eko

love it or leave it!

Quick update

Kategori: Min vardag

Har inte tid att uppdatera här så mycket. För att vara arbetssökande så jobbar jag väldans mycket faktiskt. Klev av ett 22 timmars pass imorse. Imorgon blir det kvällspass och på lördag kliver jag på 11 och av 11 dagen efter. Puh! Trevligt att få jobba lite men det vore ännu trevligare om det var lite mer utspritt. Träffar ju Nemo så otroligt lite då jag jobbar så här.

Nemo ja, för han går det bra på dagis. Lite småjobbiga lämningar på mornarna men enligt fröknarna så går det jätte bra för honom om dagarna. Han busar, leker och är jätte glad. Han sitter på sin prick (!) på samlingarna, sover bra och äter bra. Har lite svårt att tro på dom angånde samlingarna. Här hemma sitter han ju aldrig still! Dom har tydligen filmat honom så att vi ska få se det med egna ögon. Haha! Natten mot idag så fick han sova hos farmor och farfar. Jag jobbade ju som sagt natt och Danne började redan 4 imorse. Även det hade gått jätte bra, han sov hela natten och dom fick till och med väcka honom 7.20 imorse, så länge sover han aldrig här hemma kan jag meddela.

Är bra i lederna för tillfället. Höjde min kortisondos förra veckan och sedan dess mår jag bra. Den lägre dosen funkade ju också bra i två veckor innan sjukdomen slog ut kortisonet, så jag har väl inte alltför höga förväntningar om att jag kommer må bra nu. Men för tillfället är det bra så jag gläds åt det.

Ni blir det Idol. Har av någon underliga anledning börjat följa det, har aldrig hänt tidigare men jag håller väl på att bli en Svensson. Haha!

På dagis får man måla

Kategori: Min vardag

Nemo målar
Min mamma säger att man ska äta av det gröna. Tro om hon menade allt som är grönt?

//Nemo

Förkyld Nemo

Kategori: Min vardag

Nemo är hemma från dagis idag. Han är förkyld sen några dagar tillbaka men vid gott mod. Det var ju väntat att han skulle bli sjuk nu då han börjat på dagis. Det verkar vara en ganska mild förkylning iallafall, ingen feber än så länge. Men han hoster mycket på nätterna. Igårkväll så beslöt vi oss för att bära in hans säng till vårat sovrum så att jag slapp springa så mycket mitt i natten. I det här huset är det nämligen bara jag som vaknar då Nemo är vaken på nätterna. Var faktiskt ganska mysigt att ha honom inne hos oss inatt. Han har varit vaken mycket och hostat men jag kände mig mycket lugnare då jag kunde ligga och höra honom andas. Han verkade var mindre ledsen också då han vaknade och kunde se oss istället för att ligga själv inne på sitt rum och ropa. Kommer nog inte att vilja bära tillbaka sängen igen. Haha!

Jag ska snart bege mig till jobbet. Är nattpass som står på schemat. Då jag slutar imorgonbitti så ska jag gå raka vägen till arbetsförnedringen och gå en kurs hur man söker arbete eller nåt sånt. Känner mig mindre motiverad till den kursen men det blir nog bra. Lite tips skadar ju inte. Har inte hört något om jobbet jag sökte i solle. Börjar tappa hoppet om att jag ens får komma på intervju. Nuförtiden så kommer man inte så långt utan universitetsutbildning tyvärr. Det som var så bra med det här jobbet var att dom sökte just behandlingsassistenter. Aja, jag håller tummarna.

Tack för alla kommentarer från er, kända läsare som okända. Blev genast på lite bättre humör. Bara därför ska jag bjuda er på en bild på Nemo som jag fått från dagis då dom var på utflykt i skogen. Får veckobrev varje vecka med lite text om vad dom har gjort på dagis under veckan samt lite bilder. Jätte roligt tycker jag!

