eko

love it or leave it!

Andra Avenyn

Kategori: Min vardag

Läste någonstans att Andra Avenyn börjar igen den 8 september. Måste ses! Hoppas det stämmer bara. Läste även att det är sista säsongen och att det ska bli nåt slags webprogram istället så att man bara kan se det på nätet eller nåt sånt. Trist! Ska ju börja nåt som heter Riverside men det har jag ingen aning om vad det är. Nån som vet?

Nytt besök på BVC

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit till BVC. Gossen väger nu 8150 gram och är dryga 66 cm lång. Hattmåttet uppmättes till 41,8. Sköterskan sa inget om att han var tjock, knubbig, stor eller någonting. Däremot så sa hon att det var jätte bra att han hade gått upp så bra då det innebär att jag kan fortsätta amma precis som jag gör.

Har precis försökt gett mig ut på en promenad med det lilla barnet liggandes i vagnen. Det gick sådär. Han skrek lite då och då för att väcka sig själv tror jag. Han kämpade verkligen emot sömnen och när jag till sist fått han att somna och var precis på väg att svänga in hemma så startar grannen sin bil och jag ser de två blå spärrars upp. Suck! Det var bara att plocka upp honom och lägga honom inne och då somnade han på studs. Fasen, jag som har hört att frisk luft ska vara så bra för små barn.

Igår var jag och lillasyster ute och plockade trattkantareller. Det är höst då de har kommit fram bara så ni vet. Fick ihop ganska mycket, kanske 2 ½ liter. Fast det var många som fortfarande var väldigt små så vi ska åka tillbaka igen om någon vecka och plocka mer tror jag.

Dopet närmar sig med stormsteg och jag får ont i magen bara jag tänker på det. Är så mycket som måste fixas. Önskar att man kunde städa i förväg men det funkar ju inte. Måste sätta igång och baka någon dag den här veckan så jag hinner med mig. Har funderat hit och dit på vilket fika jag ska ha. Kan inte riktigt bestämma mig. Två sorters kakor vet jag redan att jag ska ha iallafall och det är maränger och kokoskakor för dom tål alla. Har ju en gluten- och laktosintollerant i släkten och även han måste ju kunna få äta lite fika. =)

So long!

Night from hell

Kategori: Min vardag

I onsdags var jag iväg och slingade håret. Under tiden så hade jag Nemo hos sin farmor och farfar. Han var redan lite trött då jag lämnade honom så jag sa att det vore jätte bra om dom kunde få hoom att sova. De hade gått ut med honom i vagnen och han hade sovit en liten stund. Men Nemo är ju så att han vaknar så fort vagnen slutar att rulla och så blev det ju förstås även då. Då jag kom för att hämta honom så hörde jag ända ut genom dörren hur han skrek. Kunde ganska snabbt konstatera att han var övertrött och därmed också väldigt svår att trösta. Jag fick tyst på honom rätt så snabbt men blev då sittandes med honom på mig eftersom han somnat i min famn och jag ville inte riskera att väcka honom då han verkligen behövde sova. Stannade kvar en timme så att han fick en chans att sova lite. Det var väl en rätt så okej dag ändå. De berättade att han hade varit jätte glad tidigare och att han bara hade gråtit ett tag innan jag kom. Kände mig ändå lite dum att de skulle behöva han honom då han skriker som värst. Är ju svårt att veta vad som är fel då man inte känner honom.

Så kom gårdagen. Danne hade sagt att han väldigt gärna ville gå ut och äta och åka en sväng på cruisingen med mig och hade redan frågat sina föräldrar om de kunde komma hem till oss och vara barnvakt medans vi var borta. Jag var måttligt road över idén men tänkte väl ända att de kunde vara kul att göra nåt bara han och jag. Fast nog kändes de lite konstigt att de skulle vara barnvakt två dagar i rad, och tänk om han blir så där ledsen och övertrött igen...

