eko

love it or leave it!

Snabbmat

Kategori: Min vardag

Vem har sagt att snabbmat är onyttig. Det här slängde jag ihop på 5 minuter. Sallad med avocado, paprika å rökt lax. Supergott å bra mat. Kändes som en rätt så okej lunch då tiden är knapp. Nu blir det jobb. Tjing!

Present till Nemo

Kategori: Min vardag

Nemos farfar har varit i Afrika och kom idag hem med en present till Nemo. En bongotrumma! Nu är det definitivt slut på friden hemma, inte för att det var så lugnt innan men ändå. Kul att vakna till ljudet av en trumma liksom. Haha!

One step forward, two steps back

Kategori: Min vardag

Idag har jag gjort kyckling i lergryta till middag. Slängde i lite av vad jag hade hemma. Men om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om jag tycker att det var så gott. Resten av familjen åt men nja, jag tycker att smaken var lite intetsägande. Har inte riktigt fattat grejen med lergryta, visst är det lättsamt att slänga ner allt i en och samma grej å sen bara in i ugnen. Men jag känner att jag tappar lite kontrollen över vad som sker i den där stora grytan. Jag behöver peta och smaka å ha full koll på grejerna då jag lagar mat.



Sen har jag även fyllt på förrådet med Gojibär eftersom det var slut. Gojibär är så himla nyttiga att jag kan bara inte låta bli att äta dem. Dom smakar inte speciellt mycket och är inte speciellt billiga heller men hälsoeffekterna de ger gör det värt varende krona.
 

I övrigt så har den här veckan varit mest bara skit. Känns som att ingenting har funkat som jag har velat och för varje motgång så tappar jag greppet på ett sätt som påverkar många saker runt omkring mig. Det får gärna hända nåt positivt nu, det vore inte fel.

Skratt Vs. Dreggel

Kategori: Min vardag

Om jag är på dåligt humör så behöver jag bara titta på den här bilden så kan jag inte vara sur längre, det går bara inte! Fy fan jag garvar lika mycket varje gång jag ser den!

Vet att det kanske är lite elakt mot alla Edward Cullen fans out there.
But hey, what can I say? I am team Jacob!

Bild lånad från Google

Progress

Kategori: Min vardag

Haha! Sån nu att bilden på maten i förra inlägget ser helt sne ut. Tänkte att det skulle vara roligt med en bild åsså blev det bara konstigt. Aja, inget jag orkar ändra nu.

Gick bra att träna idag. Blev nästan 1,5 mil på ctn också körde jag lite biceps och mage. Jag hatar att träna magen, det är så himla jobbigt. Men det är väl just för att jag inte tränar mage så ofta som det är så jobbigt antar jag. Gick bra att träna biceps iallafall, la till och med på lite mera vikter för jag märkte att det gick så lätt med de vikter jag brukar köra. Kul att jag har blivit liiite starkare, men det kan ju vara dagsformen som avgör det. Imorgon kanske jag inte alls orkar samma tyngd.

Nu ska jag gå ut på en kortare pw eftersom det inte blev någon imorse sen blir det soffhäng resten av kvällen.

Trevlig kväll på er!

En dryg måndag.

Kategori: Min vardag

Har varit en dryg dag med föreläsning från 8.00 till 17.00. Hem å käka middag som bestod av skinksås med blomkål och broccoli.

Nu blir det ett pass på crossen å lite styrketräning. Sen ska jag slappa i soffan.

Ja å just det, Nemo är sjuk igen... Suck!

Lördagkväll

Kategori: Min vardag

Sitter i soffan å kollar på Gladiatorerna. Har gjort ordning lite frukt att tugga på. Galet gott!

Bibblan

Kategori: Min vardag

Sitter just nu på biblioteket, har en föreläsning om 45 minuter å eftersom jag promenerade med Nemo till förskolan idag så tyckte jag inte att det var någon mening att gå hem. Så nu blir det lite tidningsläsande innan lektionen. Trevligt!

dies dominica

Kategori: Min vardag

Vilken tråksöndag det här är. Ingen sol å kallt är det ute. Var lite soligt då jag var ute och gick imorse men nu är det bara grått och ruggigt. Blir inte speciellt sugen på att gå ut.

Sitter som mest och försöker plugga. Det går lika trögt som vanligt. Tänk om jag kunde läsa något ämne som jag faktiskt tyckte var intressant. Tänk om det hade varit dietist jag läste till istället för beteendevetare. Jag tror faktiskt att jag skulle vara mer motiverad då. Nu känns allt bara halvdant och inget jag går in i helhjärtat.

