eko

love it or leave it!

Vaccinering

Kategori: Min vardag

Idag har vi då vaccinerat Nemo. Usch och fy vad han grät min lilla älskling. Men det gick över väldigt snabbt. Han var så duktig! Har ännu inte märkt av något annorlunda med honom, får väl se längre framåt kvällen. Vi ville inte boka in någonting idag för idag så är det Nemo som bestämmer hur dagen ska se ut.

Imorse så åkte Danne iväg och besiktade min bil. Den gick rakt igenom of course! Besiktningsmannen sa att han knappt vågade sätta sig i bilen då den var så välvårdad. Hehe, kul att det syns att jag är noga med bilen. Ska väl ta och sälja den framöver tror jag, dax för en lite nyare bil. Men det är med lite sorg då jag trivs enormt bra med bilen. Ingen som är intresserad av en Passat V6 syncro årsmodell 99? Extreeemt välvårdad! Bör ses som man brukar säga. =)

Chocken om min reumatism har lagt sig lite nu. Igår var jag ganska ledsen fastän jag var lättade över att äntligen få ett namn på vad som är fel. Jag inbillar mig inte, det är fel på riktigt! Ska börja gå hos en reumatolog vad nu en sån gör. Blir väl bra till sist antar jag. Typiskt nog så ringde de från jobbet igår och ville att jag skulle jobba i helgen men jag blev tvungen att tacka nej. Vet ju inte från dag till dag just nu hur jag mår så då är det bästa att låta bli. Dessutom var ett av passen ett dygn och det funkar bara inte.

Nu vaknar Nemo. Hej då!

...

Kategori: Min vardag

Nu har läkaren ringt till mig, provsvaren har kommit. Jag har reumatism. Skit!

Klockrent!

Kategori: Min vardag

Fick en länk av syrran. Exakt så här ser det ut hemma hos oss med Danne och Doris!

Födelsedagsfest

Kategori: Min vardag

Kan börja med att berätta att vi ju lämnade bort Nemo för första gången i lördags. Det gick jätte bra! Han hade skrattat och varit skit go hela tiden och fått varit ute på promenad i vagnen med farmor och farfar. Tror att de slogs om vem som skulle dra vagnen. Haha! Hade skickat med honom mat så att han skulle ha om det behövdes och det gjorde det så då kunde ju vi vara borta lite extra länge eftesom han redan hade fått mat. Tror att de blev 3 timmar som vi var borta. Vi var på Hamnkrogen och åt. Trodde att det skulle vara jobbigare att lämna bort Nemo men jag kände mig nog rätt så trygg i det sällskapet som han befann sig i. Danne gick sedan ut på stadsfesten medans jag och Nemo snällt fick åka hem. Hur det hela slutade vill jag inte gå in på här.

Igår så fyllde Danne år och vi bjöd på middags buffe här hemma. Vi var 16 stycken och det var lite ont om sittplatser trots vårat rätt så stora hus. Jag stressade upp mig till max och försökte så gott jag kunde se till så att alla gästerna var nöjda och glada. Tror att det blev rätt så lyckat. Nemo sov sig igenom hela kalaset vilket var tråkigt för alla som ville träffa honom. Personligen så tyckte jag att det var rätt så skönt då jag hann med så mycket mer. Höjdpunkten var nog ändå min systerson Zeke, han sprang runt och charmade alla. Han är helt underbar den grabben!

Provsvaren har ännu inte kommit om min ledvärk och det blir bara sämre och sämre. Har satt sig i händer och handleder nu och när det är som värst så kan jag knappt öppna händerna. Lite knivigt då jag har Nemo att sköta om, men Danne har ju semester än så länge. Gruvar mig för hur de blir då han inte finns här och hjälper mig.

Imorn ska vi vaccinera Nemo. Gaaah, jag vill inte! Det kommer göra verkligen skära i mitt mammahjärta då dom sticker honom. Tur att han glömmer!  

Plikten kallar! hej hopp!

Regnet de bara öser ner...

