eko

love it or leave it!

Walking in the rain

Kategori: Träning

Drog ut på en promenad tidigare idag. Det regnade och var inte speciellt mysigt men kände att jag verkligen behövde och ville komma ut en sväng. Blev en runda på 5 km, var dyngsur när jag kom hem. Syns ju rätt tydligt när jag gick ut på promenad i min  app. 


Sen blev det lite mys  med Nemo. 


Får se om regnet ger med sig annars kanske det inte blir nånting gjort idag. Inge kul att gå på tivoli i regn. 

Sista dagen i maj

Kategori: Min vardag

Nemo vaknade 6.30 vilket innebär att även jag gjorde det. Kände mig rätt utvilad ändå trots att jag bara sovit lite drygt 5.5 timme. Kan ju bero på att jag låg mestadels hela dagen igår. Känner mig något piggare i förkylningen idag. Nemo tycks vara frisk nu. Skönt! 

Idag finns det lite olika alternativ till aktiviteter. Det är marknad/tivoli, USA-dag på mekonomen och track attack på mittsverigebanan. Synd bara att vädret är så dåligt. 

Sjukstuga

Kategori: Min vardag

Ååååh shit vad förkyld jag har blivit nu. Jag känner mig allt annat än pigg. Ingen feber vad jag vet men väldigt hängig ändå. Nemo har uttryckt att han mår lite illa idag med så han får äta lite i omgånger. Han är så hungrig stackarn men jag törs inte ge honom så mycket. Än så länge har det gått bra, inget kräks. Han ligger i soffan och kollar på film och jag ligger i sängen och försöker plugga. Går inge vidare ska väl erkännas. Huvudet är så tungt och jag är både täppt i näsan samtidigt som det rinner snor. Hoppas det går över snart för både Nemo och mig. Är ju marknad å tivoli i helgen och det känns ju surt om Nemo ska missa det. Får väl se om han blir bättre under dagen. För min del är jag glad så länge jag bara är förkyld. En magsjuka på det här vore ju optimalt, verkligen... 

Sjukt barn....igen

Kategori: Min vardag

Känsliga läsare varnas!!

Dagen började allt annat än bra. Nemo vaknade och klev upp för att gå på toa. Jag ligger forfarande kvar i sängen när jag hör ett hulkande följt av ett splash. Nemo har kräkts på golvet i hallen, det kommer hur mycket som helst och innan jag har hunnit fram till honom är det kräks överallt framför honom. Jag lyckas till sist få in honom på toa och in i duschen. Sen var det bara att sätta igång å städa. Godmorgon Emma liksom... Han var rätt hängig och tagen efter denna händelse men var vi gott mod ändå. Efter ytterligare nån timme upprepas samma händelse igen. Helt utan förvarning kräks han rakt ut och denna gång sitter han på sin trehjuling som har åker runt på inomhus. Fick tvätta av den med vattenslangen, Nemo fick bada. Han har varit väldigt loj hela dagen och mest legat med undantag för några kortare svängar då han lekt och varit ute. Han ville inte ha någon middag eller nånting att äta men har druckit okej i alla fall. Strax innan han skulle lägga sig satt han i mitt knä i soffan och drack lite mjölk. Finalen var kommen, helt utan förvarning kräks Nemo över mig, i soffan, på golvet, överallt! Åååååh! Fy vad hemskt! Tycker så synd om honom. Måtte det vara över imorgon!

Sen måste jag ju erkänna att jag blir väldigt orolig för min egen del. På tisdag och onsdag nästa vecka är det opponering, det allra sista jag ska göra på skolan. Missar jag den får jag inte ta examen för då räknas det som att jag inte gjort klart min utbildning. Jag får då göra det i augusti istället, i augusti liksom!!! Blir jag sjuk kommer jag gå dit ändå. Jag får väl sitta utanför rummet då och skrika in mina kommentarer men jag ska fanimej bli klar nu. Enklast vore ju förstås om jag inte blev sjuk men det känns ju pirrigt. Jag är redan förkyld och jag kan ju hoppas på att min kropp tycker att det räcker med en sjukdom i taget. 

Berg- och dalbana

Kategori: Min vardag

Nyss hemkommen från en cykeltur. Har varit snålt med motion den här veckan så jag pallrade mig ut. Kändes väldigt kyligt men blev varm när jag cyklade. Känslomässigt har jag åkt upp och ner hela dagen. Har hänt många trevliga saker idag men även en del mindre roliga. Försöker dock att fokusera på det positiva eftersom man mår så mycket bättre av det. En roliga och välbehövlig sak var att jag äntligen blev klippt och fick håret slingat. Jag såg för rusig ut i huvudet men nu är det fräsch och snyggt igen, redo för sommaren.

