eko

love it or leave it!

Jag är helt fucking awesome!!

Kategori:

Fick ett B på tentan i socialpsykologi! Jag är verkligen sjukt nöjd med det! Nu har jag 90 hp och halva utbildningen klar! Köng! Nu i efterhand kan jag erkänna att jag hade inte ens hade en bok. Jag skulle alltså betala typ 400kr för en bok på engelska som jag aldrig kommer att titta i igen. ELLER så kan man lyssna  på föreläsningarna, plugga på föreläsningsmaterielet som delas ut och läsa anteckningarna och ändå skriva ett B. Like a boss!

Firade med att laga pasta carbonara till middag. Det är så sjukt enkelt att göra, och det är inte bara för att jag är utbildad kock som jag tycker det. Vem som helst kan laga det och gott är det med. Tycker hon som åttillshonnästanmåddeilla.

Puss på er!

Rätt eller fel?

Kategori:

Skalade en pomelo här hemma ikväll. Vet ni vad det är? Det är typ som en jättestor grapefrukt. Något torrare men rätt gott. Hur som helst, Nemo ville förstås smaka vilket han fick. Men han kallade frukten för kamelo. Han vägrade ändra sig utan försökte istället övertyga mig om att det visst hette kaaaamelo. Till sist hade han sagt det så många gånger att jag inte visste själv vad som var rätt. Jag började säga kamelo jag med. Fattade inte själv att jag också sa fel. Tänk så påverkad man kan bli av omgivningen.

Äntligen!

Kategori:

Säsongspremiär av Greys anatomy 13 februari. Som jag har väntat!

Det här med nattning

Kategori: Min vardag

Igår somnade Nemo för första gången på flera veckor i normal tid. Kvällarna här hemma brukar inte vara annat än kaos numera. Vi har helt tappat greppet om hans sovrutiner. Han vägrar ligga i sin säng, vill gärna leka, sjunga, läsa böcker, gå på toa, dricka välling you name it. Men så igår helt plöstligt så somnade han utan bekymmer. Jag läste som vanligt en saga för honom. Frågade honom om han ville lyssna på en saga i cd-spelaren med. Fick inget vettigt svar av honom så jag tänkte att han inte ville det. Sa gonatt och gick därifrån. Efter kanske en kvart så hör jag snyftningar från hans rum. Jag går dit och då har mitt älskade lilla hjärta dragit täcket över huvudet och ligger där under och gråter. Han klämmer fram att han ju visst ville lyssna på en saga och är helt utom sig. Mitt mammahjärta gick i tusen bitar! Slog på en saga åt honom och tröstade honom så gott jag kunde. Då han lugnat ner sig gick jag därifrån igen och sen blev det tyst där inne. Han somnade, bara sådär! Underbart! Hoppas att det är på väg att vända nu. Hela kvällarna brukar annars gå åt till att natta din lille.
I fredags så bjöd Nemo in sina nallar på fika. Saft och nybakade muffins med hallon hade han gjort minsann. Nemo tyckte det var ytterst märkligt att nallarna faktiskt åt muffinsarna med! Dom bara försvann! Öööh, ja det var konstigt, tyckte mamman med. Hehe!
 
 

...

Kategori: Min vardag

I recall a scent of you when everything was fine.
I remember all the words stuck inside my mind.
Cause all the promises where nothing else but lies.
I don´t have to look at you to see it in your eyes.

I see right through you
everything is broken
I see right through you
everything´s gone

Every
time I close my eyes I picture you inside
Though I know I´ve lost it all, forever you´ll be mine
But all the fears inside me left me with your lies
I just have to look at you to see it in your eyes

I see right through you
everything is broken
I see right through you
everything´s gone
I see right through you

Now I´m leaving this behind
I´ll erase you from my mind
you were never ment to be mine

Cause all the promises where nothing else but lies.
I don´t have to look at you to see it n your eyes.

I see right through you
everything is broken
I see right through you
everything´s gone
I see right through you
everything is broken
I see right through you

Ooooops!

Kategori:

Hahaha! Jag döööör! Fröken språkpolis frågade vem pippa Långstrump är. Herregud! Det går lite fort över tangenterna ibland! Pippi Långstrump menade jag ju såklart och inget annat. Blev ju lite pinsamt det där. Måste nog ändra genast...

