eko

love it or leave it!

Så åkte jag dit också

Kategori: Min vardag

Har jätte ont i halsen och har haft en dundrande huvudvärk mest hela dagen. Tror minsann att jag håller på blir förkyld jag med. Det har jag inte alls tid med!! Ska ju tokjobba i helgen och då måste jag vara frisk. Vore det inte för att jag har opererat bort halsmandlarna så skulle jag misstänka halsfluss, har så fruktansvärt ont i halsen. Ska proppa i mig massa vitaminer och hoppas på det bästa.

Nemo är något piggare idag. Natten som var så vaknade han nog bara en gång i timmen vilket är en klar förbättring. Nu ligger han i sängen och snarkar lillkraken. Han är fortfarande jätte täppt i näsan. Han har fått sår under näsan. Men ni ska inte tro att jag får smörja honom under näsan. Då blir han skit förbannad och viftar bort mina händer drar sen hela handen och tröjan i ansiktet så att salvan gnuggas bort. Ska snart smyga dit och smörja han då han sover och hoppas att han inte vaknar.

Har lekt amatör fotograf med betoning på AMATÖR idag. Skulle försöka ta nåt fint kort på Nemo då han satt och lekte med mina trä hjärtan. Tog av honom kläderna för jag tänkte att det skulle bli finare då. Saken är bara den att mitt barn (kanske allas barn är så) fullkomligt älskar att vara naken. Han kryper iväg och kan inte sitta still en sekund. Förökte sätta honom på en matta, en fäll, ett lakan, allt möjligt men han bara kröp iväg. Korten blev inte särskilt bra och jag kan än en gång konstatera att det där med att agera fotograf inte är nåt för mig.

Guess what?

Kategori: Min vardag

Nemo är sjuk igen... Han har ingen feber men är helt igenmurad i lillnäsan och har hosta. Det började i lördagskväll. Vi la honom som vanligt men han vaknade flera gånger och hostade. Då klockan började bli framåt 00.30 på natten så hörde Danne att han var jätte snorig. Under natten så sov han lite småoroligt men jag behövde aldrig plocka upp honom. Under söndagen så var han jätte snorig. Han ville inte äta, inte dricka, inte sova. Han var bara jätte grinig. Natten ska vi inte ens prata om! Jag tror seriöst att han vaknade en gång i kvarten HELA natten. Klockan 4 klev Danne upp för att åka och jobba. Nemo vaknade och fick välling, han somnade om igen efter ca en timme och sov till 7. Jag är rätt så mosig idag. Nemo har sovit ca en halvtimme under hela dagen, 15 minuter åt gången. Behöver jag berätta om hur trött han var? Han har alltså knappt sovit på hela dagen och ej heller ätit så värst mycket. Han är bara sååå täppt i näsan. Det är så synd om honom. Nattningen ikväll gick rakt åt h-vete. Han var så övertrött att han bara skrek. Jag bar och bar och bar. Till sist så somnade han i min famn. La försikigt ner honom i sängen... han vaknar och skriker. Danne stog och strök honom över huvudet och jag gjorde nåt taffat försök att sjunga för honom. Till sist så somnade han. Det är ungeför en 10 minuter sen så vi får väl se hur det går. Tror inte att det kommer att bli en lätt natt. Men ingen av oss ska upp och tidigt imorn så inatt kan vi hjälpas åt.

I övrigt så kan jag berätta att jag har jobbat hela helgen. Skulle egentligen jobba imorn och på onsdag men det blev ändrat. Nu kommer jag att jobba torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag, heeela påsken. Påsken är inte så viktig för mig, jag kan gärna jobba och tjäna lite pengar. Nemo får fira påsk ändå, fast med pappa. Nåt påskägg ska han nog få med. Vet bara inte vad han ska få i ägget. Nåt förslag?

Idag blev Nemo 11 månader. Om en månad smäller det, då blir det kalas! Han fick lite presenter idag. Han fick en tröja av farmor, en haklapp, matskål, strumpor och ett par byxor. Hade beställt det för ett tag sen och det blev ju bra att det kom precis idag.

NU ska jag umgås med min kära sambo. Trevlig kväll!

Solsidan? Möjligen skuggsidan...

Kategori: Min vardag

Skyndade mig hem från jobbet för att hinna titta på solsidan på tv. Å vad ser jag, inget solsidan?! Wtf? Hade ju verkligen sett fram emot att se på det ju. Jag kollar inte på lets dance så det blev till att sitta vid datorn istället.

