eko

love it or leave it!

Gott nytt år!!

Kategori: Min vardag

Har precis städat klart allting för den stundande kvällen. Jag och Daniel har bjudit hit några vänner på middag. Sen blir det väl lite spel och bara umgås och ha det mysigt. Ska bli så himla skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt.

Har gjort klart dukningen redan så jag inte behöver stressa sen. Lägger ut ett kort på dukningen så ni får se vad fint det blev, om jag kommer på hur man gör det vill säga... Finns inget kort utlagt så vet jag helt enkelt inte hur det går till.

Har gått igenom lite vad som har hänt för mig det här året och några stora händelser är att jag har köpt hus, blivit gravid, köpt helt egen bil, fått ett nytt jobb, tagit examen i Psykosocialt behandlingsarbete, blivit något äldre och något klokare samt fått en massa ny erfarenhet. Känner mig nöjd med året som gått och välkomnar år 2009 varmt. Jag vet att det kommer att bli ett helt fantastiskt år!

Nu ska jag slänga mig i duschen och kanske ta på mig någon snygg klänning så här dagen till ära.

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

Titta vad fint det blev!

Mellandagsrea

Kategori: Min vardag

Idag bar färden iväg till Birsta för att fynda på den stora mellandagsrean som tydligen pågår. Pengarna brände i fickan på mig och jag såg verkligen fram emot den här dagen.

Första anhalten var Jula där vi skulle köpa element. Skit tråkigt tyckte förstås jag men det var nödvändigt. Jag hittade någon rolig träningsmaskin som jag stog och "tränade" med. Kände mig som den nya Jane Fonda. Personalen tittade lite konstigt på mig och jag tyckte mig höra dom viska "ska hon bli av med den där kaggen får hon nog hålla på ett tag". Funderar på att åka dit varje dag nu och träna, det måste ju vara billigare än ett årskort på ett gym iallafall.  Haha, ser mig själv komma in där med pannband, trikåer och vattenflaskan i högsta hugg! "Tjena grabbar, nu är jag här igen. Drar ni upp volymen på högsta är ni snäll!" Undrar hur lång tid det skulle ta innan jag blev portad? 

Efter några timmar (!!) på Jula så var vi äntligen klar. Vi köpte inte mindre än 8 element för närmare 6000 kronor. När vi kom ut så kom vi på att vi glömt att köpa lågenergi lampor som dom tydligen skulle ha till så himla bra pris. Men vid det här laget var jag hungrig (jag hade ju tränat så hårt) och det ända jag hade sikte på var Max som låg en bit därifrån. Vi åkte dit och käkade. Sen styrde kosan tillbaka till Jula där vi spenderade ytterligare en halvtimme. Vid det här laget så känns det som att jag känner hela Julas personalbesättning. Undrar om jag ska bjuda hem dom till nyår?

Nyår ja.. vad ska hända då? Vi har bjudit en del folk hem till oss men några har avböjt och några har inte ens brytt sig om att svara på inbjudan. *pik* Det hela kommer väl sluta lika storartat som festen vi skulle ha på juldagen. Då kom inte mindre än noll personer hit. Är det nåt fel på oss eller? Luktar vi konstigt kanske? Jag och Daniel får väl sitta här själva med våra partyhattar då. Tänk inte på oss bara, gör inte det!

Aja, för att återgå till dagens händelser. Efter Jula åkte vi på Media Markt. Där fick man trängas med en massa andra människor som fått veta att det var rea, hur får folk reda på allt? Där hittade vi inte någonting. Vid det här laget började jag bli ganska sur. Fan, jag skulle ju fynda värsta grejerna och göra av med en massa pengar! Nu var det bara 45 minuter kvar tills allting skulle stänga. Mitt humör var i botten och jag sa åt Danne att vi skulle åka hem. Egentligen så ville jag nog inte det, jag ville in på Birsta city egentligen men sa mest så för att han skulle tycka synd om mig och tjata att vi skulle åka dit så jag fick göra av med lite pengar som jag så gärna ville. Han förstod inte min kvinnliga hint utan åkte såklart hemöver. Jag blev ännu surare över att han inte fattade min så tydliga andemening.

Nu sitter jag här och tycker lite synd om mig själv. Fast det är klart varför klaga? Jag har ju numera 8 nya element som jag kan sitta och titta på. För att inte glömma alla mina nyvunna vänner på Jula. Vi ses på nyår hörni!

Mellandagsrean ger jag minus 4 poäng!

På jobbet

Kategori: Min vardag

God fortsättning allihopa!