Kategori: Min vardag

Vilken tur att jag fick så bra värktabletter som funkar sååå bra mot min smärta... NOT! Inatt hade jag ont på 4 ställen, båda knäna, armbågen på höger sida och såklart vänstra axeln som ju är en stående smärta. Till råga på allt så jobbade Danne natt och Nemo ville inte sova. Jag grät och tyckte jätte synd om mig själv och svor alla möjliga förbannelser över läkaren som inte tog mig på allvar. På nåt sätt så känns det som att allt bara blivit värre sen jag var där, men inte smärtan den är lika hemsk. Nu mår ja mer psykiskt dåligt över detta då det börjar kännas som att jag aldrig kommer att få hjälp med det här. Läste på internet att det finns nåt som heter amningsreumatism men jag vet inte om det är en godkänd diagnos av någon läkare. Fanns en del som slutat amma pga det lästa jag, men det vägrar jag! Konstigt det där att så mycket som jag har fått kämpa med amningen med alla motgångar så vill jag ändå inte på något sätt sluta, jag gillar att amma! På tisdag så ska jag på efterkontroll hos barnmorskan och då ska jag fråga henne om hon hört talas om att man kan få ledvärk efter en förlossning och vad man kan göra åt det.

Nu på tisdag så fyller Danne år. Åkte iväg igår för att köpa en present åt honom, vad det är vill jag inte skriva här. Inte för att han på något sätt läser min larviga blogg men man vet ju aldrig. Han tycker inte riktigt om det där med bloggar. Presenten var iallafall så stor att jag inte kan slå in den så nu står den undanställd i ett rum som han inte får gå in i.

Sen var det de här med stadsfesten ja. Jag och Danne hade ju tänkt gå ner och äta där... men vi har ångrat oss. Känns inte så mysigt att sitta och frysa i nåt gammal tält och äta en svindyr maträtt med mat som kallnar på en gång. Regnet har fullkomligt vräkt ner! Dessutom så tar dom ju inträde från 17.00 så det känns ju lite lyxigt att betala inträde för att äta i en timme och sen gå. Vi hoppas att det blir lite bättre väder imorn, inte för att det verkar så. Men nu har vi ju redan bokat med Nemos farmor och farfar så vi går nog ut och äter någon annanstans bara Danne och jag. Shit, det kommer kännas jätte konstigt. Mest är jag nog orolig att Nemo ska skrika hela tiden och att det ska vara jobbigt för dom. Men Dannes mamma är ju förskolelärare och har 7 barnbarn så hon borde ju vara van.  

Så är läget!

Läkarbesök

Kategori: Min vardag

Var ju så stort hos läkaren idag. Han lyssnade inte allt för mycket på mig tycker jag. Jag förklarade precis min situation och han vände och bände på min arm. Till saken hör såklart den att jag har som mest ont på kvällar och nätter och kan därför klara dagarna relativt bra. När jag förklarade att jag inte hade så ont för tillfället så tittade han mycket suspekt på mig. Han bad mig lyfta armen på ett sätt som jag inte klarar av och såg mycket förvånad ut då jag försökte säga att jag fick ont om jag gjorde så. Han ville även titta på mina knän som jag har ont i mest sällan och mumlar då någonting om att de var ju inte svullna. Dah, sa jag att dom brukar vara det eller?! Vi missförstod varandra hela tiden då han inte var alltför bra på svenska. Han försökte hela tiden framhålla att det måste bero på att jag lyft fel eller nåt i den stilen. Jag gav mig inte utan försökte återigen förklara att det helt plötsligt bara kom och att det dök upp på olika ställen hela tiden men att just smärtan i axeln nu är bestående. Berättade även att jag testat att ta diklofenak vid ett tillfälle och då spände han ögonen i mig och säger strängt att det får man absolut inte äta då man ammar. Istället skrev han ut Pronaxen åt mig. Kan berätta att i broshyren så står det exakt samma som på diklofenak, går över i modersmjölk, men påverkar troligen inte barn som ammas. Vilken jävla tomte! Jag var så arg då jag gick därifrån! Fick iallafall lämna blodprov för reumatism och nåt mer som han inte förklarade vad det var. Sen sa han att jag måste kontakta en sjukgymnast. Lätt att gymnastisera bort nåt som bara gör ont ibland.

