eko

love it or leave it!

Blås blås blååååås!

Kategori: Nemo

Efter lekparken åkte jag och Nemo å köpte en liten pool till honom. Det var en sån där som man blåser upp på inte mindre än tre ställen. Jag insåg ganska snabbt att jag skulle tuppa av om jag ens gav mig på att blåsa upp den med munnen. Som tur är har Danne rätt så mycket prylar i garaget, däribland en stor kompressor. Nemo visade mig vilka delar som skulle sättas vart (ja det är sant) samt var det fanns hörselkåpor. Han är praktiskt taget född i det där garaget. När jag tills sist lyckats få fast munstycket på slangen, vilket inte var det lättaste, var det bara att sätta igång. Kände mig mycket duktig å händig måste jag säga! Tack Du som uppfann kompressorn!

Lekparken

Kategori: Nemo

Jag och Nemo drog iväg till lekparken på förmiddagen. Nemo fick cykla och jag gick bredvid. Han var så duktig mitt lilla hjärta!

Finvädret idag igen!

Kategori: Min vardag

Blir nog varmt idag med. Har Nemo hemma från förskolan idag då jag är osäker på om han är magsjuk eller ej. Han visade symtom på det igår. Han är pigg idag men för att vara helt säker får han vara hemma med mig. Kan vi mysa ute hela dagen. Ah, eller tills jag börjat mitt nattpass.

Ha en fantastisk fredag!

En "insektsfull" springtur

Kategori: Träning

Vad varmt det har varit idag!! Underbart tycker jag. Var lite sugen på en springtur tidigare idag men insåg mina begränsningar och promenerade istället. Det var verkligen för varmt! Som kompensation för det blev det en springtur ikväll istället. Med mina sista krafter drog jag mig ut. Herregud vad mycket knott det var! Det var bara å gapa så var proteintillskottet klart liksom! Dessutom hade jag ju munnen öppen eftersom jag flåsade som en gris så det var oundvikligt!

Trött!

Kategori: Min vardag

Dagen efter ett nattpass är nästan alltid värre ur trötthetsynvinkel. Men efter en dusch och frukost på altanen med världens underbarast unge är man som en ny människa. Ser ut att bli minst lika varmt idag som igår. Det är ju jättehärligt men samtidigt mindre bra för mina studier. Tappar som motivationen till att skriva när det är fint väder ute. Ligger mycket hellre ute i en solstol å läser en bok. Just nu läser jag Kärlek och stålull. Det är en fruktansvärd historia och tårarna är inte långt borta när jag läser den. Man är nog en rätt bra mamma ändå. 

Plugga nurå!

Kategori: Plugg

Asså näe, det blev inte få mycket plugga idag. Jag erkänner! Det var alldeles för varmt å jag var alldeles för trött för att utföra några stordåd. Jag halvsov ute i en solstol istället som den ligist jag är. Har fått 5 kommentarer idag om vad brun jag är så det ligger kanske lite sanning i det. En del säger att jag har tattarblod eftersom jag har så lätt för att bli brun. Avundsjuka tror jag att det kallas egentligen. Känns skönt ändå att jag lyckats bli så brun då folk åker utomlands till höger å vänster å jag ogärna vill se ut som en blekfis bredvid dem. Kim, om du är brunare än mig när du kommer hem måste jag nog slå dig. Hehe!

Nu ska jag iaf ta tag i dagens uteblivna studier. Om en timme är det säsongsavslutning av greys. Måste ses!!!

"Ledig dag"

Kategori: Min vardag

Kom hem från jobbet 9.30 idag. Tidigare har man slutat 9.00 när man jobbat natt men det är nu ändrat till 9.15. Den extra kvarten de lagt till känns ohyggligt långt vill jag bara meddela.

Hur som helst. Väl hemma satte jag mig och vickade på tårna en liten stund tills jag blev rastlös. Strålande sol idag, jag måste bara ut! Tentan hänger tungt över mig men näe, jag vägrar sitta inne vid datorn i detta väder! Men nåt kreativt måste jag ju ändå se till att göra. Jag vet! Varför inte ge sig ut å springa i köttyxvärmen! Sola å motionera samtidigt, kan som inte bli bättre! Sagt å gjort. Drog på mig minimalt med kläder, bara tillräckligt mycket för att vara någorlunda anständig i spåret. Det var ungefär 345 grader å jag höll bokstavligt talat på att svettas ihjäl. Jag var övertygad om att min tid var kommen. Lyckades, med livet som insats, till slut ta mig runt spåret. Väl hemma igen tänkte jag att jag nog förtjänar att sitta å slappa i en solstol bara en liten stund. Hinner inte mer än att sätta mig så dyker det upp 4 gubbar från hemab på grannens gård som ligger störande nära där jag låg å solade, eller tänkte ligga å sola. Åååå, inte fan vill jag ligga där bredvid dom heller! Inte vet jag vad dom håller på med heller men igår var dom hos en annan granne till mig. Rätt vad det är står de väl på min gård med! Schas!

