Blev ju trots allt sjuk på sommaren så helt omöjligt att jag reagerar på värmen är det ju inte. Får väl se vad proverna visar och vad min nya läkare säger.

Nemo har sovit middag ute i vagnen varje dag sedan i söndags. Det känns så bra att bara ställa ut vagnen så somnar barnet själv. Idag sov han i två timmar ute i vagnen. Frisk luft sägs ju vara bra för sömnen så det gillas starkt av mig.

Sova middag i vagnen

Kategori: Min vardag

Arbetsveckan tog slut och nu börjar den igen imorgon. Hann inte riktigt med. Men det kan ju bero på att jag jobbade igår så det inte blev så lång helg. Var iallafall ner till Sundsvall en sväng igår efter jobbet. Var på bilutställning ocg gjorde bort lite ärenden i Birsta.

Idag så har jag egentligen massvis att göra men jag kommer aldrig till skott. Testade iallfall att söva Nemo i vagnen igen. Det gick ju inte så bra förut att bara ställa ut honom på bron. Men hör och häpna, idag så somnade han nästan på en gång. Klädde på honom och la han i vagnen och gick in. Han låg vaken kanske i 5 minuter sen sov han och har i skrivande stund sovit i 1½ timme. Känns jätte bra! Hoppas att vi kan börja göra så här nu. Vore toppen om han var van vid detta tills det är dax att börja dagis.

Brown water

Kategori: Min vardag

Idag så stängde dom av vattnet här en kort stund. Resultatet..? Då dom slog på vattnet igen så var det brunt!! Fräscht! Har spolat vatten som en tok här hemma för att det ska försvinna. Ville fan inte laga mat med det vattnet än mindre duscha i det. Nu så börjar det bli bättre iallafall. Tur det, var ju inte så sugen på att blanda Nemos välling med nåt jävla brown water! Fy!

Kvällen lider mot sitt slut för mig. Ska upp 03.30 imorn igen. Men det funkar, det måste funka.

Sovmorgon? Hell no!

Kategori: Min vardag

Har inte blivit mycket bloggande för mig den här veckan. Nu vet jag hur det känns att vara småbarnsförälder och jobba heltid. My god! Är så sjukt trött. Har klivit upp mellan 03.30 och 04.30 nästan hela veckan. Hade beställt sovmorgon av Danne imorse. Nemo vaknade 05.40, klev upp och gav honom välling. Bättre att jag gör det, Danne är så seg att Nemo hinner bli riktigt otålig och då kan jag ändå inte sova. Så min plan var att ge välling, lägga Nemo igen så att han sov en stund till och sedan gå och lägga mig igen. Danne klev faktiskt upp då Nemo vaknade igen. Men Nemo var på ett fasansfullt humör och gnällde mest hela morgonen. Jag kunde inte sova speciellt bra då. Det var min enda och sista chans. Imorgon är det min tur att kliva upp med Nemo igen. Sedan upp 03.30 på måndag igen Myyyyyys!

Fånga Dagen

Kategori: Min vardag

Idag känns allting så annorlunda. Förra veckan så var jag hemma mycket och donade och fixade inför kalaset. Jag jobbade inte alls särskilt mycket  Kunde vara med Nemo hur mycket jag ville. Nu är det inte alls så. Från den här veckan så jobbar jag heltid. Började 6 imorse, var hem på lunch en timme och åkte sedan tillbaka och jobbade till 15.00. Imorgon likadant. Känns jätte illa att jag inte när helst jag känner för det kan plocka upp Nemo och pussa och krama på honom. Har saknat honom som en tok idag. Känner verkligen att jag får ta vara på tiden som jag har hemma med honom. Han lär sig nya saker varja dag och det känns jätte hemskt att inte jag är med och delar hans utveckling och upplevelser. Kommer förmodligen att jobba heltid i 4 månader framåt nu. Stopp! Vänta, jag vill inte! Jag vill vara mammaledig igen! Missar ju jätte mycket tid med Nemo. Varför kan jag aldrig lära mig att uppskatta livet som det ser ut just nu.

Nemo har fortfarande feber, något högre än igår. Inget annat sjukdomssymptom. Måste bara vara tänder... tror jag.

