eko

love it or leave it!

Bebispumpa

Kategori:

Fick för mig att köpa en minipumpa som jag tänkte skära lite snyggt. Om det vart så snyggt går ju att diskutera men såhär ser den ut. Inte så lätt att skära då pumpan var så himla liten! Inbillar mig att det är mycket lättare att skära ut ett mönster om pumpan är stor. Nemo trodde att pumpa innebar att man skulle pumpa upp nåt och kunde inte alls förstå varför jag tog en kniv och skar i den och sedan gröpte ur innehållet med handen...

Nemo the spider

Kategori:

Överlämnade en väldigt förväntansfull spindelmannen till förskolan idag. Hoppas dom får mysigt.

Jahaja

Kategori: Min vardag

Tentan över... Bommade förmodligen på de två frågor som gav mest poäng. Eller ah, jag fick långtifrån full pott på dem iaf. Crap! Nu ska jag vänta i 15 härliga arbetsdagar på att få veta om jag har failat totalt eller klarat mig ännu en gång.
 
Nu ska jag sitta å tycka synd om mig själv en stund sen ska jag åka bort och pussa lite på lillfisen som är hos farmor och farfar. Sen blir det nattjobb. Vad härligt för mig! 
 
Vet att jag har haft den här låten en gång förut i bloggen men den är så
mysig att jag vill ha den igen. Skum video äre...
 
 
Den här låten är det så skön början på, lite småtjatig sen dock.

Dagen D

Kategori:

Nervös nå jävulst! Känner inte alls att jag har tillräcklig koll på alla psykologigubbar och gummor. Gaaaah! Hur kan dom kräva att vi ska lära oss allt utantill som?! Det är ju inte alls säkert att jag kommer komma ihåg just det som kommer på tentan. Sen handen på hjärtat....jag har nog bara läst 1/4 av boken. Har satsat stenhårt på att läsa åhörarkopiorna och mina anteckningar. Sen blir jag irriterad på tiden för tentan, 14-18 vad är det för jävla tid?! Har dom inte kunnat lagt den på morgonen så skiten hade varit över sen? Nä, dra ut på nervositeten å lägg den sent på dan istället, jättebra idé! Ja, jag är lite bitter!

Wish me luck!

Vuxna tomater

Kategori:

Det kommer så mycket roliga uttryck från Nemo hela tiden som jag bara måste dela med mig av. I köket så har vi en skål med tomater som inte hann mogna innan jag blev tvungen att skörda dom. Nemo vet mycket väl att när dom blivit röda är dom mogen att ätas. Idag fick han se att flera blivit röda och ropar: "Titta mamma, nu är dom vuxna!"

Vadå? Måste man träna på gym också?!

Kategori:

Eftersom gårdagens middag bestående av torsk, stuvad spenat och potatis tog slut, förutom spenaten, fick det bli spenatsoppa med ett kokt ägg till lunch idag. Egentligen gillar jag inte kokt ägg men i spenatsoppa kan det faktiskt vara lite gott.

Å ja, jag bredde smör på finn crispen efter att jag tagit kortet.... Hehe! Vad (h)ärlig jag är!

Tänk vad stark jag kommer bli nu då jag äter spenat! Det vet ju varenda jävel att man blir!

Tro om det finns nåt samband med mitt flitiga bloggande och det faktum att jag har en tenta imorgon..? Går skitbra för mig att plugga, verkligen! Tråååååååk!

Hittepå från en treåring

Kategori:

Kom på en lite rolig sak som Nemo sa imorse.

Nemo: "Ska jag inte gå på dagis idag?"
Jag: "Jo, vännen det måste du för mamma ska plugga."
Nemo: "Nä, jag ska inte på dagis idag för det är inställt!"

Sista rycket

Kategori:

Idag är det sista dagen som jag har möjlighet att plugga inför tentan som är imorgon. Visserligen håller tentan på mellan 14-18 så jag har ju några timmar på mig innan tentan med. Tyvärr tror jag inte att jag kommer få så mycket gjort timmarna innan då jag förmodligen mest kommer att sitta å vara nervös.