Ska jobba imorgon och på söndag med. Så alla ni som hade tänkt komma och hälsa på mig i helgen kan ändra sina planer. Jobbar nästa helg med så ni vet. Blev tre helger i rad som jag jobbar. Men det är ju trevligt med pengar.

Men vad kan jag mer skriva om..? *Kliar mig i huvudet* Kommer inte på nåt. Återkommer då inspirationen infinner sig igen.

Hosta

Kategori: Min vardag

Idag har Nemo ingen feber alls! Däremot har han fått hosta. Han hostade imorse så han väckte sig själv. Hade hoppats på en liten sovmorgon då ungen aldrig somnade igår men han vaknade i vanlig ordning klockan 5. Sen var han jätte svår att lägga igen på förmiddagen. Vet inte vad det är med honom. Han var jätte trött men ville icke sova! Han kanske var övertrött.

Håller honom hemma från kyrkis idag iaf. Blir bara en lite tripp till Coop lite senare, det borde ju inte vara nån fara tycker jag.

Nu ska jag fixa lunch.

På bättringsvägen 5

Kategori: Min vardag

Imorse så låg Nemos temp på 37,8. Han är på väg tillbaka våran lilla älskling. Det blev så att jag jobbade igår. Nemo hade inte kräkts nåt mer så det kändes ganska safe. Å skulle det vara så att han hade magsjuka så kom jag nog dit med smittan redan på fredag eller lördag. Ringde hem igår eftermiddag för att höra hur det gick. Då hörde jag i bakgrunden: Maaaammaaa, mamamama! Tror ni att det skar nåt i mitt hjärta? Ville bara kasta mig i bilen och åka hem! Han sov då jag kom hem så vi träffades inget. Men han har tagit igen lite mammatid idag. Han har varit uppi mig hur mycket som helst. Jag har ju jobbat rätt mycket den här veckan så vi har ju inte alls träffats mycket. Har saknat honom enormt då jag jobbat. Mitt hjärta, mitt allt!

Idag skiner solen. Ska försöka ta mig ut på en promenad tror jag. Måste till apoteket och fylla på medicinförrådet. Men först en kopp kaffe!

Fortfarande sjuk

Kategori: Min vardag

Nemo är fortfarande sjuk, sämre än igår. Tempen ligger runt 39,5. Efter alvedon går den ner till 38,6 som minst. Han är så ynklig. Nu har han dessutom börjat kräkas. Han vill inte äta eller dricka längre. Får ta till alla möjliga trixs för att få i honom vätska. Det är så synd om honom. Han brukar vanligtvis alltid kunna somna själv men nu ville han att jag skulle sitta där inne och hålla honom i handen. Mammas lillhjärta! Hoppas han blir frisk snart. Står inte ut att se honom må så dåligt. Vet inte alls hur det blir med jobb för mig imorgon. Dels så känns det dumt att lämna både Nemo och Daniel då det är så här, och sen vill jag ju inte åka till jobbet med en eventuell magsjukesmitta. Får se hur det blir. Vill bara att Nemo ska bli frisk igen.

Funderar på att gå och lägga mig. Vem vet hur den här natten kommer att se ut. Daniel jobbar inatt så jag har ingen som helst hjälp om det blir jobbigt. Hoppas ni andra har en roligare lördagskväll. 

Sjukling

Kategori: Min vardag

Har jobbat ganska mycket den här veckan därav dålig uppdatering.

Nemo mår inte så bra idag. Han har varit väldigt gnällig, sovit jätte mycket och bara legat och tittat helt utslagen. Inte är han särskilt sugen på att äta heller. Tog tempen som visade 38,8. Gav honom alvedon men han är fortfarande gnällig och nu sover han för tredje gången idag. Han orkar bara vara uppe typ 2 timmar åt gången. Lillkraken. Känns ju inge bra att åka och jobba då han är sjuk. Han har som inga andra speciella symptom på sjukdom. Lite lite snorig men inte alls mycket. Kanske är fler tänder på g. Har ju hört att det brukar vara ännu värre då tänderna uppe kommer fram, för inte sjutton var han så här himla dålig då det var dom nedre tänderna. Vi får väl se. Hoppas han är piggare då han vaknar igen.

Igår när jag kom hem från jobbet så ville Danne visa mig vad Nemo lärt sig under dagen. Och helt plötsligt så ställer sig Nemo upp med gåvagnen och knatar iväg med den. Min lilla älskling! Han är så söt då han kommer och går med den, och han skrattar hela tiden och ser så stolt ut. Han är så himla duktig.

