eko

love it or leave it!

Inget svar på proverna...

Kategori: Min vardag

Nu är det snart en vecka sedan jag lämnade proverna och jag har inte hört ett liud från min läkare. Är det ett bra tecken eller? Man kan ju tycka att även om jag har fått bättre värden igen så borde han ringa och tala om det för mig så jag vet att fara är över, för tillfället iallafall. 

Mitt sommarvikariat är i full gång, det går ganska bra. Är ledig imorgon men sen blir det jobb resten av helgen. Känns helt okej, är glad att jag är ledig på midsommarafton iallafall. Fick min lönespec idag. Såg att jag hade fått för mycket lön. Ärlig som jag är så ringde jag genast och berättade detta. Vet att det kan komma surt efter annars. En gång fick jag dubbel lön utbetalt, reflekterade inte så mycket över det trots den rätt så stora summan. Tänkte att jag hade jobbat mycket ob-tid bara. Var inte så jätte kul då jag helt plötsligt hade en skuld till Härnösands kommun. Så här i efterhand så kan jag inte fatta att jag var så korkad att jag inte reagerade. Men men, har ju lärt mig något av det iallafall. Nu kollar jag alltid noga så att det inte blir fel, uppenbarligen så måste man göra det.

Idag var jag och tog spruta nummer två av Twinrix. Kan ju vara bra att vara skyddad mot det som går då man jobbar med människor. Hon frågade om jag var höger eller vänsterhänt eftersom man kan bli lite öm i armen. Jag är ju högerhänt men eftersom jag har monsterledvärk i höger axel just nu så gick det ju på ett ut vilken arm hon stack i. Livet är ju bara för härligt ibland!

Har inte så mycket mer att dela med mig av just nu. Nu ska jag sjunka ner i soffan. Kommer nog inte dröja länge innan jag brinner av. Har jobbat natten mot idag och sovande jour innebär att jag sover som en påse skit.

Trevlig midsommar alla fina människor!  

Timber!

Kategori: Min vardag

I helgen så har vi varit flitiga här hemma, vi har fällt tre björkar som stod på våran tomt. Tanken är att vi ska sätta upp staket runt gården då vi börjar bli ganska så less på att kuta efter Nemo som springer från gården titt som tätt. Bor ju bredvid en rätt så trafikerad gata och man kan inte lämna han ensam en sekund obevakad. Björkarna har vi planerat att ta ner länge men det var först nu som vi tog tag i saken då vi upptäckte att dom var väldigt ivägen för vårat staketbygge. Visserligen hade det gått bra att göra staketet innanför träden men då hade hela staketet följt med då vi tar upp stubbarna, så det var lika bra att göra allt i rätt ordning.

Är helt slut i hela kroppen efter allt vi har burit och sågat och haft oss. Mina muskler har fått sig en regäl genomkörare den här helgen. Det tog två dagar att ordna allt. Igår fälldes träden och kapades i lite mindre stockar och idag lånade Danne en lastbil så vi fyllde flaket först med alla grenar som vi körde till Hernöverken och sen lyfte vi på alla storstockarna och körde ut dom momma och moppa. Vi eldar ju väldigt sällan nu sedan vi drog i bergvärme så det kändes bra att dom ville ha veden. Nemo är nöjd, han har fått åka lastbil idag och det är ju det bästa som finns. Tätt därefter kommer raggarbilen. 

I fredags var jag ju som bekant och lämnade prover igen. Även denna gång fick hon sticka två gånger men det gick mycket bättre än förra gången, dvs jag höll inte på svimma den här gången. Nu väntas bara provsvaren, gissar att domen kommer på tisdag.

Imorgon kör jag igång med sommarvikariat. Har kortat ner dagpassen som egentligen är 7-16.30 till 9-14 istället. Jag kommer att jobba nog mycket ändå, och när jag såg att jag hade chansen att jobba 85% så tog jag den. Hon jag vickar för jobbar bara 85% så då fick jag det med om jag ville. Men det kommer bara att vara 4 veckor som jag går på hennes schema sen blir det en heltidares schema. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa, borde inte bli några problem att somna ikväll.

Har fått en cd-skiva full med kort från dagis. Hela ht och vt i bilder. Jätte roligt! Dom gör så mycket bra på Nemos dagis. I fredags tex hade dom bara haft 4 barn där så då gick dom till badhuset! Veckan innan så gick dom till stranden. Nemo får vara med om så himla mycket skoj på Lilla förskolan. Jag är verkligen super nöjd att han går där!

Nemo på badhuset med dagis


Har man ingen motorsåg kan man ju leja Nemo, han kan knuffa ner träden om man vill.


På Sälstenstrand med dagis

Jag lever, men hur är det med min lever?

