eko

love it or leave it!

Strul

Kategori: Min vardag

Har nyss beställt lite grejer på lyko.se. När jag skickade beställningen missade jag att klicka i att jag ville betala med Visa. Resultatet blev då automatiskt faktura med ett pristillägg på 29 kronor, ungefär den summa jag sparat av att handla kampanjvaror. Inte för att 29 kronor är några pengar men det kändes så onödigt så jag ringde till stället för att försöka ordna mitt misstag. Personalen var så lämpligt på utbildning och gick inte att få tag på. Typiskt!
 
 Nu blir det en tripp till bibblan med Nemo och låna lite böcker. 
 

 

 

Helgjobb

Kategori: Min vardag

Idag hade jag verkligen behövt sova ut ett slag eftersom jag ska jobba i helgen, börjar med ett nattpass idag. Tyvärr hade ju inte Nemo samma känsla som mig utan vaknade kvart över sex. Eftersom vi har rivit ut badrummet på nedervåningen där vi dessutom sover måste vi nu gå på övervåningen för att gå på toa, något som Nemo inte törs göra själv när det är mörkt ute. Jag blev alltså tvungen att släppa min kropp ur den varma goniga sängen för att följa honom dit. Efter det var jag såklart klarvaken. Kommer bli en låååång helg det här. Önskar att de lediga helgerna upplevdes lika långa. 

Akademiker

Kategori: Plugg

Veckan består till största del av plugg. Sen hur bra det egentligen går kan ju diskuteras. Är rätt intressant ämne ändå, socialpedagogik. Hur vi interagerar med andra människor, eller hur vi FÖRVÄNTAS interagera med andra människor. Lite spännande ändå, även om det är lite för mycket akademisk touch för att jag ska vara helt tillfreds med allt lull. Det som är kul ändå är att jag märker mer å mer hur jag faktiskt kan tillämpa de kunskaper jag hittills lärt mig. Har kanske inte stenkoll på Foucault, Bourdieu och alla möjliga teorier och begrepp, men jag har som lärt mig att se på saker med olika infallsvinklar. Det finns inte bara en sanning utan allt kan tolkas utifrån olika teorier. Blir en liten akademiker av mig med till sist trots att jag var rätt motsträvig till hela fenomenet tidigare. Hur samhället kräver alltmer en akademisk utbildning, utan adekvat utbildning står man utanför. Det jag harmades över tidigare var väl mest att jag faktiskt gått en kvalificerad yrkesutbildning på två år som, när jag var klar, knappt var värd nånting på arbetsmarknaden. Fast jag ångrar absolut inte den utbildningen, den tvingade mig att jobba extremt mycket med mig själv, något jag har nytta av både som privat och i arbetet. Nu är jag snart klar med ytterligare en utbildning och jag kommer såklart inte ångra att jag har gjort den här resan heller. Kunskap är ju som bekant inte tung att bära, det är studielånen som är tunga. 

En oväntad vänskap

Kategori: Min vardag

I vanliga fall är detta ingen musik jag skulle välja att lyssna på men jag tycker faktiskt att den här låten är rätt skön. Speciellt ca 2 minuter in i låten efter att ha lyssnat på hela. Ryyyyysning!
 

Jag LED mig genom natten.

Kategori: Min vardag

Gårdagens känslomässiga innehåll tog sig i uttryck inatt i form av ledvärk, vad annars liksom. Hade ont på inte mindre än 3 olika ställen vilket innebar att sömnen uteblev. Ringde för övrigt till medicinmottagningen för ca en månad sen. Måste ha starkare tabletter att ta när smärtan blir för övermäktig. Sköterskan lovade att återkomma till mig samma dag eller under morgondagen. Hörde inte ett ljud. Typ 2 veckor efter mitt samtal erhåller jag ett brev från sköterskan där det står att jag har fått en telefontid hos min läkare den 4 oktober, nån gång mellan 15.00-18.00. Tack för det! Hur nu en människa kan vara så fruktansvärt upptagen övergår mitt förstånd,  men är glad om jag blir hjälpt på nåt vis i alla fall. 