Känner mig inte så nöjd med besöket men är glad att jag fick lämna prover så man kan konstatera eller utesluta. Om jag måste till läkaren igen vill jag inte gå till han.

Danne ska strax åka och köra taxi. Nemo är kvällen till ära skitgrinig bara därför. Ååå, jag vill inte vara ensam.

Ha det bara alla ni där ute.

Ledvärk

Kategori: Min vardag

Har precis varit ute och stulit lite Jasminblommor av min granne. Jag har nämligen hört att det ska vara bra mot ledvärk något som jag lider av sedan några veckor tillbaka. Har haft det för några år sedan också men nu verkar det ha kommit tillbaka för att stanna. Har så ont i min axel att jag inte ens kan lyfta Nemo nu. Kunde inte ens rapa honom efter att han ätit. Tur att Danne har semester så han kan hjälpa mig. Har tack och lov en tid hos doktorn imorn. Och trots min sprutfobi så hoppas jag på kanske en liten kortisonspruta i axeln så att smärtan ska försvinna. Fast smärtan hoppar ju runt i kroppen så det kanske är svårt att ge nån injektion då. Man kanske inte får kortison då man ammar heller..? Sis?

Så nu sitter jag här med mitt avkok på Jasmin och Ingefära smaksatte med lite honung så det blev rätt gott faktisk.Hoppas att det hjälper lite nu då. Ipren funkar ju säkert bra det med men det är ju rätt så onödigt att ta då man ammar så nu kör jag naturmetoden.

Imorgon börjar ju tydligen stadsfesten här i stan. Jag och Danne ska ner och äta lite mat där på fredag har vi tänkt, utan Nemo. Har tränat lite den här veckan på att låta andra sköta honom genom att låta både min mormor och svärmor byta blöja, vilka är dom första som gjort det förutom jag och Danne. Skittöntigt tänker säkert ni, men det har bara inte blivit av att vi har bett någon annan göra det. Jag erkänner, jag har lite problem att lämna ifrån mig honom. Men nu blir det alltså första gången vi lejer en barnvakt. Det blir väl en timme eller så. Vill inte vara borta så mycket längre då han äter rätt så oregelbundet och jag vill inte att han ska äta ur flaska eller ur någonting annat än mitt bröst sedan den gången han började vägra ta bröstet. Vill inte att det ska bli så igen.

Nu ska jag sluta nattsudda och gå och krypa ner i sängen bredvid min son. Ja han sover fortfarande mellan oss i sängen. Jo, vi klippte navelsträngen på BB. Nej, vi är inte rädd att lägga oss på honom, det händer bara inte. Vet inte när vi ska börja låta honom sova i egen säng, vi har inte så bråttom med det. Har jag svarat på eventuella frågor och funderingar nu..?

Puss!

Hello!

Kategori: Min vardag

Igår var ingen trevlig dag. Jag mådde jätte illa hela dagen och var sängliggandes. Hade Nemo bredvid mig i sängen. Bytte tom blöja på honom där då jag var för svag och ynklig för att ta mig ur sängen. Till slut så insåg jag att situationen var ohållbar allra främst för Nemos skull så jag ringde runt till de som kunde tänkas hjälpa mig och fick till slut napp hos mormor. Hon kom och hämtade både mig och Nemo så att jag fick hjälp med blöjbyten och sånt. Skönt! Var helt utom mig ett tag. Danne som egentligen skulle ha semester jobbade ju förstås men även han insåg att det kanske skulle kunna vara skäl nog för honom att avbryta arbetspasset för att åka hem till oss. Men det kom han inte på förrens mormor var på väg att hämta oss.... Jag avböjde hans erbjudande om att komma hem. Men han tog ledigt idag iallafall om jag inte skulle må bättre, vilket jag gör. Men nu har iallafall hans semester börjat. Med ett kort avbrott på torsdag då han ska köra taxi.

Denna dag har varit desto trevligare. Har haft besök av storasyster och hennes son. Vi åkte ut till pappa och hälsade på och blev bjuden på både fika och middag. Kalas gott var det! Dessutom så plundrade vi deras jordgubbsland så nu har jag massvis med jordgubbar att smaska på.