Sen kan jag även meddela att reumatismen satt sig under fötterna. Har haft ont nattetid i en vecka men nu sen två dagar tillbaka så har jag ont även dagtid. Detta innebär att jag har väldigt svårt att gå utan skor. Så nu går jag runt med inneskor hela dagarna för att kunna förflytta mig från olika rum utan att det ska ta en halv dag. Känner mig som en gammal tant. Men det släpper väl snart och sätter sig någon annanstans... 

Hinner tyvärr inte skriva mer för nu måste jag göra mig iordning för jobbet.

Vårkänslor

Kategori: Min vardag

Idag har jag börjat lite smått att putsa fönster. Blir så sjukt inspirerad till att börja vårfixa då solen lyser. Är väl lite i tidigaste laget att tvätta fönster nu innan dom har sopat gatorna=dammigt!! Men det passar inte så bra att ha öppna fönster sen då det blir pollensäsong för Danne är ju jätte allergisk mot pollen och det är så onödigt att få in mer pollen än oundvikligt. Dessutom så ville jag verkligen göra nåt vårpyssel. Och eftersom det inte finns nån gräsmatta som har tinat fram och vill krattas så får det bli fönsterputs. Ska nog ge mig på att plantera om blommor som nästa projekt. Man kan ju börja undra om jag har gått hemma för länge nu, verkar lite lätt rastlös.

Har även hunnit med att jobba en sväng idag. Blev tillfrågad om jag kunde jobba påskafton vilket jag tackade ja till, fin ob under storhelger. Hoppas att Danne och Nemo blir inbjuden på nån påskmiddag nånstans så dom slipper sitta hemma ensamma.

Har försökt att smälta att jag inte längre ammar. Det är sorgligt och en stor besvikelse för mig att jag inte kunde amma i ett år som jag så gärna ville. Har gett upp mycket för att kunna amma så här länge. Men Nemo bestämmer ju såklart, det är ju faktiskt för hans skull som jag ammat så länge som jag gjort. Håller på att använda upp den sista infrysta bröstmjölken, så än får han i sig mjölk. Men det är inte mycket kvar nu. Snart är både jag och frysen tömda på mjölk. En ny epok närmar sig.

Ny dag med nya tag.

Kategori: Min vardag

Tack för all peppning jag fått om att ha Nemo sovandes ute! Känns som att det kanske kommer att gå till sist. Vet bara inte hur jag ska få honom att somna själv. Är det bara att rulla ut vagnen och hoppas på det bästa lixom? Då skulle han nog skrika så grannarna skulle undra vad jag är för slags morsa egentligen. Vet inte vad jag gnäller över egentligen, det finns dom som har betydligt större problem än mig. Har kommit ifrån mitt positiva tänkande lite tror jag. Håller ju på mycket med persolig utveckling men det är ju en färskvara som måste underhållas. Jag ensam ansvarar för min känslor. Jag kan inte hålla andra ansvariga för mitt mående, inte ens om dom kör traktor här utanför så min son vaknar.

Idag är det fredag! Blir på så himla bra humör då. Har inget speciellt inplanerat i helgen och det känns rätt skönt. Då kan man göra precis vad som faller en in.

Danne sålde sin bruksbil i onsdags så nu har vi gått fram att ha sammanlagt 6 bilar till 2. Det har ju tagit ca 1,5 år att sälja lite bilar men nu har vi inte längre ett bilmuseum, skönt. Många av bilarna var ju företagets men dom stod ju ändå och tog plats här hemma. Dom bilarna som finns kvar är Bonnevillen och taxin. Så nu har vi helt plötsligt inte nån bil att åka i. Bonnevillen tar man inte direkt ut nu och taxin är ju ute på jobb såklart. Men det löser sig nog. Jag är rätt van att gå överallt.

Nu ska jag ringa sis. Tjing!



Sova ute

Kategori: Min vardag

Idag ska jag ta med min Nemo ut på en promenad har jag tänkt. Börjat lite smått att försöka vänja honom vid att sova sina tupplurer i vagnen. Han gör ju det ibland då han somnat då vi är ute och går men alldels för sällan. Vill att han ska kunna somna av sig själv ute i vagnen utan att jag ska behöva gå runt med vagnen innan han somnar. Det är inte av lathet utan för att jag vill att han ska sova i vagn då han börjar dagis och jag tvivlar på att personalen kommer att gå ut och gå med honom för att han ska somna. Det är för allas skull som jag vill att det här ska funka. Nu är det ju väldigt långt kvar innan han ska börja på dagis men det skadar ju inte att han sover ute redan nu. Är så skönt nu då det blir mildare då man inte behöver bylta på honom så hemskt mycket kläder för utevistelse. För påklädning är något som Nemo inte tycker om. Är rätt så kaotiskt då jag ska klä på honom overallen.

