eko

love it or leave it!

29 april idag och för 4 år sedan

Kategori: Min vardag

Jaha, då var Nemos födelsedag över för denna gång. Mitt lilla hjärta somnade redan 18.30 i min famn i soffan. Det är jobbigt att fylla år minsann. Tror att han har haft en bra födelsedag. Han fick självklart välja middag idag och valde då.... blodpudding! Det tycker han är gott. Fast hans nära och kära var här och firade honom i lördags är det ändå flera av dem som även har ringt till honom idag och grattat. Jättekul att så många bryr sig om honom!
 
Jag hade seminarium på skolan idag. Tycker att det gick riktigt bra om jag får säga det själv. Vi var tre stycken i min grupp och vi fick igång nästintill alla i klassen då vi ställde vår diskussionsfråga. Bra gjort av oss!
 
Väl hemma igen bestämde jag mig för att ta en promenad. Jag har fått låna en viktväst av Kim som väger 10 kg (inte Kim, utan västen) och jag blev såklart tvungen att testa den. Gick 6,5 km utan större problem. Det enda var att jag tyckte att det var svårt att hålla ett bra tempo, men jag snittade på 8,45 så det var väl helt okej. Är ju inte helt ovan att promenera heller så att lasta på mig 10 kg extra var väl inte alltför hemskt. Var faktiskt riktigt roligt. Kändes som att promenaden blev mycket mer effektiv. I själva verket är det väl Danne som har fått låna västen men han är inte direkt den som är ute å går så jag var snabbt framme och provade den istället. Kim, om du läser det här, det kommer att dröja innan du får tillbaka den. Hehe!
 
I övrigt har tankarna snurrat mycket runt vad som hände den här dagen för fyra år sedan. Förlossningen väcker fortfarande starka minnen även om det är längesen nu. Vet inte om det är så för många, men jag kan aldrig prata mig less om den dagen. Hur nåt så fruktansvärt smärtsamt kan ge sån glädje. Märkligt det där. En rolig grej som jag minns är att jag kände mig så smal efter att Nemo kommit ut. Jag hade ju gått upp typ 13 kg, fast av nån konstig anledning vägde Nemo bara 3620 gram. Hur nu det går ihop? Hur som helst så kan jag ju skratta ihjäl mig när jag tittar på kort av mig själv dagen efter förlossning. Jag var inte ett dugg smal utan såg snarare ut som att jag var gravid i sjunde månaden. Allt är ju relativt.
 
Eftersom jag är så himla ball och törs bjuda på mig själv så ska även ni få ta del av mig som nyförlöst och "smal". Märk väl att barnet har kommit ut och ligger i den där lilla lådan framför mig. Man kan ju lätt ta fel annars.
 

Bilder

Kategori:

Var lite snabb med att publicera inlägget. Bilderna kommer här.

Nemo 4 år!

Kategori: Nemo

Idag fyller min storkille hela fyra år. Vi väckte honom med sång, paket och fika på sängen. Mycket uppskattat. Jag har lektioner idag så han fick gå på förskolan men förhoppningsvis kan jag hämta han lite tidigare än vanligt. Imorgon tror jag att han får vara ledig, det är ju sista april och dessutom ska han på BHV på 4-årsbesök. Lika pirrigt varje gång.

Wtf?!

Kategori:

Läste i en inredningstidning om hur man enkelt kunde sy en trasselkudde (?). Asså vafan, det ser ju ut som en hög med ihoptrasslade tarmar! Butt-ugly om nån frågar mig. 

Ikväll somnade en förväntansfull treåring. Imorgon fyller han fyra! Kalaset har ju visserligen varit men presenterna från mig å Danne har han inte fått än. Den här tiden för 4 år sen låg jag i sängen med värkar och tänkte. "Shit, är det på riktigt nu? Är det såhär det ska kännas?" Jag visste inte att de värkar jag upplevde då var rätt behagliga om man jämför med ett antal timmar senare.

