eko

love it or leave it!

Gott nytt år!

Kategori:

Nemo kommer ut från badrummet efter att varit där inne en bra stund. Kommer fram till mig och säger "Jag gjorde inget!" Hmmmm?! Vad har du nu gjort din ligist, tänker jag. Går mot badrummet och blir snabbt omsprungen av min lilla treåring som stänger dörren och ställer sig för. "Jag har inte gjort nåt!!" Då jag till sist blir insläppt säger Nemo "Jag har tvättat badkaret..." Jag tittar ner i badkaret och får se att min lilla älskling hällt ut en halv flaska badskum i badkaret... Hej å hå! Man kan ju inte annat än älska dom små liven!

Ber om ursäkt för den extremt kassa uppdateringen här. Förklaringen är tidsbrist. Har jobbat rätt så mycket. På sex dagar har jag gjort 49 timmar ren arbetstid, 12 timmar jour och 13 timmar beredskap. Var ledig i fredags och då passade jag på att städa hela övervåningen grundligt. Klev av ett nattpass klockan 9 imorse och nu ska jag sätta igång och städa här hemma inför ikväll. Tyvärr är jag halt då jag har reumatism i knäet vilket ger resultatet av ett ben som ej går att böja. Tror att det tog mig 45 min att gå hem från jobbet, en väg som i vanliga fall tar ca 20 min. Jag var halt och dessutom var vägen som en ren isbana. En hel stadsbuss körde upp bredvid mig och frågade om jag ville ha skjuts hem. Jag måste ha sett väldigt ynklig ut där jag gick. Jag tyckte det kändes lite pinsamt så jag avböjde erbjudandet men ångrade mig såklart efteråt. Hade ju varit lite kaxigt ändå. Hehe!

Nu måste jag sätta lite fart. Ett gott nytt år tillönskar jag er alla läsare! Följ mig gärna på nya äventyr år 2013. Ett år som kommer bli fyllt av tokigheter, pinsamheter å annat skoj som jag ser till att utsätta mig själv för. Ni hänger väl med?

Bio

Kategori:

Biopremiär för Nemo idag. Alfons Åberg står för underhållningen.

God jul!

Kategori:

God jul till alla mina fina läsare!

En sak till...

Kategori:

Igår var det ju vintersolståndet så nu har det äntligen, sakta men säkert börjat bli ljusare. Underbart!

iPhone 5

Kategori:

Igår blev det en tripp till Birsta. En iPhone 5 fick följa med mig hem. Ordningen är återställd! Fick sällskap av Kim som skulle dit och köpa lite julklappar. Det var guld värt att ha honom med så jag fick lite hjälp med Nemo. Danne jobbade ju som vanligt så han följde inte med. Då vi kom tillbaka till stan så drog vi upp på lilla förskolan och överlämnade en julklapp. Hade köpt muggar, te och en tesil. Tror att det blev uppskattat faktiskt.

Idag har det varit full fart som vanligt. Dagen har inte direkt flutit på smärtfritt och några trista händelser har speglat mitt humör. Men nu tänker jag försöka ruska av mig det. Att sitta å älta gör ingen lycklig. Önskar bara att saker å ting kunde vara utrett...

Hämtning som slutade på vårdcentralen.

