eko

love it or leave it!

Å nej å nej å nej!

Kategori: Min vardag

Idag hade jag föreläsning hela förmiddagen. Jag satt och nickade hela tiden, var så sjukt trött. Som tur var så blev föreläsningen som vi skulle ha på eftermiddagen inställd så jag gick raka vägen hem och brann av i två timmar på soffan. Då jag vaknade kände jag mig allt annat än pigg å fräsch. Hade jag inte lite ont i halsen med? Jo banne mig det hade jag! Jag håller alltså på att bli sjuk. Jag kan riktigt känna hur mitt immunförsvar jobbar på högvarv för att det inte ska bryta ut. Jag tror att det är över ett år sedan jag var sjuk sist (ja, förutom min kroniska sjukdom då) så det vore väl inte alltför konstigt om det var min tur nu. Men jag vill inte! Jag har fan inte tid att bli sjuk, inte nu!

I skrivande stund sitter jag på jobbet. Ska jobba natt, känns inte så super lockande att vara här då jag känner mig så här. Men jag biter ihop. Är jag liks här kan jag lika gärna jobba. Många andra här är ju förkylda med så jag platsar bra i skaran.

Lite oroad över mina helgplaner är jag dock. Bryter den här skiten ut kan jag nog inte åka till söderhamn som planerat. Crap!

Nu ska jag fortsätta jobba.

Snap out of it!

Kategori: Min vardag

Fy fan vilken skitdag jag har idag. Jag känner mig inte alls på topp. Egentligen är det nog inget speciellt som har hänt jag känner mig bara så nere. Jag har inget tålamod med nånting och helst av allt vill jag bara lägga mig under täcket och försvinna ett tag. Då jag kom hem idag så la jag mig i fosterställning på sängen och bara stirrade in i väggen. Försvann in i mig själv ett tag och bara var. Nemo påminde mig ju rätt så snabbt om verkligheten så det var ju bara att skärpa till sig och ta hand om honom. Men nu kryper känslorna på mig återigen och jag känner för att vara liten och ansvarslös och bara skita i allt ett tag. Sen att jag förvandlats till Mr. Hyde pga av ledvärken som fortsätter att poppa upp på de mest irriterande ställen gör ju inte livet mindre jävligt. När jag bli president så ska jag bannlysa reumatism

Näe, skärpning nu. Snap out of it! Nya tag imorgon.

Gäsp

Kategori: Min vardag

Med en arbetshelg i ryggen så är det svårt att få något vettigt gjort. Jobbade 9-20 på lördag å natten på söndagen. Känner mig rätt seg. Dygnspassen är inte så himla kul ska jag erkänna.

Efter att jag klev av imorse så gick jag ut å gick. Men fan vad kallt det var idag då! Nu får det vara nog med vinter tycker jag. Jag vill ha vår! Blev bara en halvtimmes promenad så jag får se om jag promenerar å hämtar Nemo på dagis sen.

På söndag så ska vi åka till söderhamn å hälsa på min släkt. Min farfar fyller 80 år nu den 29 februari. Det ska bli kul. Var nästan pinsamt längesedan jag var där.

Näe, nu ska jag grabba tag i en skolbok å plugga, kanske man kan sitta ute i solen rent av?

Uppdatering: Blir INGET sitta ute i solen Kallt!!! Huvva!

Snack om kroppen

Kategori: Min vardag

Idag har jag hemmamys med lillhjärtat. Ska väl försöka städa lite har jag tänkt. Hade även tänkt mig en promenad men vädret är mindre trevligt. Igår var det fullt solsken med takdropp å idag stönar det. Trist men jag ska ut å gå ändå. Måste trimma kroppen lite tills vi ska åka till Turkiet. Är riktigt duktig och är ute och går nästan varje dag, det känns super! Äter nästan aldrig bröd heller så min frukost och mellanmål brukar bestå av Kvarg eller Keso med olika bär. Jag tycker att det är jättegott. Ja, från början hade jag nog lite svårt för Kvarg men nu tycker jag faktiskt om det. Får man bara in lite rutin och vana på mat och motion så är det lätt att hålla sig till det. Vikten är jag rätt nöjd med men nog skulle jag behöva tighta upp mig lite. Kör lite cardio på crosstrainern några gånger i veckan men för att få lite snyggare armar så vet jag ju att det typ styrketräning som gäller. Jag har ju verkligen världens läge till att träna på gym när jag vill eftersom Daniel är delägare till ett gym men jag tycker ju att det är sååå tråkigt och jobbigt. Hehe! Danne säger alltid "stirra inte på siffrorna på vågen utan titta i spegeln, det är där du ser dom verkliga resultaten". Jag vet ju att det är sant men kan inte låta bli att väga mig ändå. Dessutom har ju vi en resonansvåg så den mäter ju även fett, muskler och vatten i kroppen och det är ju kul att se.