Hela dagen gick åt till att försöka få Nemo att sova så mycket som möjligt så att han skulle vara utvilad då vi skulle åka. Han är ju lite krånglig att lägga så det ville jag helst inte utsätta hans farföräldrar för. Jag hade Nemo i bärsjälen ganska mycket under dagen då han sover rätt så bra i den. Tyckte väl själv att han hade sovit någorlunda bra under dagen och ett litet hopp om att kvällen skulle flyta på smärtfritt tändes inom mig. Jag städade här hemma och bakade thekakor så att Dannes föräldrar skulle kunna fika på kvällen. Som sagt, i princip hela dagen gick åt till att förbereda för de timmar vi skulle vara borta under kvällen. Kände mig ändå lite kluven och sa till Danne att jag helst bara ville ut och äta och att vi sedan kunde ta med Nemo i bilen under cruisingen. Danne gick med på det och nu började allt kännas rätt så bra. När det var dags så var det bara farmor som kom då farfar blivit sjuk. Jag lämnade en lägesrapport och avslutade med att hon skulle ringa om det var något. Vi hann till restaurangen sen ringde min telefon. Nemo var super ledsen och jag kände att det bara var att åka tillbaka. Vi var hemma på några minuter och han var återigen utom sig av trötthet. Jag som tyckte att han sovit rätt så bra ändå. Fick han att somna men nu var min lust till att åka ut igen lika med noll. Jag blev så himla besviken och ledsen.  Allt kändes bara så himla fel. Det hela slutade iallafall med att farmor åkte hem igen, Danne tog med sig en kompis och åkte ut och åt istället och jag och Nemo blev sittandes här. Fy vad ledsen jag var! Middag hade ju varit gott. Känns som att jag aldrig kommer att våga leja barnvakt igen. Mitt hopp om lite avlastning och ett liv utanför detta hus dog igår. Jag vet att jag är lite drama queen nu men det här tog hårt på mig. Och jag vill verkligen poängtera att det inte var någons fel att det blev så här. Jag hade ju tydligt sagt att hon skulle ringa om det var något och jag är glad att jag kunde komma hem snabbt så att jag fick trösta honom. Nog om detta.

Imorgon bär det iväg till Solle för att fira Nemos kusin som fyller 2 år. Det ser jag verkligen fram emot. Ska bli så himla roligt att träffa dom.


My precious child
                                                              Min stora kärlek!

Helamning it is!

Kategori: Min vardag

Nu har jag bestämt mig. Det blir helamning  till 6 månader om Nemo är nöjd med det. Han verkar inte alls vara nå intresserad av mat än så länge så då får det gå med bröstmjölk. Kanske att jag kommer att introducera gröt på kvällen om några veckor om han verkar missnöjd på kvällarna och nätterna. Ska till BVC för vägning om mätning på måndag så då får jag se om han fortfarande går upp som han ska.

Nu ska jag fortsätta med min fiskgratäng. Hej hopp!

Matprat

Kategori: Min vardag

Har varit lite dålig på att uppdatera här ser jag. Ska snart bege mig iväg på BVC för föräldraträff, tema matprat. Känner mig så kluven. Nemo blir 4 månader nu på lördag och jag är nog den enda i min föräldragrupp som inte börjat ge något annat än bara bröstmjölk. Jag har inte så bråttom med det och rekomendationerna är väl ändå helamning tills dom är 6 månader. Ska prata med BVC idag får se vad dom säger. Jag kan nog personligen tänka mig att bara amma ett tag till jag. Tycker ju att det är så praktiskt.

Hinner tyvärr inte skriva mer nu. Hör att det börjar röra på sig nere i spjälsängen så jag ska göra Nemo klar för att dra iväg. Frågan är bara om jag ska gå med vagnen eller ta bilen. Nemo blir lite sur av att ligga i vagnen. Han vill helst sitta och så ska det vara nercabbat förstås.

Så här såg det ut på vår promenad i lördags då han absolut inte ville ligga. Fick bulla upp med filtar så att han kunde sitta och titta. Blir nog bilen idag tror jag... =P 

Nercabbat

Putsat fönster och ny ruta

Kategori: Min vardag

Har varit smärtfri i 4 underbara dagar. Jag uppskattar helt plötsligt livet som rörlig på ett helt annat sätt. Har passat på att tvätta alla fönster i hela huset. Ska få besök på lördag så jag kände att jag behövde göra det... Närå, jag bara skojade! Så extrem i min städmani är jag inte. Kände bara att det var dax helt enkelt. har inte gjort det sen vi flyttade in i huset för 1½ år sedan. Man kan nu se ut genom fönsterna. Inte visste jag att vi hade grannar!!

Har lämnat in min bil på en glasfirma för de ska byta min framruta. Den var så blästrad att det var svårt att se ut genom den då solen låg på. Det var även en spricka i den. Måste få till en annons på den snart. Usch vad jag kommer att sakna den då den är såld... om den nu blir såld.

Nemo sover och Danne är på gymet. Jag tror bestämt att jag ska lägga mig å grisa i soffan ett tag.

