eko

love it or leave it!

Benpass

Kategori: Träning

Dammar av en gammal kategori i min blogg, nämligen träning. Längesedanjag  skrev om nåt sånt. Idag har jag faktiskt gjort något ovanligt, jag har tränat på ett gym. Daniel är delägare i ett litet gym här i stan. Han har frågat mig många, många gånger om jag inte ska hänga med han å träna å lika många gånger har jag sagt nej. Jag brukar köra på min crosstrainer här hemma. Leka med lite hantlar då och då. Min främsta träning består av power walkes, inget som bygger speciellt mycket muskler. På sista tiden har jag dock varit ganska flitig med träning samt att jag ätit relativt nyttig mat. Är inne i en period nu där jag har motivation och tycker att det är ganska kul att leva hälsosamt. Kände att jag ville utmana min rätt så slappa träning hemmavid och testa på nåt nytt. Ett benpass på smedjan (gymmet kallas det) blev det. Det var jättekul! Jobbigt, men kul. Förväntar mig en rejäl träningsvärk på söndag. 

För övrigt har jag gått på sportlov idag (började ju bra med sportandet). Så himla skönt! Behöver verkligen vila upp mig. Både jag och Nemo! Underbart! 

Jag har rest mig igen

Kategori: Min vardag

Sist jag skrev mådde jag inte så bra. Jag hade gjort bort mig å mådde jättedåligt över det. Vändningen kom på måndag efter att ha haft ett givande samtal. Nu känns det där långt borta och jag har lärt mig ett å annat på mitt misstag, precis som man ska göra av misstag. 

Ibland gör man fel

Kategori: Min vardag

Helgen påbörjades på ett riktigt dåligt sätt. Ångest, ångest, ångest. Fattar inte hur jag ska kunna släppa det här. Kryptisk nu jag vet. Måste bara få skriva av mig. Det är märkligt hur jag kan prata mig varm om att man ska skilja på sak och person, att prestationer inte är vilket värde man har. Men när det kommer till mig själv är jag stenhård. Gör jag fel så är jag fel. 

Ännu en tisdag

Kategori: Min vardag

Två utbildningsdagar gjorda. Imorgon är det vanlig verksamhet på jobbet som gäller. På torsdag är det friluftsdag på skolan, får se om jag får lite motion då och frisk luft. Kan behövas efter dessa två stillasittande dagar.

För övrigt kan jag säga att min bil gått sönder. Den lät jättemysko igår när jag backade ut från garaget. Tur det finns många andra bilar här hemma som man kan ta istället. Dock ingen bil med baksäte. Aja, bara å hoppas att passaten snart är lagad. Misstänkt att det är nån spridare eller nåt. 

Nemo var på läkarbesök idag på barnhälsovården. Det gick jättebra och allt såg bra ut. Snart tar skolhälsovården över, min lilla pojke har blivit så stor. 


Ett år äldre

Kategori: Min vardag

Ännu en födelsedag har passerat. Gillar inte riktigt att jag blir äldre men det är trevligt att få besök och bjuda på fika. 

Har haft en trivsam dag. Var lite stressigt strax  innan gästerna kom då jag inte var riktigt klar med allt. Bjöd på smörgåsar med olika goda pålägg, ost och kex, fruktsallad och blåbärsrulle. Allt verkade vara uppskattat så det känns bra. 

Gick ut på en promenad senare på kvällen. Det började snöa riktigt mycket,  jag gillar att gå när det singlar ner snöflingor. Det är lite fridfullt tycker jag. 

Imorgon börjar en ny arbetsvecka. Jag längtar till sportlovet då jag sökt föräldraledigt. 

Förstärkning till snöröjningen

Kategori: Nemo

Ett massivt traktorbygge pågår hemma på aspvägen. Ni som har åsikter om snöröjningen kan andas ut, snart ses denna ute på våra vägar.