Aja, nu måste jag sparka igång den här dagen. Städning var det ja.

Trevlig helg!


Gårdagens mellis bestående av Kvarg, banan, jordgubbar och mandlar.Hade tänkt...

Kategori: Min vardag

...skriva ett inlägg men jag skiter i det. Inspirationen försvann. På återseende.

...

Kategori: Min vardag

Livet är så orättvist att jag bara vill skrika. Jag har aldrig tidigare känt mig så maktlös som i just denna stund. Jag skulle göra vad som helst för att er, önskar det fanns nåt jag kunde göra. Vad som helst...

30 år idag då

Kategori: Min vardag

Ja, då är jag inte längre 20 nåt utan 30 nåt. Blev firad redan i lördags. Hade planerat med en kompis som skulle komma hit på middag, trodde jag. Jag tog fram köttet ur frysen på förmiddagen och städade här hemma. Då jag skulle börja förbereda köttet var det plötsligt borta. Jag frågade Danne vart köttet var och han sa att han hade flyttat på det. Sen pratade han bort det hela och jag släppte det för ett tag. När jag för tredje gången bad honom ta fram köttet så sa han att det inte blir någon middagsgäst, jag hade blivit lurad. Rätt vad det var så satt jag i syrrans bil med en ögonbindel. Blev skjutsad till väggivägg här i stan och blev mött av min släkt. Åt den godaste flankstek jag har ätit, ja den enda flanskstek jag ätit för att vara exakt. Där fick jag även ta emot ett paket som innehöll en resväska. Jag fick inte öppna resväskan då utan den skulle jag få öppna senare. Efter middagen, presentöppning, skratt och prat så var det återigen dags att ta på sig ögonbindel. Jag blev skjutsad av syrrans familj dit vi skulle, och de körde några extra varv i rondellen för att jag inte skulle veta vart jag var. När vi kom fram så visade det sig att det var hem till mig jag blivit skjutsad och där tog släkt och vänner emot mig med tårta, kaffe och blommor. Jag fick öppna resväskan vars innehåll bestod av en jättesnygg bikini samt en resa till Turkiet! Lycka!!

Tack alla ni som var inblandade och gjorde mitt kalas perfekt. Ett speciellt tack riktar jag till Daniel och Anja som jag vet har slitit oerhört hårt för att göra mitt födelsedagsfirande till något alldeles extra. Det har inte kunnat blivit bättre! Jag är så nöjd och glad för allt!

Var ju även i tidningen idag. Reporter och fotograf kom hit i måndags för en intervju. Det gick ganska bra och jag är nöjd med reportaget. För den som inte sett det så kan ni läsa om det här.

Nu orkar jag inte skriva mer, får se om jag uppdaterar mer ikväll.

Oj då...

Kategori: Min vardag

Igår skickade jag in några svar på frågor som tidningen ångermanland ville ha inför min födelsedag. Jag har kännt mig ganska ambivalent inför att skylta med det i tidningen men så tänkte jag "herregud, jag ska inte ta mig själv på så stort allvar. Det är en rolig grej bara.". Fyllde i frågorna och skickade med en rätt så gammal bild på mig men som ändå beskrev mig rätt bra tyckte jag. Idag ringde tidningen till mig och vill komma hit och intervjua mig. Men va?! Jag sa att jag trodde att det var klart i och med att jag hade skickat in svaren men då sa hon att ibland gör dom intervjuer också. Shit! Jag vet inte riktigt om jag vill det. Hjälp!