Min bil

Stora killen

Kategori: Min vardag

En sak till. Nemo vände sig från rygg till mage igår. Han börjar bli så stor min pojke. =)

The neverending story

Kategori: Min vardag

Ringde till reumatologmottagning igår för att få lite råd och tips hur jag ska kunna handskas med det här tills jag får komma dit. Beskrev hela min situation med att jag inte alltid kan ta hand om Nemo och att jag inte kan äta värktabletter på grund av amningen och precis hur ont jag faktiskt har. Hon tog fram min remiss och kunde ganska snabbt berätta för mig att min läkare inte direkt skrivit att jag hade sådana besvär. Han hade skrivit att jag har ont i en axel och att allt annat var okej. Vilken jävel!! Jag borde fan anmäla han eller nåt. Han trodde säkert fortfarande att jag bara hade sträckt mig som han hela tiden vidhöll då jag var där. Fick ju tjata till mig ett ra-prov. Jag hade alltså hamnat lågt i prioritet då jag enligt remissen inte hade så ont. Hon ändrade mitt ärende till en prio etta och sa att jag skulle få komma dit på första bästa återbudstiden de fick. Äntligen lite tur! 

Men tur är tydligen inte något som jag har så värst mycket av tyvärr. Igårkväll så skulle jag starta en tvätt då Danne hade åkt på jobbet. En timme senare kom jag på att jag skulle ringa och berätta en sak för honom. Hm, vart är min mobil. Det kan väl inte vara så...? Å nej!!!! Den ligger i mina jeans som är i tvättmaskinen!! Stängde snabbt av maskinen som hade kommit ända till sköljningen vid det här laget. Displayen på mobilen så ut som ett akvarium och den var såklart helt utom räddning. Gjorde ett tappert försök till att torka den lite på låg värme i ugnen men den är och förblir stendöd. Mina bilder, filmer, sms, massvis med nummer är totalt väck. Fy vad ledsen jag är! Kan ju få ut en ny på försäkringen men det blir ju en liten summa på självrisken plus att det jag har förlorat aldrig går att få tillbaka.

Blev inget selånger för oss idag. Nemo hade sovit så dåligt på förmiddagen så när vi till slut fick han att sova så sov han jätte långe och det blev lite för sent för att åka tyckte vi. Sen ska Danne jobba inatt igen.

Nemo har blivit jätte pappig. Han kan vara skit grinig då han är hos mig men så fort han får komma till Danne så blir han alldeles lugn. Jaja, Danne tycker att det är roligt iallafall.

Tidningen ångermanland

Kategori: Min vardag

Ja just ja, ni såg väl Nemo i tidningen igår? Han fanns på läsarnas egna bilder. Det var den då han satt på altanen med pilotbrillorna.

Lång väntan

Kategori: Min vardag

Igår fick jag ett brev från medicinska i Sundsvall, det var en bekräftelse på att de mottagit en remiss från min läkare. Väntetiden för att få komma till reumatologen förväntas vara... 5 månader!!!! Va?! Skojjar dom eller?! Jag kan knappt lyfta mitt barn då det är som värst och jag ska inte få hjälp förrens i januari! Tack, tack så hemskt mycket för det! Vårdgaranti my ass!

I helgen så ska vi förmodligen åka till Selånger på marknad. Tror att jag ska bära Nemo i sjalen och skippa att ens försöka gå med vagn där. Det är ju dömt att misslyckas. Blir han grinig så får vi väl åka hem igen.

Var på mammafika idag. Mycket trevligt som vanligt. Känns skönt att man kan få prata av sig lite. Fast jag var väldans trött och hängde inte riktigt med i disskusionerna eftersom jag varit uppe sedan 5 plus att jag sovit väldigt dåligt pga smärta i axlarna. Ena axeln kan jag inte lyfta utåt och den andra kan jag inte lyfta bakåt. Perfekt! Tur att jag snart ska få hjälp... eller hur var det nu...? Oj, vad jag tjatar om det här. Sorry!

Fick precis springa ner till prinsen som vaknat och var förbannad. Då jag kom dit så låg han och viftade med nappen i näven. Haha! Han hade väl tagit tag i den och dragit ut den och han kan ju inte sätta tillbaka den.

Danne kommer nog hem från jobbet snart. Då blir det lite mysfika sen blir det snarklådan. Mor och son

Dagbok

Kategori: Min vardag

Jag har insett att min blogg måste vara en av de tråkigaste som finns. Den är vit med svart text. Suck, inte konstigt att jag inte har så många läsare. Ok, jag erkänner! Jag vet inte hur man gör för att den ska se ut på nåt annat sätt. Har inte lagt ner nåt engagemang till att fixa den heller.

