eko

love it or leave it!

Semester

Kategori: Min vardag

Ligger i sängen på rest and fly. Sömnen vägrar helt enkelt att infinna sig. Rummet är litet men har oförtjänt dåligt rykte. Är ganska mysigt här ändå, å fräscht! Om en timme ringer väckaren, jag har då sovit noll timmar den här natten. Är alldeles för spänd över vad som kommer att ske inom det närmsta timmarna. Kan inte fatta att tiden är här nu. Nu ska jag äntligen få njuta av min födelsedagspresent! Nemo ligger som en liten hopkurad boll bredvid mig å sover. Han har både åkt buss å tåg å väntar nu med spänning på att få kliva ombord på planet. Ska bli så himla skönt att få åka iväg! Den här semestern kunde inte ha kommit lägligare. Jag har verkligen kämpat som ett djur med skola, jobb å allt annat som hör livet till. Förra veckan jobbade jag alla dagar utom en å all min "lediga" tid spenderades med att skriva klart b-uppsatsen. Imorse så lämnades den allra sista uppgiften för terminen in. Det har varit tungt å stressigt men banne mig, jag fixade det! Godkänd på alla tentor utan en enda omtenta. Nu väntar bara betyget på uppsatsen men jag har svårt att tro att den inte skulle vara godkänd. Fan vad bra jag är!

Nu drar jag på en skön å välbehövlig semester med min familj, det har jag faktiskt förtjänat!

B-uppsats check

Kategori: Min vardag

Här råder bloggtorka som vanligt. Förklaring? Tidsbrist, som vanligt. Idag skickade iallafall jag och min skrivpartner in det preliminära slutmanuset på b-uppsatsen. Nu får det bära eller brista. Visserligen ska den in för opponering nu men jag tvivlar på att opponeringen kommer att ge så mycket att det blir några större justeringar. Inväntar även ett resultat från statistiktentan. Är ju i det närmaste sä´ker på att jag körde på den så jag hoppas inte på alltför mycket. Fick iallafall tillbaka en annan taneta förra veckan som jag fick ett B på 5 poäng från full pott så det är jag mer än nöjd med. Resultatet på b-uppsatsen får jag inte förens till midsommar så den kommer jag att få oroa mig över ett långt tag till.

I övrigt råder lite kaos i mitt liv. Mycket jobb, mycket skola, mycket av de mesta. För att ge ett exempel så kan jag visa hur den här veckan sett ut. Måndag: lämnade Nemo på dagis planen var att sitta och plugga hela dagen, blev inringd på jobb, efter jobbet gick jag hem och pluggade resten av dagen. Tisdag: lektion, stressa till jobb, stressa hem, skriva b-uppsats med en beredskap till jobbet hängandes över mig. Torsdag: stressa iväg på jobb för att jobba några timmar på morgonen, vart avlöst lagom tills jag skulle träffa min skrivpartner på bibblan, under tiden jag jobbade så hade Daniel fått dra iväg på jobb å eftersom han egentligen skulle lämna Nemo på förskolan klockan 9 så hade han blivit tvungen att ta med Nemo i lastbilen till följd av att vagnen blev kvar hemma (den fick inte plats i lastbilen, hur konstigt det än må låta). Så jag fick stressa hem å slänga in vagnen i bilen. Stod på två hjul i kurvorna på vägen till förskolan, smög in på dagis för att inte Nemo skulle se mig för det hade kanske blivit katastrof, kom in på bibblan med andan i halsen å presterade väl tyvärr inte alltför bra. Hem för lunch som intogs med jackan på ståendes i köket. Tillbaka till bibblan för att tokskriva det sista. Hinner inte klart tills Nemo ska hämtas till följd av att farfar fick rycka in. And it goes on and on and on....

Proteinpannkaka

Kategori: Min vardag

Ibland så lyckas jag att göra mat som smakar rätt bra och dessutom är nyttigt. Idag är en sån dag så jag känner att jag bara måste dela med mig av det här receptet, om det nu skulle vara någon som läser som råkar leta inspiration till nya nyttigare matupplevelser.