Efter tentan imorgon så kliver jag på ett nattpass, har fått nån slags specialtid tror jag för jag börjar inte jobba förens 19.30. Sedan jobbar jag bara till 7.00 dagen efter och börjar föreläsningen för nästa delmoment klockan 9.00 om jag inte minns fel. Innan föreläsningen börjar så ska jag sladda hem till Nemos farmor och farfar där Nemo (om allt går som planerat) har spenderat natten. Visst hade farmor och farfar kunnat lämna Nemo på förskolan men eftersom det är Halloweendisco på förskolan så känner jag att jag gärna vill vara delaktig i utklädningen innan. Är inte så speciellt avancerat egentligen för det lutar åt att han kommer att vara spiderman. Men ändå... Dessutom är det ju roligt att lämna honom å samtidigt få se vad alla andra barn klätt ut sig till. Ja, och personalen med för den delen. Blir det indian, katt eller häxa?

Nu...studier!

Det var den helgen

Kategori:

Helgen går mot sitt slut. Kan inte direkt påstå att den har varit särskilt rolig. Några fina stunder har den väl haft, speciellt idag, men annars har jag mest bara varit försjunken i psykologistudierna.

Igår var jag på Apoteket å köpte ut lite medicin. Att vara kroniskt sjuk kostar men jag är väldigt glad åt att det finns ett högkostnadsskydd för läkemedel här i Sverige. Ta som medicinen jag köpte igår, Celebra. Den kostar drygt 800 kronor för 100 tabletter. Jag betalade 100 kronor. Njut! Är i det närmsta den enda medicinen som biter mot värken så den är ovärderlig för mig. Det gäller att vara positiv å hålla modet uppe. Är ju rätt hemskt ändå att jag ska dras med den här skiten for the rest of my life...

Kojbygge

Kategori:

Ännu en koja har byggts här hos oss. Doris är med och hjälper till såklart.

....

Kategori: Min vardag

Kärlek

Kategori:

Nemo kom precis och slängde sig i min famn å gav mig en kram. Så säger han: "Har du saknat efter mig?"

Det doftar....underbart!

Kategori:

Idag har det blivit rätt så mycket plugga. Kanske inte fullt lika mycket som faktiskt behövs men ah, bättre än inget. Vore ju nice om trenden utan en enda omtenta håller i sig.

Förstår om det är sjukt tråkigt för er att läsa om hur mycket eller lite jag pluggar men ni får ta det, är som mest bara det som händer i mitt liv atm.

Fast jag har faktiskt varit på stan en sväng idag med. Var bland annat in på Åhléns å köpte lite krafs. När jag var på väg ut så fick jag syn på några flaskor med duschcreme som jag bara blev tvungen att lukta på. Oh.my.god! Dom luktade så galet gott att jag kunde inte låta bli att gå tillbaka och köpa dom. Är extremt svag för saker som luktar gott. Vet inte hur mycket olika duschcremer jag har hemma som bara står och väntar på att bli använd. Kanske inte så chockerande att höra att jag faktiskt samlade på tvålar då jag var liten. Nu samlar jag inte på tvål, jag kan bara inte hindra köpimpulsen som uppstår då jag känner en god doft.

Igår kollade jag på X-factor på tv, inte för att jag brukar titta på det utan för att Eric Saade var med och sjöng. Hehe! Är ju så bra att man har snälla människor runt sig som berättar då han är på tv. Thanks sis!

Han har gjort det igen.

Kategori:

Medan jag var flitig och städade huset lekte Nemo själv inne på sitt rum. Resultatet...?

...

Kategori:

Känner mig lite dum nu, borde jag kanske känna till det här..? Finns ingen mail så jag kan inte skriva direkt till dig. Du som kommenterar under namn Älis, vem är du? :)

Nu ger jag upp

Kategori:

Har legat vaken och skruvat på mig mest hela natten. Sömnen vägrar helt enkelt att infinna sig. Det enda som snurrar i huvudet där är traitsteorin, Eysencks personlighetsmodell och omedvetna tankar med mera. Det märks verkligen hur mycket jag har suttit och pluggat personlighetspsykologi. Allt är bara ett enda virrvarr! Danne klev precis upp så jag kliver nog upp jag med och gör han sällskap. Kommer bli en seg dag det här.

