eko

love it or leave it!

Att peka eller inte peka

Kategori: Min vardag

Jag har fått låna en Sony Ericsom Xperia av en kompis för att kolla hur det känns med pekskärm. Jag är ju en av de få invånarna som fortfarande äger en sån där vanlig utrotningshotad och traditionell mobil. Har inte vant mig fullt ut än men det lutar väl ändå mot att jag kommer att skaffa en egen inom en snar framtid. Telefonen jag äger har råkat ut för en bilolycka för rätt så längesedan. Jag hade råkat förlagt den på garageuppfarten och Danne, det klantarslet, körde över den! Man kan ju tycka att han borde vara lite försiktigare med mina grejer än så.... Hehe!

I söndags så var vi ute och åkte bob hos en kollega till mig. Eller jag åkte väl kanske inte så jätte mycket men jag tittade aktivt på då dom andra åkte. Hade bakat cupcakes för första gången i mitt liv och för att vara mina allra första så blev dom helt okej tycker jag.

Ett fall för musikpolisen?

Kategori: Min vardag

Eftersom jag inte fick några kommentarer på mitt inlägg om låten nedan så ger jag er här svaret på min fråga.Är de inte ruskigt lik så säg? Vem kunde ana att Eric Saade var ett fan av Boney M? Jag menar så måste det ju vara eftersom hans låt nästintill är en cover av Rasputin, ja iallafall början. Hehe! Nu föredrar jag personligen Eric Saade framför Boney M och för er som tror att jag brukar lyssna på Boney M till vardags så kan jag upplysa er om att så inte är fallet. Kan inte ens ta på mig upptäckten av likheten egentligen då det var Danne som åkte runt i lastbilen och rockade radio guld som sa det till mig. Men kul var det!

Ja just ja...

Kategori: Min vardag

...det var ju plugga jag skulle göra å inget annat...

Note to self:
Sluta sitt och glo på youtube, facebook och alla andra sidor du är inne på och öppna dina fantastiska engelskaböcker om utvärdering och styrning.

Sounds a låt like en annan låt

Kategori: Min vardag

Lyssna på början på den här låten med Boney M. Påminner inte den väldigt mycket om en annan Popular låt? Jag bara väntar på att det där visselljudet som det är på låten som jag tänker på. Hör ni vilken låt det påminner om?

Det här med lämning och hämtning...

Kategori: Min vardag

Varje vardagsmorgon är numera ångestfylld och smärtsam. Nemo har kommit in i en period då han absolut vägrar bli lämnad på förskolan. Det började visa sig lite smått efter jullovet. Han grinade och sa upprepade nej samtidigt som han tryckte sig mot dörren. Jag lät han lugna ner sig innan jag lämnade över honom till personalens vård. Jag ville inte lämna honom gråtandes då jag visste att han bara behövde få något annat att tänka på. Det här hände någon enstaka gång och jag la ingen större vikt vid hans nya beteende, tänkte att det är övergående. Dessvärre eskalerade detta beteende förra veckan och mer eller mindre varje lämning var katastrofal. Nemo brukar vara lite seg då han ska gå in på dagis och de gånger som jag inte har bråttom så brukar jag låta han ta den tid han behöver innan vi går in. Får han bara utforska den där stenen som han hittar på marken så brukar det gå lättare att ta farväl. Men i torsdags så var jag ute i sista minuten och istället för att låta honom sparka på en snöboll så lyfte jag upp honom och bar in honom till följd av att han fick jordens utbrott. Han var helt utom sig och skrek och grinade som besatt. De andra barnen hade gått in för samling och fruktsund och satt allihopa och väntade på min rosenrasande unge. Till sist så kom en av personalen och tog Nemo ur min famn och han blev såklart ännu mer arg och ledsen. Han skrek mamma och sträckte sig mot mig och jag stålsatte mig, log och sa hej då. Mitt hjärta gick i tusen bitar och väl ute i bilen så bröt jag ihop fullständigt. Kände mig som världens sämsta mamma. Dels för att det kändes som att jag svek Nemo då han behövde mig men även för att jag inte vet vad som är bäst att göra i en sådan situation. Jag vet att man inte ska dra ut på avskedet utan gör det så kort och snabbt som möjligt, men samtidigt så vet jag att utbrottet är över relativt snabbt och om han bara får lugna sig lite så blir avskedet betydligt trevligare för oss båda. Känns faktiskt riktigt jobbigt och jag grubblar en hel del på hur och när det här ska upphöra. Problemen slutar tyvärr inte där utan då jag ska hämta honom på eftermiddagen så får jag tacklas med en unge som vägrar åka hem. Han ska inte klä på sig och jag får lirka och trixa en hel del innan jag får med mig honom hem. Han testar mig till max och om sanningen ska fram så tror jag att han styr mig lite väl mycket i många situationer.

Jag nöjer mig så för idag. Nästa gång jag bloggar ska jag berätta om hur våra katastrofala nattningar ser ut. Från att ha varit hel smärtfria till nattningar som tar hela kvällen. Vad är det som händer?! Snart underkänner jag mig själv som förälder.

Ett enda...

Kategori: Min vardag

...poäng ifrån att få ett B på tentan som jag klarade. Gränsen gick vid 50 och jag hade 49. Surt!

Ibland får jag ett ryck och delar med mig mitt recept då jag har gjort mat som är alldeles extra god. Igår var en sån dag. Jag är inte så jätte bra på att laga lax. Känner helt enkelt inte till så många bra sätt att laga lax. Men igår så gjorde jag en helt fantastiskt god lax, faktiskt! Känner att jag bara måste dela med mig av receptet till er, inte för att jag vet om någon är intresserad men ändå. Den passar alldeles utmärkt för den som äter enligt LCHF om jag har någon sådan läsare, bara att skippa potatisen isåfall. Som vanligt då jag skriver recept kan jag inte ge speciella mått men jag litar på att den som vill laga det här klarar det alldels utmärkt själv.

Lax med philadelfiaosttäcke
Blanda en ask philadelfiaost med lite creme fraiche så att konsistensen blir lite smetaktig. Gissar på kanske 2 delar ost och 1 del crempa.
Smaksätt blandningen med salt, pepparmix, dill och rivet citronskal (ganska mycket citronskal så att det smakar ordentligt)
Bred blandningen över laxen, jag hade portionsbitar men det går naturligtvis lika bra med en laxfilé.

In med laxen i ugnen på 175 grader i kanske 20 min beroende på storleken på laxen

Till detta så serverade jag potatis, och en sallad gjord på strimlad rödkål, apelsinbitar, en skvätt olivolja, en skvätt äppelcidervinäger, rostade nötter och frön av olika slag, salt och peppar.

Men vilken sallad som helst funkar såklart till denna fantastiska lax.

Trevlig helg!

I did it!

Kategori: Min vardag

Mitt uppe i en paperskrivning, ovanligt va? Är så sjukt less på alla dessa papers. Fick för övrigt tillbaka resultatet på en salstenta som jag gjorde i december. Jag fick 49 av 60, tredje bäst i klassen. Jag är mer än nöjd! Satt och skrev i 5 timmar och 50 minuter. Är så himla glad att jag klarade den, hade inte varit kul med en omtenta.

Läste att Eric Saade gått och blivit singel. Kanske skulle ta och lägga in en stöt. Hehe!