eko

love it or leave it!

Punktering

Kategori: Min vardag

Idag skulle jag ge mig ut i det fina vädret och cykla lite. På vägen hem så tog jag en lite annorlunda väg som olyckligtvis var full med grus. Pang sa det. Jag tvärnitade och han precis kliva av cykeln för att höra ljudet sssssss. Punka... Livet leker!

What's happening to me?!

Kategori: Min vardag

Shit vilken gnällblogg det här blivit. Här kommer ett till inlägg och hur misslyckat saker i mitt liv blir.

I lördags så skulle jag vara så duktig att slå en egen bearnaise till middagen. Jag vispade den över ett vattenbad för det skulle man minsann göra enligt receptet. För att göra en lång historia kort så kan jag berätta att såsen skar sig och då jag vispade frenetiskt för att rädda den så sprack glasskålen jag använde. Var bara att slänga hela skiten. Hej då bearnaisesoppa, dig gick det visst inte att äta av.

I tisdags så fyllde en väldigt nära vän till mig 30 år. Hon skulle ha öppet hus på söndagen innan mellan klockan 12-16. Jag hade naturligtvis tackat ja till inbjudan. I söndags så sitter jag och sliter mitt hår på grund av en skriftlig examination som mina lärare har satt i system att lägga över helgerna. Klockan 14.30 så ringer min vän och frågar vad jag gör. Jag suckar och börjar beklaga mig över hur mycket jag pluggar och vad mycket jag har att göra. Jaha, skulle inte ni komma till mig idag..? Va?! Är det idag! Jag har alltså glömt bort min väns 30-års fest, inte okej!! Jag var helt säker på att det var nästa helg. Jag skämdes fruktansvärt mycket och svor alla möjliga svordomar över vilket klantarsle och dålig vän jag är. Vi slängde oss iallfall i bilen och var där 15.15 så vi var ju inom ramen för öppet hus tiden, men ändå!!. Fy fan vad kass och pinsam jag är. Dessutom har jag tagit på mig jobb nu på söndag så jag kan inte fatta hur jag strulade till allting. Vad är det som händer med mig? Kontrollfreaket Emma har tappat kontrollen, på allt! Jag kan inte lita på mig själv längre vilket är väldigt olustigt.

Igår var det föräldramöte på dagis, även det hade jag glömt bort tillfälligt. Jag kom på det en timme innan det började så det var ingen fara men jag kan inte fatta hur jag har kunnat bl så glömsk. Jag har verkligen för mycket att tänka på nu. Jag brukar skriva upp allt som ska hända men dessa två saker var jag som säker på att jag skulle komma ihåg ändå. Yeah right! Hur som helst så var det ett väldigt annorlunda och roligt föräldramöte, eller föräldrainfo kallades det för. Det skulle börja klockan 18.00. När vi kom dit var förskolan låst och igenbommad. Där fanns endast en påse och ett kuvert där det stod öppnas "klockan 18.00". Då vi öppnade kuvertet var det instruktioner om att vi skulle ta på oss reflexvästarna som låg i påsen samt gå med förskolans promensnöre. Västarna var barnens så de var rätt små men vi lyckades.. ja de flesta lyckades trä på sig sina västar. Danne fick ha sin som någon slags haklapp. Sedan var det instruktioner om hur vi skulle gå. Kan ju nämna att vi fick en hel del blickar då vi alla vuxna kom på led efter promenadsnöret med åtsittande reflexvästar. Vi gick till skogen och efter hela vägen så var det lappar utsatta lite här och där där de informerade oss om årets tema. De brukar alltid ha ett tema exempelvis bockarna bruse eller prinsessan på ärten. I år är det Bamse och hans vänner. Det var även peppande lappar utsatta och information om vart barnen brukar leka i kojor och så. Då vi kom fram så var all personal redan där. De hade tänt en eld och vi fick tälja till oss varsin grillpinne. Vi grillade korv och hade jätte mysigt. En annorlunda och rolig kväll helt enkelt. Vill ni läsa mer eller kanske se vad snygga vi var i våra västar så kan ni gå in på Lilla förskolans blogg.

Nu blir det inget mer skrivet för ikväll, jag skriver mer nästa gång jag har tabbat mig eller har något att gnälla över. Håll utkik! 

Ja och just det, ber om ursäkt för alla eventuella stavfel och andra missar. Jag vet att för vissa av er som läser gör det fysiskt ont i koppen av att läsa stavfel. ;)

Testpilot för Nokia J.