Kategori: Min vardag

Det här har varit en mindre rolig dag. Skulle hämta Nemo på förskolan, när jag kom dit så satt han och myste i en koja med sina kompisar. Han var inte speciellt sugen på att följa med mig hem utan ville helst sitta kvar där. Jag lockade honom med att om han skyndade sig så kunde vi titta på pappa som körde lastbil en liten bit från förskolan. Det ville Nemo såklart inte missa och började springa mot hallen. Ett av rummen han sprang igenom höll precis på att bli skurat av en personal och Nemo, som aldrig har strumpor på sig, ramlade och slog bakhuvudet. Jag tröstade honom så gott jag kunde men han var i det närmsta otröstlig. Jag kände på huvudet och fick en smärre chock. Bulan han hade fått var enorm. Försökte kyla den så gott jag kunde men Nemo hade ont och ville inte ha något alls mot huvudet. Oron över den enorma bulan gjorde att jag till sist tog beslutet att åka till vårdcentralen med honom. Där sa de att han verkade vara okej men att vi skulle observera hans allmäntillstånd under kvällen. Började han kräkas eller uppträda märkligt måste vi åka till akuten i Sundsvall. Kände mig relativt lättad även om jag fortfarande var orolig såklart. Då vi kom ut till väntrummet ville Nemo leka med leksakerna som var där. Jag tänkte ta ett kort på den lille krigaren men var fortfarande lite skärrad och skakis efter hela händelsen. Tog upp min mobil med skakiga händer och naturligtvis glider den ur handen på mig och rakt ner i golvet. Skärmen knäcks och det går inte att se ett skit på den. Just my luck! Kostar 2000 kr att laga och kan tidigast göras efter helgerna det vill säga någon gång i januari. Jag är rätt så beroende av min telefon, eller inte så lite heller. Lutar åt att jag köper en Iphone 5 istället. Drar ner till Sundsvall first thing in the morning. Billig tabbe. Funderade på att dra redan ikväll men hejdade min impuls. Jag dör inte utan telefon en kväll. Less som fan nu. Är så sjukt nyfiken på alla sms som har dundrat in. Det går ju att skicka sms till den men jag ser inte vad det står. Det går att ringa med och jag kan svara om jag bara drar fingret på rätt ställe. Ååå vad jobbigt.
 
Men det viktigaste är ju såklart att Nemo är okej! Tack gode Gud för det! Var en skräckfylld timme för mig innan jag äntligen fick klartecken att han verkade okej. Att min telefon gått sönder är ju en bagatell mot för vad som kunde ha hänt med Nemos huvud.

Julgodis

Kategori:

Klev genom dörren hemma 7.15 imorse. Trött som fan men tänkte att jag, istället för att gå och lägga mig, skulle göra lite julgodis istället. Väntade tills Coop öppnade klockan 8.00 för att handla alla ingredienser. Hade egentligen allt hemma men eftersom en i släkten inte tål laktos så vart det till att handla lite laktosfria prylar.

Knäcken kokade över två gånger innan det var klart och termometern fick sätta livet till. Det är andra termometern på mindre än ett år som går åt i min ägo. Vet i skrivande stund heller inte om knäcken går att äta, om den är stenhård eller bara ett enda jävla kladd. Det finns lixom inget mellanting. Endera lyckas man med knäckhelvetet eller så misslyckas man big time! Det senare alternativet är det vanligaste då jag ger mig på att koka knäck. Vi brukar fira jul hos min syster och har då delat upp vem som ska bidra med vad. Knäcken hamnar, av nån outgrundlig anledning alltid på mig vilket jag faktiskt inte kan förstå. Jag är ju sämst på det!

Nästa grej jag tänkte ge mig på är Mozartkulor. Men det får nog vänta ett tag. Måste ju ägna lite tid till att sov...plugga med. 

 

Snålt med uppdatering...

Kategori:

Men ni glider troget in här ändå å kollar läget.

Har lite mycket just nu (ovanligt va). Bättre uppdatering kommer när jag är mer balans i livet. Nu ska jag strax dra till jobbet. Ett kortare nattpass står på schemat.

Grattis eko.blogg

Kategori: Min vardag

Idag fyller min blogg 4 år. Lustigt nog kokade jag knäck just den 16 december både 2008 och 2009. Så blev det inte i år då min reumatism är väldigt illa nu. Jag är sämst på att koka knäck, mer om det kan ni läsa här.
 
Nu ska jag spela spel med Nemo innan det är dags för han att nanna.

