eko

love it or leave it!

BVC

Kategori: Nemo

Åååh vad dålig jag är på att uppdatera här. Jag är trött för jämnan, skyller på det. Vardagen rullar på. Nemo var på 5.5 års kontroll på BVC i fredags, sista gången innan skolan tar över. Han fick göra lite tester såsom att rita cirkel, triangel, klippa med mera. Han fick även ta en vaccinspruta. Han tyckte det gjorde väldigt ont. Buhu, mitt hjärta gick sönder. Sen blev han dålig, fick feber och hade ont i armen. Mitt lilla hjärta! 

Nu ska jag sova. Nemo har hostat mer eller mindre hela natten igår så det vart inte mycket sömn i det här huset. 

Sjuk

Kategori: Min vardag

Igår när jag klev upp för att göra mig iordning för jobbet kände jag att kroppen inte riktigt var i form. Dagen innan hade jag snorat och nyst som en total galning men min avsikt var att jobba ändå. Jag var ju bara lite förkyld. Igår morse klev jag alltså upp men fick sätta mig ner flera gånger för jag kände mig matt och yr. Jag fick anstränga mig för att fokusera blicken och jag fick snart lov att inse att jobba kanske inte var det bästa alternativet. Jag ringde och sjukanmälde mig och fick genast dåligt samvete. Jag gillar verkligen inte att vara hemma och vara sjuk. Hur som helst gick jag och la mig igen. Slumrade till en sväng. När jag vaknade nästa gång var jag helt klart sämre. Jag hade sån huvudvärk att det kändes som att hjärnan var större än huvudet. Jag mådde illa, kunde knappt hålla ögonen öppna. När jag ställde mig upp var jag så yr att jag höll på ramla ihop. Sen kände jag illamåendet tillta. Jag fick rusa på toa och kräkas. Jag fick för mig att jag mådde illa för att jag inte ätit något. Tog med mig en banan å kröp tillbaka till sängen. Hade ingen matlust direkt men tänkte att det kunde vara bra å äta. Sen somnade jag. Sov i flera timmar. När jag vaknade kände jag mig lite bättre. Huvudvärken var kvar men illamåendet var borta. Kunde jag kanske äta den där bananen nu? Det gjorde jag och den kom upp lika snabbt som jag svalt den. Tänkte att jag skulle ta en Treo mot huvudvärken, kanske det var pga av huvudvärken som jag mådde illa.  Mådde så dåligt att jag inte kunde dricka. Sen somnade jag och sov i ytterligare flera timmar. Samma visa igen när jag vaknade. Inget illamående men huvudvärk. Nu skulle jag dricka den där jävla treon. Hann dricka halva innan den kom upp igen. Suck! Somnade sedan om. När jag vaknade nästa gång mådde jag bättre. Huvudvärken hade släppt. Äntligen! Petade i mig en rostad macka och lite te vilket jag fick behålla. Resten av kvällen tog jag det bara lugnt. Jag var ganska svag men på väg tillbaka. Blir hemma från jobbet idag med för att vara säker på att jag är frisk innan jag börjar igen. 

Efterfrågan

Kategori: Min vardag

Har fått lite förfrågningar på vad som stod i brevet jag skrev till mig själv. För er kan jag berätta att det stod att jag tyckte att jag blivit gammal när jag är 32 år. Jag gissade att jag bodde i ett hus med min sambo, hade två barn och två dobermannhundar. Jag trodde att jag jobbade på en skola som gympalärare (nästan rätt).  Jag frågade mig själv om jag fortfarande höll på med fotboll som jag gjorde då när jag var 12 år. Jag skrev även att jag skulle gå på disco på fredagen och att det snart var dags att ta trippelsprutan vilket jag var extremt rädd och nervös inför (för er som inte vet det så har jag gått kbt mot sprutfobi för ca 7 år sedan.). Jag skrev lite om våra katter Morris och Musse och papegojan Melker. Sen var det inte så mycket mer. Jag hade ritat en bild på en hund och skrivit vilken adress jag bodde på då. Jag skrev även en påminnelse till mig själv att jag skulle visa brevet för min syster Anja. 

Det hade varit roligt om jag varit äldre då jag skrev det. Fått med lite djupa tonårsfunderingar. Fast det var otroligt roligt att läsa ändå! Jag kommer ihåg en del av det jag skrivit men absolut inte allt. Känns så märkligt att läsa något man skrivit till sig själv som barn. En otroligt rolig satsning av postmuseet. En sån chans till nåt liknande får jag nog aldrig igen. Då får jag nog bevara brevet åt mig själv.