Här sitter jag på jobbet och syndar genom att slänga in ett snabbt inlägg till alla er förväntansfulla läsare. Det brukar väl rör sig om ca 1-2 personer varje dag som troget läser min blogg.

Är oerhört lugnt på jobbet idag alla går mest runt och julmyser. Så även jag. Käkar julgodis som en dåre och känner julstämningen fylla mig med en härlig känsla. Sen blir det middag hos svärföräldrarna. Mycket trevligt! Senare blir det eventuellt lite folk som kommer hem till oss för att dricka någon drink och umgås tillsammans. Själv funderar jag på att köpa massa läckra frukter och göra typ alkoholfria juicer och sånt lyxigt. Mums!

Nä nu börjar det röra på sig här ute i huset så jag måste jobba lite. Ha det bra alla ni där ute!


Kommit hem från jobbet

Kategori: Min vardag

Är ganska nyinstigen i hemmet efter en natt på jobbet.  Hade tänkt att sova en sväng då det varit rätt mycket tjänstgöring under natten (jag har sovande jour). Men nu är jag rätt pigg så jag tror att jag ska försöka härda ut under dagen och inte gå och lägga mig.

Idag har jag tyvärr inga roliga händelser att bjuda er läsare på. Ville mest bara slänga in ett inlägg så ni vet att jag lever.

Igår var jag hos frissan. Jag gjorde lite slingor och klippte en ordentlig lugg. Förut hade jag bara en äkta fejk lugg av lite kortare hårstrån på sidan som jag tappert försökta dra över pannan så det skulle se ut som en lugg. Å herregud va fult det där lät! Alla ni som får hemska bilder av min fejk lugg nu kan lugna sig för riktigt så hemskt som det lät var det inte, tror jag... Aja, nu ser det bra ut iallafall. Och min utväxt är nu ett minne blott. Jag är ju rätt så blond i håret och när min äkta hårfärg träder fram som utväxt så blir kontrasten ganska skarp, jag ser väldigt mörkhårig ut i hårbotten. Min äkta hårfärg är väl typ mörkblond. Det var en som frågade mig en gång hur jag hade burit mig åt för att färga svart (!!) hårbotten och resten ljust. Hon var uppenbarligen inte så insatt i det här med utväxt och sånt.

Nej usch vilket tråkigt inlägg det här blir. Jag har verkligen inget skojjigt att berätta. Men ge inte upp hoppet om mig än.
I´ll be back!

Den eviga knäckhistorien.

Kategori: Min vardag

För alla er som trodde att jag hade tjatat klart om knäcken så har ni fel. Den här historien kommer att ta knäcken på er! Haha! Ok, den var dålig tom för att komma från mig.

Hur som helst. Igår kväll skulle jag bjuda Daniel på knäcken så jag ställde ut byttan på verandan med hopp om att den skulle vara lättare att få ur papperet om den var rikigt kall. Fick inte riktigt plats med alla knäck i byttan så jag ställde några formar uppe på locket. Sen glömde jag såklart hela byttan ute inatt. Kom på det imorse och skulle då ta in den. Men vad upptäcker jag?! Knäckformarna som stod på locket är borta! Vem är knäcktjuven? Efter ett tag så inser jag att det förmodligen är några skator som brukar hålla till utanför vårat hus som har tagit dom. Förstår ni vad jag har ställt till med! Om dom har kladdat i sig all den där kletiga knäcken så kommer dom förmodligen aldrig att kunna öppna sina näbbar igen! Dom kommer att svälta ihjäl! R.I.P. alla skator som mötte detta hemska öde att finna min misslyckade knäck. När tomten frågar på julafton om det finns några snälla barn där så vet iallafall jag vad jag ska svara. =(

Daniel är sjuk och av någon anledning så har jag så lätt för att bli irriterad på honom när han är det. Ikväll blev jag verkligen galen på honom. Han skulle ta ett bad och började tappa i tokhet vatten så han fick vänta innan han kunde kliva i för att inte bränna sig. Dessutom fyllde han badkaret för mycket och fick tappa ur några kubik innan han kunde sätta sig i karet. När det sedan är min tur att ta en dusch så är såklart varmvattnet helt slut. Jag fick ta en turbodusch i det iskalla vattnet och kände att det enda som höll mig varm var ilskan som kokade i mig. Kunde han inte tänka lite längre. Kanske ta lite svalare vatten och gärna lite mindre. Att han dessutom inte bad om ursäkt gjorde ju inte mig mindre sur. Nu ligger han i soffan och är ynklig och jag blev tvungen att gå och sätta mig här för jag orkar inte tycka synd om honom. Det är ju för fan jag som är blå av köldskador!

