eko

love it or leave it!

Sesampanerad lax med teriyakisås

Kategori: Min vardag

Idag har jag och Nemo varit i skogen och plockat mossa som vi ska ha i adventsljusstakarna till jul. Vi hade med oss fika och var ute ganska länge. Vi hade så mysigt. På eftermiddagen så gick vi bort till en lekpark. Men där var vi inte så länge eftersom vi måste hem och laga middag. Jag gjorde en laxrätt som verkligen blev hur god som helst! I vanliga fall är jag ingen laxälskare men det här var verkligen full pott! Jag doppade ena sidan på laxfileer i sesamfrö trädde dom på spett (för att det är roligare att äta så) och stekte dem i smör. Sen fräste jag på lite strimlad vitkål och morötter som jag kryddade med salt, peppar, soja och lite socker. Sen slängde jag ihop en teriyakisås med soja, lika delar vitvinsvinäger och socker, riven vitlök och ingefära. Det vart jätte gott! Till och med Nemo älskade det och åt 2 hela laxspett. En maträtt som jag verkligen kan rekommendera! 

Idag har jag inte läst ett ord i mina skolböcker. Jag tog en ledig dag och det ångrar jag inte ett dyft.

I övrigt så har jag fruktansvärt ont i lederna mest hela tiden. Läste på nätet att ca 50 % av alla med palindrom reumatism utvecklar ledgångsreumatism med tiden. Tro vilken procenthalva jag kommer att tillhöra...


Inte så snyggt upplagt kanske men sagolikt gott!

Pip och gnäll

Kategori: Min vardag

Jag överlevde arbetshelgen. Det var tugnt, själva jobbet var väl okej men det tar på krafterna ändå måste jag säga. Då väckaren ringde imorse har jag kunnat hugga av mig ena armen för att få ligga kvar. Kanske inte hade varit så snyggt om chefen hittade mig där sovandes men en arm mindre så jag lät bli min impulstanke. Dessutom tror jag inte att det var någon som hade velat ha min arm heller.

Stressade hem och mötte Danne som yrade runt här hemma och skulle iväg till jobbet. Han lämnade över ett barn som hade hakat upp sig på frasen "Inte åka till dagis". Ni som är föräldrar vet ju hur roligt det är att tvinga iväg sitt barn då... Stressade till biblioteket för att träffa min studiegrupp. Det visade sig att vi blev tre stycken inklusive mig, gruppen innehåller 6 stycken. Kan även tala om att det inte var första gången detta hände. Med en lätt sömnbrist och hög på adrenalin sedan morgonens stressande så var detta mer än jag kunde ta. Då jag träffade resterande medlemmarna i gruppen på lektionen så fick jag ett litet utbrott. Jag sa precis som jag kände och jag tror att mitt budskap kom fram, får väl se om det blir bättre.

Då jag kom hem så satte jag mig och pluggade. Ögonen gick i kors på mig och jag kände att jag bara måste vila lite. Men då blev jag stressad över att det ska komma hit en mäklare imorgon och värdera om huset. Det ser ju ut som ett bombnedslag här sa perfektionisten inom mig. Så jag satte igång å städade istället för att vila eller för all del plugga. Då ringde dagis, Nemo är sjuk. På bara någon timme så hade han fått feber. Stressade iväg till dagis för att hämta min lilla sjukling. Han har suttit i soffan sedan vi kom hem. Jag smög iväg och städade då han somnade.

Danne jobbar över som vanligt. Vet inte hur sent det kommer att bli men jag gissar ett par timmar till. Och jag har ledvärk, har haft det i en veckas tid nu... Nu är jag lite less på det mesta faktiskt. Men det är mysigt att få rå om Nemo lite. Det är det bästa med att vara sjuk, att bli lite ompysslad. Jag kommer ihåg då jag var barn och sjuk, då brukade jag alltid få någon tidning eller nåt. Ett trevligt barndomsminne.

Helg igen

Kategori: Min vardag

Oj vad tiden går fort! Nu är det helg igen, fast jag ska jobba så det tar ju förstås bort hela nöjet med helg kan jag tycka. Aja, jag tjänar ju pengar.

Idag fick jag tillbaka min andra inlämningsuppgift. Den första blev jag godkänd på, det fanns bara g, ig eller komplettering på den. På den här uppgiften så var det lite svårare och även hårdare bedömning. Fattar inte riktigt hur dom bedömer men jag fick en tvåa av tre möjliga. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Hade jag utvecklat det jag skrev lite till så hade jag fått full pott. Alllt annat såg bra ut, till och med referenstekniken var helt rätt. Vill å andra sidan inte ha så högt heller då jag försöker sänka kravet på mig själv, ligger jag då ganska nära högsta pott så känns det surt då jag inte fick det. Aja, huvudsaken jag slapp komplettera!

I tisdags så var Nemo ledig från dagis. Vi var hemma och myste hela dagen. Egentligen hade jag inte alls tid med det men jag kände att det behövdes lite kvalitetstid med min son. Vi bakade bullar som vi la i påsar och skrev fina lappar på. Sedan tog vi med dom till dagis på onsdagen så Nemo fick lämna över dom till fröknarna. Det var uppskattat.

I onsdags då jag och min studiegrupp satt och pluggade på biblioteket så fick jag se ett äldre par stå och dela ut broschyrer. De hade reflexvästar på sig där det stod reumatikerförbundet. Jag gick dit och pratade och fick veta att det var internationella reumatikerdagen. De hade både RA (ledgångsreumatism) och kunde knappt greppa runt papperna. Händerna var helt förvridna på dem! Det såg så hemskt ut. Kunde inte låta bli att tänka på att min läkare sagt att min palindrom reumatism kan komma att utvecklas till RA. Fy vad jag inte vill det!

Nu ska jag byta om för vi är bjuden på middag hemma hos Nemos farmor och farfar, även momma och moppa ska dit så det blir nog jätte trevligt.

Trevlig helg!