Ja, här har vi då skapelsen, vad tycks? Nån som är sugen på att sy en hög med tarmar? Tunntarm, tjocktarm eller varför inte en ändtarm?

Födelsedagskalas

Kategori:

Så var Nemos kalas över för denna gång! Jätteroligt att så många kom hit och uppmärksammade honom på hans kalas. Nästan alla som jag hade bjudit kom. Vi var 28 personer allt som allt och det var lite svårt att få plats med alla, men på nåt sätt så gick det. Trots det stora antalet människor så lyckades jag ändå få en hel tårta över! Hur är det möjligt?! Nemo har fått massor med fina presenter och jag tror att han är mer än nöjd över dagen. Tack alla ni som tog er tid att komma och fira Nemo! Är glad över att han har så många fina människor i sitt liv.

I did it!

Kategori:

Jag beställde tårta idag till Nemos födelsedagskalas på lördag. Kände hur lättnaden spred sig genom min kropp. Nu finns det ingen återvändo längre! Det blir inget bakande på aspvägen för fröken Olsson den här gången. Så himla skönt känns det. Bäste svärmor har dessutom lovat att hon ska baka bullar. Underbart! Så länge jag inte hade beställt tårtorna kände jag mig fortfarande kluven. Ska jag eller ska jag inte? Jag tycker ju egentligen att det är jättekul att fixa och garnera tårtor och så men tiden räcker inte till. Drog ner på Ica maxi idag och gjorde min beställning. Var inte alla speciellt dyrt heller. Hoppas de är goda med.

Ikväll har jag trängst med resten av Härnösandsborna på invigningen av Willys. Varför kan man ju undra... Jag var inte alls speciellt sugen på att delta men Danne tyckte att det var en fin idé. Herregud vad mycket folk! De släppte in folk i omgångar och jag blev helt seriöst tacklad av en tant så jag höll på ramla omkull vid insläppet! Vad fan tar det åt människorna?! Jag behöll dock lugnet och sa inget, jag kan vara sansad och snäll jag med. Hehe!

Ångesten över att tackat nej till jobb blir alltmer påtaglig. Varför ska jag vara sån för? Jag vill kunna tacka nej till saker och prioritera sånt som är viktigt för mig utan att ångesten ska gnaga sönder mig varje gång. Hur gör man då?

Hur gick det här till?

Kategori:

Idag har jag tackat nej till inte mindre än tre(!!) arbetspass den här veckan. Skolan ringde och ville ha mig att jobba idag och bogga ville ha mig torsdag och fredag. Tackade nej till alltihop. Olikt mig men jag försöker att inse att jag inte är övermänsklig. Jag är trött och slut och funkar inte som människa. Jobba kommer jag att göra tillräckligt i sommar. Heeeela sommaren som vanligt. Den här veckan måste ägnas till skola och förberedelse inför Nemos kalas. Jag kan bara inte vara så dum att jag drar på mig jobb med då. Har lite ångest såklart men det får vara så. Familj och hälsa går föra pengar.

Kunglåten

Kategori: Min vardag

Åsså bästa låten just nu!
 
Så, nu ska jag inte blogga nåt mer idag. Puss!

Hoppsan!

Kategori: Min vardag

Asså herregud, jag är så himla flummig då jag skriver. Förra inlägget fick redigeras en miljon gånger pga diverse stavfel och annat tokigt. Förlåt! Jag är bara människa. Alla ni som har svårt för särskrivning, stavfel och andra knepiga fel. Hoppas ni gillar mig ändå. =)

I want it all and I want it now

Kategori: Min vardag

 
Appen för blogg.se laggar som vanligt därav kass uppdatering. Blir så himla less! Men jag tänker inte byta bloggplats ändå. Tycker det känns lite drygt att byta. En del byter bloggplats flera gånger om året, jag har aldrig bytt. Jag sitter och surar och gnäller istället tills det börjar funka igen.
 