Kategori: Min vardag

Jag brukar vara testpilot på Smartson och nu kommer ett erbjudande om att vara testpilot för Nokia J, deras nya snygga headset. Chanserna att få vara testpilot ökar om man länkar så det gör jag nu. Vill du också ha chans att vara med, tryck här-------> http://smartsontestpilot.se/nokia-j/bli-testpilot/

Glamour!

Kategori: Min vardag

Bara för att få klaga lite till så ska jag göra en kort resumé av senare delen av gårdagen.

Hämtade Nemo på dagis och han gick direkt in på sitt rum och började leka. Perfekt tänkte jag då kan jag plugga lite till innan det är dags att laga mat. Då det varit tyst där inne lite för länge så går jag dit och kollar vad han gör. Han har då pillat isär dammsugaren i mindre delar så den inte funkar längre, eller rättare sagt så har han plockat isär tidigare lagning av dammsugaren som han också var orsaken till. Anledningen till att dammsugarn stod framme från första början var för att jag hade något konstig föreställning om att jag faktiskt skulle hinna städa här hemma den här månaden, något som ännu inte blivit av. Återgår till studierna. Nemo kommer efter ett tag och säger bajs. Mycket riktigt har barnet bajsat och dessutom tagit av sig blöjan. Gaaah! Av med alla kläderna och ner i badkaret. Medans jag står där och försöker få Nemo ren så skiter Selma på mattan. Gaaaah igen! Fort ta reda på bajset på matten, det bör tilläggas att det inte är en liten matta som man enkelt kan stoppa i tvättmaskinen utan en stor tjock som måste rengöras by hand. Under tiden så förvandlar Nemo badrumsgolvet till en inomhusbassäng. Upp med ungen ur badet medans Selma lägger ett bajslass på hallgolvet. Tog rätt på bajset och satte igång med middagen. Nemo ritar med en bläckpenna i en av mina svindyra studieböcker som jag hade tänkt sälja i framtiden och kanske få en slant för. Går iväg för att slå på igång en tvätt och lyckas precis missa att kliva i ännu en bajsklutt som Selma lagt på golvet i tvättstugan. Som jag tidigare berättat så är Selma konstant dålig i magen. Vi väntar med att äta eftersom Daniel brukar komma hem vid 17.00. Nemo är jätte hungrig så då klockan är 17.05 så ringer jag Daniel för att höra vart han är. Inget svar. Jag och Nemo kan inte vänta längre så vi äter. Danne sladdar in 17.20. Nemo vill då att de ska leka med bilar tillsammans vilket de också gör. Jag känner mig som världen sämsta morsa som aldrig har tid att leka med bilar med mitt barn för jag sitter och pluggar, står och lagar mat eller nåt annat hushållsarbete. Jag behöver komma ut så jag klär på mig för att gå på en promenad och lugna ner mig lite. Regnet börjar ösa ner.

Trevlig helg!

Tips på gott te

Kategori: Min vardag

Ja just ja! Måste ju passa på att tipsa om ett jätte gott te (enligt mitt tycke) som jag har hittat. Jag tror inte att det är någon nyhet, jag har bara inte provat det förut. Det är ett örtte som heter Infusion-Herbal Temptation Summer Fruits. Galet gott!


Bild lånad från Google

Vansinnesbryt!

Kategori: Min vardag

Ju mer jag har att göra desto mer bloggar jag verkar det som. Sitter och kämpar på med ännu en examinationsuppgift, genusfrågor kopplad till ledarskap i arbetslivet och teknologins effekter på utbidlning i arbetslivet. Har suttit i 2 timmar nu och det blir bara ordbajs av allting. Får som inte till någon bra början. Tråk, tråk, tråk.

Idag gjorde jag något alldels ovanligt för att vara mig och jag kan inte komma ihåg sensta jag gjorde något dylikt. Jag tackade nej till jobb pga tidsbrist! Ångesten flyger runt i mig men jag blev tvungen. Jag hinner inte. Ironiskt egentligen, jag utbildar mig för att vara kvalificerad på det arbete jag inte har tid att jobba på. 3 år kvar, bara 3 år kvar. Doooh!

De e mycket nu...