Men snälla nån

Kategori:

Har suttit å tittat en massa på nyheterna på morgonen om beskjutningen som ägde rum i fredags på en skola i USA där flera barn sköts till döds. Samtidigt loggar jag in på Facebook och får se hur många Svenskar fortsätter att förargas över att några sekunder av Kalles jul blivit bortklippt. Herregud alltså! Vissa familjer får fira jul i avsaknad av sina barn som numera är döda medan vi gnäller över att vi kommer sakna några sekunder av en tecknad film. Vad spelar det för roll?! Jag förstår att det kan vara väldigt viktigt med traditioner men det är ju inte så att hela programmet tagits bort. Hade det här inte blivit uppmärksammat i media är det säkert flera stycken som inte ens skulle märka att dessa sekunder var borta. Man kanske är och hämtar mer köttbullar å skinka just då. Ställer man det här "problemet" mot andra, lite större bekymmer tycker i alla fall jag att det bleknar rätt så kraftigt. Det blir jul ändå.

Nu är det kanske någon av mina läsare som blir förbannad på mig och tycker att jag är idiot. Varsågod att tyck det i sådana fall. Mina åsikter är mina och dom får jag stå för likt alla andra får stå för sina egna åsikter. Mig kommer ni i alla fall inte se sitta och gilla nåt dylikt på Facebook åt varken ena eller andra hållet. Jag har viktigare saker för än så. Fascinerande ändå att folk har så mycket tid över att de orkar sitta och lägga upp klipp och bilder om pepparkakegubbar och chokladbollar och allt möjligt de hittar på nätet.

Jag brukar i vanliga fall inte ta upp debatterade ämnen i bloggen då jag helst håller mig utanför sådant. Men nu kan jag faktiskt inte vara tyst. Hoppas att ni som tycker olikt mig ändå kan känna att ni respekterar mig och mina åsikter. 

Trött

Kategori:

Shoppat julklappar hela dagen. kom hem 18.30, är helt slut. Väl hemna gick det inte att köra in bilen på gården. Det var helt igensnöat. Var bara att slita på sig täckbrallan å sätta igång å skotta.

Nu ska jag snart gå å lägga mig. Trött å har ont i lederna.

Måste bara visa en bild på en lite rolig grej. Vi var på en bokaffär och så får jag syn på boken "Femtio nyanser av honom". Då säger jag till Danne: Den där boken pratar alla om, alla säger att den är så bra. Så tittar jag ner å får se vad det står på en lapp under den. Lite kul tycker jag.

Äntligen!

Kategori:

Äntligen är tentan gjord. Tack alla ni som höll tummarna för mig. Kändes faktiskt som att det gick ganska bra. Är sällan jag har en känsla av att jag med all säkerhet har klarat tentan men den här gången har jag faktiskt det. Jag kan säga nästan säkert att jag har klarat den, ja asså det måste jag bara ha gjort. Tycker att den kändes förhållandevis lätt. Skrev på allt naturligtvis men ah, vissa saker kom jag inte riktigt på när jag satt där. Nu är det bara en enda lång väntan tills resultatet kommer nån gång efter jul. Spännande!

Nu tar jag helg, tänker inte ens titta åt en skolbok på hela helgen. Däremot måste jag ta hand om mitt försummade hem. Huva vad det ser ut här hemma! En rejäl städning är behövligt! Men först måste jag ligga i soffan å vicka på tårna en sväng och njuta över att tentan är gjord. Sen ska jag hämta hem huliganen med.

Puss på er! Haha! Vad glad jag känner mig!

Suck!

Kategori:

Jag har legat vaken å vridit på mig sen 4.00. Nemo fick en hostattack så jag vaknade. Tankarna om tentan började snurra och jag var helt plötsligt klarvaken. Skulle verkligen behöva alla timmars sömn som går att få så jag är pigg men det blev inte riktigt så. Vart nästan 4 timmar så jag får väl vara nöjd med det. Vill bara att tentan ska vara över så jag kan bli människa igen. Ja, eller i alla fall likna nåt som påminner om en människa. Är för mycket som händer för att jag ska vara på topp.

Å denna ständiga ledvärk! Har ont i båda (!!) axlarna. Kan inte lyfta armarna ut från kroppen. Gissa hur svettigt det är i mina armhålor... Inte särskilt mysigt där vill jag lova. Vafan skulle jag få reumatism för?!

Äh, nog med bitterhet, ska släpa mig ur sängen nu och hitta duschen.

Bättre sent än aldrig...