Hur som helst så fick jag tillbaka min sista uppgift idag från pedagogik A. Jag fick ett B! Känner mig nöjd! Nu är hela pedagogik A klar och nu återstår bara det samlade betyget för hela kursen. Har fått två B och två C. Blir väl ett C då kan jag tänka mig. Men jag klappar mig själv på axeln för mina första 30 högskolepoäng. En termin klar, nu återstår endast 5...

Favorit i repris

Kategori: Min vardag

Vet att jag lagt upp den här en gång förut men den är ju bara för rolig!Om ni undrar varför jag är så aktiv på bloggen helt plötsligt så är det för att jag fick en ny paperuppgift igår som är tråkig och då blir det lätt så att jag roar mig med andra saker.

Man ska inte döma folk efter utseendet, det kan ge fel uppfattning

Kategori: Min vardag

Spana in den här killen. Kanske dags att testa på en ny consealer, den där verkar ju hyfsat grym.  

and it goes on and on and on and on

Kategori: Min vardag

Har nyss överlämnat en skrikandes, desperat Nemo till personalen på förskolan. När ska detta sluta?! Märkte redan på hemmaplan att det skulle bli katastrof. Han skulle bestämma allt och lyssnade inte ett skit på vad jag sa och tyckte. Varje gång jag gick emot den lille mannens vilja slutade med ett utbrott i vulkanstorlek. Till och med i bilen skulle han bestämma vilken låt som skulle spelas och då jag stängde av musiken då vi var framme var kaoset ett faktum. Redan ute på parkeringen började min lille son att vråla. Försökte locka med vad roligt det skulle bli idag på dagis och han blev lugn. Min förhoppningen om en fridfull lämning ökade något men så fort vi öppnade dörren och skulle gå in började hela karusellen om. Nemo låg och grinaden, skrek och sparkade på golvet medans jag försökte ta av honom ytterkläderna. Gissa hur roligt det känns att lämna över honom då han befinner sig i det stadiet? Alla andra satt så snällt i en ring och åt äpplen medans min skrikade unge med knallrött ansikte entrade samlingen. Hej och hå. Sen när jag ska hämta honom så kommer allt att börja om igen fast då handlar det om att han inte vill åka hem. Blir jag inte gråhårig nu så kommer jag aldrig att bli det. Fan vad detta tär på mig och såklart är det ju inte så roligt för Nemo heller. Sen att det alltid är jag som hämtar och lämnar gör ju inte direkt saken bättre, känner mig lite ensam och övergiven. Nog om detta.

Igår så skulle jag tillaga fläskkarré i ugn. Vi har en varmluftsugn med inbyggd termometer. Man ställer bara in vilket gradantal maten ska uppnå så sköter den sig själv sedan. Men igår så hittade inte jag själva termometern, jag letade högt och lågt men den var spårlöst borta. För att vara utbildad kock så kan jag erkänna att jag är väldigt dålig på att laga stekar och dylikt utan dessa faciliteter. Kanske är dags att lära sig det men det var inget jag tänkte göra igår. Jag letade fram en annan termometer som jag hade, en sådan man sticker ner i kastrullen då man ska koka knäck och sånt. Upp till 300 grader skulle den gå. Perf! Tryckte ner den i steken och in med hela skapelsen i ugnen. Efter ett tag så börjar en märklig doft att sprida sig i köket. Går dit och tittar i ugnen och får se att termometern lixom hänger och slokar. Resten kan ni ju räkna ut själva. Ibland undrar jag hur jag har kunnat jobba som kock i 8 år. Jag är ju rent ut sagt livsfarlig i köket vid vissa tillfällen.

 Dagens lärdom blir alltså att bara för att det står 300 grader så betyder inte det att hela grejen tål det, plast klarar sällan så höga temperaturer. Den där hade jag ju bara använt någon enstaka gång. Köpte den på Claes Ohlson för bara 3 månader sen. Vad ska jag nu ha då jag kokar knäck en gång om året? Om det är någon som funderar på en födelsedagspresent till mig så är en ny termometer välkommet. Men den måste gå upp till 300 grader, fast inte plasten då... Hehe!