eko

love it or leave it!

Universitetsstudier - inget för mig?

Kategori: Min vardag

I måndags så började jag då alltså på det Beteendevetenskapliga programmet. Precis som jag hade föreställt mig så var det apsvår, kanske till och med svårare än vad jag trodde. Jag är nu inne på tredje dagen och jag känner redan nu att det här är mig övermäktigt! Jag är inte en sån som påbörjar saker och sedan inte gör klart dem, tvärtom så är jag väldigt noga med att fullfölja mina projekt. Men det här... Det var längesedan jag kände mig så dum och korkad som jag gör just nu. Vad har jag gett mig in på och kommer jag att klara det här? I just denna stund så tvivlar jag starkt på det. Första uppgiften ska vara inlämnad på söndag och jag har inte ens riktigt klart för mig vad det är jag ska göra. Jag har frågat läraren flera gånger och det känns rätt så förståeligt då jag får det förklarat men så fort jag sätter mig och ska skriva så blir det kaos i hjärnan och håret grånar. Näe, ärligt talat, som det känns just nu så kommer inte jag att fullfölja det här. Varför klarar alla andra av det men inte jag? Mitt självförtroende är i botten. Behövde få ventilera lite tankar och känslor. Ironiskt nog så är våran första inlämningsuppgift en blogguppgift. Hej och hå!

Dr. Jekyll Vs Mr. Hyde

Kategori: Min vardag

Efter en smått kaotisk helg så sa min kropp ifrån. Ledvärken kom som ett brev på posten redan på söndagen. Jag gick från att vara Jekyll till Hyde på en natt. Jag kan inte beskriva hur fruktansvärt påfrestande det är för humöret att inte kunnat röra sig ohämmat för att det gör så ont. Hyde har farit runt i kroppen min sedan dess och poppat upp på alla möjliga ställen och för ovanlighetens skull på flera ställen samtidigt. Natten mot idag var den värsta jag upplevt på länge. Jag vaknar av en bultande smärta på sidan av foten. Denna smärta gjorde det totalt omöjligt för mig att ligga på ett normalt sätt då minsta lilla tryck mot foten kändes som att foten gått av på mitten. Jag klev försiktigt ur sängen med tårarna rinnandes. Då det absolut inte gick att stödja på foten så blev det någon slags släpstil bort till medicinskåpet. Där blir jag ståendes ett tag och trycker i mig i princip alla smärtsillande preparat jag kan hitta. Det är inte bra, jag vet men i situationer som dessa så slutar mitt sunda förnuft att jobba me mig, Hyde tar över allt. Jag släpar mig tillbaka till sängen och väntar på att effekten av min medicinblandning ska sätta in, effekten uteblir... Smått panikslagen över att inse att natten kommer att bli totalt sömnlös om inte smärtan avtar så släpar jag mig upp igen. Jag fyller upp en hink på riktigt hett vatten och sätter mig i soffan och tvingar ner fötterna i vattnet. Smärtan försvinner inte helt men det blir något lättare att stå ut med den. Dessutom slipper jag trycket mot foten då den blir så lätt i vattnet. Jag slumrar till sittandes i soffan och vaknar av en katt som krafsar på en stängd dörr. Selma har blivit instängd i Nemos rum så jag skyndar mig dit för att släppa ut henne. Till min förvåning så märker jag att smärtan nu avtagit lite i foten och att om jag skyndar mig till sängen så kanske jag kan somna om. Jag somnar och då jag vaknar så är smärtan något mindre igen. Har gjort ont att ha på sig skor idag men det har gått att uthärda. Hyde har tyvärr hängt med mig hela dagen, jag har varit sårbar, ledsen och irriterad. Känner att smärtan är på väg att sätta sig i axlarna. Har tagit smärtstillande men jag tror att effekten kommer att utebli. Snälla gode Gud, låt mig slippa ligga vaken av smärta inatt. Jag förtjänar bättre! 

Sätter mig i skolbänken igen.

Kategori: Min vardag

På måndag drar jag igång tre års stuider till beteendevetare. Har redan fått ett litet smakprov på vad första kursen kommer att innehålla. Hjälp! Kommer jag verkligen att klara det här? Ärligt talat, jag fattar ingenting av det jag ska läsa. Varför ska dom använda så himla konstiga ord för!? Känner mig inte alls särskilt motiverad till det här. Crap!

Summer update

Kategori: Min vardag

Är sjukt dålig på att uppdatera här som vanligt. Har rätt så fullt upp med att jobba och då jag är hemma så vill jag ju vara med familjen. Ja, ni känner säkert till hur det är. I måndags så öppnade förskolan upp sina portar igen. Skönt att äntligen kunna lämna Nemo på dagis. Visserligen så har det ju gått väldigt smidigt att lämna bort Nemo då vi har jobbat men man känner sig ju ändå lite besvärlig.

Snart ska jag dra iväg till jobbet. Fast just ja, jag har ju köpt en cykel nu så nu tar jag mig till jobbet på ca 5 minuter istället för 25 som det brukar bli då jag går. Jätte härligt att ha en cykel, jag har inte cyklat på så många år så jag hade nästan glömt hur snabbt det faktiskt går att cykla. För att vara helt ärlig så hade jag nästan glömt bort hur man cyklar med. Haha! Nja, nästan iallafall, jag var lite ovan och vinglig. Det enda jag egentligen är lite missnöjd över är att det inte ger så bra träning som promenad. Tycker att man mest bara sitter och rullar fram.

Sitter och skriver vid min nya bärbara dator, så om ni tycker att det är konstigt skrivet och stavat så skyller jag på det. Har inte vant mig vid att ha sådana här platta tangenter.

Nu ska jag slänga i mig lite tidig lunch innan jag börjar jobba. Ha en underbar dag i det fina vädret, själv ska jag sitta nere i en källare i personalmöte i tre timmar. Men hörrni, är det bara jag, eller visst känns det lite i luften ändå att hösten är på ingående? Tycker att vindarna är lite kyliga. Eller så är det psykist, så fort det blev augusti så tyckte jag att det blev kallare.

Så här ser min cykel ut! Fin va? Fast jag har skärmar på min. Nu väntar jag bara på att pakethållaren ska komma så jag kan ta med mig Nemo ut på cykelturer. Det tror jag att han skulle gilla!

Bild lånad från Google.

Bör jag tillägga att jag är galet nöjd och stolt? =) Måste få skryta liiite.

FÄRG
Svart/röd
RAM Aluminiun
RAMGAFFEL Dämpad, SunTour XCT V3 MLO, låsbar
VÄXELSYSTEM Shimano® Acera®
DÄCK Kenda 54/559
BROMSAR Mekanisk skivbroms. Tektro Novela
VIKT 13,8 kg