Slappar

Kategori: Min vardag

Det blev en rask promenad på en timme.Tyvärr hann ju solen gå ner innan jag ens hann ut. Rätt så kallt var det med faktiskt. Skönt ändå att jag har varit ute och rört på mig. Rensat tankarna lite.
 
Igår blev det en tur till pulkabacken med Nemo. Hade med oss varm choklad. Så himla mysigt! I övrigt är jag lite dålig på att ta ut Nemo sådär på mysiga utflykter kan jag erkänna.
 
Just nu sitter Nemo och jag å tittar på Pippi Långstrump för 114de gången. Blod Svente och Jocke med kniven... Kan den utantill både Nemo och jag. 
  
Originalversionen på låten jag skrev om igår. Den är också bra.

Härliga tider!

Kategori:

Vilket underbart väder! Lätt att det blir en promenad typ nuuu!

Go bananas

Kategori: Min vardag

Måste bara dela med mig av den här videon. Vilken jävulst skön människa. Så skulle jag också vilja vara! Bara go bananas, ge fingret till folk som inte får mig att må bra. Sluta försöka vara så himla duktig hela tiden. Släppa loss lite mellan varven, ja kanske inte riktigt så mycket som hon i videon men lite lagom. Haha, älskar när hon flippar ur fullständigt på kontoret (3,40).

Skön låt

Kategori: Min vardag

Tack Mia för ditt tips, ska definitivt ha det i åtanke när jag skriver.
 
Seg idag, har hittills inte fått nåt vettigt gjort. Men det är ju lördag så man behöver väl inte alltid göra nåt heller. Synd att det är kallt ute, en tur till pulkabacken med lillhjärtat hade varit kul. Får se om det blir lite mildare, annars fryser ju mamman så förbenat!
 
Ha en bra dag!
 
 Denna låt ger mig gåshud över hela kroppen!

Rubrik

Kategori:

Idag har jag jobbat. Hade ett trevligt arbetspass fast det var rätt intensivt. På min rast var jag faktiskt så flitig att jag passade på att plugga lite, fast bara lite.

Ledsen att jag är lite kass på att göra ordentliga inlägg. Blir mest bara lite duttande för att ni ska få nånting att läsa. Ni är ju så flitiga och glider in här vare sig jag skriver eller inte, en del av er flera gånger om dagen ser jag. Vet som ibland inte riktigt vad jag ska skriva om. Vet inte vad ni vill läsa? Förslag på det? Eller är ni nöjd som det är? Kanske är så eftersom ni troget glider in här dag efter dag. Men ge mig gärna tips om ni vill veta nåt speciellt.

Puss å kram!

Orkidéer

Kategori:

Tänk att sånt här kan göra mig så glad! Att ena dan upptäcka att min dendrobium skjuter ett skott och nästa dag ser jag att det kommer två! Jag är verkligen helt tokig i orkidéer. Såg att dom sålde orkidéer till bra pris på Coop men jag höll mig ifrån att köpa. Måste kunna styra impulserna nån gång. För rätt så många år sedan så var jag och min mormor på orkidéhuset i Stockholm. Jag vet inte om det finns kvar men det vore riktigt roligt att åka dit nån gång igen. Då jag var där sist hade jag inte riktigt förstått tjusningen med orkidéer så jag uppskattade nog inte besöket där fullt ut. Det skulle jag göra nu. Skulle vara helt lyrisk!

Då kör vi!

Kategori:

Idag kom den, lagboken. Bara att sätta igång och läsa då. Hehe!

Jöken

Kategori:

Idag hade vi första föreläsningen i juridisk översiktskurs. Tror att det kommer att bli en väldigt intressant kurs fast mycket att hålla rätt på. Många begrepp är jag redan insatt i eftersom jag kommer i kontakt med en hel del lagbestämmelser genom mitt jobb. Ska faktiskt bli kul att lära sig mer inom det här ämnet. Att ha lite hum om lagar å vilka rättigheter man har är ju något man har användning av både inom arbete och privatliv. Thumbs up!

Jobb den här natten med

Kategori:

Slutade 11.00 på förmiddagen. Kom hem sov en timme. Sen ut och åka pulka å grejer med Nemo. Gud vad roligt vi hade!