Nemo i skogen

Lösenordskyddad blogg

Kategori: Min vardag

Tänker inte skriva någonting om valet. Har man fel åsikter så kan det bli så himla tokigt. "Tyck som du vill bara du tycker som mig". Tack, jag behåller mina politiska åsikter för mig själv så behöver jag inte försvara eller förklara mig för någon.

Stör mig på den anonyma kommentaren. Känns trist att det finns någon i Härnösand som missuppfattade mig så hårt och sen inte kan stå för sin kommentar. Dåligt tycker jag.

Tappade totalt lusten på att blogga efter den händelsen och funderar seriöst på att lösenordskydda min blogg. Jag bloggar för min egen skull och de som jag vill ska kunna läsa kan få mitt lösen och dom andra läsarna som jag har (hälften vet jag inte ens vilka dom är) får börja läsa någon annans blogg. För som det är nu känns det bara tråkigt. Vill bara ha läsare som jag kan lita på och som kan stå för sitt ord.

Anonym kommentar

Kategori: Min vardag

Fick en kommentar på mitt förra inlägg som jag även svarade på. Men sen kom jag på att jag inte vill ha en massa tjafs i min blogg så jag tog bort allihopa. Om du som kommenterade vill ha en förklaring på hur jag menade så är du välkommen att kontakt mig så ska jag förklara, vet ju inte vem du är eftersom du valde att vara anonym. Jag skrev om hur JAG känner mig och inget annat.

Utflykt i skogen

Kategori: Min vardag

Idag gick det bra att lämna Nemo. Dom skulle gå direkt ut på utflykt i skogen. Roligt för dem! Tyvärr så ser jag ju nu att regnet vräker ner så dom blir nog ganska blöta, visserligen har dom galonkläder men ändå. Det kanske inte blev så långvarig utflykt.

En bra dag

Kategori: Min vardag

Det hade gått jätte bra för Nemo på dagis idag. Han hade skrattat, busat och lekt. Ätit jätte bra och sovit jätte bra, lite för bra, dom fick väcka han efter 2 timmar så han fick äta meliss med dom andra. Igår sov han också jätte länge här hemma. Han brukar bara sova 1½ timme men igår så sov han nästan 2½ timme. Endera håller pojken på att bli sjuk eller så är det omställning som gör att det blvit så, tror jag iallafall. Fick världens bamsekram av honom då jag kom och hämtade honom. Sedan var det kramkalas hela eftermiddagen här hemma. Så mysigt och han var på ett strålande humör. Gör nog honom gott att få vara på dagis och leka med jämngamla istället för med mamma eller pappa dagarna ut och in. Känns bara bättre och bättre det här. Men fy vad jag saknar honom om dagarna. Min ängel mitt allt!

Nemo sommar 2010
Nemo på stolen

Kontrollförlust

Kategori: Min vardag

Idag grät Nemo då jag lämnade honom på dagis. Mitt mammahjärta gick i tusen bitar. Log och vinkade åt honom samtidigt som jag gick. Det var fruktansvärt! Ringde till dagiset efter ca 15 minuter för att höra så att allt var bra vilket det naturligtvis var. Han hade bara varit ledsen en liten stund och sen satt igång och gräva i sandlåden. Jag förstod ju att det skulle vara bra igen men jag ville endå höra personalen säga det.

Nu ska jag berätta en sanning om mig. Jag har extremt kontrollbehov! Det är alltid jag som har koll på allt rörande Nemo. Ibland blir jag sur på Danne för att han "har så dålig koll" men herregud jag låter ju inte han göra saker ändå. Det är alltid jag som packar Nemos dagisväska och skulle jag be Danne göra det så går jag ändå dit och kollar så att det är rätt saker nerpackade, dvs det som jag tycker är rätt. Helst så vill jag vara den som lämnar Nemo på dagis så att det går rätt till. Haha, precis som att jag är någon expert! Då Danne varit hemma med Nemo så vill jag helst veta vilka tider han sov, om han ätit mycket/lite, utevistelse etc etc (ja, jag vet att det är helt sjukt). Nu då jag inte har full insyn i Nemos liv så känner jag mig frustrerad. Jag kan ju inte gärna förhöra personalen om allting varje dag. Jag vet precis vad det beror på att jag är så här och jag vet även vad jag måste göra för att sluta med detta beteende: släpp kontrollen... Fy så jobbigt det är att titta på sina egna brister och ännu jobbigare att ta itu med dem. Men så är det ju om man vill utvecklas som människa. Nog om detta.