Blev tillfrågad om ett specialuppdrag på jobbet men jag tackade nej. Jag måste verkligen plugga, jag kan inte fortsätta rymma från det nå mer nu.

I övrigt är det mesta som vanligt. Något smärre nedslag här och där som får mig att tappa fotfästet stundvis men inga större bekymmer. Träningen går mer och mer på rutin och jag har en ganska bra balans i livet just nu... ja om man bortser från skolan då kanske. Skulle behöva lägga mer krut där.

Nu ska jag äta mellis.

Första dagen på resten av mitt liv

Kategori: Min vardag

Vaknade 5.45 av att Nemo tjatar om att han vill ha välling. Var bara att pallra sig upp. Känner mig ändå rätt pigg på mornarna. Är så skönt att det är ljust ute tidigt. Låg å drog mig en stund i sängen men till sist klev jag upp å snörade på mig skorna. Gick ut på en pw 6.40. Gick lite segt idag men jag var ute i en dryg timme ändå. Härlig start på dagen.

Ser ut att bli väldigt fint väder ute idag så jag ska försöka vara ute så mycket som möjligt. Ser att tulpanerna är på väg upp i mina rabatter. Härliga tider!

Bjuder på en bild på Nemo då han var och hälsade på sin morfar och fick prova hans alldeles för stora hörselkåpor.

Neeej!!

Kategori: Min vardag

Jag glömde bort att det var Greys anatomy igår. Hur kunde jag glömma det? Gick å la mig tidigt å någonstans på väg till sängen så föll det ur huvudet. Blev lite ledsen över det faktiskt.

Dagens eko

Kategori: Min vardag

Nu har det blivit lite dåligt uppdaterat här några dagar. Anledningen är den här vidriga veckan som jag genomlider just nu. Lite skönt var det dock att föreläsaren blev sjuk idag så jag slapp sitta och lyssna på en föreläsning hela eftermiddagen. Dessutom så löste sig ju tiderna då eftersom det var lite svårt att pussla med att skolan slutar 17.00 och jag börjar jobba 16.00. Skööönt, nu slipper jag ha ont i magen för det.

Om jag är smart nu så sätter jag mig och pluggar istället för att bara såsa bort den här eftermiddagen men motivationen är som bortblåst.

Min uppshapning av kroppen går sådär. Har slarvat en del del med maten och med träning den här veckan eftersom jag har jobbat. Blir inga morgonpromenader då jag jobbar natt och maten har väl inte varit helt okej. Igår blev det exempelvis pannkakor med sylt till lunch. Inte så bra kanske. Kompenserade dock den dåliga lunchen med 1,1 mil på crossen och lite styrketräning. 

Inte för att jag vet om det är det minsta roligt att se eller läsa om för er men maten jag har stoppat i mig hittills idag ser ut som följer:

Kvarg med varma hallon och jordgubbar toppad med kokos till frukost


Mellis: Keso, ½ banan, ½ apelsin och solrosfrön (tog ingen bild)

Lunch: Tonfisk, keso, sallad, gurka, tomat, paprika ½ avocado, ett ägg (bara äggvitan), solrosfrön.


Snart är det dags för mellis igen. Vet i skrivande stund inte vad den kommer bestå av dock. Men äter det gör jag, ofta! =)

Dessutom blev det en promenad till dagis imorse, den andra promenaden den här veckan. Får köra lite powerwalks i helgen istället tror jag.

Nu kära läsare ska jag plugga...

Kan jag få snabbspola fram den här veckan?

Kategori: Min vardag

Idag fick jag tillbaka en uppgift som jag har skrivit om utvärdering och styrning. Fick inte världens bästa betyg på skiten men den var godkänd iallafall. Först vart jag helt nedslagen. Asså kom igen, ett D!?! Men efter att ha smält det under dagen så bestämmer jag mig för att vara nöjd. Herregud, då jag sökte till utbildningen så var mitt enda mål att bli godkänd, skulle jag alltså få E på varande uppgift så skulle jag ändå vara nöjd. Ja, det var inställningen jag hade iallafall men efter att ha fått några B och några C så har jag höjt kravet på mig själv. Men nu ska jag försöka förlika mig med tanken att ett D nog inte är så dåligt ändå, eller ja, det är ju lite över godkänd iallafall. Kanske det är nu det börjar synas på mina betyg hur less jag faktiskt är på skolan.