Nu har jag packat om väskan, ska till jobbet igen å jobba en natt till. Har varit ledig i 9 timmar så då fick jag köra igen. Känner mig jätteladdad...not!

Snart dags för jobb

Kategori:

Snart ska jag bege mig mot jobbet för ett kort nattpass. Vart ju lite special eftersom jag trodde att jag skulle bli sjuk men inte blev det. Fast jag måste erkänna att det har varit väldigt skönt att vara ledig och hemma. Har njutit i fulla drag.

Tänkte mest bara skriva för att visa att jag lever och har hälsan. Ett längre inlägg kommer nån annan gång.

Plugg plugg plugg

Kategori: Min vardag

My God vad jag har pluggat idag. Hade mycket plugg att ta igen då jag har tagit det rätt lugnt på den fronten. Imorgon gäller det, tenta inom socialpsykologi. Måtte jag klara den. Efter imorgon har jag officiellt läst halva utbildningen som beteendevetare. Fy fan vad jag är bra! Förutsatt att jag klarar mig imorgon så har jag läst 90 poäng på universitet utan en enda omtenta eller kompletteringsuppgift. Jag är grym!! Lägger man dessutom till min tvååriga utbildning inom psykosocialt arbete plus min arbetslivserfarenhet så blir jag lite stolt över mig själv. Eller näe, jag blir mycket stolt över mig själv! Trodde faktiskt inte att jag skulle leverera så bra som jag har gjort. Jag kommer ihåg i början av utbildningen. Hur jag satt och bara ville ge upp. "Jag kommer aldrig att klara det här!". Nu har jag gjort halva och har presterat bättre än jag vågat hoppas på.

Sen var det whiskeyrösten ja. Jag mår bättre... Naturligtvis hann jag ringa till jobbet om säga att jag eventuellt höll på att bli sjuk. Jag blev ledig på fredagen men ska gå in och jobba natten på lördag. Början dock inte förrän på kvällen. Så ni ångestdemoner kan dra nu. Jag ska jobba ändå.

När jag skulle hämta hjärtat på förskolan var han iklädd en tröja som inte alls var hans. Han hade en lånetröja från förskolan då han hade blött ner sin tröja. Whaaaaaat?! Men det finns ju ombyteskläder i hans låda, flämtade jag. Nej, de var slut fick jag till svar. Kände hur pulsen ökade. Det kan inte stämma! Personalen lugnande mig och sa det är ingen fara sånt där händer. Inte MIG, fick jag fram. Blev tvungen att gå och kolla och jo, jag hade rätt. Där låg det en långärmad tröja och en t-shirt. Synd bara att inte personalen såg det. Nemo var även i full färd med att klä ut sig. Han och en till pojke hade disco och dansade glatt till Eric Saades låt Popular när jag kom. Fick till ett jättefint kort på de båda gossarna men eftersom jag inte har frågat den andre pojkens föräldrar om lov så blev jag så illa tvungen att klippa bort honom.

Observera att det inte var den där fräcka västen som var lånetröjan från förskolan
 

Det viskar i mitt huvud

Kategori:

Idag har jag gjort något som är så långtifrån mig som det bara går att komma. Vaknade upp imorse och lät som jag hade rökt och druckit whisky hela natten. Mådde väl i övrigt skapligt bra men blev ändå lite oroad. Vilket håll kommer det att gå åt? Jag är inbokad på jobb hela helgen och blir jag sämre är det kanske inte så jättebra att gå till jobbet. Så nu har jag gjort det, jag har ringt och bett dem leta efter någon annan som kan jobba istället för mig i helgen. Tänkte att det var lika bra att göra det redan nu så de får tid på sig att leta nån. Ångest? You bet! I min värld tillåter jag inte mig själv att vara hemma hur som helst för att jag inte mår bra. Tilläggas bör ju även att jag nästintill aldrig blir sjuk så när jag väl blir det blir det lixom lite extra jobbigt. Det tog emot att ringa men jag intalade mig själv att det var det bästa. Ingen vill ju ändå ha mig där om jag går runt och kan smitta nån. Nu ska jag bara tampas med ångestdemonerna som viskar i mitt huvud. Försvinn!

Yes!

