eko

love it or leave it!

Helgpass

Kategori: Min vardag

Har jobbat hela helgen. Sovit som en påse skit och haft ondare än ondast i lederna. Natten mot söndag var en natt jag sent ska glömma. Hade så fruktansvärt ont i ett knä att jag varken kunde sova eller röra mig. Det tog mig 15 minuter att bara ta mig ur sängen för att ta smärtstillande. Åt en hel del smärtstillande som inte verkade ett skit. Kände desperationen stiga eftersom jag skulle kliva på ett dygnspass på jobbet på söndagen. För att göra en lång historia kort så jobbade jag trots allt. Gjorde väl ärligt talat inte så bra ifrån mig men jag gjorde det jag skulle i alla fall. Klev av 8.15 på morgonen, drog raka vägen hem och la mig och sov till 13.30 (!!). Hade haft tre nätter med minimalt med sömn. Det var så himla skönt att få sova! Kände mig som en ny människa när jag vaknade.
 
Ikväll tog jag med mig Nemo ut på en cykeltur. Vi hittade massvis med hallon. Så himla härligt att man kan plocka hallon ute i det fria så där. Förknippar faktiskt hallonplockning så mycket med min storasyster. Kommer ihåg att hon var ute i plockade hallon i skogen höggravid. Herregud fattar inte hur hon fixade det. Är ju nog jobbigt att plocka utan en stormage i vägen. Hon kan allt hon. Mina fina syster! Är så glad att vi har så nära kontakt med varandra. Det har vi alltid haft. Gud vad jag tycker om henne! <3 
 
 

Jahapp

Kategori: Min vardag

Kära kropp! Om det inte är för mycket begärt så skulle jag hemskt gärna somna nu för natten då min väckare ringer om mindre än tre timmar. Tack på förhand!

Gaaaaah! Helt omöjligt att somna inatt! Har legat här sedan 23.45. Kul det ska bli att jobba 11 timmar imorgon, verkligen.

Äntligen!

Kategori: Min vardag

Klev av nattpasset för en stund sen. Ska sitta ute å njuta av värmen hela dagen. Så surt att måsta jobba när solen gassar ute. Så nu hoppas jag på sol och värme hela dagen idag och imorgon! På lördag och söndag jobbar jag så då spelar det inte lika stor roll.

Utflykt till Murberget

Kategori: Min vardag

Efter jobbet idag drog jag, Danne å Nemo iväg till Murberget på en liten utflykt. Hade hört att de skulle finnas lite djur där såsom får, höns å getter. Hittade även två stycken kaniner. Fick praktiskt taget slita Nemo från kaninerna. Fåren var han mest rädd för när de bräkte åt honom.
 
 
 
 
 
 
 

Recept fortsättning...

Kategori: Min vardag

Fick en fråga när oljan ska röras ner. Precis innan vattnet brukar jag hälla i den. Berätta gärna hur det gick för er ni som provar att baka. 

Recept knäckebröd

Kategori: Min vardag

Men måste ju hålla mitt löfte om knäckebrödet i alla fall så receptet kommer här.

0,5 dl solrosfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
Flingsalt

Blanda alla torra ingredienser. Häll på kokande vatten och rör snabbt ihop. Platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt (tryck försiktigt med handen för att få de att fastna). Grädda i ugnen på 150 grader i ca en timme.

Har även hört att man kan ta annat mjöl än majsmjöl. Finns ju mycket spännande man kan prova exempelvis hasselnötsmjöl.

Helgen

Kategori: Min vardag

Men ååååå vad störigt!! Hade skrivit ett långt inlägg om helgenens bravader och när jag skulle bifoga en bild försvann hela texten. Jag pallar inte å skriva om allt så ni får bara bilden.

Tidig kväll

Kategori: Nemo

Trött så in i Norden! Sov som en påse skit inatt. I vanliga fall jobbar jag kortare dagpass på mitt jobb, dvs 9-14 istället för 7-16.30. Idag blev jag tvungen att börja klockan 7.00 vilket resulterade i att jag knappt kunde somna igår. Gick faktiskt å la mig redan vid 20.00 ikväll efter att ha suttit å nickat i soffan till Bolibompa. Fast nu har jag legat å grejat med mobilen sedan dess och därför inte somnat. Ska snart lägga från mig den...snart...

Fredag imorgon! Helg med stadsfest i stan! Tyvärr kommer inte Eric Saade så det är ju knappt värt att gå men det är ju alltid roligt när det händer lite grejer i stan.