I tisdags så skrev jag in mig på arbetsförnedringen. Har ju inte riktigt fått så mycket jobb på Bogården som jag hade hoppats på. Blir väl kanske 50% i snitt. Nu har jag hittat ett jobb som jag tror skulle passa mig. Öppenvård för barn, ungdomar och familjer. Arbetet innebär att möta ungdomar, både individuellt och med deras familjer. Även gruppverksamhet ingår i jobbet. Arbetet ställer krav på förmåga till samarbete såväl som självständigt arbete. I arbetet ingår krav på dokumentation av det som utförs. Vi strävar efter att arbeta lösningsinriktat och systemiskt och ser det som nödvändigt att du delar den synen på socialt arbete. Låter precis som ett jobb för mig! Det är bara ett problem, jobbet är i Sollefteå. Aja, man kan ju söka iallafall. Får se vad som händer. Så det ska jag göra nu.

Jag ljög nog förut

Kategori: Min vardag

Ja och just det ja! Är mycket bättre i tårna nu så det var nog inget brutet som jag först trodde. Men det gjorde jätte ont ändå! Men ni kan sluta tycka synd om mig nu. ;)

Fortsättning följer

Kategori: Min vardag

Kan ju fortsätta att berätta om fredagen då jag skulle hämta Nemo. För er som tycker att det är tråkigt att läsa om Nemos inskolning så vill jag bara upplysa er om att jag skriver om det här för min skull, för jag tycker att det är roligt att ha kvar. Har upptäckt att jag har fått så många läsare och jag har svårt att tro att det beror på att alla dessa är intresserade av inskolningen. Vet inte vart dom kommer ifrån eller hur dom hittat hit.

Då jag kommer in på dagiset så kommer Maria gåendes med Nemo i famnen. Nemo börjar stortjuta då han ser mig och ger mig världens kram. Han håller sina små armar runt min hals och småsnyftar hur länge som helst. Maria berättar att han inte har ätit någonting till lunch (fastän det var pannakaka) och att han är jätte trött. Hon berättar även att allt har gått jätte bra och att han blev ledsen först nu då jag kom.

Imorgon är det dagis igen, blir en kortdag igen då. Hoppas att han blir lika glad av att komma dit imorgon. Det är pappa Daniel som lämnar imorgon, även han måste ju träna på hämtning och lämning.

Helgen har varit lugn, tidiga kvällar och tidiga mornar Daniel har jobbat så han har vi knappt sett röken av. Idag så satte jag mig och kollade på filmer som vi har filmat då Nemo var färsk tills han blev 4 månader. Det var jätte roligt att se. Funderade ett tag om jag skulle se på det vi har filmat från förlossningen men jag vågar inte det. Är nog inte redo för det än.

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch sen blir det nov soffan resten av kvällen.

Första lämningen

Kategori: Min vardag

Nemo repade på sig under dagen igår och på kvällen så var han sig själv igen, förutom något hög temp fortfarande. Han har sovit hela natten och då han vaknade imorse så var det samma solstråle som han alltid är på morgonen. Ingen feber heller. Misstänker att det är tänderna som spökar eftersom det går så upp och ner. Skjutsade han till dagis och då han såg att alla barnen var på väg ut så blev han så glad och sprang ifrån mig. Jag stoppade honom och kramade om honom och sa hej då. Han vinkade med ryggen vänd mot mig och försvann sedan snabbt ut. Han kommer nog att ha en bra dag. Men eftersom jag är hemma idag så bestämde jag och personalen att han bara skulle vara där tills efter att han ätit lunch. För det som vi behöver träna lite på är ju hämtning och lämning.

