eko

love it or leave it!

TGIF

Kategori: Min vardag

Äntligen fredag! Ska bli skönt med helg. Har haft en hyfsad dag idag på jobbet. Var duktig och avstod fredagsfikat. Har skippat det två fredagar i rad, duktig jag. På lördag blir det lördagsgodis men annars försöker jag hålla igen på socker. Vart lite väl mycket runt jul och nyår och jag kände att mitt sötbegär behövde stillas. Nu ska jag faktiskt ställa mig på crosstrainern i några minuter innan jag ska sjunka ner i soffan resten av kvällen. 

För den som undrar kan jag även berätta att jag lämnade blodprov idag men blev tvungen att lista om mitt val av  vårdcentral för att de skulle ta emot mig. Nu håller jag tummarna för att min blodstatus ser bättre ut. 

Day from hell

Kategori: Min vardag

Ååååh! Vilken skitdag jag haft idag. Fullständigt vidrig. Jag är helt slut å kropp å själ. 

För att ta det hela från början så ringde min läkare till mig i måndags. Mina prover såg inte bra ut, jag hade låga värden vita blodkroppar å måste därför lämna prover igen i slutet på denna vecka. Ser inte värdena bättre ut då kommer han att dra ner på min medicin. Min livlina som gör livet uthärdligt. Hur som helst när jag var å lämnade prover i fredags så visade det sig att jag inte längre får gå till det labbet då jag är listad på en annan vårdcentral. De var i alla fall schysst mot mig å lät mig lämna prover då jag ändå var där. Men de var noga med att poängtera att jag måste lista om mig om jag ska fortsätta gå där. Samt att det är sämre öppettider där jag är listad. Okej, tänkte jag då men det blir ju först om 2 månader i sådana fall eftersom jag lämnar prover varannan månad. Det kan jag fixa då. Egentligen vill jag inte lista om mig samtidigt som jag gillar alla dom som jobbar på lab där jag brukar gå. Jag gick i alla fall tidigare från jobbet idag för att hinna lämna prover å tänkte då att jag ska ge min vårdcentral en chans. Kanske jag inte behöver lista om mig om det funkar bra där uppe. Jag åkte alltså dit å tog en nummerlapp å väntade. När det blev min tur säger hon bara, det där provet kan du inte lämna sådär sent på eftermiddagen. Du får komma tillbaka imorgonbitti. Imorgonbitti?! Nej nej, det kan inte jag tänkte jag. Jag har en viktig grej på jobbet imorgon då jag börjar, jag kan inte komma sent. Å jag avbryter inte jobbet å kör 2 mil fram å tillbaka mitt under arbetsdagen. På det lab där jag brukar gå har de aldrig sagt sådär! Så nu sitter jag här, har inte lämnat provet som jag skulle. Vet inte hur jag ska kunna lämna prover alls eller vart å dessutom kanske jag blir av med den enda medicin som fungerat mot min reumatism. Just nu känns allt bara hopplöst. Jag vet att jag tar ut det här i förskott men jag måste förbereda mig mentalt på att det kanske blir så. Ironiskt nog har jag dessutom fått ont i lederna idag, vad hade man förväntat sig liksom. Törs inte ta nåt smärtstillande dock för då kanske proverna ser ännu sämre ut, jag vet inte.

Dessutom har jag agerat lärarvikarie stor del av dagen idag. Jag jobbar i vanliga fall mot mellanstadiet alltså 4,5&6. Att jag går in och är lärarvikarie där är ganska vanligt å egentligen inget som gör mig så mycket. Men ibland måste jag gå in å vikariera på lågstadiet där jag inte alls har lika bra koll på läget vilket stressar upp mig. Jag vill ställa upp å hjälpa till att ordna så mycket jag bara kan men ibland blir det på bekostnad av min egen hälsa å välmående. Jag tar på mig mer än jag orkar. Å när dessutom det privata inte är helt i balans ja då blir det tungt att mäkta med. Jag har gråtit flera gånger idag, jag är i sån obalans att minsta lilla grej som inte blir som jag planerat knäcker mig på fläcken. Jag blir så arg på mig själv att jag har så nära till tårar jämnt. 

