eko

love it or leave it!

Herr Ågren

Kategori: Min vardag

Ibland kan vissa händelser utlösa sån fruktansvärd ångest hos mig. En sådan händelse drabbade mig idag. Å ju mer jag tänker på det desto värre och omfattande blir min ångest. Jag skulle verkligen behöva skaffa mig verktyg att hantera min ångest. Det är verkligen jobbigt att ha det så. Ångest, stress och nervositet, mina ledord vissa dagar. Dessutom gör jag mig till ett offer. Tycker synd om mig själv eller kanske rent av illa om mig själv. Vill inte vara så! 

Skräckslagen

Kategori: Min vardag

Var med om en fruktansvärd händelse idag. Var på väg tillbaka till skolan efter lunchen och kommer och kör inne i stan. Plötsligt ser jag i periferin hur något kommer rullandes mot vägen där jag kör. Uppfattar snabbt att det är en barnvagn som är på väg rakt ut i gatan! Jag tvärnitar och kollar mig snabbt runt efter andra bilar. Hann tänka tusen tankar! Ska jag rusa dit? Vart är ägaren till vagnen? Ligger det ett spädbarn där i?? Tänk om jag kört på vagnen! Vagnen tar stopp mot en refug och hoppar till så den nästan välter. Jag är helt iskall, kan knappt röra mig! En kvinna kommer och går (inte springer) med ett barn i famnen och tar med sig vagnen till trottoaren. Jag åker vidare när jag ser att situationen är under kontroll. När jag kommit fram till skolan å parkerat ser jag mig i spegeln. Jag är likblek, skakar och tårarna rinner. Tänk om jag kört på vagnen och det legat ett barn däri. Eftersom jag skulle svänga hade jag ju redan bromsat in så jag hade väldigt låg fart och dessutom hade vagnen stoppats av refugen så den hade nog inte kommit framför min bil, men ändå! Den blev ju ståendes mitt i vägen i motsatt körriktning några sekunder innan kvinnan hämtade den. När värsta chocken lagt sig blev jag faktiskt arg. Alltså hur kan man ha så dålig koll att man låter en barnvagn rulla ut mitt i gatan sådär?! Hon hade ju inte ens bråttom att hämta den. När jag gick med barnvagn när det var halt ute hade jag alltid en säkerhetslina kopplad till vagnen som satt runt min handled. Skulle jag halka i en nedförsbacke och tappa greppet om vagnen skulle den ändå inte rulla ifrån mig. För mig är ett proaktivt förhållningssätt i föräldrarollen en självklarhet. Allt går inte att förutse naturligtvis och olyckor kan hända, men med enkla medel kan nog många olyckor förebyggas. Nu var det inte halt idag när detta hände utan det var andra faktorer som spelade in. Bristande uppmärksamhet möjligtvis. 

Trots min bittra ton är jag naturligtvis glad och tacksam att allt gick bra. Det har kunnat gå riktigt illa...

Monsterperspektivet

Kategori: Plugg

Är mitt i en monstervecka. Innevecka för distansarna vilket innebär fullknökade dagar med föreläsningar och seminarier från 8.00-17.00. Ikväll la vi dessutom 2 timmar i studiegruppen där vi finjusterade några detaljer i vårt grupparbete. Alla perspektiv ska finnas med och det ska problematiseras och kritiskt granskas till höger å vänster. Känner mig mer död än levande och när jag tittade mig i spegeln förstod jag varför. Finbesök

Kategori: Min vardag

Sitter just nu och väntar på sis med familj. De ska komma och kika på våran nya katt. Sen ska vi käka ihop och så. Kommer bli så mysigt att få ha dom här. Önskar vi bodde närmare varann. 

Skööööön låt!

Kategori: Min vardag

Sen måste jag ju lägga ut favvolåten at the moment.

Stockholm tur och retur

Kategori: Min vardag

Har varit lite bloggtorka här ett tag. Jag har helt enkelt prioriterat andra saker. Behöver ju i och för sig inte ta så lång tid att skriva ett inlägg men jag vill ju helst skriva nåt som har lite innehåll med.
 
I lördags var vi som sagt iväg till Stockholm och köpte den sötaste Cornish rextjejen jag sett på länge. Vi åkte redan klockan 7 på lördagsmorgonen då vi även skulle hinna köpa med oss en bil hem. Bilen togs hem på en biltrailer då kamremmen behövde bytas för att stort antal mil sen. Dannes kryssade runt med trailern bakom sig som ingenting, genom centrum mitt i lunchtid. Jag satt och svettades bredvid och tackade Gud för att det krävdes e-körkort för att frakta hela ekipaget så att jag inte kunde köra. Sedan bar det iväg till dem som hade katterna. Tre små söta kattungar kom skuttandes och jag har kunnat tagit med mig alla tre. Två brunmaskade och en svart. Bilfärden hem sedan var inte alls så trevlig som jag hade föreställt mig. Katten jamade som besatt, vi blev stoppad av polisen och mitt telefonbatteri var slut, men allt gick bra till sist trots allt. Kom hem ca 23.30 och var då rätt mör. Doris blev inte särskilt glad och tacksam över hennes nya kompis och går mest runt och fräser tyvärr. Hoppas det ger med sig. Det var en snabb uppdatering. Skriver mer då tillfälle ges.
 
