eko

love it or leave it!

Life is wonderful!

Kategori: Min vardag

I 2 dagar har jag varit HELT smärtfri! Ni kan inte ana vilken känsla det är för mig. Från att ha haft ont varje dag i flera veckor till att kunna röra sig helt obehindrat. Känner mig verkligen lycklig. Vet inte om det beror på kortisonet eller om jag är inne i en period då jag inte har ont men det bryr jag mig inte så mycket i. Just nu är jag smärtfri och jag mår toppen! Imorgon ska jag lämna första proverna sedan jag började med nya medicinen. Ska lämna prover varje vecka i 4 veckor sedan en gång i månaden. Min sprutfobi är så gott som utplånad nuförtiden. Kan som inte vara stickrädd längre så mycket prover som jag tar nu. Hoppas jag får fortsätta med den nuvarande medicinen och slippa byta en gång till.

Imorgon blir det slingning av håret. Blir knäpp av den här färgen jag har nu. Ska bli skönt att bli riktigt ljus igen. Kommer nog att matcha min gulnande hud fint. Hehe! Nej, än har jag inte märkt av nån gul hud men jag ska ju öka dosen medicin varje vecka som det kommer nog.  

På onsdag så ska jag jobba. Börjar klockan 11 tror jag och jobbar ett dygn framåt. Blir nog kul. Var ju ett tag sen jag jobbade nu. Annars går jag bara fram här hemma som lyxfru och städar, lagar mat och myser med Nemo. Han har börjat knöla lite vid middagsläggningen, godkänner helt plötsligt inte att man lägger han ute i vagnen utan han vill gärna att man står där en stund och vickar på vagnen. Men det kan jag leva med, i övrigt funkar allt jätte bra!

Just precis nu är livet verkligen helt underbart!

Sen vill jag uppmärksamma min underbara systerson Zeke som fyller 3 år idag! Hurra hurra hurra! Hoppas vi ses snart. Då ska du få paket!

Underbara ungar!
Nemo och Zeke på furuvik


Zeke åker raggarbil

Zeke åker raggarbil med Daniel

Nöjd hemmafru

Kategori: Min vardag

Idag blir det nog en sväng ner på marknaden. Har ingen större förhoppning om att jag ska hitta nåt men en godisrem kan jag gott unna mig. Eller varför inte två.

Har varit hemma med Nemo hela veckan och jag börjar redan känna mig bekväm i rollen som hemmafru igen. Det är ju bara för mysigt att få rå om lilleman hela dagarna. Han är så himla go och vill bara kramas hela tiden. Vi har kört stenhårt med tiderna som han kommer att ha på dagis framöver. Så lunch, vila, mellis är helt styrt efter hans kommande dagis och det funkar klockrent! Dessutom har han sovit middag ute i vagnen hela veckan som det är tänkt att han ska göra på dagis med. Känner mig ganska redo. En vecka kvar nu.

Har blivit tillfrågad om en månads vikariat från 10/12 till 10/1. Saken är bara den att det kommer att innebära att jag måste jobba hela julhelgen. Börjar 12.00 på julafton och slutar 20.00 med beredskap. Sedan börjar jag 11.00 på juldagen och jobbar till 11.00 dagen efter, alltså annandagen. Känns riktigt surt kan jag lova men jag fick välja mellan att ta allt eller inget så jag valde att jobba. Har jag riktigt tur kan jag få börja lite senare på julafton så jag får umgås med Nemo en stund iallfall. Är mest för hans skull som jag inte vill jobba. Inte för att han kommer att komma ihåg det sen men det kommer ju jag. Julen är ju en familjehögtid. Aja, inte mycket att göra åt. Hoppas på att jag blir ledig nästa år istället. Och en månads jobb med fast schema säger jag inte gärna nej till.

Idag är första dagen på hela veckan som jag inte har ont i lederna. Jag har inte ens tagit någon värktablett utöver medicineringen. Kanske kortisonet äntligen börjar verka nu.

The Simpsons

Kategori: Min vardag

Har ätit medicinen i två dagar nu. Borde jag inte känna av kortisonen vid det här laget? Har haft jätte ont sedan igår. Det sitter i vänster axel och i höger handled. Ni vet då man trycker hårt på handleden så knyts handen ihop, där sitter det! Så min höger hand är ganska knuten. Jobbigt när det sitter på två olika sidor. När jag ska ta ner nåt från ett högt skåp så kan jag inte lyfta vänster arm och inte greppa med höger hand. Hur gör man då?