200 blås

Kategori: Min vardag

Med en apjobbig vecka i ryggen är det svårt att prestera några underverk. Förra veckan bestod av föreläsningar å jobb i parti å minut. När jag klev av jobbet på måndagsmorgon var jag så slut att jag knappt fattade vart jag var eller vart jag skulle. Vart en tripp till biblioteket för jag låg ju lite efter med studierna.

Dagen idag var känslomässigt jobbig. Har inte fått nåt vettigt gjort på grund av ett möte jag skulle på. Var så nervös över det att jag mådde illa. Så imorgon gäller det att plugga in det jag inte inte fick gjort idag. 

Livet svischar som vanligt fram i en jävla  fart. 

Det har sina fördelar att vara vuxen

Kategori: Min vardag

Jag har fått ett nytt beroende, klubbor med smak av djungelvrål. Det är inte klok vad goda dom är. Det där sockerliknande som är utanpå på vanliga djungelvrål är liksom inuti klubban. Så himla gott! Har ju som bekant haft föreläsning hela veckan och har i princip haft en sådan i truten varje föreläsningen. Har med fasa och en smula skam sett hur burken på cafeet  med dessa klubbor minskat mer å mer ju längre veckan gått. Jag hoppas att det inte bara är jag som köpt dessa klubbor å tömt burken. 

Karies på pinne säger en del, en bit av himmelen på pinne säger jag. 

Plötsligt blev 5 gammalt

Kategori: Min vardag

iPhone 5S lanserad. Börjar dock inte säljas i Sverige den 20 september som i USA och flera andra länder. Fingeravtrycksläsare å grejer. Ja jo, som den iPhonenörd jag är blir jag ju lite sugen på den. 

Det är fantastiskt!

Kategori: Plugg

Sitter på bibblan å laddar för ytterligare en dag bestående av föreläsningar och seminarium. Imorgon har jag föreläsningar på förmiddagen och ska jobba hela eftermiddagen. Underbart! 

Seg i kolan

Kategori: Min vardag

Har varit på föreläsning hela långa dagen idag. Tryckte in godis i käften å pimpla kaffe för att hålla mig vaken. Sen vart tankarna befann sig är ju en annan femma. Köpte klubbor med smak av djungelvrål. Nån som har provat dem? Perverst goda om ni frågar mig. Köpte även en gammal klassiker som förde mig till minnen från barndomen. 

Förändringar

Kategori: Min vardag

Ännu en dag på biblioteket. Skolan är i full gång. Känns lite skönt ändå. Nu vet jag vad jag ska fylla dagarna med när jag inte jobbar lika mycket. Är så mycket som känns osäkert i övrigt. Många frågetecken och funderingar. Står inför en eventuell förändring. Den närmaste tiden kommer att visa vilken väg livet tar nästa gång. Nu är jag sådär kryptisk igen, jag vet. Vissa saker kan jag tyvärr inte dela med mig om även om jag skulle vilja. Visst är det märkligt att ett litet beslut, taget på en sekund kan förändra hela ens liv. Styr vi verkligen över våra liv eller blir vi styrda av livet? 

it's done

Kategori: Min vardag

Så har ännu en helg gått. Har inte gjort särskilt mycket den här helgen. Har mest bara varit hemma. Igår var det säsongsavslutning på mittsverigebanan. Danne å Nemo åkte ut i bonnevillen, jag ville inte följa med. Hade andra planer men som tyvärr blev inställda. Tog en promenad istället å rensade huvudet lite. Är mycket som rör sig i min lilla skalle. Idag började jag dagen med en promenad. Fick ett samtal som gjorde mig en smula förbannad. Inget att göra nåt åt dock. Har lärt mig att man inte ska hälla bensin på en eld så det är lika bra att låta bli.

Gick över en sväng till grannen på eftermiddagen, alltid lika trevligt. Vart inte där så länge då de skulle bort.

Resten av kvällen kommer att bestå av förberedelse inför imorgon. Nemo har ju varit hemma från förskolan nästan hela veckan för förkylningen fast imorgon ska han dit. Vi är nästan friska nu båda två. Man hör en aning på min röst fortfarande att den är hes men så gott som frisk är jag. Veckan som kommer ser ut att bli en riktig grisvecka. Föreläsningar från 8-17.00. Sen jobb hela helgen. Urk!