Kategori: Min vardag

Här hemma så njuter jag varje minut av min sista ledighet innan jag sätter igång på allvar på måndag med jobb i 8 veckor framåt, hela sommaren med andra ord. Jag och Nemo myser hela dagarna med utelek, promenader och lekparker. Älskar verkligen att vara hemma med honom. Så här i efterhand så önskar jag nästan att jag skulle ha varit föräldraledig hela sommaren istället. Har ju 200 dagar kvar att ta ut av min föräldarledighet och den skulle sitta fint nu. Men men, tjäna lite pengar är ju ett ont måste det med.

Igår var det sommaravslutning på Nemos dagis. Det var super mysigt även om vädret inte var det bästa. Imorgon ska han få gå på badhuset med dagis, det kommer han att gilla! Kika gärna in på Lilla förskolans hemsida. Massor med bilder och blogginlägg.

Häromdagen var jag och kikade på en ny cykel, är så grymt sugen på att köpa en. Mycket dyrare än vad jag hade trott bara. Ska åka dit igen snart och provcykla några stycken. Kommer känna mig skitfånig då jag gör det, tänk om jag inte ens kommer ihåg hur man gör. Jag har inte cyklat på sjukt många år.

Förra veckan så var jag och lämnade prover som jag gör varannan månad på grund av min medicinering mot reumatismen. För det första så blev det nåt fel på provröret och det pös och hade sig så hon fick sticka mig i andra armen med. Sen vart det nåt tok i den armen så hon stack mig i fingret med. Nog för att jag är rätt så van vid att ta venprover och sånt vid det här laget, men det vart lite för mycket och jag kände helt plöstligt hur jag började försvinna mer och mer. Jag sa att jag inte mådde så bra och såg bara att hennes läppar rörde på sig men jag hörde ingenting av vad hon sa. Skit läskigt! Antar att jag höll på svimma, vet inte rikigt vart gränsen går för att vara avsvimmad men allt bara snurrade och det typ brusade i öronen. Var inte snygg i armvecken efter det där kan jag berätta. Hur som helst så ringde min läkare någon dag senare och sa att jag hade fått en leverpåverkan och att jag måste lämna nya prover nästa (läs: den här) veckan. Har inte värdena blivit bättre så måste jag sluta med medicinen. Jag dog lite smått då jag fick höra detta eftersom min medicin är min enda räddning mot den här jävulska sjukdomen. Förra sommaren var jag helt utan eftersom jag inte heller tålde den medicinen och min läkare så lämpligt gick på semester innan jag fick någon annan. Vill INTE gå en sommar till utan medicin, det fixar inte jag! Har ätit massvis med vitaminer och grejer hela veckan i hopp om att få bättre levervärde. Det kan man säkert inte påverka så men hoppet håller mig igång. Har väntat in i det sista men imorgon så kan jag inte skjuta på det nåt mer, jag måste lämna prover imorgon. Jag ber till Gud att dom ska vara bra...  

Kan man så frön på plastmatta?

Kategori: Min vardag

Sitter här och samlar krafter inför kvällens nattpass. Är inte alls så speciellt sugen på att jobba egentligen. Har en förkylning som vägrar ge med sig och har haft en rätt så tung morgon med Nemo. Som jag berättat så introducerar vi den nya sängen för honom. Detta resulterar i väldigt sena kvällar för honom eftersom barnet vägrar ligga kvar i sängen utan springer upp och leker och busar hela tiden. Igår så somnade han klockan 21.00, vi hade alltså lagt honom i vanlig ordning klockan 19.00 som jag tycker är en lämplig tid för barn i hans ålder. Hur som helst så ska ni ju inte tro att han tar en sovmorgon då som kompensation för gårdagens sena natt, nej nej, uppe med tuppen som vanligt. Enda skillnaden är att han är på hiskeligt humör för den missade sömnen. Allt är fel, inte ens går det att byta blöja eller klä på honom utan att det blir en kamp. Jätte tråkigt både för honom och för mig såklart. Medans jag stog och sminkade mig så gick han in i tvättstugan, jag lät han vara där och härja ostört för jag tänkte att där finns det ju inget han kan ha sönder eller så. Men barnet blev oroväckande tyst och jag blev tvungen att gå dit för att se vad han gjorde (tystnad=bus). Då får jag se att han har fått tag på mina fröpåsar och sått både sallad och spenat på golvet i tvättstugan. Great! Växer inte så jätte bra där inne tror jag.

Efter morgonens bråk så baxade jag iallafall ner honom i vagnen och gick på en promenad. Hade tagit med fika och vi gick till skogen och myste bara han och jag, mycket uppskattat av både han och mig. Nu sover han och då han vaknar så ska jag skjutsa ut honom till momma och moppa för att han ska vara där tills Danne slutar jobba. Jag börjar 15.00 och Danne jobbar till 16.00, eller förmodligen senare då han har en tendens att ALLTID jobba över.

Hm, vart ett lite bittert inlägg det här. Jag är nog lite småless tror jag. Aja, blir nog bättre sen.