En annan rolig sak var ett jag hjälpte Nemos förskola att komma på ett rim. De ska vara med på vårruset nästa vecka och ska då trycka upp tröjor att ha på sig. Tydligen kunde man tävla i vem som hade den bästa slogan på sin tröja. Jag tycker att de är ganska kul att komma på och skriva rim och texter och de vet personalen om eftersom jag brukar skriva ett rim till dem varje jul. Jag blev tillfrågad igår om jag kunde klura lite på en slogan vilket jag naturligtvis gjorde. Imorse överlämnade jag några olika förslag som de fick göra vad de ville med. När jag sedan hämtade Nemo på eftermiddagen fick jag veta att de faktiskt valt ett av mina förslag och att tröjorna var beställda. Det tycker jag var jätteroligt och jag blev glad att kunna bidra med något. 

Nu ska jag ta en dusch och sedan gå å sova. Har lagt ut en bild på mitt nyklippta barr på instagram men för er som inte har det kommer samma bild här, bara för att jag är sååå snygg. Eller hur Hanna? ;) Preliminärt slutmanus, check!

Kategori: Plugg

Idag har jag lämnat in preliminärt slutmanus för C-uppsatsen. Tre års studier närmar sig sitt slut. Jag känner mig inte lugn än, det kommer nog först när uppsatsen är godkänd. Om den nu blir godkänd vill säga. Känner mig inte jättenöjd och oroar mig såklart massor. 
Nästa vecka väntar opponering. Sjukt nervös. Känns så hemskt att någon ska sitta och kritiskt granska arbetet och leta fel. Usch! 

Kommer strax

Kategori: Min vardag

Dålig på att uppdatera nu, jag vet.Jag har låtit livet slå ner mig i skolsulorna. Återkommer då jag tagit kontroll över mitt eget liv igen.
 
 
 

Ändrade planer

Kategori: Min vardag

Klev upp relativt tidigt idag, planen var en Birsta-resa. Nemo hade uttryckt att han var sjuk men det var inget som märktes. Jag tänkte att han kanske bara sa så eftersom Daniel gick runt och sa att han var sjuk (pollenallergi). Nemo var pigg och gick ut och satte sig i bilen och väntade. Efter en stund gick även jag ut och satte mig i bilen. Vände mig om och frågade Nemo hur han mådde. Han svarade "jag mår lite bra." Sen kräktes han rakt ut, och igen och igen och igen... Det vara bara att ställa in hela resan. Duscha av Nemo, städa ur bilen, tvätta överdraget till bilstolen. Tvätta hans kläder, skor. Det kom verkligen överallt. Nemo blev mest besviken över att inte kunna åka, han hade sett fram emot det. 

Nu i efterhand kan jag ju ändå tycka att det var tur att det hände hemma. Tänk om det hade hänt typ inne på Ikea eller nåt annat. Gud så hemskt! 

Så ja, nu får jag helt ändra mina planer. Kommer ändå inte få några problem att fylla dagen, finns massor att göra. Men först en cykeltur. Köpte nytt däck igår, ett som skulle vara extra tåligt mot punktering. Kan ju behövas till mig. He he! 

Härliga lördag

Kategori: Min vardag

Vilket underbart väder! Kalla vindar som vanligt i Härnösand, men skönt ändå. Ska köpa ny slang och däck till cykeln idag. Så less på att inte kunna cykla. Känns som det är lika bra att köpa nytt däck också så allt är nytt och fräsch. Sen får jag väl kanske inse att jag inte kan cykla där inte är asfalt. Så himla dåligt! Hade jag vetat det hade jag köpt en annan cykel. Aja, nu är det som det är.Äntligen helg!

Kategori: Min vardag

Den här veckan har varit så vansinnigt lång. Jag har varit trött varje morgon. Men nu är det som sagt helg och den är verkligen välkommen! 

