eko

love it or leave it!

Uppskattning

Kategori: Min vardag

Idag har Nemo gått på jullov. Nu kommer han att vara ledig till ändå tills 2 januari. Jag har ett stort skolarbete som ska in i början på januari så han måste börja på dagis igen då. Jag överlämnade en julklapp till personalen på dagis. Vissa tycker inte att man ska ge någon julklapp till förskolepersonalen då de ”bara gör sitt jobb”, men jag vill ge dem en grej bara för att jag tycker att de gör ett bra jobb som jag uppskattar.

Själv fick jag ett vidarebefordrat sms från min chef från en före detta boende på jobbet. Han önskade personalen god jul och hälsade speciellt till några som hjälpt honom lite extra under tiden han bodde hos oss. Jag var en av dem som nämndes i messet och det gladde mig såklart. Alltid kul att få lite feedback på sitt jobb.

Idag så införskaffades en gran hit hem. Den har vi klätt tillsammans ikväll och de flesta av kulorna hänger av naturliga skäl längst ner på granen. Den blev jättefin och jag tror att Nemo tyckte att det var jätte mysigt och spännande att få vara med och klä den.

Imorgon ska jag koka knäck har jag tänkt. Har redan gjort mozartkulor och en sats misslyckad marängfudge. På kvällen ska vi åka till pappa/morfar och hälsa på. Ska väl försöka hinna med att plugga nåt med men motivationen till det är långt borta.

Livet är en dans på rosor, oftast på taggarna

Kategori: Min vardag

I fredags så hade jag min första tenta. Vi hade 6 timmar på oss och jag satt i 5 timmar och 50 minuter. Jag har ingen som helst aning om huruvida jag klarade den eller inte. Den var ganska analyserande och om jag analyserade tillräckligt eller ej vet jag faktiskt inte. Men nu är den gjord och nu sitter jag och skriver på ett paper om yttre och inre faktorer på vuxenutbildning. Rätt så tråkigt ja. Fick antagningsbesked från Umeå universitet förra veckan. Jag fick en reservplats på dietistprogrammet, plats 26. Inte så stor chans att jag kommer in med andra ord. Men det är iallafall bättre än förra gången jag sökte, då kom jag på plats 68 om jag inte minns fel. Hade ju inte tänkt gå där heller egentligen men det kändes lite kul att kolla hur jag låg till ändå.

Fick en kommentar på mitt youtubeklipp som jag la ut förra veckan. Videon är tydligen men fejk. Men jag tycker faktiskt inte att det spelar någon roll om just den där killen blivit utsatt för mobbning eller inte. Det viktiga är budskapet som förmedlas och att döma av vad många fler än mig som lagt upp videon så tror jag nog att budskapet nått fram ändå. Det är min åsikt. Dessutom är låten bra.

Ikväll ska jag titta på luciauppträdande på Lilla förskolan. Nemo ska ha en alldeles för stor pepparkaksdräkt på sig men han är söt ändå såklart.

Till helgen är det jobb som gäller. Jag har egentligen inte alls tid och nu ångrar jag mig lite att jag tackade ja. Fick frågan redan i oktober om just den här helgen och då visste jag inte riktigt hur jag skulle ligga till i skolan men jag ville heller inte tacka nej. Det är ju inte direkt så att man får mindre att göra i skolan bara för att det är jul heller. Har verkligen hur mycket som helst att göra i skolan de kommande 4 veckorna.

Har haft stora problem med reumatismen i några dagar. Jag har ätit en hel del värktabletter och hoppats på placeboeffekten. Lämnade prover igår så jag kan nog vänta mig ett samtal från min läkare om dåliga värden. Hoppas nästan att han ringer så jag kan fråga om han inte kan skriva ut några värktabletter till mig som faktiskt hjälper. I helgen så har jag haft ont i båda handlederna, axeln och en arm. Gissa hur lätt det är att röra sig då. Jag är 29 år gammal och min sambo får hjälpa mig vid av och påklädning. Ska det verkligen vara så? Ska jag verkligen inte kunna duscha själv eller skära upp en gurka?  Har börjat äta nyponpulver som ska vara så himla bra har jag hört. Inte heller det hjälper. Ibland vill jag bara lägga mig ner och ge upp.

Nu måste jag återgå till studierna.

...

Kategori: Min vardagBlev så berörd att jag bara blev tvungen att lägga upp den här.

Glömde berätta

Kategori: Min vardag

Ja och just ja! Glömde ju berätta att jag har fått en juicecentrifug av Danne så nu kan jag göra alla dom där hälsosamma juicerna som jag vill. Vissa är goda andra mindre goda, men nyttiga. Äppeljuice smakar inte alls som den man kan köpa på tetra i affären kan jag upplysa er om. Är det bara färgämnen i den eller? Näe, tacka vet jag (h)emmagjord äppeljuice. Kom förbi och smaka vetja!

Julstök

Kategori: Min vardag

Kass uppdatering jag vet. Har inget att skriva känns det som.

Förra veckan fick jag tillbaka mitt paper som jag skrev om sist jag bloggade... för en månad sen. Jag fick ett C. Känner mig inte alls nöjd med det. När jag fått ett B vill jag ju gärna fortsätta på det spåret, jag vill ju inte få sämre resultat. Men jag ska vara nöjd, jag hade ju som mål att bli godkänd och C är ju ganska långt över godkänd som ju faktiskt är ett E. Nästa vecka är det tenta, det ser jag inte fram emot. Aja, det får gå som det går.

Jag och Danne gjorde Birsta i tisdags. Nästan alla julklappar är inköpta nu. Skönt! Jag hatar att stressa med det de sista dagarna innan jul.

Ikväll har jag och Nemo gjort iordning en tomteskog i våran öppna spis. Jag och syrran brukade alltid göra det hos våran gammelmormor då vi var små fast då hade vi troll, ni vet sånna där penntroll. Jag och Nemo la dit mossa, tomtar och en massa annat fint så det blev som ett liten skog. Fixade även så att det är belysning där. Blev supermysigt. Jag brukar i vanliga fall inte julpynta så mycket här hemma men nu känner jag att jag har ett ansvar att Nemo får den där julkänslan och tycker att det är mysigt och juligt hemma. Min familj har alltid varit duktig på att pynta mycket och skapat julkänsla i hemmet. För att Nemo ska känna samma sak så måste jag ju anstänga mig. I måndags så bakade vi pepparkakor och imorgon ska vi baka lussekatter. Sedan blir det väl väl det årliga knäckkokandet med men det blir ett senare problem...