Idag har jag träningsvärk i armarna, inte så mycket som jag trodde att jag skulle ha men nog mycket för att jag ska känna att armarna fick sig en omgång igår.

Den här veckan så har jag lite att stå i. Imorgon så har jag först skola, sedan blir det nattjobb till 13.00 dagen efter. Här blir det något kritiskt med tiden då jag samtidigt ska befinna mig borta på biblioteket för att träffa studiegruppen klockan 13.00. På torsdag är det skola hela dagen till 17.00 även denna dag blir något knepig att få ihop då jag börjar jobba 16.00. Någon som har tips på hur man kan befinna sig på två ställen samtidigt? Jobbar till 11.00 på fredag för att sedan försöka djupdyka i skolbäckerna igen. Behöver jag säga att jag längtar tills den här veckan är över?

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt. Sen ska jag sitta och se ful ut resten av kvällen.

I brist på nya bilder så kan jag bjuda på några gamla som jag hittade i bildarkivet.

  
Nemo med fina kusinen Zeke                Miniraggaren

 
 Igelkott som jag gjorde på jobbet         Grabbarna grus


Det vanliga tjatet

Kategori: Min vardag

Idag har jag testat att träna med en stång istället för hantlar. Danne instruerade mig och visade några tips och trixs och hjälpte mig lite då jag inte orkade. Var faktiskt lite roligt att träna med en stång måste jag erkänna. Danne blev impad och sa att jag var mycket starkare än vad han trodde. Haha, det var riktigt kul att höra. Han visade mig även lite fler övningar som jag kan prova på. Kul med lite omväxling då jag var lite trött på mitt förra träningsprogram som jag i ärlighetens namn kanske inte kört så mycket som jag borde... Eeehehe! Längtar även tills jag kan ta fram cykeln och cykla lite som omväxling till promenaderna. Vet egentligen inte vad som är bäst att cykla eller promenera men det blir trevligt att göra nåt annat.  

Jag vet att det blir mycket tjat om träning och mat och sånt just nu men jag är så inne i det här nu så det är nästan det enda som cirkulerar i lillhuvudet just nu. Så ni får stå ut med det helt enkelt. Tänk bara så mycket jag bloggar nu på grund av det. Har inte varit så här aktiv på länge.

Idag har jag även slutfört min skoluppgift som jag hade planerat skulle vara klar i fredags. Det gick väldigt trögt, men skönt att det är gjort nu.

Blev ingen putsning av några fönster men jag har ju fått mycket annat nyttigt gjort istället så ikväll kan jag bre ut mig i soffan med gott samvete. Kanske man ska unna sig lite glass med... Nej, jag måste skärpa till mig. Känns ju helt meninglöst att vara nyttig hela veckan för att sen sitta och svulla hela helgerna. Haha, jag är en riktig godisråtta jag. Om det är nåt jag är svag för så är det smågodis, chips och sånt kan jag utan problem stå emot men godis. Guuuuud så gott. Lika bra att låta bli att köpa hem det så blir det inte så jobbigt. För om det står framför mig så kan jag omöjligt låta bli, det går bara inte.

Trevlig kväll på er!

Meningslöst svammel

Kategori: Min vardag

Dagen började med en 70 minuters promenix. Kändes lite motigt att kliva ur den varma gosiga sängen medans min familj låg kvar men det gick över så fort jag kom ut. Superhärligt väder trots den tidiga morgonen. Solen värmde skönt och det var alldeles lungt och stilla.

Idag har jag även påbörjat projekt tvätta fönster. Är långtifrån klar men skönt att ha börjat. Det är inte det roligaste jag vet direkt men i jämförelse med att plugga (som jag för övrigt inte blev klar med igår) så är det roligt. Tror att det var därför jag gjorde det med, står valet mellan att tvätta fönster eller plugga så blir det tvätta fönster. Lägger skolböckerna åt sidan å tar itu med det imorgon itsället.

Ikväll blir det väl till att se på melodifestivalen. Eric Saades framträdande tänker jag INTE missa. Vad som händer utöver det bryr jag mig inte så mycket om. Hehe!

Såg ni bilderna jag la ut i mitt senaste inlägg? Lite svårt att veta eftersom en del snålar så med att kommentera. Har en massa smygläsare som aldrig ger sig tillkänna. Hur som helst då Danne såg bilden på mig sedan förra året frågade han mig om jag var gravid då bilden togs. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den frågan. Kollar man på datumet så var det som sagt 2011 och inte 2009. 