Host host

Kategori: Min vardag

Vaknade till strax efter 6.00. Det retades lite å halsen så jag hostade till några gånger, det skulle jag inte ha gjort. Jag tycktes då utlösa någon form av hostattack. Jag har hostat i ett sedan dess. Så himla jobbigt med rethosta. Nu är det ju rätt lugnt ändå när jag bara ligger hemma, är värre när man typ sitter på en buss eller föreläsning eller nått. Man liksom försöker låta bli att hosta så lungorna känns som de ska sprängas. Fy faan vad jobbigt.

Fortfarande sjuk.

Kategori: Min vardag

Varning för äcklig information. Är du känslig sluta läs ny.

Ja, förkylningen vart ännu värre framåt eftermiddagen igår. Svärfar fick hämta Nemo på förskolan medan jag kämpade här hemma med frossa, snor och hosta. Vid 21.00 på kvällen steg febern och slog ut mig fullständigt. Jag tog Alvedon som inte tog ner febern ett dugg. Blev till slut illamående och raglade in på toa. Kräktes upp det lilla jag fått i mig under dagen. Blev liggandes på golvet inne på toa. Till sist fick jag kraft nog att kravla mig tillbaka till sängen. Tog en Ipren och hoppades att den skulle ta ner febern. Somnade till sist och har sovit hyfsat, förutom allt hostande då. Imorse när jag vaknade mådde jag bättre, långt ifrån bra men jag tog mig ur sängen utan att ramla ihop. Nemo har varit hemma med mig idag då han också är krasslig. Vi blir hemma imorgon med men på torsdag måste jag vara frisk! Är den första föreläsningen för den här terminen och det är obligatorisk närvaro. Finns inga alternativ, till dess måste den här skiten vara över.

Vart inte riktigt som jag tänkt

Kategori: Min vardag

Förkylningen bröt ut fullständigt igår. Natten har inte varit kul. Var så pass förutseende ändå att jag ringde till jobbet igår så de fick en chans att ringa in nån annan som kunde jobba min natt inatt. Lovade att höra av mig vid 8.00 på morgonen. Redan tidigt imorse visste jag dock att detta inte skulle gå. Så jag gjorde det, jag sjukskrev mig från jobbet. Det händer typ aldrig. Det dåliga samvetet äter upp mig inifrån men jag känner ändå att jag tog rätt beslut. Är jävligt risig just nu. Har försökt läsa lite om kursen som börjar idag men har svårt att koncentrera mig. Tror att jag håller på få feber nu. Lilla Nemo är på förskolan. Lämnade honom där 9 imorse och var helt inställd på att jag skulle få lite skolarbete gjort. Så blev det ju inte. Nu laddar jag och samlar kraft till att hämta hem honom klockan 15.00.

En nysning så var helgen slut

Kategori: Min vardag

Helgen svischade i vanlig ordning förbi oförskämt snabbt. Hann knappt uppfatta att det var helg så var den över.

Igår packade vi ihop familjen och drog till Sollefteå. Kusin Zeke fyllde hela 6 år. Vi blev borta i stort sett hela dagen, var så trevligt att man ville som inte åka hem. Inte en bild tog jag tyvärr så jag har ingen sådan att bjuda på. Zeke fick ett tv-spel. Man behövde inga dosor eller så utan styrde allt med händerna. Jag spelade massor, var ju hur kul som helst! Man skulle hoppa, studsa, slå å greja. Allt möjligt! Kände av det lite i armarna på morgonen. Man är ju så vältränad liksom eller INTE!

Idag har vi varit på bio med Nemo. Alfons Åberg var det minsann. Inte direkt min typ av film men ge mig en stor popcorn så kan jag genomlida det mesta. Hehe!

Då vi kom hem från bion började jag städa min skrivbord och databord. Imorgon börjar allvaret, skolan!! Sista året. Synd bara att jag tagit på mig jobb hela veckan med. När jag städade så började jag nysa som en tok. Värst vad dammigt det var här då, tänkte jag. Nysningarna fortsatte dock och eskalerade. Täppt i näsan. Jodå, vi drar på oss en förkylning med då är det fulländat. Hej hopp!