Firade in helgen med att tvätta bilen. Recondade den även invändigt, välbehövligt! Så nu känns det som min bil igen. Den såg för taskig ut. Trevligt lunchsällskap

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit och ätit lunch med handledaren som jag hade under VFUn. Vi åt sushi, så himla gott! Var så kul att träffa henne. Vi hade massor att prata om, tiden bara rann iväg. Jag berättade bland annat om min förtvivlan och nervositet över att inte hitta nåt arbete och hon sa att hon skulle ha mig i åtanke om hon hörde talas om någon tjänst. Man kan ju alltid hoppas på nåt. 

Nu sitter jag återigen med uppsatsen. Idag går det trögt. Är så himla less på det här arbetet nu! Bläk! Det närmar sig!

Kategori: Min vardag

Japp! Då kör vi då. Heldagsplugg på bibblan. Mindre än två veckor kvar tills preliminära slutmanuset ska vara inne. Pepp! Ofrivillig promenad

Kategori: Träning

Ganska nyligen kommit hem från en kvällspromenad, som skulle ha varit en kvällscykling. Efter drygt halva vägen, 5,3 km får jag punktering. Jag har en himla fart när jag plötsligt känner hur jag tappar styrningen och balansen. På grund av den höga farten kan jag inte bara bromsa plus att jag är väldigt nära att köra ner i diket då jag inte kan styra ordentligt. Så himla läskigt! Hade inte varit kul att cykla omkull i den där farten! Lyckas till sist få stopp och då var det bara att sätta igång å vandra. 3,7 km gick jag innan jag var hemma. Kan ju tyckas lite men i sammanhanget kändes det sjukt långt. Jag var trött, hungrig, törstig och frusen. Dessutom började det mörkna och jag gick typ med skog på en sidan. Inte så kul. 

Så himla tråkigt! Jag är med i en cykeltävling med jobbet där man ska cykla längst. Laddad till tänderna. Missade hela förra veckan då cykeln stod med pyspunka och nu lär den ju bli stående ännu längre. Ååååh, jag vill ju vinna det här. Ja, eller att mitt lag ska vinna. Buhu! 

Helgen som kom och sen var över

Kategori: Min vardag

Jobbade helgen som var. Var inga långa pass men jag känner verkligen hur mycket värt det hade varit att få vara ledig istället. Känner mig allt annat än utvilad. Fast pengar behövs ju de med. 

Det var ett litet tivoli på Coops parkering i helgen med. Nemo hade hela 10 biljetter som vi fått då vi handlade samt av släkt och vänner. Han fick även ytterligare 2 när han var där. Han åkte karusell 2 gånger, sen ville han inge mer. Tråkigt men han bestämmer ju det. Vill han inte så är det så. Synd bara på alla biljetter som blev över och därmed värdelös. Fast ska jag vara ärlig så kändes det lika bra att han inte åkte några karuseller. Grejerna såg rätt sjabbiga ut. 

För övrigt är det full fart med uppsatsen som gäller. Går hyfsat för tillfället och jag hoppas att det flytet håller i sig ända fram till mål. Vi har haft nog med motgångar nu! 
 
Sen måste jag lägga in den här bilden jag hittade på nätet idag. Tycker att den är rätt rolig faktiskt. Typiskt min humor. 


Åka lite lastbil

Kategori: Nemo

I väntan på lastbilen. Ska ut på en kort kvällskörning med pappa. 

Söka jobb

Kategori: Min vardag

Igår sökte jag ett jobb. La ner en massa tid på att få till en så pass bra ansökan som bara möjligt. Kände verkligen hur gärna jag ville ha det här jobbet. När jag skickat iväg ansökan så drog jag även iväg ett mess till en gammal kollega som jag vet jobbar där och skulle kunna lägga in ett gott ord för mig. Fick till svar att tjänsten redan var mer eller mindre tillsatt och att den mest låg ute "för syns skull". Vart så himla ledsen. Jag som verkligen hade engagerat mig och börjat fundera hur det skulle funka att jobba där. Ni vet sådär som man gör när man går på husvisning. Mentalt har man ju redan flyttat in, möblerat å allt! Vart så himla besviken! 

För några veckor sedan blev jag erbjuden inte mindre än tre jobb. Men inget av dem var något som tilltalade mig det minsta. Det var för övrigt det här jag hade skrivit om när mitt långa inlägg bara försvann förut. Hur som helst, en av dem som ringde och erbjöd mig jobb stötte jag på dagen efter. Helt plötsligt kom det fram en man till mig och säger "Jaha, här har vi Emma Olsson förstår jag". Eeee, ja vem är du? Han berättade vem han var och att han hade googlat på mig. Creepy! Jag vet ju att många arbetsgivare gör sådant nuförtiden. Kollat upp en på sociala medier och så, men ändå! Kändes lite olustigt faktiskt. 

