eko

love it or leave it!

Dör trötthetsdöden

Kategori: Min vardag

Jag är så sinnesjukt trött den här veckan. Har gått upp relativt tidigt hela helgen som var, så jag har liksom inte vilat ut tillräckligt mycket. Igår efter middagen vart jag liggandes i soffan mer eller mindre resten av kvällen. Vart en tidig kväll. Vaknade tyvärr klockan 23.50 å kunde sedan inte somna om. Låg å vände å vred på mig samtidigt som tankarna snurrade i inte mindre än 2,5 timme. Tack för det... När alarmet ringde 05.45 imorse sov jag ju naturligtvis sötaste sömnen å var allt annat än sugen på att kliva upp. Snoozade en gång och var lika trött nästa gång alarmet ringde. Har mest gått runt som en zombie hela dagen. Har i alla fall hunnit med ett träningspass men nu blir det inte mycket mer denna dag. Påsklovet har inte kunnat komma lägligare. Två arbetsdagar kvar... 

Historien om Kaj

Kategori: Min vardag

Nu ska jag berätta historien om Kaj. Kaj är en kaja som tidigt i lördags flög in i ventilationskanalen hemma hos mig. Det var ett väldans liv där inne å vi tänkte att det var några kajor som höll på bygga bo där. Sånt har man ju liksom hört talas om, att det inte är jättebra. Det finns ingen stege som leder direkt dit han hade flugit in så det gick inte att se om det fanns en eller flera fåglar där. Natten mot söndag var det ännu mera livat inne i väggen på toaletten. Det skreks å flaxades där inne. Jag började fundera på om det redan byggt bo å att det fanns ungar där. Dock kändes det lite tidigt med ungar redan i mars. Vi började fundera mer å mer hur vi skulle lösa detta problem. Kunde det vara en eller två fåglar som fastnat? Sotaren kändes som ett bra alternativ med där är det ju stängt under helgerna. Det var bara till att avvakta tills på måndagen. Ljudet hade vid det här laget avtagit å man hörde bara ett krafsande då å då. På måndagen kontaktades sotaren som sa att han inget kunde göra om det inte fanns någon stege dit. Han kunde möjligtvis kika med en kamera men det var inte säkert att det skulle gå att se något. Han hade heller inte någon möjlighet att göra detta under dagen utan tidigast tisdag. Igår kväll hördes endast ett svagt krafsande. Fågeln höll på dö. Jag var jätteledsen över det igår. Kändes så hemskt! 

Idag kontaktades försäkringsbolag och sotare. Sotaren kom men kunde inget se med sin kamera. Det fanns bara en sak att göra, riva väggen å såga av röret. Owe, Daniels pappa kom på att röret inte längre används sedan vi renoverade badrummet å därför kunde det sågas av utan att badrummet på nedervåningen drabbades. Daniel å Owe rev väggen och sågade av röret. Längst där nere sitter en vettskrämd liten kaja med uppspärrade ögon. Daniel plockade ut honom och satte han på bron ute. Kajan som fick namnet Kaj var full i sin egen avföring å stjärten var så smutsig att den släpade i backen då han gick. Han fick en liten dusch med trädgårdslanden å drack ivrigt av vattnet. Han fick även bröd som han hungrigt åt. Men Kaj ville inte flyga, han satt i timtal på våran bro tillsammans med Daniel (jag var på jobbet). När jag kom hem satt han fortfarande på bron. Veterinären var kontaktad å de sa att vi kunde komma in med honom imorgon för undersökning om han inte kunde flyga och så. När vi försökte fånga in Kaj så flyger han plötsligt iväg. Han kan ju flyga!! Han flög över till grannens tak och blev sittande där ganska länge. Jag gick upp för att se på förödelsen inne på toaletten och kikar ner i röret där Kaj legat. Till min fasa upptäcker jag att det ligger en till kaja i röret, tyvärr död. Den är full i avföring även den, förmodligen har Kaj stått på sin kompis å bajsat på honom. D plockar bort den döda kompisen å upptäcker då att det ligger ännu en död kaja där. Sååå himla hemskt! Kändes som rena rama tortyrkammare. Förstå vilken fruktansvärd död å fatta hur traumatiserad Kaj ska vara. Blir så ledsen då jag tänker på det. När jag gick ner igen ser jag att Kaj kommit tillbaka, han sitter på altanen å tittar. Jag slänger till han lite mer bröd å han äter med god aptit. Han har sedan dess gått runt här på gården å pickat i snön. Nu har jag inte sett honom på ett tag men jag hoppas så innerligt att han lever å att han trots omständigheterna mår bra.  

Jag kan inte låta bli att tänka att om vi rivit badrummet tidigare hade nog alla tre kunnat räddas men vi visste ju inte. Glad att i alla fall Kaj överlevde. Badrummet får bli ett problem att lösa längre fram. Som ni ser på bilden längst ner hade badrummet behövts renoveras förr eller senare. Inte så snyggt...
Båt på besök

Kategori: Min vardag

I söndags var vi ombord på den här lilla ekan å kollade läget. Höll aldrig på få med mig Nemo av båten. Han tyckte det var jättespännande att gå runt å kika. Jag var inte riktigt lika imponerad, i alla fall inte av alla trappor som man fick kuta upp och ner för. Träningsvärken jag dragit på mig var brutal å jag var ärligt talat helt grinfärdig innan jag äntligen tog mig tillbaka på land igen. Otränad, oh yes!