Oj, vilket gnälligt inlägg det här blev. Aja, känns bättre nu ändå när jag har fått kräkas ur mig lite.

Idag lyckades jag!

Kategori: Min vardag

Gjorde ett nytt försök att kliva upp tidigt idag. Klev upp 06.15. Åt frukost med min sambo och hade sedan bestämt mig för att inte gå och lägga mig igen. Danne åkte till jobbet och där står jag sedan i hallen, vad fan ska jag göra nu då? Var lite för trött för att ta mig an  något kreativt. Jag lägger mig i soffan och har tittat på nyhetsmorgon sedan dess. Muttrade lite för mig själv att det kanske var en dålig idé att kliva upp tidigt bara för att vara duktig.

Ringde sedan till MVC för att tacka ja till tiderna på föräldragruppen som jag blivit erbjuden. Efter 148 signaler så svarar en kvinna "Du har ringt till familjecentralens barnmorskemottagning". I tron om att det är en telefonsvarare så sitter jag tyst och inväntar nya instruktioner. Lika tyst är den sk telefonsvararen. Efter ett tag så säger jag, hallå? Ja, svarar kvinnan i andra änden luren. Vad fan, det är ju en levande människa som sitter där! Kvinnan skyndar sig att säga att ingen har tid att prata med mig och att jag ska ringa till sundsvall. Ja men jag ska ju bara bekräfta några tider, vad vet dom i sundsvall om det. Ja du får ringa dit och lämna ett meddelande. Jaha, men vet du då ringer jag sedan. Blir lite tjurig. Har dom inte kunnat satt mig i någon slags kö eller erbjudit mig att dom ringer upp mig när de får tid! Är det telefontid så är det. *sur*

Hur som helst. Fick ett sms igår från syrran, om att min nya blogg är rolig! Blev tvungen att gå in igen och läsa  vad jag hade skrivit. Skrattade glatt! Ja, jag är ju rolig tänkte jag. Att jag inte börjat med det här tidigare.

Nu ska jag klä mig i något snyggare än mysbrallan jag hasar runt i och försöka göra nån nytta idag.

Vem kunde ana...

Kategori: Min vardag

...att även jag skulle skaffa mig en blogg? Är ju många som har efterfrågat en blogg À la Emma. Nåja en har frågat iallafall. Ska kanske inte börja min nya blogg med att ljuga.

Jaha, hur har min dag sett ut då? Totalt meningslös skulle jag nog vilja påstå. Klev upp 06.30 för att pussa min sambo hej då. Planen var att jag skulle fortsätta vara vaken även efter att han åkt till jobbet. Planen gick i stöpet. Jag gick och la mig igen för att ja... dra mig en liten stund. Jag drog mig fram till 9!! Crap! Att jag har sådan dålig diciplin.

Har gett mig på att koka knäck idag. Den blev sådär. Den blev som sån där jobbig knäck som fastnar i papperet. Ni vet sån där som man blir kladdig i hela ansiktet när man girigt försöker äta av den goda men ack så smetiga knäcken. Är jobbigt när man blir bjuden på sån knäck hos någon man inte känner så bra. Man sitter där med knäck ända upp till hårfästet och bedyrar att den inte alls är misslyckad och kladdig och att den absolut är som man vill att knäck ska vara. Eller när man blir bjuden på en skosula till köttbit hos de nyblivna svärföräldrarana. Man skär och skär och blir alldeles svettig för man känner det som att man hånar den som lagat maten genom att inte kunna skära igenom den sega köttbiten. Värdinnan frågar om köttet var segt och man sitter där med krokiga bestick, ler och säger "inte alls det var jätte gott!" Och vem kom på att det är behändigt att bjuda på tacos när man är många? Jag har då min mat mer i knäet än i munnen och sitter skamset och plockar matbitar från kläderna. Är det bara mig allt det här händer? Hm, hur kom jag in på allt det här? Just ja, knäcken! Jaja, den blev god iallafall. =)

Det här med att blogga är ju helt nytt för mig och när jag skulle förhandsgranska det jag skrivit för att sedan gå tillbaka så försvann alltihopa. Har nu trots detta missöde skrivit ett helt nytt inlägg utan gnäll.

Så nu hoppas jag att ni alla är nöjda med mitt allra första inlägg för det är då jag.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Min vardag