eko

love it or leave it!

29 februari

Kategori: Min vardag

Känner att jag måste skriva ett inlägg bara för att det är skottdagen. Vet inte riktigt vad jag ska skriva bara. Dagen har bestått av jobb, äta middag, träna, duscha sen sova. Är som fast i vardagslunken. Händer inte mycket på veckodagarna. Men snart är det sportlov för Nemo. Det ska bli otroligt skönt! Föräldraledig en hel vecka.

I brist på annat att skriva om kan jag skriva 10 saker ni förmodligen inte vet om mig. Ni kanske inte bryr er heller men ändå. 

1. När jag dricker kaffe hemma har jag ofta lite malen kardemumma i kaffet. Det tycker jag är jättegott och stillar även suget tycker jag. 

2. Lukten av nytvättad tvätt som hängt ute är nog min absoluta favoritdoft. 

3. Jag har nästan alltid med mig handsprit när jag åker nånstans. Jag har lite lätt bakterieskräck. 

4. Jag kan få lite panik när jag är på resande fot över att inte kunna gå på toa när jag vill. Jag har en ganska liten blåsa och blir fort kissnödig. 

5. Jag är en otroligt känslosam tjej. Jag säger ofta att jag har alla känslor utanpå kroppen. Jag har lika nära till skratt som till tårar. Tack och lov har jag oftast något att vara glad för så jag skrattar väldigt ofta. Folk beskriver mig alltid som en glad tjej. 

6. Jag älskar att ge folk komplimanger och gör det så ofta jag kan. Spelar ingen roll om det är kompis eller nån jag inte känner. Jag går ganska ofta fram till folk jag inte känner och berömmer dem för hår, kläder, parfym, lite vad som helst. Har även stegat fram till kändisar å berömt dem efter en föreläsning exempelvis. På så vis är jag nog ganska oblyg. Hittills har jag inte mött någon som tagit illa vid sig av att jag kommit fram. 

7. Jag älskar kokos i alla dess former. En säker gåva till mig är att ge mig nåt som luktar eller smakar kokos. En annan säker sak att ge mig är allt som har med stjärnor att göra. Fullkomligt älskar allt som ser ut som stjärnor. 

8. Jag och min storasyster står varandra väldigt nära. Vi delar en historia som svetsat oss samman till oskiljaktiga. 

9. Mitt allra första jobb var på en plastindustri. Det var ett sommarjobb som jag jobbade på 3 somrar i rad. 

10. Favoritkrydda är salt och nymalen svartpeppar. Svårslagna kryddor enligt mig. 

Städa kan vara farligt

Kategori: Min vardag

Skulle egentligen ha gått på delat liv ikväll i Ängekyrkan. Tyvärr råkade jag ut för en liten olycka när jag städade. Jag hade skurat golvet och glömde 
för en sekund bort att det blir väldigt halt då. Jag skuttade fram, halkade och föll. Ramlade mitt på golvet och landade rätt illa på svanskotan. Har ont i svanskotan, ryggen, rumpan och armbågen. Det gör ont att gå är blått och svullet. Fanns liksom inte som alternativ att gå till kyrkan och sitta på nån pinnstol i flera timmar. Ser inte fram emot att jobba på måndag om det här fortsätter. 

12 dagar

Kategori: Min vardag

12 tröttsamma dagar bestående av jobb är äntligen över. Hade beredskap förra helgen och fick jobba en hel del. Naturligtvis redan från 06:30 på morgonen. Den här veckan har varit sjukt seg å jobbig. Men nu äre helg!! 

Fick ett nytt aktivitetsarmband idag. Det jag hade, Jawbone, gick sönder och när jag väl fick ett nytt var det defekt. Suck... Skickade tillbaka det och fick då veta att de slutat sälja jawbone. Jag vart erbjuden ett utbytesarmnand av ett annat märke. Fitbit. Jag är löjligt förtjust i jawbone men beslöt till sist att ge fitbit en chans. Hittills är jag faktiskt väldigt nöjd. Den är lite bredare och det var lite synd men annars är den helt okej. 

Nu ska jag soooova. Ska bara lyssna lite på en ljudbok innan jag somnar. Herregud vad jag plöjer ljudböcker. Just nu lyssnar jag på "Munken som sålde sin Ferrari". Har inte kommit så långt så jag vet inte än vad jag tycker om dem. Boken jag lyssnade på innan var Morgan Allings bok "Kriget är slut". Svårt att konkurrera med. Den var galet bra. 