Näe, det är nog lika bra att jag går in å sätter mig vid datorn å pluggar.

Kvällsbabbel

Kategori: Min vardag

Ligger i sängen på jobbet. Då kvällen har varit relativt lugn passade jag på att plugga lite. Tentan jag håller på med nu är verkligen seeeeeg! Vill bara att den ska vara klar nu.

Då Nemo varit hemma med mig idag har det inte blivit mån form av motion. Tog en kortare promenad på min rast på jobbet men hade inget tempo direkt. 2 km på knappt 30 min. Värdelöst! Men så gick jag å surrade i tfn samtidigt. Hehe!

Gjorde mig en ny fotlänk idag med då Nemo slet sönder den jag gjort tidigare. Hade tänkt ta en bild då den satt på min vrist men insåg snabbt att en närbild på mitt ben å fot inte såg särskilt fint ut. Får bli en bild från handen istället. Å andra sidan, vem bryr sig om en bild på min fotlänk jag har pärlat?

I hope karma slaps you in the face before I do.

Kategori: Min vardag

Då Nemo var på cirkus ändå till 21.15 igår valde jag att ha honom hemma från förskolan idag så han kan ta det lite lugnt. Jag jobbar ju dessutom natt idag så då får jag passa på att rå om honom ändå tills jag börjar 14.30. Han ska sova hos farmor å farfar inatt eftersom Danne kommer hem så sent idag och börjar så tidigt imorgon. Nemo har inte sovit borta på flera månader, hoppas det kommer att gå bra. Sist han sov borta var han väldigt ledsen och ville hem. Aja, det måste bli så ändå.

I övrigt kan jag inte tänka på annat än vad jag fick reda på i helgen. Det gör så ont i mig! Jag är så ledsen, besviken, förbannad och hämndlysten. Innan jag har hunnit ta samtalet med personen jag är förbannad på kommer jag endera ha arbetat upp en jävla ilska eller så känns det bättre. Jag skulle tro på det förstnämnda.

Endorfintorsk

Kategori: Träning

Har nyss kommit hem från en tur i spåret. Gick bra idag med att springa. Fast flåsar å flämtar gör jag ju såklart. Å den härligt röda färgen i ansiktet. Asså varför blir det så? Är det för att jag har så sjukt dålig kondis? Nån som vet?

Dagens träning (om man ens kan kalla det träning) varade inte så länge men var ack så jobbig ändå. Skönt när det är över, behöver alla endorfiner jag kan få. Det är ruskigt tungt nu....

Att stå upp för sig själv

Kategori: Min vardag

Har haft terminens sista redovisning idag. Jag tycker själv att jag gjorde bra ifrån mig. Det var bara en godkänd/icke godkänd uppgift. Han sa att jag var godkänd med plus i kanten. Bara en hemtenta kvar nu.

Inatt hade jag helt sjukt ont i lederna, båda axlarna och båda handlederna smärtade nå jävulst! Antar att det är alla de negativa händelserna som har hänt mig i helgen. Ja visst har det varit bra händelser med men tyvärr överhängande dåliga. En av händelserna gnager i mig fortfarande och kommer förmodligen att fortsätta göra det tills jag konfronterar människan som betett sig illa, vilket jag även ska göra. Nån jävla måtta får det faktiskt vara! Tycker inte om att jag måste ta det där samtalet men jag måste för min egen skull annars kommer jag bara gå och reta upp mig och bli ledsen. It has to be done.

Nemo ska få gå på cirkus ikväll med farfar! Blir säkert roligt för honom. Nu ska jag styra upp nån middag.

Lunch på Hotell Höga Kusten

Kategori: Min vardag

Imorse när jag vaknade kunde jag snabbt konstatera att det inte skulle bli varken någon sovmorgon eller frukost på sängen trots att det ju faktiskt var morsdag. Muttrade några bittra kommentarer till Danne, som jag antog hade glömt vilken dag det var. Lite senare så säger Danne att vi ska åka iväg och att jag kan klä mig lite finare än de svettiga träningskläderna jag fortfarande går runt i efter min springtur. Sagt å gjort, jag fräschar till mig och rätt vad det är sitter jag i bilen på väg norrut. Vi åker till hornöberget där även min älskade storasyster befinner sig, lika ovetandes som mig. Där bjuds vi på lunch av våra respektive och har en helt fantastisk stund. Hur mysigt som helst! Från att ha vaknat imorse, helt säker på att inte bli uppvaktad alls, till lyxlunch på hornö. Jo jag tackar! Ibland har man tur!