Nemo åker pappas raggarbil

Kategori: Nemo

Road trip

Kategori: Min vardag

Igår var jag å Nemo å hälsade på syrran med familj. Var riktigt trevligt med en liten road trip. Så trist att vi bor så långt ifrån varandra. Nemo å Zeke lekte som vanligt massor. En liten sväng lastbil hann de med att åka med.

Idag har det arbetats. Kom hem strax efter 20.00. Nemo å Danne var ute på mittsverigebanan ikväll. Verkar som att dom hade haft trevligt. Nu ska jag sova, börjar 7.00 imorgon. Urk!

Brrr!

Kategori: Min vardag

Kom nyss hem från en väldigt trevlig kväll med kollegorna. Tyckte det kändes väldigt kallt då jag gick från bilen å in i huset. Fy faan alltså! 8 grader!! Ska de vara sommar det?! Usch! Hur som helst har jag haft jättekul ikväll. Har skrattat hela kvällen. Mitt bröd vart mycket uppskattat. Väl värt att göras igen. Och eftersom min trogna läsare Mia bett om receptet så kommer det självklart läggas ut här i bloggen inom de närmsta dagarna.

Imorgon ska jag och Nemo åka till min fina syster med familj i Sollefteå. Kusinbus å syskonprat, kommer bli fett nice!

Pöss!

Update

Kategori: Min vardag

Kommer definitivt ta med mig knäckebrödet till vin- och ostkvällen imorgon. Var asgott! Hojta om nån vill ha receptet, som sagt, var jättelätt att göra. Glutenfritt å laktosfritt var det också. Thumbs up!

Knäckebröd

Kategori: Min vardag

Har gett mig på att baka knäckebröd ikväll. Ett nyttigt med pumpakärnor, linfrön, solrosfrön å annat smått å gott. Var busenkelt att göra faktiskt. Smakar det bra ska jag ta med mig på personalfesten imorgon. Smakar det inte bra får Danne äta upp det. Haha! Han gillar allt som är nyttigt, oavsett vad det smakar.

Kalas

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit ute i svärföräldrarnas sommarstuga. Nemos farfar fyllde år å det bjöds på både grillat å tårta. Så gott! Andras mat är av nån konstig anledning nästan alltid godare.

Skönt att solen kom fram till sist med. Imorse när jag klev upp var det bara 13 grader ute. Alldeles för kallt för min smak. Skandal för att vara juli.

Virgin Colada

Kategori: Min vardag

Var på systemet häromdagen då jag ska på personalfest på måndag. Tokigt med fest en måndag men jag har faktiskt tagit ledigt på tisdag. Hur som helst, hittade jag färdigblandade drinkar som man kunde köpa. Köpte två sorter, San francisco och virgin colada (pina colada). Köpte även en flaska vin som jag ska ha på måndag. Drinkarna har jag testat nu i helgen. Virgin colada var helt seriöst det godaste jag har druckit i hela mitt liv, vad jag kan minnas i alla fall. Herregud så gott! Synd det var så dyr bara. 20 spänn för en liten burk som man kunde svepa i en klunk.

Yollibox

Kategori: Min vardag

Idag hade jag bestämt mig för att prova Yollibox-Frozen Yoghurt. Hade så himla svårt att välja vilken smak så jag köpte tre olika. Nemo gillade jordgubb bäst å jag tror att jag gillade passionsfrukt mest. Fast alla var jättegoda! Fanns även choklad. Får köpa den nästa gång, kommer helt klart en nästa gång. Nån av er läsare som smakat? Vilken tycker ni är godast?

Ibland så tror jag att jag är galen

Kategori: Min vardag

Har jobbat idag, meningen var att jag skulle jobba 9-14. Så vart det inte. När klockan var 14 var det inte riktigt läge att gå hem så jag blev kvar till strax efter 16.00. Väl hemma hittar jag Danne, som har varit ledig hela dagen, skruvandes i garaget. Ingen mat lagad, ingen mat påbörjad, ingen mat handlad. Jag blir rätt så jävla arg ska erkännas. Här hemma är det alltid jag som lagar maten. Varför? Jo, dels för att jag är bättre på det och att jag även oftast är hemma före Danne om dagarna. Man kan ju då tycka att när jag jobbat hela dagen å han varit hemma å ledig borde ju han åtminstone göra nån slags insats till middag. Men nej, inte det. Det sista jag sa till honom imorse var att han skulle handla å lämna tillbaka några filmer. Tror ni han hade gjort nåt det? Nej! Tror ni jag blev glad? Nej! Är det jag som är knäpp eller är det vridet å orättvist?