Kategori: Min vardag

Nyss hemkommen från jobbet. Åkte direkt från skolan till jobbet. Hade inte tid att jobba egentligen, inte alls tid faktiskt! Jag har så sjukt mycket att göra i skolan nu. Så mycket att läsa att jag drunknar i böcker. Inget blev ju bättre av att jag presterade skitdåligt på jobbet heller. Inte okej alls! Jag kände själv att det blev fel men då jag dessutom får en kommentar på det så känns det verkligen skit. Så nu måste jag ha ångest och älta det i några dagar. För sån är jag... Kan inte ens plugga nu utan att händelsen kommer upp igen och gissa hur lätt det är att koncentrera sig då. Åååå varför ska alltid slå så hårt på mig själv?!

Dessutom ligger jag efter med allt som måste göras i hemmet. Har helt fått prioritera om i mitt liv. Är så stökigt här hemma att jag vill inte vara här ens. Nu får det gärna lugna ner sig ett tag för jag hinner inte med!! Jag orkar inte allt det här nu! Jag lägger mig ner och självdör ett tag. Näe, det har jag fan inte tid med kom jag på. 

Nu ska jag springa genom duschen och sen djupdyka i böckerna igen. Livet är fantastiskt!

Chatta med Agria

Kategori: Min vardag

Två inlägg på en och samma dag?! Jag måste ha himla tråkigt alltså.

Måste bara få göra lite reklam för Agrias hemsida. Vi håller på med en utredning för att våran gamla katt Selma har lite problem med magen. Utredningen blir kostsam så av den anledningen så gick jag in på Agrias hemsida för att se över vad hennes försäkring täcker. Hittade en knapp där man kunde chatta med en handläggare så jag tog och gjorde det, så wild and crazy som jag är lixom. På en gång var det en handläggare där och besvarade mina frågor på en gång. Perfekt ju! Jag vet att det är många ställen som har sån här service men jag har aldrig provat på det förut. Funkade perfekt! Teknikens under!

Ayuroveda

Kategori: Min vardag

Tack för alla fina kommentarer. Blir alldeles varm i hjärtat då jag ser vad många som läser min blogg fast jag är urkass på att uppdatera.

Idag har jag en hemmastudie dag. Meningen är att jag ska sitta och plugga hela dagan antar men det skiter jag i. Brukar försöka ha Nemo hemma från förskolan på måndagar. Oftast så har jag hemmastudier varje måndag så då vill jag försöka i den mån jag kan ha honom hemma med mig och bara mysa. Och när nästantill hela helgen bestått av att skriva på en uppgift om utbildningspolitik (som är precis lika tråkigt som det låter som) så känns det extra bra att få rå om honom själv hela dagen. Vi har hunnit gå till lekparken och gungat med mera. Sen då vi kom hem så grävde vi upp den sista potatisen ur landet. Sen har vi grejat på inomhus för det började regna. 

I lördags var jag på en föreläsning om Ayurveda. Ni vet den där Indiska hälsovetenskapen där hela människan ska vara i balans för att man ska må bra. Det var en bra föreläsning, jag tycker att vissa saker är lite väl överdriven kanske men det är helt klart en bra tanke. Föreläsningen var på engelska av framfördes av en indisk läkare. Vissa grejer han sa var svåra att förstå men jag förstod det mesta. De flesta som var där höll på med Yoga och jag kände mig lite bortkommen. Men jag var där med min svärmor så hon höll reda på mig. I pausen så bjöd de på frukt och olika tesorter. Glöm allt vad Earl grey heter här var det ingefära, hibiscus, citron och allt möjligt. Kände verkligen känna hur kroppen blev helad då jag drack. Haha! Nä, men skämtåsido, jag skulle faktiskt vilja börja hålla på med nåt som jag mår bra av. Personlig utveckling eller mindfulness eller vad som helst. Jag tror att jag skulle behöva göra nåt för bara mig. Kanske skulle börja med att träna och äta vettigt igen. Har som helt tappat det och det märker jag av väldigt mycket. Usch trivs inte med mig själv just nu!

