eko

love it or leave it!

Bergvärme!

Kategori: Min vardag

Igår klockan 20.00 dök två killar upp och skulle borra i ner till berget. Dom hade varskott oss om att dom skulle komma igår kväll eller idag på morgonen men att dom skulle ringa först. Jo hejsan. Danne tittade ut genom fönstret och ser en borrigg på en lastbil som håller på parkera här utanför. Dom började borra och det visade sig att vårat hus hade 4 meter ner till berget. Det är tydligen inte så mycket så det var ju bra. Nemo vaknde ju tyvärr av detta spektakel och satt i fönstret och tittade med stora ögon då dom borrade. Han blev inte alls rädd fastän hela huset vibrerade. Han skrattade åt borriggen och var mycket intresserad av vad dom gjorde där ute. Vi är kanske inte dom mest populära bland grannskapet just nu för det levde ju om rätt så duktigt då dom höll på... I skrivande stund så håller dom på för fullt att borra här ute. Dom kom vid 8.00 tiden imorse och har hållit på nonstopp sedan dess. Har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta men jag hoppas nästan att dom fortfarande håller på då Nemo kommer hem från dagis för han tycker ju att det är såå spännande. Igår blev även värmepumpen levererad så det händer definitivt grejer här hemma! Sedan kommer dom att dra vattenburet här hemma. Åå vad jag längtar!

I måndags så var vi till BVC och vaccinerade Nemo för mässling, påssjuka och röda hund. Han fick sprutan i armen och tycktes inte ens känna att han blev stucken. Han sa inte ett pip! Dom berättade att han kan komma att bli dålig av sprutan om en vecka.

Ja det får bli en snabb uppdatering. Händer mycket i mitt liv så bloggen prioriteras inte just nu. 

Skulle bjuda på en bild på borren som står här ute men min dator hittar inte bilderna på kameran så det blir inget.

 

Fullt ös medvetslös

Kategori: Min vardag

Här målas det för fullt. Har varit lite dålig på att dokumentera renoveringen men nån bild ska jag väl kunna bjuda på... sen.

I eftermiddag ska jag på utvecklingssamtal på Nemos förskola. Spännande! Efter det så ska jag bjuda Daniel på exotic spa. Har även bokat en massage för honom men det vet han inte om än. Han får det i en lite sen farsdagspresent. Förra året fick han ju den där fina fotoboken som jag hade gjort åt honom och det var ju lite svårt att bräcka det men lyckades ändå ganska bra känner jag.

Kan bjuda på en bild på något som ska föreställa en marshall tror jag. Burken ser ut som en surströmmingsburk. Vi hittade den bland gömmorna då vi tömde tvättstugan på saker. Det är dom som bodde här innan oss som har lämnat kvar den här. Jag höll seriöst på att skratta ihjäl mig då jag såg den. Den måste ju vara i det närmaste antik!

Flamman!måla.nu

Kategori: Min vardag

Idag har jag inlett projekt måla tvättstuga. Känns så himla bra att det är igång nu. Vi har målat klart taket idag så sen blir det väggarna. Vitt, vitt vitt ska det bli.

Nemo ramlade och slog sig då han skulle gå in på dagis idag. Han slog sin lilla panna i en tröskel så nu ser han ut som en enhörning. Han är blå och svullen i pannen och grät ordentligt. Gjorde nog riktigt ont. Stackarn!

Natten mot idag så sov Nemo väldigt dåligt. Fick ta in honom till våran säng till sist så där har han legat och snurrat natten lång. Vi var nog lika trött båda två imorse då han till sist bestämde sig för att inte ligga kvar i sängen. Men nu sover han sött i sin säng så jag hoppas för bådas skull att han sover natten lång.

Igår var jag på kvinnojouren för att gå deras studiecirkel som dom håller i. Det var första träffen igår och dom gick igenom vad kvinnojouren är och hur utbildningen kommer att se ut. Dom som fortfarande hade intresse nästa vecka var välkomna tillbaka. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Varje träff är ca 2 timmar lång och det är 10 träffar. Känns lite jobbigt att boka upp varje måndagkväll i 10 veckor framåt. Hade det bara varit en timme hade det känts okej men två timmar. Jisses! Dom sa även att ibland så lyckas dom inte hålla tiden så bra... Hm, får se hur jag gör. Hade dragit med mig en arbetskamrat med och jag har inte hunnit höra hur hon ska göra.

Imorgon blir det nattjobb. Börjar då Danne slutar så jag kommer att stå och hoppa här i hallen av stress. Idag fick jag klarhet i att jag verkligen har rätt till en timmes extra jour den natten då man ställde om tiden. Tyckte jag också att det verkade lite skumt att jag bara ska finnas tillgänglig som jour fast inte ha betalt. Inte för att jag går under om jag inte får en timme extra men jag har ju att göra med den nitiska a-kassan och redovisar man arbetade timmar fel så kan man bli återbetalningskyldig eller till och med utkastad från a-kassan. Rätt ska vara rätt!

Aja, det var nog det jag hade att skriva om för tillfället. Nu ska jag kolla på simpsons.

Härliga lördag

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit ute på promenad hela familjen. Det är så otroligt sällan som vi är ledig tillsammans. Vi gick ner till nattviken och matade änderna med bröd som vi hade tagit med oss. Nemo tyckte förstås att det var jätte kul och skrattade gott åt fåglarna. Sedan tog vi en sväng förbi lekparken också då vi var på väg hem.

Senare idag så ska jag åka upp till kyrkogården och ställa ljus på min gammelmormor och gammelmorfars grav. Jag vet inte säkert om det var redan igår man skulle ställa dit ljus eller om det är idag men nu får det bli så här.

Nu ska jag gå och plocka ut fillimpan som jag har i ugnen. Ska äta fillimpa till mellis sen. Gott!

Trevlig helg!

Bild från i somras
Daniel och Nemo

Vill ni tjuvkika?

Kategori: Min vardag

Imorgon är det halloween disco på dagis. Barnen får klä ut sig om dom vill och det ska naturligtvis Nemo göra.

Har ni någonsin sett en sötare nallebjörn?
Nemo redo för maskerad

Att det ska vara så svårt att komma på en rubrik

Kategori: Min vardag

Idag har jag en ledig dag. Håller på att fixa med sådant som jag ligger lite efter med såsom att bädda rent i sängarna, tvätta och pyssla på. Har även börjat tömma tvättstugan på en massa skräp som ligger och tar plats. Vi ska måla väggar och tak där så en rensning är på sin plats. Och det är lite bråttom med det för om ca två veckor så börjar installationen av vattenburen värme samt borrningen till bergvärme. Känns jätte bra att det blir av. Elpriset verkar ju inte direkt bli lägre och blir det en likadan vinter som det var förra året så blir vi väl ruinerad den här vintern med. Direktverkande el är ingen framtid. Tråkiga pengar att lägga på uppvärmning men vi har inget val.

Nemo har verkligen blivit varm i kläderna vad det gäller dagis. Häromdagen då jag sa åt honom att vi skulle åka till dagis så sprang han ut till hallen och tog på sig en vante. Och numera så verkar han bli jätte glad av att komma dit. Känns super roligt att han trivs så bra.

Nu ska jag gå och ladda om tvättmaskinen.


Några bilder från dagis

Kategori: Min vardag

Nemo på dagisPå DagisDagisBus på dagis