Dåligt föräldraskap

Kategori: Min vardag

Fy vilken pissig morgon jag haft. Nemo frågade imorse om hav fick sitta vid datorn, det hör inte till vanligheten att han sitter där överhuvudtaget. Jag såg det som en chans att kanske för en gång skull få en bråkfri morgon. Jag sa att han fick sitta där om han sedan lovade att klä på sig själv utan gnäll. Självklart lovade han det. Tiden rann iväg å jag fick säga till han att klä på sig nu. Gjorde han det? Nej! Fick jag tjata? Ja! Den lugna morgonen utvecklades snart till en ren mardröm. Tjat, grin å skrik. Jag tappade humöret fullständigt å Nemo var trotsigare än vanligt. När vi väl kom ut i bilen var vi båda helt slut av allt bråk.Vi pratade i bilen, kramades och blev sams innan vi skildes åt. Nu sitter jag i bilen på en parkering å tårarna bara forsar. Känner mig sämst. Usch! 

Give me a break!

Kategori: Min vardag


Den här annonsen dök upp som föreslagen app på Facebook idag. Jag blev irriterad av flera olika skäl. För det första; Överraska honom med en ny kropp. Varför i h-vete ska jag överraska nån karln men "en ny kropp"?! Om jag vill skaffa en ny kropp (hur man nu kan skaffa en ny kropp utan att operera om sig) så ska jag väl göra det för att jag själv vill och känner att jag vill göra det för mitt välmående. För det andra; vaddå honom? Varför inte henne? Varför ska bara kvinnor ändra sig för män? Behöver inte de skaffa snygga kroppar för oss? Dessutom finns det faktiskt en hel del människor därute som gillar folk av samma kön. Chockerande va? För det tredje; jag vill inte ha en massa föreslagna appar och reklam alls! Vart inte direkt sugen på att skaffa den där appen alls. 

Jag har slagits i köket.

Kategori: Min vardag

Slog en egen bearnaise idag till middag.  Det gick bra, den skar dig inte. Råkade droppa i lite mycket vinäger för övriga familjens smak men annars var den riktigt god. Sist jag gjorde bea, för typ 3 år sen eller nåt, skar den sig samt att  skålen sprack. Vispade av någon dum anledning i en glasskål som inte gillade att läggas ovanpå ett vattenbad. Men idag gick det alltså bra. Man är ju chef! 
Världens fulaste skål och sked jag vet men ändå. 

Det är över nu

Kategori: Min vardag

Så var kalaset över för denna gång. Tror att Nemo var nöjd. Jag har halvt slitit ihjäl mig för att hinna med allting. Dagen innan kalaset var jag uppe till 02.30 och renoverade, städade och förberedd inför den stora dagen. Upp klockan 7 dagen efter fortsätta och städa och fixa det sista innan kalaset. Förmiddagen gick inte smärtfritt. Råkade välta ut hela skurhinken med vatten över golvet i hallen, medan jag står och torkar upp det kommer Nemo i full fart. Jag hinner bara skrika "akta du halkar" så halkar han, såklart. Massa gråt och tröstande. Gick som tur var bra. Precis då jag städat klart, tagit undan dammsugarn så kommer Nemo och går med sin lilla citronplanta. Naturligtvis tappar han krukan och all jord åker ut på golvet. Suck, bara att slita fram dammsugaren igen. När det är ca 30 minuter kvar tills de första gästerna ska komma upptäcker vi att den vanligtvis vita katten numera är svart, av sot! Hon har alltså hoppat upp i den öppna spisen och rullat runt i askan där uppe. Jahapp, bara till att duscha henne då. Kalaset blev trots allt mycket lyckat och jag är så tacksam att så många tog sig tid att fira min lilla femåring. Han fick massor med fina presenter och har lekt, provat och använt allihopa. Helt perfekt! 
Tyvärr glömde jag nästan helt bort att fota så det finns inte mycket att visa. Kan ju bjuda på nån bild av resultatet på renoveringen och så. 
Daniel i miniatyr

Kategori: Min vardag

Sötungen i Pontiac-tröja och varselbyxor som ser exakt ut som pappas arbetsbyxor. Med Scaniagripen tryckt på en fickan och Dannes transport tryckt på den andra. Han går inte i mina fotspår kan jag ju konstatera.