Varning för det dolda sockret

Kategori:

Nog för att det är mycket socker i olika produkter men nu har det väl ändå gått lite långt..? Först trodde jag att de tillsatt socker i själva toalettpapperet men mina lite smartare hjärnceller hjälpte mig att förstå att det var förpackningen som innehöll socker och inget annat.

Nervös

Kategori:

Ja den förre tentan gick ju som sagt bra, inte så skitbra betyg, but still, I did it! Nu börjar nervositeten för tenta nummer 2 öka. Inför förra tentan så satt jag faktiskt väldigt mycket å pluggade. Inför den här tentan...mindre, mycket mindre. Fuck! Blir så trött på mig själv. Enda sättet att klara tentan är ju att plugga inför den sååååååå varför gör jag inte det??!

I did it!

Kategori:

Jag klarade tentan! Köng!

Kvällsnöje

Kategori:

Efter eftermiddagens seminarium på skolan är motivationen till att plugga ikväll inte så jättehög. Men jag måste nog göra ett ryck ändå. En vecka kvar till tentan och jag har inte ens läst hälften av boken. Danne drog precis till Nyland för att hämta nån lastbil. Jag och Nemo kvar hemma då, går ju skitbra att plugga då, verkligen...

Aldrig att det är mitt fel! No way!

Kategori:

Sen jag skaffade min iPhone så har det blivit lite flitigare bloggande från min sida. Det går som snabbt å smidigt att slita fram den och skriva ett inlägg. Tyvärr går det så snabbt ibland att jag stavar fel, stammar, använder fel meningsuppbyggnad, grammatik med mer. Detta är alltså inte alls mitt fel utan helt och hållet min iPhones fel. Eeee....hehe!

Igår hämtade jag ut mina glasögon. Jag erkänner motvilligt att det är mycket mer avslappnade för ögonen att läsa med dem på.

Nu sitter jag på biblioteket. Jag har tänkt att vara lite duktig och plugga inför tentan nästa vecka. Så nu kommer jag att vara aktiv på Facebook, läsa bloggar och som nu, blogga själv. Vad härlig jag är!

Say whaaaaat??

Kategori: Min vardag

Gissa hur glad och nöjd jag blev när jag lät Nemo härja fritt en stund medan jag gjorde nåt annat, för att sedan mötas av detta..?

Den 25e smäller det

Kategori:

Kommer att få resultat på tentan då. Hoppas verkligen att jag har klarat den. Vet inte vad jag tar mig till om jag får en omtenta. Finns inte alls med i min tidsplanering med nåt sånt skit. Då lägger jag mig ner och självdör...ett tag iallafall. Sen blir det till att snap out of it och ta nya tag. Aja, ska inte ta ut förlusten i förskott. Det kan ju faktiskt ha gått bra med.

Trött

Kategori:

Är så trött idag att jag vet inte vad jag ska ta mig till. Trots att lilleman sov nästan till 8.00 så ville jag bara skrika rakt ut när han vaknade å det var ett faktum att ligga kvar i sängen was not an option. Uttrycket som man ibland läser "nu kickar vi igång den här dagen" existerar inte för mig. Här kickas inte ett skit. Går på sparlåga idag, får se om jag får nån energi till att göra nåt vettigt idag. Tveksamt dock...

Vad var det han saade?

Kategori:

Har precis kollat på Eric Saades konsert på tv. Hade tillfälligt glömt bort att det skulle vara men paps ringde och påminde mig. Tack för det! Kan ju som inte rå för att jag är lite svag för den där pojken! Dom där ögonen ögonen alltså. Ojojoj!

Idag har jag som jag berättade tidigare varit i birsta. Gjorde av med alldeles för mycket pengar. Köpte bland annat två par skor. Behövde jag dom egentligen? Njae, kanske inte men dom var ju bara såååå snygga. Handlade även en massa lukta gott grejer på body shop. Underbar affär det där. Tänkte lägga upp lite bilder men det får bli nån annan gång tyvärr. Ska kolla på nån film nu.

Hoppas ni har en bra lördagkväll.

Tack!

Kategori:

Å just ja! Tack till er som gav er tillkänna att ni brukar läsa min blogg. Jättekul att ni berättade och roligt att ni följer mig i vardagen.

Puss!