Helgen spenderades delvis på jobbet. På lördag åkte hela familjen till Sundsvall och gick på Sundsvalls Custom & Hot Rod Show. Massa fina bilar, skulle kunna tänka mig att äga en hel del av dem. Nemo var i extas! Han har ju liksom ärvt sina föräldrars bilintresse. Det visades tydligt när han fastande framför en film som visade en uppstart av en V8-motor utanför bilen. Vi fick slita med oss en gråtande unge därifrån, han hade då tittat på filmen i säkert 15 minuter.
 
Efter motormässan blev det en sväng på Birsta. Köpte nya skor till Nemo som han kan ha i sommar Även en tröja och ett linne fick följa med mig hem. Det är nåt fel på mig, jag kan inte gå förbi Gina tricot utan att köpa med mig nåt därifrån. Gick in en snabbis på plantagen där jag har kunnat ta med mig hela affären hem men nöjde mig med två påsar blomjord och en påse orkidejord (bark). Bra där Emma! Väl hemma var det bara att slänga in påsarna och dra till jobbet. Söndagen var jag ute nästintill hela dagen. Jag planterade om varenda blomma i hela huset, och tro mig, jag har mååååånga blommor. En del riktigt stora. Så himla skönt att det är gjort nu. Förra året blev det ingen omplantering alls. Trist bara att ställa ut dem i mina skitiga fönster. Huvva!
 
Idag har det varit plugg. Träffade några ur studiegruppen på biblioteket. Jag blev osams med nån tant där som inte var införstådd i gällande regler, och eftersom jag är lite bitchig av mig kunde jag såklart inte hålla tyst när hon kom och var otrevlig mot oss. Hon vart tvärsur på mig och jag kunde inte bry mig mindre. Att stå upp för sig själv är bara såååå himla skönt. När jag vet att jag har rätt kan jag käfta hur länge som helst. Bra eller dåligt, det vet jag inte, men sån är jag. Lite roligt när det händer nåt med. Hehe!
 
Nu ska jag snart knyta mig, har vansinnigt ont i skallen ikväll. Men några bilder kan jag allt bjuda er på.
  
Drömbilen dåra, Chevrolet Impala 63.
 
 
 

Tung dag

Kategori:

Har varit en tung dag. Har bubblat upp många undanträngda känslor i mig idag. Ska kura ner mig i soffan och försöka att inte tänka så mycket.

Funderingar

Kategori:

Sitter just nu ute i solen på altanen och laddar för jobb. Börjar jobba klockan 11.00. Tog även på mig jobb några timmar imorgon, mellan 16.00-20.00. Slipper jobba dygn så det känna rätt okej. Imorgon på dagen blir det förmodligen en tripp till Sundsvall, det är nån motormässa som resten av familjen är väldigt sugen på. Kan nog bli trevligt.

Skolan då? Går rätt trögt, tror att jag redan mentalt har tagit sommaruppehåll därifrån. Gör absolut bara så mycket jag måste för att hålla mig godkänd. Astråkig kurs och dessutom är jag rätt less på skolan. Vill vara klar med den där skiten nu.

Tack för alla fina kommentarer jag fick förut. Känns skönt med allt stöd.

Inatt drömde jag att jag var gravid. Fast magen var bara som en enda stor degklump som hängde ner. Såg inte klok ut! Känner mig bebissjuk. Nemo vill ha ett syskon. Risken med en graviditet för mig..? Utveckling av min sjukdom så jag får kronisk ledgångsreumatism. Underbart... Kommer ju ihåg vilka besvär jag hade med att ta hand om Nemo då han var nyfödd pga all ledvärk. Livet är orättvist!

Näe, dags att bege sig till jobbet. Hoppas ni har en härlig dag i solen!

Puss!

Give me a break!

Kategori:

Vissa ställen är mer att föredra att få reumatisk smärta på än andra. Smärtan jag har fått i nacken nu är inte en av dem. Aaaaaaj! Varje gång jag nyser vill jag bara lägga mig ner och dö för det gör så ont i nacken. Har sån himla problem med reumatismen nu, haft det i flera veckor. Så sjukt jobbigt att gå runt och ha ont hela tiden.