Här är då Iris. Jag och Danne har inte varit överrens om namnet men jag tror att jag segrade till sist. Hehe!

Första snöflingorna

Kategori: Min vardag

Ja, visst vart det några få snöflingor som singlade ner på morgonen. Nemo var överlycklig och skulle med ens ta fram spaden. Mamman var inte lika lycklig och låtsades som att det fortfarande var varmt nog att använda min älskade skinnjacka. Kan väl erkänna att den kändes rätt ynklig och kall.

Nu sitter jag på skolan och inväntar seminarium och föreläsning. 

Cornish rex

Kategori: Min vardag

Till helgen flyttar den här lilla godingen hem till oss! 

Ännu en rolig dialog

Kategori: Nemo

Nemo: Varför har Doris (katten) bajsat?
Emma: Ja, varför bajsar man?
Nemo: För att inte bli gammal!
Emma: ...

Han har ett å annat att lära den där pojken. 

Jag känner mig fortfarande trött efter helgens jobb. Då jag slutade på söndagen packade vi snabbt iväg oss på utflykt till Sälsten. Där grillade vi korv å myste i höstsolen. Jättemysigt! 


Nemo 4 år

Kategori: Nemo

Nemo: Jag vill ha en lillebror. Sen vill jag ha en lillasyster så lillebror slipper vara ensam.
Emma: Jaha, vad tänkte du göra med dem då?
Nemo: De ska få krypa hemma hos mig. Vet du vad jag vill ha mer?
Emma: Näe?
Nemo: En myra.
 

Det går bra nu...INTE!!

Kategori: Min vardag

Näe, det är faktiskt inte roligt längre! Jag  har ringt och mailat hur många ställen som helst nu angående praktik men får bara nej, nej, nej. Alltså är det nåt seriöst fel på mig eller?? Hur kan alla bara tacka nej till gratis arbetskraft? Jag blir så himla ledsen och stressad av detta att jag kan inte beskriva det med ord. Vad fan ska jag göra?!

Sen kan jag berätta att jag var på intervjun på personalkontoret angående utvärderingen av bemanningsenheten. Tack å lov var det rätt dag. Jag har ganska starka åsikter och en hel del negativt att säga, det kändes som jag pratade mest hela tiden. Stackarn som satt å skrev fick skriva ihjäl sig när jag satte igång. Passade även på att fråga om praktik när jag ändå var där. Haha! Där lär jag inte få vara efter mitt framträdande igår. Det förstår jag faktiskt. 

Om drygt en timme börjar jag jobba. Jobbar till 20.00 ikväll sen jobbar jag imorgon från 11.00-11.00 på söndag. Älskar dygnspass, eller?

Stoppa tiden!!

Kategori: Min vardag

Jag hinner inte med mig. Det är för mycket på gång nu för att jag ska fungera som en normal människa överhuvudtaget. Skolan tar ju alltid tid oavsett. Har haft det lite för slappt ett tag nu vilket såklart resulterar i tokplugg för att hinna med mig. Dessutom har jag den förbannade praktiken som hänger över mig som ett gruslass. Jag får ingen  praktik, det är bara så. Jag har letat högt, lågt och brett. Oftast säger de nej för de står inför en förändring, de har inte tid eller nån annan orsak som ärligt talat ibland känns som rent hittepå. Jag blir tokig och faktiskt riktigt ledsen. Känner mig värdelös, överflödig och oönskad. Varför vill ingen ha mig? Jag är jätteduktig ju! Buhu! Som om inte allt detta vore nog jobbas det ju en del med, inte jättemycket, men nog mycket för att paniken ska växa. Jag har inte tid. Sen har vi ju min familj med. Har ett ständigt dåligt samvete mot min son som jag känner blir hårt drabbad av hans mentalt och ibland fysiskt frånvarande mor. Dessutom är ju badrummet på nedervåningen utriven. In ska ett nytt och fräscht badrum. No more bidé, knallröd matta och solblekt våtrumstapet modell ugly.
 
Just nu känns allt väldigt ovisst och det funkar dåligt för en som har kontrollbehov. Jag har noll koll på allt! En viktig lärdom visserligen men jag lider verkligen av att ha det så här. Fast det jobbigaste just nu är praktiken, bara jag får en praktikplats kommer nog det andra kännas lättare med.
 