Ska gå och lägga mig snart. Klev upp 4.30 imorse. Ville ha gott om tid på mig om Nemo skulle vakna så att jag skulle vara den som gav honom välling innan jag åkte till jobbet. Men han vaknade inte. Har sovit piss dåligt inatt. Var så nervös inför min nya arbetsuppgift. Helt i onödan såklart, allt har gått jätte bra idag. Är bra att jag får lite nya utmaningar inom jobbet. Känner att jag utvecklas och stärks i min behandlarroll. Får ta enormt mycket ansvar nu och det känns ju lite pirrigt fast jag innerst inne vet att jag grejar det här. Mitt självförtroende har fått sig en ordentlig skjuts idag då jag insåg vad mycket kunskap jag satt på. Bra gjort Emma!

Nu blire borsta gaddar och ner i snarklådan. Upp 04.30 imorn igen. God natt!

Dålig karaktär

Kategori: Min vardag

Har precis kommit hem från en promenad. Det var skönt men lite kyligt i luften. Har ätit way too many cookies ett tag nu. Har ju så förbaskat mycket fika kvar sen kalaset och jag har inte karaktär nog att låta bli då det finns. 

Nemo har varit jätte gring i princip hela dagen. Han sov 2½ timme mitt på dagen och så länge brukar han aldrig sova. Vet inte om jag har talat om det men nuförtiden så sover han bara en gång om dagen och det funkar jätte bra! Han sover mycket längre på morgonen ungefär från 19-7. Mycket bättre än då han vaknade 5 varje morgon. Min slutsats av detta är alltså att han sov på tok för mycket då han fick sova en gång på fm och en gång em. Han är ju så stor nu. =) Hur som helst så började jag misstänka att allt inte stod rätt till eftersom han var så missnöjd med allt. Tog tempen och givetvis har barnet feber. Vi har tjatat om att han nog har en tand på g ett tag nu för han har dreglat så himla mycket och grävt i munnen så vi får väl se om det dyker upp någon tand snart. Han verkar pigg i övrigt så nåt skumt är det ju.

Nu ska jag bara slappa resten av kvällen. Börjar jobba klockan 6 imorgon så jag måste se till att komma i säng tidigt.

Resume

Kategori: Min vardag

Helgen har varit helt underbar. Hade ju kalas för Nemo i lördags. Mycket trevliga människor, fika, presenter. Ja det var jätte lyckat. Nemo var på sitt bästa humör och var delaktig hela tiden. Han satt alldeles tyst då vi sjöng, tror han blev lite chockad. Saker han fick var bland annat, en barnsaccosäck, en Bobby Car + vagn till den, kläder, badleksak, leksaksbilar och leksakslastbil, cd-spelare, cd-singel med Babblarna, Nalle Puh sagoskiva, pengar, klocka, marackas. Tyvärr så tog jag inte ett enda kort, vi filmade dock en hel del. Men om det är någon som har lust att dela med sig av lite kort så är det välkommet. ;)

Idag har jag jobbat hela dagen. Det har gått rätt så bra, synd bara att det ska blåsa så förbenat i denna stad. Inge kul att vara ute ju. Och imorn ska jag oxå jobba, blir lite nya utmaningar imorn så det ska bli spännande.

Nemo utvecklas hela tiden. Han förstår så mycket nu. Har upptäckt för några veckor sedan att han gör saker då man säger ordet. Säger jag "klappa händer" eller "bra, vad duktig du är" så klappar han händer, säger jag "vinka" eller "hej då" så vinkar han, säger jag "dansa" så dansar han. Åsså kan han give me five, det lärde han sig på några minuters övande med pappa. Han har även en bok som handlar om Molly. På sista sidan i boken så åker hon iväg med en buss och och så fort den sidan kommer upp så vinkar han hej då, så sött! Han byter även sida då jag säger bläddra. Han är så duktig! Häromdagen så kröp han in i badrummet då jag var där och då sa jag "hej, vad gör du". Jag kan nästan svära på att han svarade samma sak. Han sa ju inte orden men betoningen var precis som det jag just sa. Han står själv också om han inte vet om det, dvs om han är koncentrerad på nåt annat så att han glömmer bort att hålla i sig. Han är ingen bebis längre. Mitt älskade lilla barn!

Det får räcka som uppdatering så länge.