Kategori:

Förstår att ni har saknat ett inlägg från mig idag. Tiden har helt enkelt inte infunnit sig. Plugg större delen av dagen följt av luciafirande på Nemos förskola följt av ännu mera plugg. Nu ska jag bara gå igen några sista saker inför tentan innan jag släcker lampan för natten. Håll tummarna för mig imorgon från klockan 8.00.

Puss!

Men ååå!

Kategori:

Usch nu börjar det nästan kännas lite jobbigt. Nu ringde jobbet igen och ville att jag skulle jobba imorgon. Ja sa nej ännu en gång då då det är luciafirande på Nemos förskola imorgon. Det kan jag bara inte missa. Ibland måste man faktiskt prioritera vad som är betydelsefullt för en och i det här fallet är Nemo klädd som pepparkakegubbe viktigare än pengar.

Vilken morgon!

Kategori:

Idag fick Nemo gå på förskolan igen. Ingen hosta inatt så nu friskförklarar jag honom. Morgnarna hemma hos oss brukar sällan flyta på helt smärtfritt. Idag är en sån dag där jag inte kommer att vinna något pris som mother of the day. För att dra en lång historia lite kort så satt Nemo och åt gurka till frukost (ja det är sant). Naturligtvis försökte jag med alla medel få i honom något mer till frukost. Ja, välling drack han men jag vill gärna att han ska få i sig nåt mer på morgonen. Tror att det där är rätt vanligt bland föräldrar att man alltid vill truga i sina barn mer mat. Tiden rann iväg och jag säger till min kära unge att han måste sätta lite fart. Han kliver då ner från köksstolen fortfarande med hela gurkan i näven å travar in till vardagsrummet. Jag ska bara kolla på tv, säger den lilla älsklingen. Jag var inte så pigg på den idén utan förvandlades snabbt till tjat å gnat. Nemo stängde under vilda protester av tv och kastade demonstrativt gurkan rakt i golvet. Splash! Gurkbitar och gurksaft över hela köket. Mamman tappade då humöret (ja det kan hända den bäste). Höjde rösten några snäpp och statuerade exempel på dåligt föräldraskap. Jag vet så väl att man inte ska skrika åt sitt barn men det brast för mig. Jag blir galen på dig mamma då du skriker, säger Nemo. Man kan ju inte fortsätta vara arg när han säger så. Kände mig skitdum och konstaterade snabbt att trots att han kastat gurkan och inte lyssnat på mig så kunde han ändå sätta ord på hur han kände när jag jag skrek och bar mig dumt åt. Han var i just den stunden faktiskt mognare än mig och visade exempel på en mycket bättre taktik. Det är ju ganska fantastiskt egentligen vad mycket man kan lära av barn.

I övrigt så har jag precis tackat nej till jobb. Det händer ett par gånger per år och idag kände jag verkligen att ett nattpass inte var det ultimata för mig med den stundade tentan på fredag. Fick lite ångest att jag tackade nej men jag tror att det var klokt gjort av mig ändå. Tror faktiskt att jag ska försöka vara stolt över mig själv att jag sa nej. Som nog de flesta av er förmodligen har märkt så har jag lite svårt att säga nej.

Nu blir det plugg!

Tack!

Kategori:

Ååå tack Mia för dina värmande ord. Jag har ingen aning om vem du är men blir alltid lika glad då du lämnar små avtryck i bloggen!

Bloglovin

Kategori:

Nu är ju jag absolut inte någon som jagar läsare till min blogg. Jag promotar inte min blogg till höger och vänster för att öka på besöksstatistiken. Jag har inte direkt som dröm att livnära sig på att blogga som en del har. Däremot har jag sett att de dagar jag inte skrivit nåt inlägg så har jag ändock en hel del läsare som glider in här för att kika om jag uppdaterat. För eran skull så kanske det faktiskt vore lättare om ni la in min blogg på bloglovin så slipper ni klicka in er på min blogg flera gånger om dagen helt i onödan. Dessutom är det aldrig risk att ni missar nåt av mina hysteriskt roliga inlägg. Hehe! Do as you like! Har bestämt mig för att inte låsa bloggen iaf. Jag får helt enkelt se till att selektera vad jag skriver här. 


