eko

love it or leave it!

Birsta, check! Ren ugn, check!

Kategori: Min vardag

Jo då, en tripp till Birsta vart det idag minsann. Jag handlade både det ena och det andra, det var ju rea lixom. Dessutom var jag in på en av mina favoritaffärer, Boom som helt plötsligt ska upphöra. Buhu! Total utförsäljning av allt. Utförsäljningen hade nog hållit på ett tag för det var väldigt utrensat men några fynd gjorde jag i alla fall. 

Direkt då jag kom hem satte jag igång och rengöra ugnen (!). Det var verkligen på tiden och jag kände att jag ville ha en ren och fin ugn till nyårsafton. Tyvärr så lyckades jag ta sönder en del till ugnen när jag skulle sätta ihop den igen (efter att ha rengjort alla fyra glasluckor som fanns). Jag satte tillbaka spärren fel så när jag stängde luckan så gick den inte att öppna igen. Paniken steg och jag tog tag och drog för allt jag var värd. Jag fick upp luckan igen, men delen jag satt dit felaktigt sprack. Denna lilla plastgrej finns att köpa som reservdel till den nätta lilla summan 378 kr. Dyrt misstag. 

Här får ni en efterbild på ugnen. Har ingen bild sedan innan rengöringen, men jag lovar, det var riktigt nasty! Julafton i stora drag

Kategori: Min vardag

Har lyckats vänt på dygnet lite lätt. Fasen vad fort det gick. Imorgon kanske jag kliver upp lite tidigare än vanligt i alla fall då jag ska åka till Birsta en sväng. Hoppas på att hitta nåt fynd. 

Julen var trevlig och mysig. Nemo väntade ivrigt på att tomten skulle komma ner genom skorstenen natten mot julafton och lägga paket i hans julstrumpa. Han ställde fram pepparkakor som han bakat helt själv samt ett glas mjölk. Han skrev dessutom en lapp till tomten (med lite hjälp) att han skulle vara i Sollefteå på kvällen så att tomten skulle åka dit med resten av julklapparna. Nemo vaknade redan klockan 4.00 på morgonen och tyckte att han kunde gå och titta i julstrumpan. Jag lyckades övertala honom att somna om tack å lov. Tomten hade ätit upp nästan alla pepparkakorna, druckit mjölken och svarat på Nemos lapp. Dessutom hade tomten knölat ner 4 små paket i strumpan. Nemo var överlycklig! 

Efter denna mysiga morgon var det bara att klä på sig och gå ut och skotta. Herregud vad det hade snöat! Bästa Kim kom förbi och hjälpte till att skotta vilket var tur annars hade vi aldrig kommit iväg. 

Väl framme i Sollefteå var det bara att mysa och trivas resten av dagen. Jag och Anja lagade mat tillsammans. Zeke och Nemo lekte och busade som de alltid gör. 

På morgonen vaknade vi upp till ett rätt så kylslaget resele. 

Vi åt en lång och härlig frukost innan färden styrde hem till Härnösand igen. En trevlig jul! 

Nu laddar jag om för nyårsafton. Den firas hemma på aspvägen. Skulle verkligen vilja få till ett litet inlägg som återblickar på 2014 men jag vet inte om jag kommer hinna. Vi får se! 

God jul!

Kategori: Min vardag

Så kom julafton. Det har varit stressigt och mycket planering trots att jag varit ledig flera dagar innan jul. Nu får det bli som det blir. Inget är perfekt men det blir jul ändå.

God jul till alla mina fina läsare! Här hade det passat bra med en fin julbild men jag har ingen så ni får nöja er med en galen bild av mig och Nemo. 
Jullov!

Kategori: Min vardag

Jag har gått på julledigt. Jag och Nemo är ledig ända till 7 januari. Vilket lyx! Har inte varit ledig så mycket över jul sedan jag gick i nian tror jag. På gymnasiet började jag jobba som kock och då var jag inte ledig runt jul. Sedan har jag alltid haft jobb som pågått både på själv julafton och dagarna däremellan. Nu njuter jag för fullt! Ska bli så underbart att jag kan knappt beskriva det med ord.