Vet att jag har skrivit om det förut i höstas då jag hade Nemo sovandes på bron och jag är lika uppretad nu som då, jag pratar om alla dessa traktorer och lastbilar som väsnas här utanför. För min del så spelade det inte så stor roll om vi skaffade hus mitt i stan men för Danne fanns det inget annat alternativ. Så ljudet från intilliggande väg är ett faktum. Har jag nu lyckats få Nemo att somna ute så kan ni ge er fan på att det åker förbi både det ena och andra ekipaget som lever om så mycket att Nemo vaknar. Blir fan knäpp på det här! Vet inte vad jag ska göra åt problemet heller, känns ju lite dumt att släpa in vagnen i garaget lixom. Då är ju hela grejen med frisk luft borta. Danne blev lite sur då jag gnällde över det här igår och suckade att vi får väl flytta då. Tack för din förståelse!

För dig går jag genom eld om jag måste.

Kategori: Min vardag

Har precis suttit och tittat på youtube på kändisar utan smink. Är ju inte utan att det känns liiite bra för en annan att även dessa skönheter ser ut som vanliga dödliga männsikor utan all denna styling. Sen ramlade jag över ett rykte om att Lady Gaga är en man, eller tvåkönad. What? Kan ju inte stämma.

Hur som heslt så njuter jag av vårvädret som sprider sig över vårat landskap. Hängde ut tvätten på altanen idag, det tog ju lite tid innan den torkade men det doftade verkligen ljuvligt av den sen.

Nemo gör framsteg hela tiden. Han reser sig upp mot allt som går att resa sig upp mot och även sånt som inte är så lämligt vilket medför att han ramlar en hel del. Han kan vinka och säger katt så fort han ser katterna. Åsså tittar han i taket och säger lampa ganska ofta med. Han sover för det mesta nätterna igenom vilket har medfört att jag i princip har slutat amma. Då han vaknar vid 5-6 på morgonen så är han så hungrig att han inte har tålamod till att amma utan då vill han ha välling, och fort ska det gå. Sedan är ju han mätt och pigg och är inte alls så sugen på att amma. Inatt så vaknade han vid 2 och då var jag bara in dit och stoppade om honom så somnade han om, hade det varit som det var förut så hade jag tagit med honom in till oss och ammat honom men nu lät jag han ligga kvar. Han verkar inte sova så bra inne hos oss längre, han snurrar mest bara runt och vill krypa iväg. Så jag kan nog säga att jag har ammat i drygt 10 månader. Min plan att amma i ett år gick i stöpet. Men vill han inte amma så är han nog mogen att sluta. Han kommer ju inte att behöva sörja och sakna amningen. Han kommer heller inte att slita i mig och gråta för att han inte får. Han har valt själv att sluta och det känns bra i mitt mammahjärta. Jag kommer nog att sörja amningen mer än honom. Tänk från början då han var nyfödd när jag satt där med såriga bröst och bara ville lägga ner amningen för det kändes som svetslågor mot brösten varje gång han skulle amma, vilket var typ heeela tiden. Trodde inte då att jag skulle sitta här, 10 månader senare och sakna att amma! Det tog tid för mig att känns mig trygg med amningen men då allt funkade så uppskattade jag verkligen att jag inte gett upp. Jag ville verkligen amma och ni ska bara veta vad jag fick stå ut med för att få det att funka. Men jag ångrar inte en sekund att jag härdade ut. Jag har gjort det för mitt barns skull, för Nemo gör jag vad som helst!

Carpe Diem

Kategori: Min vardag

Idag har jag verkligen tagit vara på dagen. Har njutit av mitt liv som det är precis just nu. Nemo blir bara roligare och roligare. Han är så himla med nu och han förstår så mycket. Älskar honom så otroligt mycket! Känns galet bra att få vara hemma med honom hela dagarna. Vi gick ut på promenad i det otroligt vackra vädret idag. Solen sken och jag fick lite vårkänslor. Inge ont i lederna har jag för tillfället heller vilket bara det kan få mig att vilja hjula naken genom stan...eller inte. Jag har ett stort fint hus som jag trivs jätte bra i och en helt underbar kille. Mitt liv är verkligen super bra precis just nu!

Lycklig!

Kategori: Min vardag

Idag är jag super glad! Vi fick reda på att vi fått dagisplatsen vi sökt för Nemo till hösten. En jätte bra förskola med underbar personal!

Ovannämda barn ligger/står/sitter i sin säng och vill inte sova. Han varit där ett bra tag nu men han står bara och kastar ut nappar på golvet och pratar en massa rappakalja. Hoppas han somnar snart för annars blir det lite sent för honom att sova.