Dåligt samvete

Kategori: Min vardag

Usch har tappat sugen att blogga. Känns mest bara som ett dåligt samvete. Som att jag måste skriva där för att inte tappa alla mina läsare. Egentligen så har jag ju bloggen bara för min egen skull men jag måste ju erkänna att jag blir barnsligt förtjust när jag ser hur många som faktiskt läser mitt ordbajseri. Hoppas ni kan ha överseende med att det inte bloggas lika flitigt från min sida. Jobbet upptar mycket av min energi.

Hur som helst kan jag berätta att jag satte igång å rensa ur min garderob ikväll då jag kom hem från jobbet. Det var en aggressiv rensning där nästan alla kläder som inte används det senaste året fick lämna sin plats. Jag är så sjukt dålig på att rensa bland mina saker. Hur fan gör man?! Jag får alltid för mig att jag kommer ångra mig trots att det kan handla om saker jag inte använd på flera år. Men som sagt, idag rensade jag utan nåd. Har en hel hög med kläder som ska stoppas i påsar å överlämnas till bättre behövande. Hoppas jag inte ångrar mig när jag börjar packa ner kläderna i påsarna bara. Det kan ju faktiskt hända om jag känner mig själv rätt.

Rast

Kategori: Min vardag

Just nu har jag rast på jobbet. I vanliga fall brukar jag dra härifrån på en promenad eller cykla hem. Idag orkar jag inte det. Är så sjukt trött alltså. Ligger på sängen i jourrummet å stirrar i taket. Bara 4 timmar kvar tills jag får gå hem. Snart är det dags för personalmöte, i tre timmar. Hoppas jag inte somnar.

Den livsviktiga sömnen

Kategori: Min vardag

Två nätter i rad nu har jag sovit som stock. Det märks verkligen att helgens arbete tagit hårt på mig. Inte nog med att det var psykiskt påfrestande så blir det ju ännu värre när jag heller inte sovit så bra. Men nu hoppas jag att det håller på ordna till sig lite då jag fått sova ordentligt.

Nu blir det lunch sen ska jag ta Nemo till någon lekpark.

Tillbaka

Kategori: Min vardag

Sorry för kass uppdatering. Har som varit lite under isen den här veckan. Ska bli ändring på det. Börjar sakta men säkert bli mig själv igen. Fast just idag är jag extremt trött efter en helveteshelg på jobbet. Imorgon är jag ledig. Törs jag hoppas på finväder?

...

Kategori: Min vardag

Tomt, det är så tomt. Det vi gick igenom igår, det finns inga ord som beskriver känslan. Ni som tvingats ta bort ert husdjur vet. Jag kan inte beskriva gårdagen. Det gör så jävla ont. Selma föddes hos mig på Storgatan, under min säng. Jag visste från första stund jag såg henne att hon var min katt. Jag var med henne när hon föddes å jag var med henne när hon dog. Nu kommer jag aldrig få träffa henne igen. Nemo tittar titt som tätt upp mot himlen och säger att Selma flög förbi och vinkade åt oss från katthimlen. Jag önskar att det är så, att hon kan titta ner på oss och se hur mycket vi saknar henne. Du fattas oss Selma! Tack för att du förgyllde mitt liv i tolv år. Sov gott.

Väntan

Kategori: Min vardag

Vilken fruktansvärd dag. Det är bara en enda lång väntan. Klockan 16.00 är det dags, Selma ska få ta sitt sista andetag. Kan inte minnas senast jag grät så mycket.

Sömnlös

Kategori: Min vardag

Nä men hur vore det om man fick sova ett slag..? Ligger i sängen på jobbet och är klarvaken. Somnade vid midnatt och har legat å nån halvdvala. Sedan 1.21 har jag varit helvaken och funderar på om det ens är någon mening att somna. Väckaren ringer om mindre än tre timmar och tankarna bara snurrar. Vill bara att allt ska vara över nu.

Sorg, ilska, frustration

Kategori: Min vardag

Den här dagen har varit vidrig. Olika tråkiga händelser har inträffat hela dagen. Vill bara gräva ner mig å komma fram igen när jag mår bra. Tyvärr funkar ju inte det. Morgondagen kommer dessutom att vara ännu värre än denna. Fy fan vad jag gruvar mig. Vill inte!