Emma Vs. sjukdom 1-0

Kategori:

Precis som jag trodde, eller hoppades på, fullt frisk idag! Det onda i halsen började ge med sig redan igår. Mitt immunförsvar är verkligen helt amazing! Så om nu bara immunsystemet kunde sluta attackera min kropp så ledvärken försvann skulle jag bli glad. Kom på en egen teori precis nu! Mitt immunsystem jobbar väl på högvarv hela tiden å attackera delar i min kropp så jag får ledvärk. Kan det vara därför jag aldrig blir sjuk i andra sjukdomar? Immunsystemet är så redo hela tiden att så fort det kommer nå skit i kroppen så attackeras det at once. Det är säkert inte så men lite rolig tanke ändå.

Nu blir det lite shopping i Birsta.

Who are you?

Kategori:

Hörrni mina vänner, jag har inte den här bloggen för nån annans skull än min egen egentligen. Men jag kan väl erkänna att jag blir lite glad när jag ser antalet besökare öka å det ramlar in kommentarer. Jättekul! Dock så är jag av naturen en helt galet nyfiken människa. Till exempel så används min Facebook mest (ja inte bara naturligtvis) till att snoop around. Hehe, ajemen så äre! Så när jag får kommentarer på bloggen av folk som inte skriver ut sitt namn eller på annat sätt ger mig en hint om vem som står bakom orden, blir jag så nyfiken att jag dör en smula.
Jag har inte så många följare på min blogg å jag vet heller inte vilka alla är. Det är ju bara kul att nån överhuvudtaget tycker att det jag skriver är värt att läsa. Meeeeen, det vore faktiskt roligt att veta vilka ni är. Nån som vågar ge sig tillkänna? :)

Men ååååå!

Kategori:

Nyss instigen genom dörren hemma. Arbetspasset klart, dagens föreläsning klart. Kan ju tycka att jag borde borde känna nåt slags lugn nu då den här veckan går mot sitt slut, men nej. Har sjukt mycket att plugga, fattar nada av litteraturen till den här kursen å dessutom känner jag att jag håller på bli sjuk. Nu ska ju jag egentligen inte klaga eftersom jag blir förkyld kanske max en gång om året, förmodligen vartannat om jag ska vara ärlig. Men jag känner ändå att jag inte alls har tid men nån sån här skit nu. Är det inte nog att jag blir orörlig i reumatismen var å varannan dag...? Hur som helst så har jag ont i halsen, men mina tidigare erfarenheter säger mig att det lika gärna kan vända å försvinna helt tills imorn. Hoppas på det. Att operera bort tonsillerna är bland det bästa jag gjort. Det var ju inte så mysigt direkt efter operationen men att slippa ha halsfluss typ en gång i månaden gör att det var mer än värt det. Tror faktiskt att det är en av orsakerna till att jag nästan aldrig blir sjuk längre, dock har jag inga belägg som styrker det.

På Nemos förskola har det förekommit bältros, fick mail om det för två veckor sen och jag kollar varje dag nu om jag ska se några koppar. Har inte sett några än, men det kommer säkert.....

På tal om förskolan så fick jag veckobrev därifrån för en stund sen. Det stod bland annat att Nemo tagit initiativ till att bygga kojor på förskolan å att de flesta barnen nu tagit efter han i det. Gogubben! Blev varm i mammahjärtat när jag läste det.

Another day in my life

Kategori:

Idag när jag lämnade Nemo på förskolan så skulle dom precis börja klä på barnen för att gå ut på gården. Nemo var redan påklädd så han fick stå och vänta medan de andra barnen blev klara. Jag hade inte bråttom så jag passade på att stanna en stund, och satt med Nemo å väntade tills nån personal kunde gå ut. Det är roligt att få stanna en stund längre å kolla lite hur det kan se ut innan utgång. Jag som tycker att det är jobbigt ibland att klä på ett barn.... Herregud alltså! Skulle aldrig orka jobba på en förskola tror jag, snacka om evighetsjobb. Näe, tacka vet jag mitt jobb.

Nu har jag iaf slagit ner rumpan på biblioteket. Förhoppningsvis blir det lite pluggat idag. Kliver på nattpass på jobbet 14.30 idag. Jobbar till 8.30 imorgon och drar då på föreläsning som håller på från 9.15-13.00. Pju! I mitt liv har man sällan tråkigt.