Genus

Kategori: Min vardag

Med risk för att stöta mig med någon som blir upprörd då man pratar om genusperspektiv så har jag idag varit och köpt mig en bok som heter "Därför krockar Mars & Venus". Den är skriven av samma författare som har skrivit "Män är från Mars, kvinnor är från Venus." Ingen har väl missat att jag är enormt fascinerad av begreppet manligt och kvinnligt. Tycker att det är så himla intressant att se hur olika kvinnor och män kan tänka och uppleva samma tanke, händelse och samtal. I boken står det bland annat varför kvinnor aldrig glömmer ett gräl, varför det i kvinnans hjärna alltid finns mer att göra, den verkliga orsaken till att kvinnor är trötta och varför män tycker att kvinnor hetsar upp sig över ingenting. Allt som står är så himla klockrent vilket gör att boken bjuder på en hel del skratt. Det står om grälets anatomi, "Under gräl ska män ställa fler frågor och kvinnor ska tala mindre om sina känslor". Kan ju stämma. Det står även att män funkar bättre med projekt än med rutiner. Män vill bli tillfrågade om att ta hand om disken  istället för att kvinnor ska tänka att han ska ta hand om disken, sucka, bli sur och göra det själv istället för det blir enklast så. Be era män om det ni vill ha gjort istället. Män kan inte läsa kvinnors tankar, hur gärna vi än skulle vilja det.

Ett nytt liv har kommit!

Kategori: Min vardag

Igår så fick min kompis sitt andra barn! Jag var helt säker på att det skulle vara en pojke men det blev en till flicka. Är så glad för hennes skull! Grattis till er!

Som jag skrev sist så avlöser problemen varandra. Nu vägrar Nemo att ligga på skötbordet. Han blir verkligen jätte ledsen då man ska byta blöja eller klär av och på honom. Jag fattar inte vad som är fel. Jag brukar få sitta på golvet och byta på honom men även där så blir han rätt så arg. Han vrider och vänder på sig och skriker som om livet hängde på det. Känner mig jätte hemsk som tvingar honom men han måste ju byta blöja ibland, så är det ju bara. Hoppas att det bara är en fas som det så fint kallas. Nån med liknande erfarenhet?



Han äter!

Kategori: Min vardag

Äntligen tycks matvägringsperioden vara slut. Både idag och igår så har Nemo ätit riktig mat. Har varit en enormt påfrestande tid. Lustigt det där när man befinner sig i en tid med problem så känns det så otroligt långt, som att det ALDRIG ska gå över. Så helst plötsligt så upptäcker man att det problemet är borta och att man nu kämpar på med ett annat. För så är det, problemen avlöser varandra. Lät lite negativ där men att ha barn är ju allt annat än problemfritt. Ett annat problem som vi haft är ju att Nemo sovit dåligt dåligt på nätterna. Även det är klart bättre! Han vaknar aldrig efter en halvtimme längre vilket var ett jätte stort problem förut. Han vaknar mellan 05.30-06.30 varje dag. Han sover powernaps samma tider varje dag och lägger sig samma tid varje kväll. Han vaknar en gång per natt och får då komma in till oss. Ibland vaknar han inte alls. Vi har så bra rutiner kring hans mat och sömn att jag blir alldels stolt att vi har strukturerat upp det så bra! Jag kan verkligen inte klaga på hans sömn nu, jag har ju fått sovit hela nätter flera gånger nu! Tro om jag får äta upp det här...

Nemo 10 månader

Kategori: Min vardag

Gick en promenad idag efter lunch. Stannade till på jobbet och drack en kopp kaffe. Nemo somnade på vägen hem vilket inte var riktigt min plan. Han brukar sova lite senare än så på eftermiddagen vilket resulterade i en sjukt trött och gnällig unge framåt 16-tiden. Hade ingen annat val än att lägga honom en stund. Han tog en power nap på 30 minuter och jag var jätte rädd att han inte skulle somna ikväll. Men det var inga problem alls, duktig kille!

Hade februari haft 29 dagar så hade Nemo blivit 10 månader eee... idag. Men ni är det ju 1 mars så nån gång mellan igår och idag så blev han 10 månader. Min lilla bebis som inte är någon bebis längre.

Har funderingar på att lägga mig i tid ikväll. Varje kväll så fastnar jag framför tv´n eller datorn *harkel* och kommer alltid i säng mycket senare än vad jag tänkt. Men då jag inte har min sambo hemma ikväll så kan jag ju lika gärna hoppa i snarklådan, finns ju ingen att umgås med ändå.

Nemos favoritleksak.
Dammsugaren