Tomatröd

Kategori: Träning

Har nyss varit ute å sprungit. Gick faktiskt riktigt bra idag. I vanliga fall är jag verkligen helt värdelös på att jogga. Efter 500 meter är jag redo att lägga mig ner och dö, kippandes efter andan. Idag höll jag ut såpass länge att jag kom in i andra andningen och sen gick allt som på räls. Orkade springa runt hela elljusspåret. Är inte så långt egentligen men för att vara mig som annars bara knatar fram i power walking var det kanon. Men röd som en tomat i ansiktet blev jag såklart. Ser verkligen ut som en kräfta i ansiktet varför jag nu sitter på en bänk å kyler ner mig innan jag ger mig ut på vägen och civilisationen igen.

Nyfiken

Kategori: Min vardag

Ja mitt sista inlägg skapade nyfikenhet, jag förstår det. Ni som står mig nära ska såklart få veta. Det är väl egentligen inget super allvarligt men något som ändå gjort mig väldigt ledsen. Älis och Sis, vi hörs imorgon skulle jag tro. ;)

Hur gick det här till?

Kategori: Min vardag

Ibland händer det saker som tvingar en att tänka om. Saker som skapar tvivel och ifrågasättande. Fick reda på en sak idag som var en riktig käftsmäll. Det sänkte mig totalt. Har man bra självförtroende när smällen kommer kan man nog ta det. Resa sig, borsta av sig och med huvudet högt säga "Det här tar jag inte, jag förtjänar bättre". Idag skiftar jag mellan hopp å förtvivlan.

Kryptisk jag vet, ni får ta det.

I'm not good at what I do. I'm fucking amazing!

Jag vill!

Kategori: Min vardag

Men ååååh! Jag vill åka utomlands! Innan jag åkte till Turkiet förra året hade jag inte varit utomlands på flera, flera, flera år. Jag hade blivit varnad för att man får mersmak om man åker. Det stämmer! Jag vill så himla gärna åka igen! Så sjukt avundsjuk på alla som åker iväg. Jag vill också!!

Hjälp!

Kategori: Min vardag

Köpte mig en ny parfym idag. På skylten stod det att det ingick ett smyckeskrin på köpet. Sneglade på skapelsen som stod där och hoppades in i det sista att det inte var den som ingick i köpet. Gick till kassan i hopp om att det kanske fanns några andra mycket snyggare skrin där men icke. Det här är vad som ingick. Vet inte om jag ska skratta eller gråta men det var bland det fulaste jag har sett! Övervägde en sekund att säga åt hon i kassan att hon kunde behålla den men rätt som det var låg den i påsen å jag var på väg ut från affären. Hoppas ingen såg mig å trodde att jag seriöst köpt den!

Flås!

Kategori: Träning

Har precis klivit av crossen. Drog en kortare promenad innan, blev bara 4,7 km. Så jag körde 7,2 km på crossen för att känna att jag presterat nåt idag. Förra veckans rörelse är jag rätt nöjd med, blev ca 5,5 mil i rörelse. Helt okej vecka. Men så var det maten och suget. Jag blir så sjukt sugen på en massa onyttigt på kvällarna. Nog om detta.

Fick tillbaka resultatet på senaste tentan idag. Ett B lyckades jag få. Bra där Emma! För en gångs skull var jag inte oroad för att få ett F men ett B var mer än jag trott faktiskt. Bara två uppgifter kvar nu innan jag kan släppa den fjärde terminen.

Livet på en pinne!

Kategori:

Just i denna stund sitter jag ute på altanen i solen. Har gjort mig ett glas ananas- och apelsinjuice som jag körde i juicecentrifugen. Krossade även några isbitar för en lyxig känsla. Sååå gott!

Igår var jag på mormor Hilmas (det är ett fik/restaurang för er som inte vet) där Prisma gospel sjöng. En av mina kolleger sjunger i den kören så jag hakade på hennes man och hans mamma. Kul att göra nåt annorlunda på kvällen, annars sitter jag ju mest bara hemma å glor.