Ingen gulfärgad hud än vad jag kan se. Så än så länge så kan jag inte platsa som en av karaktärerna i The Simpson. Men sen då jag blir gul av Salasopyrin och svullen av kortisonet så kan jag ju kanske bli misstagen för någon av dessa tre charmörer.Bilder lånad från google.se

Nytt läkarbesök och nya mediciner

Kategori: Min vardag

Nemo somnade sent igår närmare bestämt 20.30. Han vaknade en timme senare och var jätte ledsen och kramig. Han verkade rädd, kanske hade han drömt en mardröm. Tog in han till våran säng och där turades han om att krypa upp på mig och sedan Daniel. Han ville vara jätte nära hela tiden. Tyvärr så blev han piggare och piggare och efter ett tag var det bara bus i sängen. Han sover aldrig i vår säng längre och jag saknar det faktiskt lite grand. Hade inget annat val än att bära tillbaka honom till sin säng och då somnade han efter ett tag. Hjärtebarnet vaknade sedan klockan 6 imorse och hade inga planer på att sova vidare. Synd, han hade behövt sova lite mer. 

Idag har jag varit till läkaren. Momma (min mormor) var barnvakt under tiden och det gick jätte bra trots att Nemo var så trött. Hur som helst så berättade jag för läkaren om hur min smärtfyllda sommar har varit. Läkaren satte in ny medicin på mig, Salasopyrin. Den är lite mildare än Methotrexate som jag åt tidigare. Tror faktiskt inte att det här var cellgifter..? Sis, vet du? Det som är lite synd med den här medicinen är att den tar 12-16 veckor innan man känner effekt. Med MTX var det 8 veckor och bara det tyckte jag var mycket. Men för att jag inte ska behöva ha ont i ytterligare 16 veckor så satte han in en kortisonbehandling på mig också. En väldigt svag dos så jag får höra av mig om jag inte fått någon effekt av den inom några dagar. Hoppas jag inte behöver höja dosen. Visst är det väl av kortison som man kan bli lite svullen? Har för mig det. En biverkning som är vanliga för Salasopyrin är att man kan bli en aning gul i huden samt kroppvätskor. Trevligt värre! Så om ni ser någon morot som är ute och går så är det bara jag! Vad gör man inte för att bli frisk..? Tycker nästan lite synd om mig själv faktiskt. En annan sak som är lite jobbigt är att den här medicinen ska tas varje dag. 2 tabletter morgon och kväll. Hur ska jag komma ihåg det? Ska ha upptrappning i en månad först för att minska risken för biverkningar. Det fanns ju fler trevliga biverkningar också, man blir inte bara morot serni! Och slutligen, funkar det inte med den här medicinen heller så får jag komma tillbaka för ytterligare en ny medicin, nämligen malariamedicin. Så då behöver jag inte oroa mig för malariamyggor. Perfekt!

Barnsäkrat hem

Kategori: Min vardag

Igår var vi och hälsade på Nemos kommande förskola som hade öppet hus. Han var lite avvaktande till en början och stod bara och tittade i hallen. Men efter ett tag så började han gå runt och kika lite. Sen kom farmor och farfar och då blev han såå glad! Jag har varit lite smånervös inför dagisstarten och är väl i och för sig fortfarande lite nervös men nu så känns det ändå ganska kul. Visst känns han fortfarande liten men jag tror att han kommer att få det jätte bra där. Verkar vara en toppen förskola! Blev så inspirerad efter att jag varit där att jag satte igång och märka alla hans kläder då jag kom hem.

Inför dagisstarten så har vi försökt styra Nemos ät- och sovtider efter hur det kommer vara på dagis, vi försöker få honom att lära sig att äta själv och vi har även fått honom att somna i vagnen. Check! Men det finns en sak som vi inte har lärt honom särskilt bra. Betydelsen av "Aj aj och nej". Här hemma så har vi barnsäkrat i princip överallt. Det finns inga gardiner, blommor, prydnadssaker, lådor utan barnlås etc. Nemo kan härja fritt så gott som överallt. För trappan så finns en grind. Det här är ju såklart väldigt praktiskt och bekvämt för oss här hemma men vi får ju desto jobbigare då vi åker bort. Baksidan av den här bekvämligheten är alltså att Nemo knappt vet vad nej betyder och allt som inte finns hemma- trappor, gardiner, blomkrukor är ju jätte spännande. Känns som att det är hög tid att lära barnet betydelsen av "aj aj". Avleda funkar ju ofta bra men han bör ju ändå veta att vissa saker får man bara inte röra. Kanske jag ska börja med att sätta upp gardiner igen här hemma. På dagis så finns det ju gardiner och det vore ju trevligt om han inte slet ner gardinerna på dagis det första han gör.

Den här veckan så jobbar Danne så konstiga tider att jag kan nog inte jobba. Han åker 04.45 och kommer hem någon gång runt 16.00. Inte många timmar över där för mig att jobba. Men jag får ju vara hemma med Nemo så här dom sista 2 veckorna innan dagisstarten och det är ju inte fel. Har ju inte träffat han så överdrivet mycket i sommar.

Det som är synd med att Danne är borta så mycket är att jag inte kan slinga håret. Nu när jag är så kortklippt så har så mycket av min naturliga råttfårg kommit fram och det känns inte bra! Måste få komma till en frisör så snart som möjligt. Kanske jag kan få till det på nåt vis nästa vecka. Hoppas på det!