Kategori:

Fick tillbaka förra tentan idag. Fick ett B! Jag är så himla bra om jag får säga det själv! Nu laddar jag för nästa.

Flitig tjej

Kategori:

Har faktiskt pluggat på rätt bra i helgen. Referatet med sista inlämningstid på tisdag är klart och inlämnat. Skööönt! Har varit då duktig om jag får säga det själv. Nu är det tentaplugg som gäller. Tenta på torsdag. Sista psykologitentan. Sen har jag läst mina 30 poäng psykologi. Nästa kurs: juridisk översiktskurs. Kommer sakna psykologin, spännande ämne. Har lärt mig otroligt mycket om hur människan tänker och fungerar.

Ny bilstol till den lille.

Kategori:

Idag åkte Danne och Nemo iväg och köpte en bältesstol till Nemo. Han åker ännu bakåtvänd i bilen men nu börjar det bli väldigt trångt för honom där i baksätet. Vi har redan en bältesstol som han sitter i då han åker lastbil och så men nu ska han börja åka i det på heltid. Och eftersom Danne har en bil och jag en, fick vi ju lov att införskaffa en till stol. Jag vet att rekommendationerna är att barnet ska sitta bakåtvänd tills de är fyra men vi fuskar på 3 månader. Sen jag råkade nämna för Nemo att han skulle få en annan stol har det varit ett evigt tjat och gnäll på den lille mannen. Han vill absolut inte sitta i den gamla stolen nu för "det gör ont i benen". Så nu går vi in i en ny era. Liten håller på bli så stor. Min fina lilla älskling. Vad jag älskar den ungen! När han kom hem skulle han berätta för mig om den nya stolen och säger "Asså den var så snygg alltså!". Sötnöt!

Början på helgen

Kategori:

Resultatet på tentan kom inte idag. Synd, hade som sett fram emot det. Blir väl på måndag istället.

Har jobbat några timmar ikväll. Skönt med ett avbrott från studierna. Helgen kommer att bestå av plugg...hoppas jag. Hehe!

Har märkt att jag är rätt kass på att lägga ut bilder här i bloggen. En orsak till det är att jag lägger ut många bilder på Instagram. Å jag vet att många av mina läsare även följer mig på Instagram. Blir som lite dubbelt om jag ska lägga ut bilderna båda här och där. Men ja, vill ni följa mig där så är det bara att skicka en förfrågan. Heter eko_beauty på Instagram. Anledningen till det namnet är en gammal historia och inget jag varken vill eller orkar förklara. Lite töntigt namn jag vet, men så ser det ut.

Puss på er!

Skärpning Emma!

Kategori:

Å Gud vad trött jag blir på mig själv. Varför kan jag inte bara plugga?! Behöver sitta varenda minut egentligen. Tog på mig lite jobb imorgon bara därför. Åååå! Varför gör jag så?! Dessutom har jag hittat ett spel som jag sitter å pillar med hela dagarna. Skit oxå! Karaktären, vart är du?

Imorgon kommer resultatet på förra tentan. Längtar faktiskt lite.

På benen

Kategori:

Jo da, jag lever. Om det jag drabbades av här i veckan var årets magsjuka så kom jag väldigt lindrigt undan. Tror ju visserligen inte att det var magsjuka jag hade men jag kan ju inbilla mig det.

I övrigt är det tentaplugg som gäller. Har ännu en salstenta på torsdag. Tentan jag skrev innan jul får jag veta om på fredag. Är inte orolig. Känslan jag hade efter tentan var att jag klarade den och har faktiskt svårt att tro att jag inte skulle ha gjort det. Men man vet ju inte. Tentan jag ska skriva nästa vecka känns det lite värre med. Har blivit lite si och så med pluggandet sista tiden. Får lägga i en högre växel helt enkelt. Inga omtentor för mig inte. Icke! Det går bara inte.