Igår eftermiddag så slog jag i foten i dörrposten så illa att jag är ganska säker på att minst en av tårna blev bruten. Har fruktansvärt ont och är hallt. Jobbigt! Men ärligt talat så tror jag hellre att jag har en bruten tå än all reumatisk smärta som jag brukar ha. Den här smärtan sitter ju på ett och samma ställe hela tiden och jag vet att det kommer att gå över. Men lite jobbigt är det ju att inte ens kunna använda skor.

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Kategori: Min vardag

Natten mot idag så vaknade Nemo och hade feber. Då jag tänker efter så här i efterhand så hade han kanske det igår med då han var så trött. Skäms en smula att jag inte tänkte på det. Imorse så var han något piggare men det mäktes att han inte var sig själv. Han var klängig och var ganska kinkig. Funderade fram och tillbaka hur vi skulle göra med dagis. Ville ju ogärna att hans första dag själv skulle upplevas negativt om han inte var på topp. Han var ju ganska kramig och vem skulle han kramas med om inte mamma och pappa fanns där, han känner ju inte personalen så bra än. Ringde och rådfrågade med Maria och hon resonerade som mig. Det var inte rättvist mot Nemo att vara där sin första ensamma dag och känna sig hängig. Hon trodde inte att det skulle innebära några problem med inskolningen om han var hemma idag. Om han var piggare imorgon så kunde han ju komma och vara där bara 2 timmar så han inte glömmer bort stället. Tycker så synd om honom! Det blev så tokigt det här. Hoppas verkligen att han mår bättre imorgon annars så känns ju hela den här inskolningen förgäves. Om inte han är piggare imorgon så blir han ju borta från dagis i 4 dagar och då får vi kanske börja om med allt. Fasen också!

Inskolning dag 3

Kategori: Min vardag

Idag så var det Maria som stod för det största arbetet med Nemo. Hon klädde av honom då vi kom in efter utelek och bytte sedan blöja. Gick något bättre att få honom att sitta på pricken idag med. Efter lunch så var det Maria som la Nemo och han stensomnade på kanske 5 minuter. Jag och Danne åkte då hem en sväng och personalen skulle ringa då han vaknat. Han sov ca en timme och allt hade gått bra då Maria tog upp honom efter luren. Det känns bra, riktigt bra! Visste kommer det att kännas konstigt att någon annan tar hand om mitt barn under dagarna. Då jag lämnar bort Nemo till en barnvakt så känns det som att dom gör mig en stor tjänst och nu blir det som att dagiset gör mig en tjänst nästan varje dag. Fast Maria sa att Nemo är inte där för min skull utan för sin egen, att dagis faktiskt är väldigt roligt. Jag hoppas att han också kommer att tycka det. Visst har dessa 3 dagar gått över förväntan men det kan ju bli en liten kris då det går upp för Nemo att han ska vara där ganska mycket och utan mamma och pappa.

Det var en mycket trött unge som följde med oss hem idag. Livet på förskolan är hårt. Han var inte alls sugen på att äta middag och somnade nästan där han satt. Han var rätt så gnällig med så vi beslöt oss för att ta ut honom och gå till en lekpark så att han fick göra nåt roligt. Kändes inte riktigt som att det var läge att lägga honom för natten 17.00. Väl i lekparken så stod han mest bara och tittade. Han lekte likgiltigt med sakerna och efter en stund så gick vi hem igen. Då blev det ett bad sedan välling och bompa i soffan, Nemo somnade nästan där han satt så det fick bli raka vägen i sängen efter att vällingen var slut. På ca 3 minuter sov han, klockan var då 18.30.