Nu hinner jag inte skriva mer. Ska fortsätta med middagen. 

Men vad är det jag ser?! Regnar det? Mina rena fönster!!! Crap! Aja, inget att göra åt det.

Before and after

Kategori: Min vardag

Sitter och pluggar och det känns mest bara skittråkigt. Är så sjukt less å jag har inte ens gått klart första året. Usch fy och blä. Har en uppgift som ska lämnas in senast måndag men det vore så nice om jag kunde lämna in den i dag så jag inte behöver tänka nåt mer på det i helgen. Det är mitt mål får se hur det går.

Läst på FB om vad många det är som är förkylda och har värk i kroppen. Om jag bara hade värk i kroppen då jag var förkyld så skulle jag vara överlycklig. Ja, lite irriterad och bitter blir jag allt.

I helgen så har jag planerat att göra absolut ingenting och det känns så skönt! Har varit så himla mycket varje helg i flera veckor nu så nu tänker jag bara sitta å glo.

Fy vilket tråkigt inlägg det här blev, så här i efterhand funderar jag på varför jag överhuvudtaget skulle blogga för.

För att liva upp stämningen lite så kan jag slänga in en bild på mig själv för några kilo sen å en som jag ser ut nu. Nog har jag blivit lite smalare i ansiktet. Vore ju trevligt om det kunde synas på fler ställen än bara ansiktet dock. Är ju ingen hiskelig skillnad kanske men jag kämpar på. Trägen vinner.


2011-09-03                                                2012-02-24


Slut på det roliga, åter till studierna så jag kan ta helg nån gång.

Just another day

Kategori: Min vardag

Blev en promenad den här morgonen med. Mitt mål är 60 minuter men det är så svårt att planera vilken väg jag ska gå för att det ska bli den tiden. Vart lite missberäkning idag så efter 50 minuter var jag hemma. Men jag kände mig rätt nöjd då. Var svinigt hungrig eftersom jag brukar lägga promenaden innan frukost. Känner inte att jag har presterat särskilt bra varken med träning eller mat den här veckan. Får nog sikta på beach 2020.

Efter promenaden bar det iväg till skolan för lite genomång av det självständiga arbetet vi skriver (mer känt som b-uppsats kanske). Om jag var förvirrad och osäker innan så var jag ännu mer förvirrade efteråt. Det känns som att handledaren är försedd med munkavel. Hon får tydligen inte säga något som kan uppfattas som för exakta direktiv. Så allt hon säger luddas in i något konstigt obegripligt svammel. Allt måste komma från våra egna huvuden, något jag tycker är ganska svårt eftersom jag aldrig skrivit ett så pass omfattande arbete förut. Känner mig mest bara förvirrad och irriterad om jag ska vara ärlig. Vad fan har jag gett mig in i den här skiten för?!

Har inte så mycket mer att berätta just nu. Nemos tillstånd är status quo. Hoppas det vänder snart! 

Väntar på en arkitekt som ska komma hit och idéspruta med oss om den planerade utbyggnaden vi ska göra. Jag har nog inte berättat om det va? Äh, det får bli en annan gång.

Tjing!

A dato

Kategori: Min vardag

Morgonen började med en promenad på en timme. Det var riktigt frisk och härligt ute och trots att klockan bara var 7.30 så värmde solen gott i ansiktet. En stund efter att jag kommit hem så började det att tokblåsa ute så jag var glad att jag hade avverkat promenaden tidigt. Är lite svårt att få till mina morgonpromenader nu då Nemo är sjuk eftersom jag annars brukar promenera med honom till förskolan. Brukar bli en promenad på ca 70 minuter tur och retur.

Nemo ja, han är fortfarande sjuk. Rätt så ordentligt med. Han har feber, hostar och snorar. Han är riktigt ynklig den lille kraken. Blir till att hålla honom hemma hela veckan. Något svårt att plugga då han är hemma men det får gå.

Idag har vi ätit varm sallad till middag. Det var mycket gott, tycker så mycket om Halloumiost. Tyvärr så är det en produkt som jag ofta glömmer bort att den finns. För den som är intresserad så innehåller salladen zucchini, aubergine, färska champinjoner, rödlök, paprika, soya, olivolja honung salt och peppar som blandas och körs i ugnen i ca 20 min. Under tiden steker man Halloumiost och hackar upp tomat. Vänd ner tomat, sesamfrö och färsk ruccola i den varma salladen och lägg på den stekta Halloumiosten. Vill man ha lite extra tillskott av protein så kan man även servera stekt kyckling till. Gott och nyttigt, helt i min smak.