Imorgon ska jag klippa mig. Äntligen! Har inte klippt mig på 4 månader, ni kan ju bara gissa hur jag ser ut. Skulle jag lägga upp en bild på mig så kanske era skärmar skulle gå sönder eller nåt. Hade ju gärna velat slinga mig också men då blir jag nog borta för länge från lilleman så det får jag ta vid ett annat tillfälle. Danne jobbar iallafall kväll den här veckan så han blir hemma med Nemo då jag är borta.

Idag har jag suttit och läst min dagbok som jag skrev då jag var gravid. Började skriva den 25 augusti och var då i vecka 5+0. Jag saknar faktiskt mig gravidmage. Jag tycker att den var så fin. Plus att min graviditet var väldigt härlig, hade knappt några krämpor alls. Fast om man läser slutet på den dagboken så inser jag ju hur förbannat less jag var. Ska faktiskt bjuda er på dom 2 sista inläggen jag skrev innan jag födde Nemo dagen efter beräknat alltså den 29 april Varsågoda och ursäkta språket, den är ocensurerad.

090427 I dag kvar till bf. Kommer inte att föda då, det har jag insett nu. Hade jätte ont i magen inatt, molvärk. Tänkte faktiskt ett tag att det kanske var dags men i helvete heller. Danne jobbade natt så det hade varit lite små svårt om vi hade måstat åka men så blev ju inte fallet. Har snart krattat klart hela gården, nästan helt själv. Men inte fan sätter det igång någon förlossning för det. I lördags var jag på vårmässa i sundsvall. Tror att jag var den ända gravida där med 3 dagar kvar till beräknat. Började gråta mitt under mässan, vet inte riktigt varför. Var väl typ för att det kändes som att alla tittade på mig. På kvällen åkte jag hem till Jossan som har fått sin son. Hyfsat avundsjuk jag blev då. Han var så fin och nu har hon gått igenom sin förlossning. jag vill oxå det!


 Igår var det alltså det 26 och enligt senaste mensen så har det ju kunnat vara går då. Håller fan på att bli tokig. Gråter jätte ofta och har fötter som ballonger. Vill inte gå över! Igår var grannen över och presenterade sig, fick höra hennes förlossningsberättelser, det var rätt nice. Hon tyckte att jag såg så rörlig ut och var impad av att jag orkade hålla på ute i trädgården men vad fan ska jag göra om dagarna då?! Har just avslutat ett 1000 bitars pussel. Det tog typ 5-6 dagar sen var det klart. Är ju uppe jätte tidigt om mornarna så blir det lätt att jag lägger pussel.


090428 Status 0 dagar kvar. Dags att komma ut!!! Har varit i Birsta typ hela dagen idag. Har handlat jätte mycket grejer till trädgården. Sen var vi ute och donade i typ 3 timmar. Ingen bebis som ville komma ut idag. Men jag mår hyfsat bra ändå. Har haft jätte bra stöd från Danne hela dagen och det har varit kanon att hålla sig sysselsatt. Får väl se vad som händer inatt...

Den natten åkte vi till BB.  Om ni vill får ni lämna en kommentar.

Älskar min Nemo!

Ett gott skratt förlänger livet

Kategori: Min vardag

Var och hälsade på jobbet idag. Nemo charmade såklart alla och log som bara den. Han låter mycket då han ler men han har inte riktigt fått till nåt riktigt skratt förens idag. Han verkligen bubblade av skratt. Satt jätte länge i mitt knä ikväll och skrattade så fort jag sa nåt. Danne var snabbt fram med videokameran så allt finns på film. Kul det!

Lägger upp ännu en bild på mitt lilla gryn så att även släkt och vänner som inte träffar han så ofta får se hur han ser ut.

Cooling

Kvällsgrubblerier

Kategori: Min vardag

Problemen att lägga Nemo fortsätter. Fattar inte vad som är fel. Han tokgråter om vi lägger ner honom i sängen och vill helst bara bli buren hela tiden. Helst så vill han somna i våran famn. Jag är så trött i armarna, som numera räcker ner till fotknölarna. Vore det inte för bärsjalen (som återigen räddar mig) vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Han godkänner ju heller inte att sitta i famnen utan man måste gå. Och imorgeon börjar Daniel jobba igen. Kul att lägga Nemo själv nu då. Hoppas det går över snart. Nu vet jag vad ni föräldrar som har barn som inte sover går igenom.

