eko

love it or leave it!

Julklappshav

Kategori: Min vardag

Glömde ju berätta att Nemo fick galet mycket julklappar igår och han har invigt varje sak på allehanda vis. Han fullkomligt badade i julklappar igår. Det tog hela kvällen för honom att öpnna alla klappar. Tack allihopa för jätte fina julklappar! Nemo och jag är jätte nöjda!

Juldagen

Kategori: Min vardag

Sitter på jobbet som vanligt på juldagen. Har spenderat enormt många juldagar på jobbet. Innan jag började på mitt nuvarande jobb så jobbade jag inom restaurang och det var alltid galet mycket folk ute och åt på just juldagen. Konstigt egentligen, har dom inte julmat kvar så det räcker för resten av året? Hur som helst så har det varit en lugn och harmonisk dag på jobbet så det har varit mysigt att jobba även om jag såklart hellre hade spenderat dagen med min familj.

Gårdagen så jobbade jag också men fick sluta redan 15.30 så det var jag jätte glad över. Åkte hem till mina svärföräldrar och firade jul där. Det var mysigt men kändes väldigt annorlunda att inte fira jul hos min storasyster. Vi har alltid varit väldigt tighta jag och syrran och jag tror att vi blir mer och mer tighta för varje år som går. Skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan henne.

Imorgon blir det middag ute hos min mormor och morfar som är en återkommande tradition. Det ser jag fram emot väldigt mycket faktiskt. Men först ska jag jobba mina återstående 15 timmar innan jag får åka härifrån.
24-timmars arbetspass är lite långt tycker jag.

God jul!

Kategori: Min vardag

God jul!

Bergvärme, check!

Kategori: Min vardag

Är mitt i en uppförsbacke i mitt liv därav min frånvaro på bloggen. Jag har mycket att grubbla över. Min tillvaro fick en vädning för ett tag sen och vädningen innebär att jag måste ta tag i vissa saker. Men det sägs ju att om en dörr stängs så öppnas en annan så jag ska bara hitta dörren som har öppnats innan jag kan gå vidare.

Konverteringen är klar. Nu kör vi för fullt med bergvärme och vattenburna element. Jag njuuuter. Ända tills fakturan dimper ner i brevlådan. Men det får det vara värt. Vad varmt och mysigt vi har det nu! Det är ju en värdeökning på huset och det är ju aldrig fel.

Nemo har ögonfluss, på båda ögonen. Jippi! Det kom smygandes under helgen och igår var det ett faktum. Ringde till vårdcentralen som skrev ut ögondroppar över telefon. Smidigt att inte behöva släpa dit barnet. Nemo är inte så nöjd över dessa droppar av förståeliga skäl. Men han är tapper min lilla skatt.

Sitter och väntar på käre svärfar som ringde och erbjöd sig att vara med Nemo idag så jag kunde göra annat. Det tackar jag inte nej till. Hade ju tänkt att vabba halva dagen tills Danne kommer hem men nu blir det att jag går till jobbet lite tidigare istället.

Medans ni andra laddar för att fira jul så laddar jag för att jobba på jul. Men jag får ju tillbringa förmiddagen med min familj iallafall, alltid något.

Ett kryptiskt inlägg

Kategori: Min vardag

Ska skriva ett inlägg som nog bara jag förstår. Vill bara skriva av mig lite känslor.

Vart jag än tittar så ser jag dessa. Jag tänker på det dag som natt. Jag vill också! Trodde faktiskt inte att jag skulle känna så här så snabbt och så här starkt. Jag vet att det kanske inte vore det bästa just nu med tanke på hur allt ser ut men jag vill ju så gärna. Blir ledsen när jag tänker på det. 

Nedtrappning av kortison

Kategori: Min vardag

Idag fick vi börja använda 4 av våra nya vattenburna element. Känns lyxigt! Det går ganska fort nu. Längtar så tills det är klart i alla rum! För mig är det lyx med värme på övervåningen!

Igår så pratade jag med läkaren. Han sa att mina prover ser ännu bättre ut nu. Jag hade en sänka på 2 (vad nu det betyder??) vilket var mer normalt för en kvinna i min ålder sa han. Tyvärr så visar provsvaren att jag fortfarande har de antikroppar som tyder på ledgångsreumatism vilket medför att jag kommer att fortsätta att medicinera, kanske resten av livet. Han frågade om jag hade upplevt några 10 poängs smärtor på senaste tiden vilket jag inte har. Eller jo en gång för kanske tre veckor sedan men det får jag stå ut med. Nu har jag ont ca en gång i veckan och det är inte alls lika illa som det var för ett par månader sedan. Hade visserligen ont tre dagar i rad förra veckan men det tror jag berodde på att jag inte mådde så bra i mig själv och var ur balans. Läkaren föreslog att jag skulle dra ner på kortisonet så från och med igår och 4 veckor framåt så ska jag äta halva dosen för att sedan sluta helt. Han sa att det här kommer att medföra ökad smärta men att jag får bita ihop. Känns rätt okej. Att inse att jag var sjuk var betydligt jobbigare än att veta att jag förmodligen kommer att medicinera resten av livet.

Har en hel del annat som jag skulle vilja spy ur mig men jag låter bli. Man vet aldrig vem som läser min blogg och skulle fel människa läsa vad jag skriver så blir det nog inte så bra. Men det är något som är otroligt betungande för mig och det känns som att jag måste göra något åt situationen. Måste bara samla kraft och ork.

Detta har hänt

Kategori: Min vardag

Här hemma är det lite små kaotiskt. Dels så håller dom för fullt på att installera bergvärmen och dra vattenburet i hela huset plus att vi nu äntligen håller på att renovera klart våran trappa. Det är ju endast 2½ år sedan vi började. Det är saker överallt, dammigt och rörigt. Jultämmningen i hemmet är lika med noll. Ställde några adventsljustakar i fönstren varav Nemo rev ner en av dom så den började lysa jätte starkt. Ställde in en liten julgran på Nemos som han roar sig med att dra i och ut kontakten och plocka av allt pynt Jag ger upp. Ser och som att vi bor i en krigszon.

I övrigt så håller Nemo låda ända tills 21.00 på kvällarna nuförtiden. Börjar misstänka att han får sova för länge på dagarna. Idag ska vi prova att väcka honom efter 60 minuter få se om det gör någon skillnad. I vanliga fall så brukar han sova 90 minuter och på dagis vette gudarna hur länge han sover. Problem är det iallafall så det måste vi ändra på.

Igårkväll var jag på kvinnojourens studiecirkel. Det handlade om sexuella övergrepp på barn. Jag mådde fysiskt illa hela kvällen. Väljer att inte gå in på det nåt djupare för det gör mig så illa till mods.

Julkorten är knäppta men det är ju något fel på våran digitalkamera så dom går inte att föra in på datorn. Toppen!

Går på mitt månadsvikariat på fredag. Känns okej. Det var ganska lätt att säga jag till att jobba julen då den var så långt bort men nu då julen kommer närmare så känns det inte lika bra längre. Mina ersättningsdagar är snart slut med. Blev tilldelad 300 dagar 2004 och det är samma dagar jag tar av än men nu är dom slut. Har ingen aning om vad som händer sen. Har  svårt för att vara positiv just nu.