Sen har jag även upptäckt ett te som har blvit min nya favorit. Ett te som smakar kokos. Lycka!!! Jag älskar kokos i alla former! Kokos kan man aldrig få för mycket av om du frågar mig. Till och med min hudlotion är av doften kokos. Love it!

Hur som helst, det här teet som jag har upptäckt är nog ingen nyhet och då jag dricker det så får jag som flashback till då jag var barn. Känner så igen smaken. Kan jag kanske ha druckit något liknande te som barn? Mamma, är det något du känner igen?


Ikväll är det säsongspremiär och dubbelavsnitt av Greys Anatomy. Som jag har väntat och längtat!!

Ajfån

Kategori: Min vardag

Idag har jag köpt mig en ny telefon. Jag har böjt mig för grupptrycket och gett mig in i appdjungeln. En Iphone 4S blev det. Är inte helt lätt att fatta allting och jag har kliat mig i huvudet både en och två gånger idag. Danne har knappt fått kontakt med mig idag då jag har varit djupt försjunken i min nya leksak.

Någon som däremot har fått kontakt med mig är min älskade son som blivit sjuk. Tempade honom nu på kvällen och han hade härliga 38,8 i temp. Stackars liten. Men han kämpar på, han har inte alls varit gnällig eller så mer bara väldigt tystlåten och matt. Tycker så synd om honom! Nu sover han och jag hoppas att han får sova ordentligt inatt så att han kanske mår lite bättre imorgon. Nemo har tyvärr en tendens att alltid kräkas då han får feber så jag är beredd på en mindre rolig natt.

Nu ska den här fröken slänga sig i duschen. Jag önskar att jag kunde säga att det beror på att jag just bränt av ett hårt cardiopass men så är tyvärr inte läget. Jävla Iphone har hållit mig upptagen hela dagen. Hehe! Hoppas på att det blir lite träning imorgon istället.

To be or not to be

Kategori: Min vardag

Natten mot idag så hade jag en fruktansvärd hosta. Jag gick och la mig på soffan för att inte väcka hela huset. När jag vaknade så mådde jag fortfarande rätt risigt. Jag kände att jag hade två val, endera tycka synd om mig själv för att jag var förkyld eller skaka av mig det å intala mig själv att jag mådde bra. Jag valde det sistnämnda. Drog på mig varma ytterkläder och klockan 7.15 gick jag ut på en pw. Jag var ganska ensam ute, bara några hundägare var ute. Det blev en promenad på bara 40 minuter men det fick räcka, Den bästa träningen är ju den som faktiskt blir av. Då jag kom hem drog jag i mig lite bär och kvarg och tog en varm dusch. Sen var jag som en ny människa och förkylningen var som bortblåst.

Sedan bar det av mot söderhamn för besök hos min släkt. I söderhamn är det nästan ingen snö och det kändes som vår. Nu längtar jag till sol och värme ännu mer. Hur som helst så var det väldigt trevligt i söderhamn. Så sällan jag träffar släkten som bor där.

Igår så var jag med och överraskade en barndomskompis till mig med en möhippa. Tjejerna som hade fixat allting hade verkligen lagt ner mycket arbete och jag är glad och tacksam att jag fick vara med. Minen på S då hon vänder sig om och får se oss alla stå där var obetalbar! Det var så himla roligt! Kunde tyvärr inte stanna hela dagen men jag är övertygad om att S fick en riktigt trevlig heldag. Alla lycka till dig tjejen!


Bjuder på en bild på mig själv för ovanlighetens skull

Frisk!

Kategori: Min vardag

Jag har verkligen ett grymt immunförsvar! Fastän jag jobbade och sov på jobbet (om jag kan kalla det för att sova då jag har jour) så vaknade jag upp dagen efter och var nästan helt frisk. Lite snorig men annars så. =) Idag kan man inte ens gissa att jag var på väg att bli sjuk. Härliga tider!

Kan lova att det kändes rätt så motigt att promenera till förskolan idag då dagmars lillasyster kommit på besök. Men jag bet ihop och drog på mig vindkläderna. Jag var på väg att blåsa bort flera gånger men eftersom jag står med båda fötterna på jorden så gick det bra. Hehe!

Nu ska jag mysa med min familj. Trevlig helg folks!