Känner i min vänstra hand att jag kommer att ha ont där ikväll och inatt. Blir så stressad då, vill hinna med så mycket som möjligt innan jag blir invalidiserad i handen. Kan ju till sist inte öppna handen. =(

Danne har polerat hela min bil så nu glänser den som aldrig förr. Höll på ramla baklänges då jag såg vad han fixat till den. Nu ska jag bara ut med en annons för försäljning. Fast nu är den ju så fin att egentligen så vill jag inte sälja den känns det som. Den som köper den av mig kommer att få en mycket fin och välvårdada bil det kan jag garantera! Är lite kluven om jag ska sälja med fälgarna, är ju väldigt kär i dem men jag vet ju inte om min nästa bil kommer att ha samma bultmönster. Måste fundera lite hur jag ska göra.

Idag har jag bakat knäckflarn. Dom blev goda men inte särskilt snygga. Välkommen på fika!
Mina fula flarn

Hm...

Kategori: Min vardag

Skulle verifiera min blogg på bloglovin men jag vet nog ärligt talat inte riktigt vad som menas med att man gör det...? Gick inge bra heller så jag tror jag tar och skippar det projektet.

Idag har vi tagit in veden som har legat på tork sen i höstas. Rätt så trist men det är skönt nu när det är gjort.

Kvällen bjuder på film och myspys med min familj. Nemo lär nog delta för han har blivit HELT omöjlig att lägga nuföritden.

Trevlig kväll!

Grrr jag är en tiger!

Sommar och sol!

Kategori: Min vardag

Idag har Nemo lyckats vända sig från mage till rygg helt själv. La han på en handduk helt naken så han fick sprattla på så mycket han ville utan en blöja som är i vägen och vips så vände han på sig. Han har gjort det förut med men då låg han på en fäll så han fick lite skjuts då det blev som han rullade ner från den.

Nemo var svår att söva idag så jag la honom i vagnen och gick på en promenad, det uppskattades och han slocka på en gång. Har köpt ett parasoll på barnens hus (tack för tipset Jossan) så nu törs jag gå ut med vagnen i solen. Saken är bara den att han sover bara så länge vagnen rullar så jag fick gå en extra lång sväng bara för att han skulle få sova så länge som möjligt. Men lite motion är ju aldrig fel.

Danne är ledig även denna vecka. Så vi umgås flitigt med varandra på dagarna. Är så glad och tacksam över min lilla familj.  


Nemo på altanen

Vart sitter det idag?

Kategori: Min vardag

Varje dag är numera som en enda stor överraskning då jag aldrig vet från dag till dag vart jag ska ha ont. Idag slog jag upp ögonen och kunde ganska snabbt konstatera att smärtan satt sig i vänster knä idag. Underbart, då har jag ju inte ont i handen. Det gäller att vara positiv! Medicinen jag fått funkar ungefär lika bra som om den fortfarande låg kvar i asken utan att jag svalt den. Tack herr doktor för hjälpen!

Idag ringde jag till kyrkan för att fråga om man fick ändra den prästen man blivit tilldelad på dopet. En mycket sur tant frågade argt varför jag inte ville ha han som jag blivit tilldelad. Då jag försökte förklara att jag blivit tipsad om en annan präst som tydligen ska vara väldigt mysig så svarade hon surt att jag fick ringa till den kyrkan jag ska ha dopet i. Märkligt det där ändå. När man skulle boka hela dopet och bli tilldelad präst och allt så skulle man ringa dit jag ringde idag men nu kunde de minsann inte hjälpa mig. Ringde till kyrkan istället där en telefonsvarare säger- Vi har telefontider måndag, tisdag, torsdag och fredag. Ingen telefontid på onsdag. Vilken tur då! Suck!

Det här skulle kunna vara min reumatism som bestämmer sig vart den ska sätta sig för dagen. Jag tror bestämt att det är så den ser ut iallafall! 
http://www.youtube.com/watch?v=OMIH3cKS6Cg

So long!

Roadtrip to solle

Kategori: Min vardag

Nemo blev rätt så dålig av vaccineringen. Han fick feber på natten och var väldigt grinig. Han ville knappt äta heller. Men ganska exakt ett dygn efter att han fått sprutorna blev de bra igen. Nu är han som vanligt igen.

Igår var vi och hälsade på stora syster med familj. Hon bjöd på sjukt gott fika och vi hade jätte mysigt. Åkte och hälsade på mamma en snabbvisit också men blev tvungen att styra hemåt härnösand ganska snart igen då Dannes taxi skulle lämnas till nattens chaufför.

Idag hade jag besök av min vän Sofia. Vi drack kaffe och skvallrade. Har inte träffat henne på länge så det blev mycket att uppdatera. Tack för besöket!

Äh, nu orkar jag inte skriva något mer. Har skit ont i vänster hand så jag kan bara skriva med en hand och det var så drygt.