Sjuk

Kategori:

En rubrik som inte förekommer alltför ofta i min blogg. Men jo, jag är faktiskt sjuk. Det började igår, jag blev yr och knäsvag. Tänkte att det nog var för att jag ätit lite dåligt. På eftermiddagen kände jag mig helt matt och slut och illamående. Blev liggandes i soffan en stund. Tvingade mig upp för att laga middag och åt en liten portion i hopp om att illamåendet skulle ge med sig. Det gjorde det inte utan jag gick snabbt tillbaka till soffan. Där blev jag liggandes i två timmar. Vid ett tillfälle klev jag upp och var helt övertygad om att jag skulle kräkas. Jag rusade till toan men det kom inget. Blev liggandes på golvet ett tag innan jag till sist samlat nog med kraft att kräla mig in till sängen. Där blev jag sedan kvar. Har sovit oroligt inatt. Vaknat flera gånger och mest legat och vridit på mig. När jag klev upp imorse så inbillade jag mig att jag mådde bättre. Jag tog en dusch och medan jag stod där kände jag hur yrseln kom tillbaka. Fick efter många om och men inse att det inte var någon hit att gå på dagens föreläsning. Det blir den första föreläsningen jag missar. Känns verkligen hemskt! Kan inte slappna av och låta mig själv ligga och vara dålig. Ångesten över att missa föreläsningen äter upp mig fullständigt. Varför ska jag vara såhär för?! Samma sak (eller ännu värre) om jag sjukanmäler mig från jobbet. Jag dör av ångest. Jag känner mig så fruktansvärt värdelös...Så långt hann jag skriva imorse innan jag slet mig upp ur sängen och insåg att ångesten över att missa föreläsningen var värre att stå ut med än lite matthet, illamående och yrsel. Jag åkte till skolan och var med hela dagen. Det är ju inte magsjuka jag har för då skulle jag må mycket sämre och med all säkerhet kräkas. Men jag gör ju inte det! Jag mår bara så himla rusigt utan att hitta en verklig förklaring. Får tvinga i mig mat för jag har noll aptit. Men jag mår ju bara ännu mer illa om jag inte äter. Nu ligger jag i Nemos säng och tittar på när han leker. Känner mig som en väldigt bra och engagerad mor just nu...NOT!

Dear God

Kategori:

Cut me some slack!

Hej då...

Kategori:

...julen. Har städat ut den idag. Tycker faktiskt att det är skönt att få ordningen återställd. Alla saker i mitt hus har bestämda platser och när julsakerna åker fram så vet jag inte vart jag ska göra av mina andra saker. Lite trist bara att det blir mindre mysiga belysningar i huset. Än är det lång tid kvar innan det börjar märkas av att det blir ljusare ute. Känns så mörkt å trist.

Imorgon ska jag och Nemo åka hem till några vänner till mig och åka pulka. Har blivit väldigt lite utelek med Nemo under hans jullov. Har varit så mycket annat som upptagit min tid. Trist att Nemo ska drabbas av att jag jobbar så mycket och allt jag har för mig.

Sorgligt...

Kategori:

Idag har jag varit på begravning. Det var Dannes farmor som begravdes. Jag stod inte henne nära direkt men tyckte att det var väldigt sorgligt ändå. Är så hemskt att se människor man tycker om vara ledsna. Nemo skötte sig jättebra! Han var ganska lugn och stilla under själva begravningsgudstjänsten. Sen fick han även hedersuppdraget att både slå på och stänga av kyrkklockorna. Det gillade han!

Drömmer mig bort ett tag

Kategori: Min vardag

Men hur vore det om man kunde vara sådär brun året om? I övrigt är jag ju inte så snygg men färgen!! Gaaah vill ha sommar! Det borde vara olagligt att ta kort på vintern då man är blek och ful.

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Kategori:

Med anledning av alla helger och allt jobbande för min del så har bloggen blivit lägst prioriterad. Jag har helt enkelt inte haft tid.

Vad har hänt sedan sist. Ja, tyvärr en hel del. Jag har varit med om saker som jag i min vildaste fantasi inte trodde var möjligt. Skulle vilja skriva ut allt som har hänt här. Skulle vilja delge er vansinnet som stormar runt mig. Men jag tänker inte göra det, jag är bättre än så. Jag tänker inte svartmåla eller hänga ut någon. Jag vet vem jag är, jag vet sanningen och vad som är rätt och fel. Mitt samvete är totalt rent. Jag är stark och förtjänar inte det här. Jag tacksam för de fina, ärliga och snälla människorna som fortfarande finns i mitt liv. Ni som berikar mig och ger mig energi. Kan inte någon snälla väcka mig ur den här mardrömmen?