This is my life

Kategori: Min vardag

Nemo har börjat med den jobbiga vanan att inte somna om kvällarna. Hela kvällarna går åt till att få ungen att somna. Övergången från spjälsäng till växasäng har varit allt annat än lyckad. Hade jag fått bestämma helt själv utan att påverkas av vad alla andra tycker så har han lätt fått i spjälsäng ett tag till. Men jag måste erkänna att jag kände mig oerhört obekväm varje gång jag skamset berättade att han fortfarande sov i spjälsäng efter dryga 2 årsdagen. Det är väl bra typiskt egentligen att jag ska låta andras höjda ögonbryn påverka mitt liv. Om det funkar bra för oss att han sover i spjälsäng fastän han egentligen är stor nog att sova i vanlig säng så kan han väl få göra det då? Varför ska jag alltid bry mig så mycket om vad andra tänker och tycker? Visst tyckte jag väl själv också att det var dags för länge sedan. Men nu har det ju tyvärr bara blivit kattskit av allting. Från början gick allt hyfsat bra. Han somnade i sin säng i hyfsat tid. Sedan började dagis, Nemo ville då alltmer att sova i våran säng. Det måste vara dagisstarten som gör att han känner sig otrygg, tänkte jag som den ömsinta mamma jag är. Klart att barnet ska få sova hos oss! Synd bara att han nu, 1½ månad efter dagisstartenn FORTFARANDE "känner sig otrygg". Vart gjorde jag fel? Det måste ha varit någonstans då jag slängde p-pillerna åt skogen och tyckte att här ska göras ett barn. Just nu känner jag mig usel som förälder. Varför kan inte barn levereras med en bruksanvisning? Kväll efter kväll, timme efter timme sitter jag bredvid Nemo i sängen och sjunger, läser, skäller, tiger, kliar på ryggen, varm mjölk i flaska, tuggar fradga you name it! Å ja, jag har provat att låta honom vara vaken hela dagen utan vila. Tro mig, utan att gå in på detaljer, det funkar inte. Han behöver sova en stund på dagen. 

Daniel ser jag inte mycket av. Han åker 5 på morgonen och kommer hem 17.00 på eftermiddagen (om jag har tur). Han kommer då hem till ett dukat bord med färdiglagad mat. Han sätter sig och äter, åker sedan på gymmet, kommer hem packar upp sin väska från jobbet, packar om den, läser en saga för Nemo som nu ska till att gå och "sova", inser att Nemo inte kommer att somna så han går och duschar. Här kommer alltså jag in i bilden och blir den stygga mamman som säger åt sitt barn att ligga ner i sängen. Danne rusar genom huset för att lägga fram kläder och ordna det sista inför arbetet imorgon. Nu är det bråttom, klockan 21.00 senast så ska han bara ligga i sängen! Ofta så är Nemo fortfarande vaken vid den tiden så då lägger sig Danne bredvid honom i sängen och somnar, ibland till och med före Nemo. Ikväll så gjorde Daniel den stora uppoffringen och gick och la sig bredvid Nemo redan 20.00 för att få barnet att sova. Jag vet att han egentligen tyckte att det var rätt skönt att komma i säng då men jag sa inget. Jag låtsades som att jag var glad över att han tog över nattningen så att jag fick lite "egentid". För nog är jag själv alltid, hela huset sover och jag sitter här och skriver i min blogg. Härliga tider! Här kan jag vara nästan så brutalt ärlig som jag vill. Ibland är det någon besserwisser som skriver en arg kommentar om jag är FÖR ärlig så det är bäst att jag är bara lite lagom öppen.

Jag lugnar mig så för ikväll, inte värt att jag säger mer för det kan bli så tokigt då.

Kvalitetstid med Nemo

Kategori: Min vardag

Kombinationen heltidsstudier med heltidsjobb funkade inte så jätte bra. Förra veckan var helt crazy! Den här veckan tar jag nya tag. Fick in min första uppgift igår. Har ingen aning om hur det har gått men det känns lite bättre nu än det gjorde förra veckan. Jag var ärligt talat beredd att lägga mig ner och ge upp. Kände mig värdelös på alla sätt och vis.

Idag har jag ägnat hela dagen åt Nemo. På förmiddagen var vi ute och plockade svamp i skogen. Vi hade med oss fika och hade skit mysigt. Sen har vi varit ute på promenad, lekt ute och inne, spelat bildlotto och massa annat roligt. Jag har verkligen haft kvalitetstid med honom idag. Känns som att det behövdes. Var så mycket i mig själv förra veckan. Med andra ord har jag inte pluggat särskilt mycket idag. Satt en stund då han sov men annars inget speciellt.

Idag blev det risotto med nyplockade trattkantareller till middag. Slängde även ihop en pesto eftersom jag har rätt så mycket basilika och persilja. Mycket gott om jag får säga det själv! Ska även ta och göra en trattkantarellsoppa någon dag har jag tänkt. Vill du ha lite paps? ;)