Helgen som var så var vi på dop. Nemo skötte sig exemplariskt och satt tyst i min famn hela dopet. Hans pappa hade åkt iväg med sin svåger för att köpa en motorcyckel och hann dessvärre inte i tid tillbaka till dopet utan kom insmygandes mitt i.

På kvällen så skulle vi ut och äta. Visserligen så var det bara på en pizzeria men man blir nog nervös över hur lång tid det ska ta innan Nemo blir less på att sitta och titta på oss då vi äter och börja skrika och kinka. Vi hann sätta och beställa sen var cirkusen igång. Fick sitt och gunga med honom i knäet för att hålla honom lugn. Full och fullare hade hittat till pizzerian med och satt och skrek och bråkade med varandra. Men de blev snabbt så ovän med varandra att de pep därifrån bägge två. Perfekt! Precis då maten kom så tyckte Nemo att det var dags för en nya blöja och varför inte lite rena kläder med när vi ändå håller på. Jag rusade iväg med Nemo för att snabbt byta på honom innan min mat var helt kallt. Danne slängde i sig maten så gott han kunde för att avlasta mig då jag bytt klart. Tyvärr han maten bli rätt så kall och Danne hann väl aldrig ens fatta vad han åt innan han kastat i sig maten. Men stämningen trevlig ändå. Efter maten så åkte vi ut i Bonnevillen en stund. Nemo stensomnade så fort Danne la i driven och sov sen resten av kvällen.

Nu har jag inte tid att sitta här något mer. Hej hopp!

Semester? Kan man äta det?

Kategori: Min vardag

2 Veckors semester my ass! Tror ni inte på fan att Danne kommer hem och säger lite försiktigt "Jo, dom frågade om jag kunde jobba måndag och tisdag nästa vecka också... Men jag sa att jag skulle återkomma om det." Hade jag det inte på känn? Han ville se hur jag reagerade. Jag sa ingenting! Vad ska jag säga?! Han väljer ju helt själv om han hellre vill jobba än å vara hemma med sin familj, jag vet ju redan hur det kommer sluta. Han kommer jobba måndag och tisdag (minst) sen ska han dessutom köra taxi hela torsdagnatten också. Jag tror att han har missuppfattat begreppet semester. Vilka härliga 2 veckor tillsammans vi ska ha, jag längtar så!! Fuck! 

Fika

Kategori: Min vardag

Då var mammafikat avklarat! Bakade tekakor tidigt imorse och fyllde dom med skinka, sallad, paprika, gurka och alfa-alfagroddar. Skar även upp lite frukt och grönsaker. Det verkade som att det uppskattades. Annars blir det lätt att man bjuder på en massa slisk och det passar ju egentligen bättre med matiga mackor till ammande mödrar. =)

Dessvärre så skar jag mig i fingret då jag höll på. Jag trodde aldrig att det skulle sluta blöda. Gör svin ont! Kommer dröja ett bra tag innan det läker ihop.

Igår åkte vi ner till Birsta. Jag hade massvis med affärer jag ville gå på men han bara med själva "Birstacity" och Ikea. Vi skulle köpa oss ett nytt bord till vardagsrummet som fanns till så himla bra pris. Men tyvärr hade resten av Sveriges befolkning också upptäckt det bordet så det var slut och skulle inkomma idag. Surt!

Nu ska jag börja med middagen. Ska jag göra varm sallad med Halloumiost. Det ska bli gott hoppas jag.

Hej då!

Städdag

Kategori: Min vardag

Idag är det den stora städardagen...igen. Imorn så är det dax för mammafika och den här gången är det jag som står för fika och lokal. Har städat som en tok med ett antal avbrott då min son är vaken förstås. Har tom gnuggat rent badkaret som var en smula dammigt, man vet aldrig, rätt som det är är det någon av mammorna som vill ta sig ett bad och då kommer jag att vara glad att jag har rengjort där minsann... ;) Jag är verkligen hopplös. Vem kommer egentligen bry sig att jag har stått och gjort ren ugnen tex? Jag behöver verkligen sänka kraven på mig själv ibland. Sen var det ju det här med fika ja. Jag ska nog bjuda på mackor istället för fikabröd, men då måsta jag ju baka bröd förstås... Det får bli imorn innan dom kommer, hoppas jag hinner med mig.