Jag har även börjat lite smått med Instagram, men ja jag vet inte om jag är så impad faktiskt. Är inte så mycket för att bara sitta å lägga ut bilder med nån kort beskrivning. Blogga är ju mycket roligare.
Puss!

Bäste klant!

Kategori:

Årets första vurpa gjordes idag. My god vad ont det gjorde. Slog rumpan och ryggen. Höll min mobil i handen å den den drog jag rakt i backen när jag landade. Ett under att den höll!

Imorgon kanske jag har en blå rumpa istället för den vita jag släpar efter mig varje dag. Man kanske skulle unna sig att sola någon dag. Nja, förresten, då blir man rynkig har jag hört. Det skulle ju inte alls passa min i övrigt perfekta kropp. Hehe...

Äntligen!

Kategori:

Nu funkar appen igen så att jag kan blogga. Goda tider!

Idag är jag hemma med en förkyld Nemo. Han har varit lite krasslig hela helgen och efter nattens hostande och snörvlande bestämde jag att det var bäst att hålla den lilla kroppen hemma. Förhoppningsvis blir han frisk fort! Är ju lucia på torsdag å det vill jag ju absolut inte att han ska missa.

Lördagen i ord

Kategori: Min vardag

Blev aldrig någon uppdatering här igår. Hade saker för mig hela dagen så det fanns inte tid. Sen har ju appen för blogg.se tackat för sig och slutat fungera så jag måste sitta vid datorn och blogga. Då känns det helt plötsligt mycket omständigare så då blir det inte gjort.
 
Danne drog på fest igår och var borta precis hela dagen och en bra bit in på natten. Jag stuvade in Nemo i bilen och åkte ut till Nemos morfar. Nemo fick vara där ute och härja i några timmar så att mamman fick lite egentid med bland annat snöskottning. Hehe! Vi blev bjuden på mat där ute. Våfflor, eller tofflor som Nemo sa. Det var riktigt gott faktiskt. Har inte ätiti på våfflor på flera, flera år.
 
Nemo höll på somna i bilen på väg in till stan igen. Jag fick prata med han hela vägen för att han inte skulle somna. Skulle inte passa bra om han somnade i bilen typ en timme innan nattningen.Tydligen så lyckades han slumra till en liten sväng ändå för plötsligt hör jag från baksätet. "Usch vilken förskräcklig dröm jag drömde nu.". Han är ju för go!
 
Vi fick besök av Kim på kvällen som hade med sig godis å grejer till Nemo. Vart soffhäng med film resten av kvällen. Kim läste saga för Nemo hjälpte mig med läggningen. Fick avlastning från flera håll igår alltså, kan behövas mellan varven. Känns bra att jag har så mycket fina och snälla människor runt mig. 
 
Idag har det varit snöskottning på förmiddagen följt av mys i soffan med varm choklad. Ska försöka plugga lite med men det har vi inte sett hända än. 
 

Julkänslor

Kategori: Min vardag

När julen närmar sig får jag varje år för mig att jag ska baka en massa olika saker med en touch av julen. I år gav jag mig på att baka saffransskorpor med apelsin och pistage. Att jag aldrig lär mig, jag är värdelös på att baka. Förutom att dom blev fula så var jag heller inte så impad av smaken. 1 gram saffran åt skogen.
 

Jag har tappat greppet

Kategori:

Känns som att jag har svårt att få någon struktur på dagarna. En vecka kvar till tenta i inlärningspsykologi och jag har knappt tittat åt böckerna. Eller jo det har jag väl gjort men det är inget som fastnar. Tankarna bara snurrar om allt annat än det jag behöver plugga på. Hur kunde det bli såhär? Vad hände med "Det där kommer inte att hända mig." Upprepningstvång eller bara fail? Nu är jag kryptisk igen jag vet. Är inget jag kommer att dela med mig av här i bloggen ändå. Egentligen skulle jag vilja skriva hur mycket som helst av hur jag känner men det är ju lixom ingen dagbok som jag låser och lägger under kudden. Allt som skrivs här är ju öppet så alla kan läsa. Det gäller att välja vad man delar med sig av. Jag kanske skulle börja skriva en egen dagbok som bara jag kan läsa. Kan jag spy ut all min frustration där och fortsätta att måla upp mitt liv som en gullig saga här. Haha! Nu gör jag väl inte riktigt det men det finns mycket om mig som jag inte skriver ut här, ni skulle bara veta...