Gnäll, gnäll, gnäll. Är det nånsin nåt annat i den här bloggen. Usch vad tråkigt det måste vara för er att läsa det hela tiden. Blir trött på mig själv.

Igår var jag hos min fina och bästaste vän Annika och gjorde slingor. Jag tappade drygt ett halvt kilo hår. Fattar inte vad det är frågan om! Har alltid haft så mycket och tjock hår och nu tappar jag allt. Vad beror sånt på? Vitaminbrist, stress, ålder? Har ingen aning jag, rädd och ledsen över mitt håravfall blir jag i vilket fall. Håret som valde att stanna kvar på mitt huvud blev fint iallafall.

Sedan ringde jobbet och behövde folk till helgen. Jag var förberedd på att jag skulle bli tillfrågad. Valde efter noggrant övervägande att säga ja till fredagskväll men nej till lördagens dygnspass. Jag har inte tid, eller ork kanske. Känner mig fullständigt slutkörd.

Har ännu inte tagit beslutet om jag ska köpa fikabröd till Nemos kalas eller inte. Det vore bara så himla skönt att göra det. Är jag en dålig mamma då? Kanske jag får behålla lite hår och får lite mindre reumatism-attacker om jag varvar ner en aning. Alltså hur gör man när man tar det lugnt? Utan att få prestationsångest vill säga.

Söndagspladder

Kategori:

Har ganska nyligen kommit hem från en promenad. Solen sken och det verkade så härligt men blåste rätt kallt och när solen sedan gick i moln var det faktiskt inte alls så mysigt ute längre.

Den här helgen har jag mest bara slappat faktiskt. Så himla skönt att göra det ibland! Har ätit alldeles för mycket och alldeles för onyttigt men så får det vara. Har ändå inga planer på att gå runt å visa upp mig på nån badstrand det här året heller.

I övrigt håller jag på planera lite smått inför Nemos födelsedagskalas. Kan inte fatta att han redan hinnit bli 4 år! Sanslöst! I vanlig ordning blir det massor med folk här. Har samma fundering varje gång jag håller kalas: "jag kanske ska köpa fikabröd i år.". Vore faktiskt himla nice å slippa stressa över det. Får se hur jag gör. Vore fruktansvärt olikt mig att göra nåt dylikt men å andra sidan är jag en kvinna full av överraskningar.

Sen vill jag slå ett slag för den nya Lokan som har kommit. Gillar man jordgubbsglass är detta verkligen en hit! Den smakar verkligen som det! En klar ny favorit! Den slår nästan min tidigare favorit som inte görs längre, Loka coconut dream. Hoppas den finns i butik länge!!

App app app!

Kategori: Min vardag

Men störigt! Appen till blogg.se har laggat typ hela dagen. Sist den höll på så funkade det inte på jättelång tid. Hoppas den börjar funka snart igen. Så smidigt att blogga med telefonen ju. 

Skjut mig!

Kategori:

Nattens uteblivna sömn känns en hel del idag vill jag lova. Då jag fortfarande inte somnat om vid 5-tiden och det började bli ljust ute övervägde jag att ge upp och kliva upp för dagen. Jag gjorde trots allt inte det utan somnade ett tag efter det. Drömde fruktansvärda mardrömmar om galenskap och en mördade som naturligtvis var ute efter mig. När jag vaknade nu för en stund sen har jag en huvudvärk som känns som den ska spränga mitt huvud i bitar och jag är så trött att jag bara vill grina. Som grädden på moset har jag ett härligt nattpass framför mig idag. Börjar 14.30 och kliver av 9.00 imorgon. Jippie! Men det finns ju såklart de som har det värre så det är bara att gilla läget.

Ha en fantastisk dag alla ni där ute!

Guess what?!