Danne har jobbat rätt så korta dagar den här veckan, det tackar vi för! Nästa vecka är det tänkt att han ska ha semester, vi får väl se hur det blir med det. Har inte alltför höga förväntningar. Ringer dom och vill att han ska jobba så säger han nog ogärna nej.

Planen är även att vi ska åka en sväng till Birsta idag men Nemo har sovit en bra stund nu och vi vill ju ogärna väcka honom bara för att åka dit, så vi får vackert vänta tills han är redo.

Dopet är bokat och igår beställde jag inbjudningskorten. Jätte fina kort har jag fixat! Men så kom jag på igår kväll att jag glömt att skriva vart dopet ska äga rum!! Klantskalle! Så nu får jag sitta och skriva dit det för hand, kommer inte att bli så snyggt. Men jag försöker att intala mig själv att det är lite charmigt eller nåt. Errare human est. Sis, stavas det så?

Herrå!

Är man en dålig mamma om man gnäller lite?

Kategori: Min vardag

Oj vilken dag! Klockan är bara snart halv ett men jag är helt slut! Nemo har en skrik och gnäll dag. "Lägger du ner mig så skriker jag, ska du äta så skriker jag, ska jag sova så ska det vara på dig och ingen annanstans" Har inte kunnat lagt ifrån mig honom en minut ens. Tack och lov så kom Danne hem på sin lunch så jag oxå kunde få äta nåt idag, det var nämligen omöjligt på morgonen och förmiddagen. Har äntligen lyckats få honom att fortsätta sova själv i sängen nu, men jag hör att han är på g att vakna igen.

Kanske någon tänker "Men vad hade du förvänat dig? Så är det att han barn." För man får väl absolut inte klaga då man har fått barn, då höjer vissa på ögonbrynet och tycker att man är en dålig förälder. Men jag kan inte vara på topp jämt. BVC sköterskan sa att jag skulle börja träna på att lämna bort honom lite någon timme då och då. Det skulle vara bra både för mig och Nemo, min första tanke var: Är man inte en dålig mamma om man lämnar bort honom redan? Haha, konstigt hur man funkar egentligen. Jag älskar inte Nemo mindre för att han ska få lära känna någon av sina släktingar lite bättre en timme utan att jag svansar runt honom. Låter ju rätt sunt att han får träffa andra än bara mig då jag tänker efter, fast bara en liten stund.... ;)

Vikt och längd

Kategori: Min vardag

Imorn blir Nemo 10 veckor. Tiden bara flyger iväg! Han väger nu 6380 gram och är 61,5 cm lång, huvudomfånget låg på 39.5. Så trots att amningen blivit krånglig så växer han bra. Men amningen funkar NÄSTAN bra nu. Skam den som ger sig. Hon på BVC sa att jag inte skulle ge upp då hon trodde att det var övergående.

 

Min bil

Kategori: Min vardag

Fick min överraskning igår. Danne tog med mig ut och jag fick blunda. När jag öppnade ögonen så fick jag se min bil, nerlackad, lackad grill och målade bromsok!! Den var så snygg! Hela bilen går nu i silver och svart, stilrent! Blev jätte glad! Han sa att det var en något försenad morsdagspresent samt för att jag gjort ett sådant fantastiskt jobb då jag födde Nemo. Ååååh, vad glad jag blev. Han filmade hela överraskingen oxå så det finns på film då jag öppnar ögonen. Nu är jag väldans sugen på att slänga på en ljus solfilm på den oxå, den ser ju lite ut som ett akvarium med dessa genomskinliga rutor, men det får bli då jag har lite pengar över.

Nemo ligger och sover men jag måste tyvärr väcka honom snart för vi ska till BVC.