Nu ska jag slänga mig över skolböckerna. Sen ska jag bege mig ner till sjukhuset och lämna lite blodprover. Blev aldrig att jag gjorde det förra veckan. Det är längesen nu. Måste ta tag i det där snarast. Jag stoppar ju ändå i mig bra mycket medicin, minst 4 tabletter om dagen. Kan ju vara bra att kolla upp att allt är okej.

Göllongen!

Kategori:

Idag när jag hämtade Nemo på förskolan satt han och några fler barn och bakade pepparkakor. Det är så himla roligt att se hur engagerad personalen är. Vet många förskolor där de varken firar lucia, tar kort eller andra spännande saker som de gör på lilla förskolan. Känns toppen att Nemo får göra så mycket roligt.

När en av personalen skulle gå hem så säger Nemo till henne "Hej då! Jag kommer att sakna dig hela, hela dagen!" Så himla söt han är! Förra veckan hade han pussat henne på kinden och gosat med henne. Känns så kul för mig att han tycker om personalen och att personalen tycker om honom.

Neeeeeej!

Kategori:

Entusiastisk packade jag ordning fika å frukt å kaffe för en hel dags plugg på bibblan. Nu sitter jag här å muttrar för att jag glömde både vattenflaska och kaffet hemma. Jag vet, jag vet, man kan köpa kaffe här men ändå. Känns ju dumt när jag hade gjort mig för och fixat det å allt. Näe, det blir nog inte så långt pluggande här på bibblan ändå. Crap!

Skallebank

Kategori:

Är inne på tredje dagen av rejäl huvudvärk. Fattar inte varför. Måste käka huvudvärkstabletter varje dag för att kunna fungera som människa. Buhu! Fick en kommentar idag om att jag ser trött ut. Den beskrivningen stämmer väl in. Slitage...

Det ska vara jag till nåt sånt

Kategori:

Igår när jag lämnade Nemo på förskolan så orkade jag inte slita av mig skorna bara för att hänga upp hans kläder på kroken. Jag slet på mig sånna dära plastpåsar ni vet. Såna där hysteriskt fula blå skoskydd. När jag skulle gå sen så ropar en annan mamma till mig "Glöm inte att ta av dom där." Va? Säger jag förvånat och sänker blicken mot mina sexigt blåbeklädda skor. A men va fan! Såklart var jag på väg att knata ut med dom. Det är så typiskt mig att det är inte sant. Hade ju varit hyfsat halt kan jag tro. Vilken tur att hon sa åt mig annars hade jag gått iväg med dom där å gjort bort mig fullständigt. Men det hade ju varit lite kul med. Kanske jag hade bjudit nån stackare på ett gott skratt.

Lustigt

Kategori:

Läste i tidningen om miljösatsningen de håller på göra genom att dra in på mängden lustgas som används inom sjukvård (det används säkert på fler ställen men det är enda stället jag känner till). Det här ämnet har ju diskuterats hit och dit ett tag. Nu har dom ju tydligen lagat några läckande rör som stod och pös ut lustgas till ingen nytta. Bra där! Det var väl en jättebra lösning! Men så börjar diskussionen igen om att även minska den inom förlossningsvård och då skriker jag rakt ut av ilska! Asså hur fan tänker dom?! Den jäveln som kom på det förslaget är antagligen man och har aldrig själv fött barn (obviously) eller så är det en kvinna som endera inte fött barn, fått kejsarsnitt eller lever i total förnekelse och glömska. Att föda barn gör oooooooont! Det var den enda smärtlindring jag hade då jag födde barn och utan den vet jag inte hur jag skulle ha klarat det. Det måste väl ändå finnas andra saker de kan göra för att skona miljön. I samma tidningen stod det även att man skulle se till att återvinna värmeljus som brunnit klart, alltså själva aluminiumkoppen. Det skulle spara si och så mycket. Jag lovar att spara varenda nerbrunnet värmeljus om bara alla födande kvinnor har rätt till så mycket lustgas de vill. En förlossning är nog smärtsam ändå utan lustgas, kan man som kvinna inte få alla hjälp som finns att tillgå.