Skriv till dig själv

Kategori: Min vardag

Idag fick jag rolig post i brevlådan. Ett brev som jag skrev till mig själv för 20 år sedan. Då var jag 12 år! Vissa saker kommer jag ihåg att jag skrev, fast inte alls. Har inte öppnat det än. Är så spännande att jag knappt vågar. 

Vinst!

Kategori: Min vardag

En lycklig kille som vunnit en tävling ur en Bamsetidning. Priset var en väska. 


En paus i städningen

Kategori: Min vardag

Dagen har hittills bestått av städning. Finns ju aldrig någon tid för städning på vardagar så då går halva helgen åt till att städa. Brukar kännas skönt när det är klart men i nuläget är det långtifrån klart. Tar många pauser. Är sugen på att dra ner till videoteket och unna mig en godispåse sen. Där finns, enligt mig, Härnösands godaste godis. Farligt gott! 

Another day in paradise

Kategori: Min vardag

En tuff vecka lider mot sitt slut. Många tankar, känslor å funderingar i omlopp. 

Efter jobbet blev det stress hem. Nemo var bjuden på kalas på Technichus. Det var trevligt. 

Väl hemma planade jag å Nemo ut i soffan. Nemo åt lite chips och drack Festis. Jag satt å mådde lite illa. Åt dåligt med middag pga stress sen fikade jag bullar å kakor på kalaset, ingen bra kombination. 

Nu har jag faktiskt gått och lagt mig. Mår fortfarande illa och tankarna far runt runt på mig. Hoppas på en bra helg.

Bjuder på en selfie

Mattelärare för ett kort ögonblick

Kategori: Min vardag

Då jag gick i grundskolan fanns det ett ämne som jag avskydde mer än alla ämnen tillsammans, matematik. Jag verkligen hatade allt som hade med matte att göra. Jag var inte bra på det, och jag gillade det inte. Jag jobbar idag som elevassistent på en skola. Jobbet liknar mer en klassresurs, men att jobba mot en enskild elev är mitt grunduppdrag. Idag var en annorlunda dag, jag fick ansvara för en matte-lektion den klass jag är i. Jag förväntades alltså stå längst fram inför alla elever och dra instruktioner vad de skulle göra. Jag förväntades även upprätthålla någon sorts ordning i klassen samt hjälpa till när någon kört fast. Jag typ dog innan lektionen och var så nervös att jag höll på svimma, nja, kanske inte riktigt så illa men det var rejält pirrigt vill jag lova. Å vet ni? Det gick hur bra som helst! Jag överraskade faktiskt mig själv då jag på ett självsäkert sätt ställde mig längst fram och babblade på som om jag inte gjort nåt annat. Jag blev så himla stolt över mig själv att jag faktiskt fixade detta utan problem. Fan vad bra jag är!! 

1 oktober

Kategori: Min vardag

Idag är den dagen jag egentligen skulle börja jobba 75%. Det gick sådär, blev tillfrågad om jag kunde jobba över idag. Och eftersom jag har en så otroligt stor arbetsmoral, jag vill ställa upp så långt det är möjligt samt har skitdåligt samvete för att jag begärt att få gå ner i tid, sa jag naturligtvis ja. Mitt samvete dövades för stunden. För övrigt har jag en smula ångest idag. Jag vet inte riktigt varför. Jag tycker mig känna ångesttankar allt oftare på sista tiden, typ sista året eller så. Vet inte vad det beror på men nånting gör att jag spöar mig själv mentalt mellan varven. Nog om detta. 

Idag är det första oktober. Den här månaden kan det faktiskt komma snö! Jag glider naturligtvis fortfarande fram på mina snygga sommardäck och vill så fortsätta med ett tag till. Så halka och snö, kom inte än tack!

Imorgon ska min älskade unge klippa sig hos frisör för andra gången i sitt liv. Jag har stora förhoppningar att denna gång ska bli lika lyckad som förra. Nemo har nämligen tidigare haft en viss skräck mot att bli klippt och hela klippsituationen har varit en total katastrof för alla inblandade, trots att det utförts av oss amatörer i hemmets lugna vrå. 

En sista sak jag vill berätta är att det var författarbesök på jobbet idag. En kvinna vid namn Lena Ollmark besökte skolan jag jobbar på och berättade lite om hennes böcker med mera. Hon har främst inriktat sig på att skriva spökhistorier. Väldigt underhållande att lyssna på. 

Det var lite smått å gott om vad som sker i mitt liv. Nu stänger jag dom blå och önskar er en god natt!