Nä, nu ska jag dricka upp resten av juicen och sen sätta mig och plugga lite. Snart är det helg, ska bli underbart skönt! Tror faktiskt att det blir en grillning här till middag.

Trevlig fredag på er!

Kreativ idag

Kategori:

Vaknade 5.30 på jobbet. Jobbade till ca 8.30. Hem, hjälpte Danne med att göra Nemo redo för förskolan. Efter att han lämnats satte jag mig och pluggade. Inte extremt mycket men jag ville känna att jag gjort nånting med skolan idag. Sedan blev det en promenad. På grund av tidsbrist blev det bara 4,5 km. Kompenserade det med att även cykla 5,5 km snabbt som ögat. Sedan hem slängde ihop en lunch av det nyttigare slaget. Keso blandat med rökt skinka och gräslök och till det åt jag sparris och finn crisp. Till Danne kokade jag även lite sötpotatis. Helt okej smakade det. Snabbt in i duschen och hastade iväg på föreläsning. Där sitter jag nu och är rädd för att jag kommer att somna. Vart får jag min energi ifrån? Nej, just ja, jag hade ingen energi kvar nu...

Ligger jag här igen

Kategori:

I sängen på jobbet. På grund av diverse saker kommer det vara svårt att sova inatt. Som tur är var föreläsningen på förmiddagen inställd så jag kan cykla hem å lägga mig när jag slutat imorgon. Lustigt nog brukar det inte gå till så. Jag vaknat på morgonen, aptrött. Tänker att jag ska lägga mig på en gång jag får chansen, sen kommer jag in å nån slags andra andning och skippar power napen. Nåt som tyvärr kommer surt efter.

Hann med en promenad idag innan jobbet. Sen har jag även cyklat 8 km under arbetstid. Får vara nöjd med det. Är ju inte alla som har sånna möjligheter att motionera när man jobbar.

God natt!

Gnäll

Kategori:

Har haft fruktansvärt ont i handen och handleden inatt. Imorse såg handen ut såhär. Rött och svullet. Aaaaaaj!

Jaha, så kan det bli.

Kategori:

Natten spenderas på jobbet. Blev inringd imorse och jag tackade ja.Hade såklart varit mycket trevligare att få vara ledig idag. Känns knappt som jag har haft nån helg eftersom gårdagen gick bort till äventyr i Sundsvall igår. Har inte hunnit berätta vad jag gjorde där igår men det får bli senare. Nu börjar min sovande jour, och eftersom jag har föreläsningen hela dagen imorgon så vore nog några timmars sömn inte helt fel.

Fast jag måste bara visa vilken gullig grej min kollega fixade idag på jobbet. Hon hittade en gammal barnsko i gömmorna. Fast problemet var just det, hon hittade bara en. Vad ska man med en ensam sko till liksom? Då gick hon ut och plockade lite kvistar och mossa och ordnade ett supergulligt arrangemang genom att trycka ner dem i skon. Fiffigt!

Kreativ dag!

Kategori:

Då jag kom hem imorse satte jag igång å plugga lite. Trots att jag bara skrev två meningar kändes det bra att jag är igång. En laboration och en tenta kvar sen är den här terminen klar och endast två återstår. Börjar se en ljusning!

Sedan åkte jag ner på Coop och handlade lite ingredienser till att baka bullar. Slängde även ner en strimlad fläskfilé i marinad till den grekiska pytt i pannan jag skulle laga till middag.

Efter bullbaket åkte vi å hälsade på pappa/morfar. Blev bjuden på goda mackor där och en massa surr.

Väl hemma igen tillagades middag och eftersom det var så mycket mat bjöd vi in Nemos farfar på middag.

Nu sitter vi i soffan och dricker kaffe å tittar på tv och nattpasset jag har i ryggen gör sig påmind. Trött.nu.

Imorgon blir det lite bus i Sundsvall, vad jag ska göra där berättar jag om nån annan gång.

Premiär!

Kategori:

Cyklade till jobbet idag, första gången för i år. Man kan ju tycka, med tanke på hur mycket jag promenerar, att jag borde ha helt okej kondis. Det är fel! Jag har värdelös kondis kunde jag snabbt konstatera efter att ha tagit sista uppförsbacken till jobbet med livet som insats. Flåsandes som en dåre med ett knallrött ansikte gled jag in på gården och inser snabbt att en av mina kollegor står ute på gården och skruvar med en cykel och inte alls har undgått min väldigt oglamorösa entré. Men vad har hänt med konditionen Emma, säger han och jag mumlar nåt otydligt, ohörbart till svar. Planen var ju liksom inte att bli upptäckt på det där viset utan jag hade tänkt göra en frän och sportig entré, likt "Hej allihopa! Kolla vad hurtig jag är som kommer cyklandes trots att det regnar ute!". Verkligheten hann dock ikapp mig och jag inser att jag ser ut som en svettig och blöt gris med ett lätt ansträngd rödfärg i ansiktet kippandes efter andan. Så mycket för den glammiga entrén... Godnatt!