En annan sak jag blir tokig på (blir lite mycket gnäll nu) är att min chef ringde mig förra veckan och frågade om jag kunde medverka på en intervju på torsdagmorgon. Jag det går bra det sa jag och skrev upp tid och datum. Jag vet med bestämhet att hon sa torsdag eftersom jag var lite tveksam till det då jag har ett Seminarium på skolan då som skulle krocka lite. Kolla på mina anteckningar nyss som jag skrev då och såg att jag skrivit den 9/10. Asså det är ju idag?! Har jag missat det här nu? Hon sa alltså torsdag den 9 till mig. Vilket var rätt? Ååååå att jag inte reagerade då. Jag skrev det ju inte i en almanacka utan på en papperslapp, annars hade jag ju sett det i kalendern. Hej ångest, är du här och hälsar på igen...?
 
För att komma med nåt positivt kan jag ju säga, usch jag törs knappt säga det.... Jag viskar: Jag har inte haft ont i lederna på flera dagar nu. Hoppas det håller i sig. Kanske kostisonet gör sitt jobb den här gången.

 

 

Kortisondos och Methotrexate

Kategori: Min vardag

Kan även berätta att telefontiden med läkaren i fredags inte riktigt gav det resultat jag hoppats på. Jag hade hoppats på att få lite rejälare smärtstillande som faktiskt hjälper när jag får ett smärtskov som är ohanterbart. Det fick jag inte. Blev satt på en kortisondos för tredje eller fjärde gången, jag minns inte så noga. Sen funderade han på att sätta mig under cellgiftsbehandling igen. Det är ju fantastiskt... 

Söndag

Kategori: Min vardag

Då Nemo helt hux flux blev sjuk (igen) i torsdags vart det en hemmadag med honom på fredag. Det innebär inget pluggat alls. Passade på att hösta lite ute, klippa ner å rabatterna och stöka undan krukor.

Så fort Nemo har somnat ska jag sätta mig å försöka plugga lite. Ligger lite efter på den fronten ska erkännas. 

Jahaja

Kategori: Min vardag

Finns det självhjälpsböcker typ "Bli kvitt din ångest"? Skulle behöva en sådan nu. Less på att gå runt och oroa mig och vara nervös nu. Blir så himla trött på mig själv ibland. 

Hur som helst. Nästa vecka känns fullsmetad. Skola, helgjobb, intervju och ett studiebesök. Lägg på allt annat skit man håller på med också så känns det som det inte finns mycket tid över till något annat alls. 

Sluta tänk så mycket!

Kategori: Min vardag

Usch vilken snurrig dag det här blev. Har suttit i telefonen i det närmsta hela dagen. Tabbade mig på en sak igår och försöker rätta till det misstaget idag, ett åtagande som visade sig vara mer komplicerat än jag trott. Ibland undrar jag vad folk har för sig på sina arbeten egentligen. Det är sammanträden, ledig, sjuk, gått för dagen och jag vet inte allt! Paniken växer och jag inser att mitt misstag förmodligen inte kommer att kunna repareras.
 
Skulle verkligen behöva sova en skvätt. Nattpasset har som vanligt inneburit minimalt med sömn, den här gången dock helt självförvållat. Jag har legat å grubblat och tänkt massor i natt. Misstaget jag nämnde här ovan kom jag på klockan ett i natt. Sedan var det kört!
 
Inte har jag fått nåt gjort med studierna i dag heller. Jag blir så trött på mig själv! Har fått ledvärk nu, mitt på blanka dagen. Brukar i normala fall komma framåt kvällen och natten. Beror förmodligen på allt mitt funderande, grubblande och oroande. Försökte verkligen att tänka i natt "Släpp det Emma, du kan ändå inget göra åt det just nu.". Gissa hur bra det gick...?

Hur ska det gå?

Kategori: Min vardag

Under dagen har känslorna åkt berg och dalbana. Från total oro till en slags självtröst, det ordnar sig nog, till att återigen falla fullständigt ner i grubbel och ta på sig den förbannade offerkoftan. Gaaaah! Jag blir tokig av ovisshet. Min personlighet kräver tydlighet, förutsägbarhet och inga onödiga överraskningar. Jag vill ha dagarna strukturerade och planerade annars stressar jag upp mig till ohälsosamma nivåer. Just nu vet jag ingenting om nånting, and it kills me!! Mitt självförtroende fick sig en törn idag, igen. Fan att jag inte kan vara en sån som man inte kommer åt. En sån som skakar av sig och inte tänker nåt mer på saken. Jag är en grubblare, en självkritisk grubblare med lågt självförtroende i vissa avseenden. Ibland ger jag mig på att "fake it till you make it" men det fungerar sällan. Känns tungt just nu, å tyngre kanske det kommer att kännas om ett tag. Buhu!