Å bara för att jag är så ball ska jag bjuda på en hisklig bild på mig inne på bb. Ser jag inte ut att behöva min lustgas så säg? Nåde den som ville ta den ifrån mig. Från att jag fick den i näven släppte jag den inte. Förrän det var dags att krysta och dom tvingade mig att lägga bort den. Mera lustgas till folket! Eller ja, till födande kvinnor i alla fall.

Vad är det som händer?

Kategori:

Min kropp håller nog på att försöka tala om för mig att ta det lite lugnt. Har varit lite mycket ett tag (läs:länge) nu och nu börjat det kännas i gammkroppen. Jag är så trött! Jag somnar så fort tillfälle ges och kan knappt ta mig ur sängen på morgnarna trots flera timmars sömn. Känns som jag håller på att ta död på mig själv. Jag vet så väl att jag borde lyssna på kroppen för den är klokare än fröken duktig som bor i mig. Men att lyssna på kroppen innebär förlorad inkomst, sämre betyg och annat som jag inte vill vara utan. Nån som vet hur man klonar sig?

Nu blir det plugg eftersom tiden som skulle ägnas åt studier blev arbetstid istället. Men känner jag mig själv rätt så somnar jag nog över böckerna som vanligt. Ser fram emot seminariet på skolan imorgon bitti, verkligen...

Det är ju tur man är snygg i alla fall. Haha!

Andas! Aaaaandas!

Kategori:

Herregud vilken dag! Har haft fullt upp från det att jag vaknade. Allt från plugg, till skyltsöndag och adventsfirande. Jag är helt slut och nöjer mig med ett kortare inlägg idag. Bjuder på ett kort från adventsfika och ett på min lilla tigerunge. Hoppas alla mina läsare har haft en bra första advent!

Första december

Kategori: Min vardag

Vad härligt att se att det inte bara är jag som lider av kontrollbehov. Kul att fler ville ge sig tillkänna. Överhuvudtaget så har jag upptäckt att jag tycker att det är väldigt trevligt att få kommentarer. Jag blir så himla glad när någon tar sig tid att faktiskt skriva i min blogg. Tyvärr så är det många av er som kommenterar som inte har någon blogg (eller i alla fall som inte skriver någon bloggadress) vilket jag tycker är tråkigt. Vill ju som kunna bjuda tillbaka och kommentera i er blogg med.

Igår så bakade jag och Nemo lussekatter, eller ja, det var mest jag som bakade och Nemo stod och åt deg. Han lessnade rätt så snabbt och drog iväg på annat och kvar blev jag med all deg som skulle bakas ut. Mitt i allt bakande kom bäste Kim och hälsade på. Jag satte honom genast i jobb genom att be honom och Nemo (som snabbt tagit plats i hans knä) att pensla bullarna med ägg. Tyvärr tog jag ingen bild på lussekatterna eftersom de blev så hysteriskt fula att jag skulle skämmas ihjäl om någon såg hur de såg ut. Men enligt utsago smakade bullarna helt okej.

Idag har jag gjort adventsfint här hemma. Har bytt gardiner och satt stakarna i fönstren och satt upp några adventsstjärnor. Nemo har varit i extas hela dagen. Han har verkligen sett fram emot att få göra lite juligt här hemma. Han slet och drog i varenda tomte han såg och det var svårt att förklara för honom att jag inte ville ta fram tomtarna än.

Sen som många andra har jag även varit ute och skottat idag, har kommit galet mycket snö. Nemo hade hur kul som helst då han sprang fram med sin lilla snöräv. Inte ens då han ramlade och fick hela ansiktet fullt med snö gnällde han, tror att han har längtat efter att få leka i snön.