Passaten

Blommor till halva priset

Kategori: Min vardag

Idag har jag bara tagit det lugnt. Gick en promenad på förmiddagen bort till Wedins handelsträdgård för att köpa mig lite blommor till rabatten. Där var det kaos! Tydigen så sålde dom allt i butiken till halva priset och det visste hela stan om tror jag. Jag blev så förvirrad av alla människor att jag slet tag i första bästa blomma som jag betalde och pep snabbt därifrån. Vet inte vad jag ska få ihop för blommarrangemang av det... 

Amningen har funkat jätte bra nästan hela dagen. Har verkligen kämpat dessa dagar, men jag törs inte ropa hej än... Imorn ska vi till BVC, då ska jag fråga om dom har några fler tips än vad jag redan gör. Ska bli spännande att se hur mycket Nemo väger nu, han känns bra tung. Tyvärr kan nog inte Danne följa med och det känns tråkigt tycker jag. Han har alltid varit med förut. Tror att jag ska fylla i några frågor dessutom och det blir ju så lagom lätt om jag är själv och Nemo är på sitt strålande humör som han alltid är nuförtiden. Han är allmänt gnällig och jag vet inte vad jag gör för fel. Tror att han kan vara i en tillväxtfas och att det kan bero på det. Är sådär lagom spännande då jag är själv hela dagarna. Aja, det går väl över.

Danne är ute i garaget och håller på med min bil. Han har rostlagat och lackat den lite men jag börjar misstänka att han gjort något mer. Han har bott i garaget hela kvällen och nu ropade han till mig att jag absolut inte fick titta ut. Iiiih, vad spännande!! Hoppas att han har målat mina bromsok. Ser för taskigt ut med så snygga fälgar åsså alldeles fula rostiga ok som tittar fram mellan ekrarna. Vill ha silverfärgade ok eftersom bilen är silver.

Hinner tyvärr inte skriva mer nu för nu vaknade chefen.

Bilutställning

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit på bilutställning. Den var ju nååågot mindre än Västeår Power Big Meet som håller på den här helgen. Det skulle ha blivit mitt elfte år i rad men jag fick andra prioriteringar det här året. Nemo gillar att åka på bilutställning... så länge bilen rullar vill säga. Han var nöjd i ca en timme sen tyckte han att det var tråkigt så då åkte vi hem.

Amningen har funkat lite bättre idag men det är långtifrån som det var förut. Hoppas, hoppas att det ska bli bra igen. Blir så ledsen då det inte funkar och det gör ju ingenting bättre att jag blir ledsen och stressad.

Danne kom hem 20.15 igår. Vi hade hunnit haft en hel del diskussioner över telefonen innan han kom hem... Tack och lov så tror jag att han känner själv att det är ohållbart, så nu har han sagt att han ska sluta jobba dubbla skift. Så vi får väl hoppas på det. Han sa tidigare att han skulle gå ner i tid då Nemo kom men jobbar han helt plöstigt mer än innan. Jag känner mig som en enstamstående sambo ibland.

Ser fram emot en lugn kväll med min familj.

The day from hell

Kategori: Min vardag

Idag är jag verkligen inte på topp. Amningsproblemet har blivit värre. Men jag kämpar på. Får ha lite olika metoder för att han ska ta bröstet men jag lyckas alltid till sist att "lura" honom. Men oj vad han blir ledsen då det blir så här. Märker verkligen hur hungrig han är, men det är något som är galet så han vill inte amma. Suck!

Danne har börjat köra lastbil för några veckor sedan och sedam dess ser jag knappt skymten av honom. Han åker 6 på morgonen och kommer hem strax före 16.30 på kvällen. Ibland åker han tillbaka för att även jobba kväll. Sedan på kvällen är det gym, betala löner, bokföring, möten, garaget you name it! Han har verkligen alltid något att göra. Nu är han hemma några timmar för att åka tillbaka och jobba några timmar ikväll igen, hur länge vet han inte. Kul, lätt att planera nåt då... Han säger att han jobbar så här mycket nu så att han kan vara ledig sen... I två hela veckor, jippi! *sense the irony*

Han hade förstås en massa ärenden att utföra nu när han kom hem så han tog med sig Nemo när han åkte. Jag var på gränsen till totalt sammanbrott då den här dagen har bestått av mycket skirk och gråt. Danne vågade nog inte ens fråga om det var okej att han åkte iväg utan tog med sig Nemo så att jag skulle få lite egen tid. Han sa att jag skulle passa på att vila eller ta en promenad eller nåt. Jag prioriterade att duscha. Sedan fick jag panik, det fanns så mycket jag ville göra att jag blev helt snurrig så nu sitter jag här och får ingenting gjort istället. Typiskt mig.