Nu ska jag läsa lite om Freud , kastrationsångest bland annat. Så jävla sjukt att jag dör lite grann.

Suck

Kategori:

Känslan efter att ha brottats med Nemo i säkert 20 min för att få på alla ytterkläder som behövs i det här höstrusket för att sedan mötas på förskolan av: "Vi ska vara inne på förmiddagen."

Det här med att hålla tiden

Kategori:

Hur svårt kan det vara egentligen? Seriöst?! Om man har bestämt en tid, till exempel 13.00, då är det inte några minuter efter, utan då är det 13.00 å inget annat. Jag kan bli så fruktansvärt sne på människor som inte håller tiden. I min mening så stjäl man tid av någon annan om man inte kommer på utsatt tid. Vad är det som säger att deras tid är mer värdefull än min? Sånt där kan verkligen ta mycket energi av mig och reta mig när folk inte kommer i tid. Nä fy! Respektlöst nå jävulst!

Försök att sätta en ring på det där fingret!

Kategori:

Kolla vilka roliga handskar jag hittade på en affär häromdagen. Tänk att så lite kan roa mig!

Fart å fläkt

Kategori:

Nu är det prövat, avgjort å beställt. Mina glasögon kommer att vara klar om ca 1,5 vecka. Var dit i lördags å provade ut några jag kunde tänka mig. Tog med tre stycken hem så jag i lugn å ro kunde spegla mig kritiskt innan jag till slut bestämde mig. Fick två till priset av en så då blev ju helt plötsligt valet mycket lättare. Det blev 1800 för två stycken. Märkesbågar of course, är man märkesfreak så är man.

I övrigt så försöker jag klara av att leva. Det har varit intensivt ett tag, lite för intensivt faktiskt! Ta exempelvis tisdag förra veckan. Först hemmastudier till klockan 13.00 då föreläsningen började som höll på till 16.15. Hem för att hämta väskan som innehöll packning för det stundande nattpasset på jobbet som började 17.00. Bort till jobbet med en puls på 200, var så uppspelt att jag inte fick grepp om nånting. Jobbade till dagen efter klockan 7.30, snabbt bort till skolan igen för en föreläsning från klockan 8.00. Den höll på till 12.00 sen var det dags för hemmastudier tills det återigen var dags att kliva på jobb 16.30-19.00. Var ganska trött förra veckan kan ju erkännas. Är inte riktigt mig själv än. Vill bara sova å få känna mig ledig i båda kropp å knopp... Ett annat liv kanske.

Glömde ju berätta...

Kategori:

....hur tentan gick förra veckan. Eller ah, egentligen vet jag ju inte hur den gick eftersom jag inte har fått tillbaka resultatet än. Känslan är dock att jag har klarat den, kommer nog inte få nåt toppbetyg direkt men ett godkänt duger ju långt egentligen. Hade verkligen pluggat stenhårt men såklart mindre på de saker som fanns med på tentan. Exempelvis hade jag väldigt bra koll på alla signalsubstanser men ingen sån fråga dök upp, mer än vad dom fyller för funktion över lag. Herregud, jag visste ju vart dom förekommer vad dom gör, vad för lite resp för mkt medför. Åsså fick jag ingen chans att glänsa med det. Aja, håller tummarna på ett godkänt iaf så jag slipper nån omtenta. Peppar peppar men hittills så har jag klarat mig utan en enda omtenta. Hoppas det fortsätter så.

Höst

Kategori:

Är ju rätt mysigt med hösten ändå. Alla härliga mössor och halsdukar och sånt man kan dra på sig.

Dagen och natten spenderas på jobbet, håller på tvätta fönster å städa som en galning. Perfekt söndagsgöra! Sen att mitt eget hem skulle behöva en rejäl genomstädning är ju en annan sak, där har jag ju ingen lön för att göra det. Ja, mer än resultatet då. :)

Bad day

Kategori:

Har nyss varit och lämnat Nemo på biblioteket med sin farmor. Skulle visst vara någon sångstund eller nåt där. Planen var att jag under tiden skulle ta med mig Danne som smakråd till mitt glasögonköp, men olika händelser medförde att jag blev på jävligt dåligt humör och tappade sugen att ta tag i den där skiten. Ingen bra dag för mig idag...