Laddar för nattpass

Kategori:

Skulle egentligen jobba kväll idag, 11.00-20.00, men vart ändrat till ett nattpass pga sjukdom. Skönt ändå att ha dagen ledig, fast jag får som inget gjort. Dagen blir mest bara som en enda lång väntan på att börja jobba. Har iaf hunnit med en uppfriskande promenad på förmiddagen. Blev typ 8 km. Skippade dock västen idag då jag inte får plats med den under regnjackan. Kändes som jag flög fram utan väst. Blir ju onekligen något jobbigare att gå med 10 kilo extra att dra på.

Kämpa på!

Kategori:

Duktig med maten idag med! Dessutom stod jag 30 min på crossen igår. Vart dryga milen. Så igår blev det alltsom allt 2 mil i rörelse. Bra där Emma!

Komsi komsi sommaren.

Kategori:

Ååå så härligt det har varit ute idag! Har känts precis som en sommardag. Har varit ute stor del av dagen och banne mig, har jag inte fått lite färg på mig. Så himla underbart med soliga dagar. Känns pissigt att jag ska jobba hela sommaren, men det är ju som vanligt. När jag får ett fast jobb (om jag någonsin får det) ska jag oxå ha semester på sommaren!!

Nyttig Vs. Onyttig

Kategori:

Efter att ha gått en promenad med 10 extrakilon och ätit tonfisk med fullkornsris till lunch känner jag mig duktig som fan. Levde jag så varje dag skulle min kamp mot fettet vara en baggis. Sanningen är den att jag inte alls lever så. Nog promenerar jag en hel del, det ska sägas, men maten... Jag har rätt mycket kunskap om att äta rätt å så och ändå gör jag inte det. Mat är ju bara så förbannat gott. Å godis! Herregud vad jag är galen i socker!

Nu ska jag slita fram skolböckerna och läsa lite ute i det fantastiska vädret.

Update

Kategori:

Egentligen har jag inte så mycket att skriva men känner ändå att jag vill ge er en kort uppdatering.

Förra veckan hade jag ju som jag nämnde tidigare hemtenta. Tror att det gick helt okej. Eller ja, jag kände mig rätt säker på att jag inte svarat helt galet tills läraren bestämde sig för att gå igen de rätta svaren på tentan idag. Fy vilken ångest! Kändes som jag inte hade ett rätt på hela tentan och jag ville bara lägga mig ner å självdö. Lyckligtvis lyckades jag låta bli det och satt å led mig igenom hela terrorn tills det var över. Usch, det var inte alls kul att se redan nu vad fel man har svarat. Bläk!

I fredags fick jag min efterlängtade beställning från body shop. Jag är verkligen helt galen i den affären och skulle lätt kunna handla upp en hel lön där. Jag <3 luktagott prylar.

Nu blir det till att sova lite. Ska bli så himla skönt. Har varit ganska aktiv idag.

Potatisgratäng med soltorkade tomater

Kategori:

Men nomnom!! Gjorde en sjukt god potatisgratäng med soltorkade tomater till middag idag. Nemo åt hur mycket som helst. Ibland blir jag förvånad över mig själv vad duktig jag är på att laga mat. Men så har jag ju jobbat som kock nästan en fjärdedel av mitt liv.

Old el paso

Kategori:

Visst har dessa godingar varit försvunnen från affärerna ett tag? Eller är det jag som är blind? Fick lite barndomskänsla när jag hittade dessa bland tacogrejerna på Coop. Tacofredagar i Ramsås.

1 maj

Kategori:

Drog ut på en promenad imorse. Men idag gick det trögt. Hade inte alls nån vidare fart. Fast kom hem och var jättesvettig ändå. Blir ju något jobbigare med den där jäkla västen. Fast kul och motiverande! Tänk att det egentligen inte behövs så mycket för att man ska vilja ge sig ut. Det kan vara nya träningskläder, nya skor, en bra låt eller en trevlig vän att promenera tillsammans med.

Ska skriva lite på tentan idag med. Är i en tentaperiod nu som ska vara klar senast på söndag.

Idag kan det nog bli fint väder. Solen sken imorse med men vindarna var iskalla!

Nu en dusch!