Kategori:

Sömnlös natt igen. Hade somnat utan större problem men vaknade och då började tankarna fara och sömnlösheten var ett faktum. Skulle vilja skriva av mig lite i bloggen och berätta vad tankarna handlar om, men då jag bestämt mig för att inte vara alltför personlig i bloggen är det väl lika bra att låta bli. Kanske inte vore sån dum idé att låsa bloggen trots allt. Vore faktiskt nice att skriva lite sanningar som jag håller inom mig. Vet att jag skrivit det så många gånger förut, det lär ju aldrig hända. Gillar grejen med att jag kan stå för det jag skriver med. Jag behöver inte tissla och trassla i en låst blogg som bara vissa har tillgång till. Ja, nu behöver det ju naturligtvis inte vara därför man väljer att ha en låst blogg. Jag har full förståelse till att det finns flera anledningar till varför man väljer att ha en låst blogg. Näe, jag fortsätter att blogga öppet. Väljer mina ord istället. Jag avslutar nattens tankar med en bild som känns aktuellt i sammanhanget.

Seminarium klart

Kategori:

Idag hade vi seminarium på skolan. Hade förberett en power point som jag hade dom stöd. Eller ja, stöd och stöd... Hade inte direkt lärt mig texten jag hade skrivit till utantill, så det blev mest till att läsa innantill. Men det gick bra det med.

Sen jag kom hem har jag inte gjort nåt vettigt alls om jag ska vara ärlig. Skönt att ta det lugnt faktiskt. Snart är det dags att packa in sig i bilen. Vi ska dra ut till min mormor där det bjuds på fiskgratäng minsann. Anja och Zeke är där så det blir såklart kul att träffa dem.

Igår lekte jag och Nemo doktor. Kolla vad snygg doktor Emma var. Haha!

Men ååå!

Kategori:

Nyss hemkommen. Jobbet ringde och jag kan i vanlig ordning inte säga nej.

Har brutit ihop både en och två gånger idag. Hälsosamt att gråta och släppa ut lite känslor.

Plugget fick vackert stå åt sidan idag. Fanns ingen ork. Skrev några rader men sen vart det stopp. Ärligt talat fattar jag inte riktigt vad uppgiften går ut på heller. Tråkig jävla kurs jag läser nu.

Agree

Kategori:

Jag skulle behöva

Kategori:

Nu blir det lite gnäll igen från mitt håll. Jag är så vansinnigt trött att det är inte klokt. Det känns verkligen att jag har jobbat i helgen. Idag sitter jag med skolarbete. Seminarium på onsdag. Måste skriva klart det idag annars hinner jag inte. Ska förmodligen jobba natt igen imorgon eftersom jag är värdelös på att säga nej. De ringde även från skolan jag jobbade på förra månaden. Jag hade på ljudlöst på telefonen så jag missade det. Misstänker att de tänkte fråga om jag kan jobba. Förhoppningsvis har de fått tag på nån annan som kan jobba istället (om det nu var det samtalet handlade om), så slipper jag tacka nej. Jag har verkligen inte tid! Jag går under just nu. Klev upp ur sängen imorse och insåg att jag knappt kunde gå. Förutom ledvärken i båda handlederna hade det även tagit fäste i knävecken. Det är svårt att gå när man inte kan räta ut benen ordentligt.

Skulle behöva sätta mig ner och grina känner jag. Jag har gråtit två gånger i helgen men det var inte "mina" tårar. Jag grät av medkänsla för någon annans situation. Jag skulle behöva släppa ut mina egna känslor och frustration. Jag skulle behöva få vara liten, svag och bli ompysslad. Jag skulle behöva släppa på alla måsten och bara vara. Tyvärr funkar det ju inte riktigt så. Jag är ju vuxen och har människor runt mig som är beroende av att jag tar ansvar över mina känslor och handlingar. Men man kan ju få drömma... Nu åter till studierna. Snap out of it!

Illamående

Kategori:

Har precis tittat på filmen Svinalängorna. Varför gjorde jag det..? Tårarna har runnit stor del av filmen. Trodde ett tag att jag inte skulle klara av att se hela filmen men kunde heller inte låta bli att titta.

Nu blir det sängen. Jobb imorgon 9.00-20.00 plus beredskap.