Bästa träningslåten atm

Kategori: Min vardag

 
Kunglåt att stå och svettas på crossen till!

Besök hos optikern

Kategori:

Som jag trodde, jag är översynt. Inte så jättemycket men nog mycket för att det skulle vara bra att avlasta ögonen vid tex läsning och sånt. Fick prova hur det skulle vara med ett par glasögon i den styrka jag behöver å oj vad skönt det var för ögonen! Jag som sitter och läser rätt så mycket nuförtiden skulle nog faktiskt må bra av att skaffa mig ett par läsglasögon. Måste smälta det först bara, sneglade på några glajjor men pep ganska snabbt därifrån. Vill inte kolla ut det själv, behöver nån med mig som smakråd. Har intalat mig själv att jag kommer passa sjukt bra i glasögon och se sådär sexigt intelligent ut. Hehe!

Hursomhelst, fasen vilka apparater dom hade där hos optikern! Var ju inte riktigt som i småskolan då man fick sitta med en piratlapp över ögat och rabbla bokstäver! Hahaha!

Familjeporträtt

Kategori:

Nemo fick världens finaste teckning i brevlådan idag!

Vill du hälsa på?

Kategori:

Nu har byggt en koja. Han tycker att det är skitmysigt och vill helst att hela familjen ska krypa in. Hehe!

Herregud vad jag bloggar aktivt nu! Är bara för att jag borde plugga till tentan istället! Hahaha!

Otydlighet

Kategori:

Slår ner arslet på biblioteket för ännu en dag av tentaplugg. Måtte jag klara den! Har pluggat rätt mycket faktiskt men man vet ju aldrig. Det kan ju dyka upp frågor på saker jag inte är fullt lika bra på. Pratade med syrran igår å precis som hon sa då, man kan lägga ner timtal på saker som överhuvudtaget inte tas upp på tentan. Det kan man ju aldrig veta. Aja, jag kan ju inte få mer än en omtenta.

Sen känner jag mig lite lätt dum idag. Har nyss varit och lämnat Nemo på förskolan. Då jag gick in där så var dörren till lekrummet stängt vilket den brukar vara då barnen leker inne, men jag hörde inga röster därifrån. Såhär i efterhand så undrar jag varför jag inte bara öppnade dörren å kollade om nån var där. Jag kollade ut genom fönstret och såg då en massa personal och barn ute på gården. Jag drog då slutsatsen att det var ute dom skulle vara. Jag tog med mig Nemo ut och möttes då av en personal som sa "Idag är det ett annat gäng som ska få gå på utflykt" (Nemo hade gått på biblioteket dagen innan). Jaha, sa jag och började fråga efter Nemos regnjacka som har försvunnit från dagis för några veckor sedan. Jag kramade Nemo, sa hej då och åkte sedan. Då jag satt i bilen så började jag fundera, varför berättade hon att ett gäng skulle gå på utflykt om det inte rörde Nemo? Och varför var egentligen dörren till lekrummet stängd? Kan det ha varit så att personalen, på ett otydligt sätt, försökt tala om för mig att jag skulle ta in Nemo igen för att han inte skulle vara ute? Denna fundering har florerat i mitt huvud ett tag och jag känner mig skitdum som inte fattade. Om det nu var det personalen menade? Otydlig personal eller trög morsa...?

Sånna där småsaker kan verkligen ge mig ångest. "Ååå, varför gjorde jag så? Varför sa jag inte si?" Ibland är jag så jävla duktig på att slå på mig själv för skitgrejor. Är jag lika duktig på att skriva psykologitenta på torsdag så ska det nog inte vara nåt problem.

Härliga barn

Kategori:

Nemo kommer försiktigt fram till mig och säger försynt "Mamma, jag har inte förstört BMW'n. Jag har bara staplat däcken..."

Mamma gör ditt, pappa gör datt.

Kategori:

Var på en affär häromdagen då Nemo fick syn på en dammsugare av samma modell och märke som finns i vårat hem. Nemo pillar lite på den och säger sedan "En sån här har mamma!" Tro varför han sa att det var mammas dammsugare och inte pappas....?

Vill även passa på att bjuda på en bild hur det kan se ut en helt vanlig dag vid matbordet då det åker förbi en traktor eller lastbil ute på gatan. Like father like son.