Nu en kopp kaffe!

Ny frilla

Kategori: Min vardag

Har klippt mig idag. Så här snygg är jag nuuuu! En slingning på det där så.

NyklipptNy frilla

Facebook

Kategori: Min vardag

Fasen också! Inte hade jag tänkt sitta och glo på Facebook hela kvällen. Kom hem från jobbet 20.30 och har suttit vid datorn sedan dess. Nu måste jag göra lite kvällspyssel innan det är dax att sova. Jobb igen imorgon då.

3 härliga dagar...

Kategori: Min vardag

...har jag varit ledig. Har varit underbart kan jag säga. Tror att jag behövde så många dagar för att släppa jobbet. Blir lätt att jag sitter hemma och tuggar jobb i huvudet annars, inte bra. Har varit jätte skönt att bara få vara.

Har varit och hälsat på två vänner som köpt hus här i stan för några månader sen. Kul att det äntligen blev av. Har sagt så länge nu att jag ska hälsa på men så har det kommit nåt annat emellan. Blev bjuden på jätte gott fika, fy vad jag är svag för sötsaker alltså. Har kunnat äta hur mycket som helst.

Idag har vi bara varit hemma. Har pysslat på med lite småfix som släpat efter. Helst skulle jag bara vilja börja renovera nåt rum men jag inser att tiden är knapp. Det krävs nog lite planering för sånt. Som till exempel vem ska passa Nemo under tiden. Han skulle säkert gärna hjälpa till att måla men det tycker inte hans mor. Får ta renoveringsprojekten längre fram. Är ju rätt mycket här i huset som ska göras. Till att börja med så ska takfönsterna bytas eftersom de läker in ibland då det regnar. Sen ska vi även byta uppvärmining här i huset. Att ha direktverkande el är inget jag rekomenderar. Ska nog borra för bergvärme och det är ju en nätt liten slant som drar iväg då... Sen har vi ju även våran trappa som har stått halvrenoverad i två år nu. Den är inte snygg!

Jaja, drömma kan man ju. Även om jag tycker att det är jätte kul att ha nåt att göra här hemma så vore det trevligt om vi kunde beta av några saker på To Do listan nu. Den är alldeles för lång med alldeles för dyra projekt att utföra. Ge mig en miljon tack!


Ja just ja! Om någon är ute efter en mekaniker så har jag en jätte duktig kille här hemma som gärna hjälper till!
Mekaniker Nemo
Ge mig skiftnyckeln, tack!

Han är även rörmockare.
Vill du ha hjälp med något?

Så hojta om ni behöver hjälp med något!

En dag i taget

Kategori: Min vardag

Idag känns det bättre. Jag har verkligen ett toppen jobb med toppen kollegor. Ska ta det lite lugnt ett tag nu. Tänka lite mer på mig själv. Jag har ett stort problem med mig själv och det är att jag får så himla dåligt samvete till höger och vänster då jag inte känner att jag räcker till. Måste verkligen övervinna den känslan. Haha, helt sjukt egentligen. Det är som att jag tror att jag är uombärlig fastän jag inte är det. Dumt, såå dumt.

Ringde till speciallistmottagningen idag. Kan inte ha det så här nå mer! Igår fick Danne klä på mig då jag inte klarade av det själv. Helt galet var det! Berättade att jag har jätte problem. Läkaren är på semester men då han kommer tillbaka så finns det en återbudstid den 20/8. Annars hade dom tänkt kalla mig i september. Hoppas dom påbörjar någon ny behandling nu då. Har alltid sagt att jag blir sämre av värmen men nu börjar jag fundera på om det kanske inte är så. För nog fan har jag ont på vintern med! Jag börjar tro att det är stress som gör mig så dålig. Men vad vet jag. Jag sitter bara och gissar och har ingen större aning om någonting känns det som. Men frisk tänker jag bli iallafall. Vilken frihet att alltid kunna öppna och stänga en hand till exempel. Så vill jag också kunna leva.

Har suttit och kikat i Nemos förskolepapper ikväll. Bara en månad kvar till inskolning nu. Shit vad nära! Är jätte nervös! Har ju hört om dom mest hjärtskärande lämningarna på dagis. Men det kommer nog bli bra. Är nog värre för mig än för Nemo.

Nu ska jag beställa lite kort till släkträdet som jag ska göra till Nemos dagis. Det känns lite roligt.

Är det så här det känns?

Kategori: Min vardag

Har en mindre livskris för tillfället. Jag står inför ett dilemma som jag aldrig någonsin tidigare varit med om. Det känns skumt, mycket skumt. Jag vill så gärna men jag kan inte...  Har fått väldigt bra förståelse från min omgivning inte minst mina arbetskamrater, men vet ändå inte hur jag ska tackla det här. Vet att jag är kryptisk nu men ni som står mig nära vet ju vad det här handlar om redan. Jag måste sätta mig själv först nu, hur lojal jag än är.