Imorgon blir det första dagen på dagis själv. Maria har lovat att vi får ringa hur mycket vi vill om vi känner oro. Vill ju att dom ska känna att vi litar på dem med så jag kommer nog bara att ringa några gånger. ;) 

Nu ska jag sjunka ner i soffan resten av kvällen, mina leder tar knäcken på mig. Tur att kortisonet funkar så bra, verkligen tur...

Inskolning dag 2

Kategori: Min vardag

Även denna dag gick bra. Nemo var ute och lekte på förmiddagen och faktiskt så höll han lite mer koll på oss idag. Han tittade vart vi var och vinkade flera gånger. Gick kanske något bättre att sitta på pricken på golvet idag men ännu är det långt kvar innan han förstår att han ska sitta där. En dag till sen så är det inte vårat problem längre. Tycker lite synd om personalen som ska ta vid, men dom är nog van. Hade tagit med en pipmugg idag så det var inget bråk vid maten om glaset. Vill personalen införa dricksglas till han sen så får dom göra det, jag känner inte att jag var så sugen på att lära honom det nu. Han ville bli lite gungad i vagnen även idag men han somnade ändå relativt snabbt. Imorgon är det Maria (hon som inskolar Nemo) som ska lägga honom. Det kommer vara lite jobbigt för mig om han är gnällig då men förhoppningsvis går det bra.

Efter dagiset så åkte jag och köpte en vind- och vattentät jacka till Nemo. Hittills så har han haft en fleecejacka på sig ute men jag har märkt att den blir väldigt smutsig och blöt så det fick bli en ny jacka. Blev bara så besviken på mig själv då jag skulle stryka på en namnlapp på jackan för jag råkade komma åt tyget med strykjärnet så det blev ett litet hål. Fasen också! Inget som syns så mycket men det känns så onödigt och synd.

En annan onödig sak som hände idag är att Nemo kastade våran bärbara telefon i toaletten så nu är vi utan hemtelefon. Och en till sak som är onödigt idag är att jag har sjukt ont i lederna, men det är väl bara som det ska vara antar jag.

Inskolning dag 1

Kategori: Min vardag

Idag var dag ett av tre inskolningsdagar för Nemo. Det gick över förväntan! Han lekte ute på förmiddagen med alla dom andra barnen och han var inte alls så intresserad av oss föräldrar. Visst kom han några gånger och tankade trygghet men inte alls så mycket som jag hade trott...eller hoppats på kanske. Sen var det dax för samling. Nemo hade en egen prck på golvet med sitt namn som det var tänkt att han skulle sitta på, det gick sådär. Han ville helst gå runt och kika men det blir väl bättre med tiden. När det var dax för lunch så ser jag till min fasa att det är glas och poslin framdukat. Ops, hemma kör vi med plasttallrik med sugpropp och pipmugg. Men även här imponerade Nemo på oss. Det är klart att det gick ju kanske inte så jätte bra att dricka ur dricksglas och det blev en liten fight mellan oss om glaset. Jag tror faktiskt att jag ska ta dit en pipmugg så får han börja så. Det är så mycket annat nytt ändå som det är. På vilan så sov han ute i vagnen, han kinkade lite och försökte sätta sig upp eftersom det var så mycket han ville titta på men efter ett tag gav han upp. Han sov i 1½ timme, precis som han brukar göra hemma. På det stora hela så är jag jätte nöjd med dagen. Det har gått mycket bättre än jag hade vågat hoppas på. Får se hur de andra två dagarna blir. Det verkar vara en toppen förskola med toppen personal.

Dagen till ära så har jag haft ganska ont i lederna. Det är första gången på två veckor så jag får väl vara nöjd ändå.

Gårdagen var tung, mycket skit hände och jag ska försöka lägga det bakom mig. I övrigt så har jag jobbat hela helgen. Nästa helg jobbar Danne och helgen efter det jobbar jag igen. Hurra!