Igår kväll så gick Danne och la sig redan strax innan 21.00. Passade på att lägga Nemo då med eftersom han knappt sovit någonting på hela kvällen. Han somnade som en stock och jag såg fram emot en härlig tvkväll med fika och mys bara för mig själv. Hann titta på en film som gick på tv i 15 minuter då hör jag innifrån sovrummet hur Nemo vaknat. Tror ni Danne vaknade? Näe, just de. Jag fick springa in ungefär 25 gånger och ge Nemo nappen och trösta honom så han somnade om. Till sist så gav jag upp, jag slängde mina flingor och mjölk som jag hällt upp då de mera såg ut som gröt eftersom flingorna hade hunnit bli alldels mjuka, stängde av tvn och la mig i sängen. Då blev Nemo lugn och somnade. Men vid det laget var filmen nästan slut. Själv blev jag liggandes klarvaken i flera timmar och tyckte lite synd om mig själv. Jag hoppas verkligen att amningen rättar till sig snart för det är nog det jobbigaste av allting just nu.

Aja, trevlig helg!

Den elaka häxan

Kategori: Min vardag

Tror att jag har satt skräck i dom stackars gubbarna som jobbar med gatan här ute sedan jag skällt lite på dem om skadan på trädet. Igår kom en av dem fram till mig och sa att de försökt "reparera" trädet så gått de kunde. Han bad även tusen gånger om ursäkt. Och idag så hejjade han på mig, fast han såg faktiskt lite rädd ut. Stackarn! Så elak var jag ju inte, vill ju inte bli känd som häxan här på gatan.

Igår var jag ut på en snabb promenad, törs ju inte vara ute så länge med Nemo. Tyvärr var det stora tömma soporna dagen så på alla trottoarer så stod det soptunnor så jag fick gå ut i vägen med vagnen för att komma förbi. Och dessutom så luktade dom apa. Varma gamla sopar lixom. Urk!

Jag jobbade ju som bekant i söndags. Den dagen så blev Nemo flaskmatad med bröstmjölk de flesta måltiderna. Ammade bara honom innan jag började jobba och då jag kom hem. Vi har ju tidigare kunnat varva både bröst och flaska utan att det varit några som helst problem.  Men igår kväll då jag skulle amma Nemo så tog han helt plötsligt inte bröstet. Jag försökte hur länge som helst men han bara skrek, och det var ingen tvekan om att han var hungrig. Till sist då vi alla var helt svettiga av  hans grät och skrik så värmde vi lite bröstmjölk i en flaska som han naturligtvis tog direkt. Då han ätit upp den lilla skvätten så la jag honom snabbt till bröstet och då gick det bra. Även idag har han trilskats vid bröstet vid ett tillfälle imorse men då tog han det till sist. Blir ju lite orolig att han ska sluta ta bröstet helt. Jag vet ju att man inte ska vara så snabb att ge flaska innan amningen sitter men det har ju inte varit några problem förut. Hoppas det bara är något tillfälligt. Får ju såklart för mig nu att jag förstörde något då jag gick ut och jobbade i söndags och att vi gav han flaska men vi får hoppas att jag har fel. Märker ju nu hur mycket amningen betyder för mig och hur smidigt det egentligen är. Har mest bara tyckt att det har varit lite jobbigt förut men nu uppskattar jag mycket mer att jag kämpat på med amningen.

Imorgon är det mammafika och jag vet inte om jag har tillgång till någon bil. Jag kan verkligen inte ta ut Nemo i vagnen då det är så här varmt, han mår inte bra av det. Så Jossan, om du läser det här så vet du att om jag inte har någon bil så kommer tyvärr inte vi. Men jag hör av mig om vi inte kommer.

Nu ska jag hjälpa Danne med Nemo.