Bättre fly än erkänna sig sårbar

Kategori: Min vardag

Inte nog med att jag ramlade på väg hem från jobbet igår och ådrog mig diverse skador på det mjukare partiet av min baksida. Jag har dessutom blivit dyngförkyld. Snoret rinner, ögonen rinner, huvudet dunkar och jag har feber. Jag var ju nyss sjuk?! Dessutom brukar jag sällan bli sjuk. Funderar på om det kan ha att göra med att jag numera jobbar inomhus typ hela tiden. Är aldrig ute med några barn eller så på arbetstid längre. 

Har legat i det närmsta hela dagen idag. Har lyssnat ut nästan en hel ljudbok. Nu ligger jag i sängen och ska sova. Har för en gångs skull inte stoppat i mig kopiösa mängder godis å chips som jag vanligtvis gör en lördag. Jag har varken smak eller luktsinne så då kan det kvitta. Smak kan jag ana lite lite men lukt, totalt noll! Aja, vart sjuk snabbt efter att jag fick första symptomet så jag hoppas på ett lika snabbt tillfrisknande. Hörde förresten häromdagen att svinis (aka svininfluensan) är tillbaka. Stämmer det?! Hörde även att om man tidigare vaccinerat sig så funkar inte det ändå. Kul om det stämmer då. Här har man utsatt både sig själv och sin familj för risken att få narkolepsi åsså slutar skiten å funka. 

Nu ska jag lägga mig med min blåslagna rumpa å sova. Vurpan ägde såklart rum på den mest centrala gatan i stan. I värsta åkahemochhafredagsmys-ruschen. Jag reste mig fort och skamset upp (som man oftast gör i sånna utsatta situationer). Hade så bråttom att lämna platsen att jag inte brydde mig om att kolla om jag tappt nåt (förutom jobbmobilen som for ur min hand och gled nerför backen genom snön). Detta medförde att en snäll person klev ur sin bil som stod parkerad på andra sidan gatan och vrålade till mig! "Hallå!! Du tappade nåt!!" Å se på fan, ligger inte ena vantjäveln kvar på olycksplatsen å skrattar åt mig. Jag vrålar tillbaka ett "tack"och går med tunga steg tillbaka till den plats som numera förknippas med skam och smärta. Bra början på helgen.

Recept på semmelkladdkaka

Kategori: Min vardag

Här kommer det utlovade receptet till semmelkladdkakan. Jag länkar till den blogg där jag hittade den. Jennys matblogg
 
Jag använde färdigmalen kardemumma och det gick finfint det med. Sen är jag barnsligt förtjust i kokos så istället för ströbröd tog jag det. Jag körde den längre i ugnen än vad som stod i receptet men det är nog en smaksak hur kladdig man vill ha den. Snuskigt god är den!

8 februari

Kategori: Min vardag

Fyller visst 34 år idag. Har haft en helt okej dag. Firade dock redan igår. Bjöd hem släkten på fika. Hade bakat baguetter och hade en massa olika pålägg. Mycket gott faktiskt! Hade lite sötfika med, bland annat en kaka med smak av kardemumma. Typ som en kladdkaka som smakade semla. 

Har fått jättefina presenter och är mer än nöjd. 




 Har inte kort på mina presenter mer än den jag fick från kollegorna, ugglan här ovanför. 

Imorgon ska jag vara hårmodell igen. Får se hur mycket hår jag blir av med den här gången. 

Ge mig helg nu!

Kategori: Min vardag

Grymt trött. Har varit trött precis hela veckan. Kliva upp på morgonen har varit som ett straff som måste genomlidas. Jag är slut som människa. Trött, sliten och inte är jag särskilt glad heller. Jag mår helt enkelt inte så himla bra. Jag är en sån människa som för det mesta strålar av glädje. Jag ler och är trevlig mot allt å alla. När jag inte mår bra syns det tyvärr. Jag kan inte upprätthålla en fasad och le mot människor hela tiden. Jag är trött, less! Vill bara att nån ska se det och hjälpa mig. Hur mycket ska man behöva stå ut med? Kan tyvärr inte säga mer än så. Anledningen bakom mitt dåliga mående är tabu att skriva om i sociala medier och bloggar. Jag stannar där.