Trött.nu

Kategori:

Idag går allt lite segare än vanligt. Sov som en påse skit inatt. Har inte sovit något sedan jag kom hem men jag har inte direkt utfört några stordåd. Tog ut Nemo en stund så han fick cykla men det var svinigt kallt så vi gick in efter en lite stund. Får se om jag får ork till att plantera om några orkidéer idag, de är i stort behov av det.

Hoppas mina läsare har en fin lördag!

At work

Kategori:

Befinner mig just nu på jobbet. Ska strax släcka lampan och sova några timmar. Hade hellre krypit ner hemma i min egen säng men det går ju inte, måste ju arbeta med. Ska runda av kvällen med att läsa lite spännande kvällslektyr...

Jöken check!

Kategori: Min vardag

Fy fan vad glad jag är just nu! Fick ett B (!!) på tentan i juridik! Jag som var helt säker på att jag skulle få göra omtenta och så får jag ett B! Jag är så himla nöjd och glad att jag bara hoppar och skiker här hemma. Nu ska jag studsa ut på en promenad och njuta av vädret och glädjeruset. Kan inte sluta le. Fan vad gött!

Hungrig mamma?

Kategori: Min vardag

Nemo: Mamma, varför åt du upp mig när jag var bebis?
Jag: Men inte har jag ätit upp dig din stolle. Varför säger du så?
Nemo: Men jag var ju i din mage!
Jag: ... 
 
Och för att inte förvirra någon, nej, jag är inte gravid. Dessa bilder är från graviditeten med Nemo.

Gruvsamt

Kategori:

Ligger i sängen och ska snart till att sova. Med tanke på den senaste tidens ledvärk har jag dock inga större förhoppningar. Inatt låg jag och ojade mig och vred mig så mycket att Nemo vaknade. Han hade kommit till våran säng ett tag innan och det var väl sånt himla stök och bök på mig att han vaknade igen. Vi låg och småpratade ett tag innan han till sist somnade om, för mig uteblev sömnen till stor del. Tog en hel del smärtstillande men de kickade som aldrig riktigt in. Känns rätt hopplöst och jag gruvar mig för att början på smärtan jag känner just nu kommer att eskalera fort och aggressivt. Bara att vänta in det oundvikliga.

Så var den påsken slut

Kategori:

Har haft en bra påsk. Ätit gott hos släkt och bara tagit det lugnt. Har hunnit med några promenader vilket var välbehövligt med tanke på all god mat och godis som jag tryggt i mig.

Idag drog hela familjen till birsta och brände lite pengar. Blev lite plock på Ikea och annat krafs. Jag gick in på body shop för att köpa ny handsprit. Jag köpte ett flerpack på flyget förra året. Det var mango, citron, jordgubb, pink grapefruit, kokos och satsumas. Favoriterna är kokos och satsumas. Därför tänkte jag köpa nya sånna då de snart är slut. Hon i kassan sa att dessa två lukter inte fanns. Whaaaaat?! Av en händelse hade jag dessa två i väskan så jag slet upp dem och visade henne att de visst fanns. Hon hade ingen aning om att de ens tillverkades och skulle ta upp det med sin chef om att de skulle försöka ta hem dessa till butiken. Så jag får verkligen hoppas att de gör de. Har med mig handsprit överallt och dessa är så lätta och ta med då flaskorna är små, gelen är dryg och de luktar fantastiskt och lääääänge!

För er som inte följer mig på Instagram kan jag ju bjuda på en bild av årets påskkärring. Nu säger jag hej då till påsken för i år och ser fram emot vår och sol.

Okomplicerat

Kategori:

Barn är så himla härliga! Så okomplicerade och ganska logiska. Jag och Nemo sitter och väntar i bilen medan Danne springer in på en affär. Bredvid oss har en bil parkerat och ägaren till bilen står med huven öppen. Nemo säger då "Mamma, varför vädrar dom motorn?"

Han hade även en annan kommentar häromdagen som också var himla skön men jag kommer inte ihåg den... Sis, kommer du ihåg? Det var ju när ni var hos oss.