Jag är en sucker för pannkakor, jag skulle kunna äta pannkaka varje dag tror jag. Tyvärr så är ju dessa skapelser inte så himla nyttiga så jag har försökt med en massa olika recept för att de ska bli nyttigare. Jag har bland annat testat att göra bovetemjölspannkakor-INTE GOTT! Jag har provat lchf-pannkakor med grädde(!) i smeten, inte heller så gott. Jag har provat någon variant med kokosflingor som faktiskt var rätt okej (är ju galen i kokos jag) men som jag i skrivande stund helt har glömt bort hur man gjorde. Idag så har jag provat att göra proteinpannkakor med ett resultat som hamnade långt över förväntan! Så om det är nån som läser min blogg som har lite proteinpulver hemma så kan jag rekommendera dessa pannkakor. Receptet är min egen skapelse.

Blanda 0,75 dl vetemjöl (jag tog fullkorsvetemjöl) med 0,75 dl proteinpulver (vilken sort som helst, men gärna med någon smak så blir det godare, inbillar jag mig).

Späd med 3 dl lättmjölk och rör tills det är klumpfritt. Knäck i två ägg, jag tog ett helt ägg och bara vitan på ett. Blanda smeten och stek dom som vanliga pannkakor. Vill man vara extra nyttig så kan man steka i cocosa, ett svindyrt kokosfett men som är superbra. Kostar dock över 200 på hälsokost, men så smakar det kokos med. =)

Dom går ganska lätt sönder vid stekningen så man får ha lite teknik då man vänder dem. Något som jag inte hade…Servera med något nyttigt tillbehör typ hallon och keso. Smaken på proteinpulver jag hade var bananchoklad så dom smakade just bananchoklad. Asgott!

I am my own worst enemy

Kategori: Min vardag

Motivationen? Vart är du?

Ett tråkigt inlägg från mig

Kategori: Min vardag

Idag blev det Paella till middag. Den blev riktigt lyckad å tom Nemo tyckte att det var gott. Nu blir det badning av ovannämnda barn. Sen blir det lite plugg å kanske en film. Trevlig kväll allihopa!

Förlåt...

Kategori: Min vardag

Har tagit ett låååångt blogguppehåll å jag har väl egentligen ingen annan ursäkt till det än tidsbrist. Har haft fett mycket att göra i skolan. I fredags gjorde jag den (förhoppningsvis) sista tentan den här terminen. Det var statistik å det gick ärligt talat inte alls så särskilt bra. Jag tror att det kommer att bli min första omtenta faktiskt.

Förra söndagen så fyllde mitt älskade hjärta hela tre år. Det var helt fantastiskt mycket folk här och jag fick verkligen springa arslet av mig för att allt skulle funka så bra som möjligt. Jätteroligt tycker jag och jag tror faktiskt att alla som var här var nöjda. Olyckligtvis så skar jag mig i handen på lördag så mitt planerade bullbak fick stå åt sidan. Men jag är ju så pass korkad att jag inte riktigt kunde ta att min plan gick i stöpet. Så på söndagen, 1.5 timme innan alla gästerna ramlade in så satte jag en deg på jäsning. En minut innan klockan slog 13.00 (som då var den satte tiden för kalaset) så tog jag ut den sista plåten med bullar. Kalaset var superlyckat och Nemo fick otroligt mycket fina presenter. Tack allihopa!

Igår var vi till Sundsvall på vårmässa, det var roligt men jobbigt att springa efter Nemo som drog åt alla möjliga håll. Danne tävlade i att hålla ut en kettlebell som vägde 8 kg. Då vi gick hem låg han på tredjeplats. Bra gjort tycker jag med tanke på hur många som provade att tävla. Jag köpte mig lite godisremmar och Nemo fick en heliumballong, hoppa i en hoppborg och kramas med mumintrollet.

Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer men jag kan bjuda på lite bilder som kompensation för min dåliga uppdatering.


Tårta som jag gjorde till kalaset.


Och här är den andra tårtan.


Födelsedagsbarnet med presenten från mamma och pappa.


Nemo med mumintrollet.