Det här kanske verkar som en bagatell men för mig är det faktiskt jobbigt. Jag vill inte vara sjuk, jag vill vara frisk å inte behöva tänka på mediciner, provtagningar å all annan skit det medför att vara kroniskt sjuk. Jag vill egentligen heller inte vara fröken duktig som ställer upp jämnt å ständigt, aldrig säger nej å går emot vad jag känner. Jag vill kunna känna att det jag gör är gott nog och att det räcker. 

Usch vilket gnälligt inlägg det här blev. Det var ju inte meningen men det kanske är skrivet en aning i affekt. Det kanske inte ens går att begripa vad jag försökt beskriva men det var skönt för mig att få skriva av mig.


Chiliräkor

Kategori: Min vardag

Just ja! Måste ju visa en bild på lördagens middag med. Chiliräkor med avokado. Egentligen är det en förrätt men om man ökar på det lite och kompletterar med bröd (i detta fall vitlöksbröd) så blir det en härlig middag som man blir lagom mätt av. Fantastiskt gott! 


Söndagkväll nu igen

Kategori: Min vardag

Ännu en helg har passerat. Märkligt hur tiden tycks gå fortare på helgerna än annars. Idag började jag dagen med en promenad. Det var soligt å riktigt fint ute. När det är sånt väder kan jag bara inte hålla mig från att promenera. Det blir som ett begär för mig. 

När jag kom hem från promenaden dröjde jag mig kvar ute en stund å kollade då Nemo lekte med grannpojken. Dom hade så roligt ihop å byggde snögrottor å hoppade i snön. 

På eftermiddagen blev det bio, Sune i fjällen. Helt okej film å jag moffade i mig popcorn som det inte fanns någon morgondag. Ops!

Imorgon blir det jobb igen. Jag ska agera lärarvikarie nästan hela dagen. Pirrigt!

I fredags var jag och lämnade prover. Ser inte så vackert ut på armen nu. Brukar aldrig bli sådär, ont gör det också. Lite dåligt ljus på bilden men det går kanske å urskilja blåmärket ändå.


Förkyld

Kategori: Min vardag

Men åååh! Nu är jag sjuk också. Kände redan i måndags att jag hade nåt skit i kroppen. Det har sedan blivit värre å värre. Jag åkte till jobbet imorse men fick tyvärr avbryta efter lunch å gå hem. Jag har frusit å svettats växelvis hela dagen, vet inte om jag haft feber men det har känts som så. Blir hemma från jobbet imorgon med men på fredag ska jag baske mig gå. Var ju hemma nästan två hela dagar förra veckan med, fast då var det vab. 

Tillsvidareanställd

Kategori: Min vardag

Blev vård av barn idag med. Jag jobbade dock två timmar imorse medan Nemos farfar tog hand om Nemo. Hann även med en löneförhandling med chefen idag. Jag blev nöjd. Är numera tillsvidareanställd. Mitt första fasta arbete någonsin, 32 år gammal (!!). Känns mycket bra och jag trivs bra att jobba i skolan.

Nu är det helg och jag har inget speciellt inplanerat. Känns skönt att ha helgen fri att göra vad som faller mig in. 

Vabruari

Kategori: Nemo

Nu börjas det, sjukdomarna. En ny termin nya virus. Nemo är förkyld. Han är hängig, gnällig och uppenbart trött å slut. Så jag blir hemma med honom idag. Jag vänjer mig aldrig vid det, att vara hemma från jobbet utan att vara sjuk själv. Det känns som att man skolkar. Fast ska jag vara helt ärlig är det lika jobbigt att vara hemma då jag är sjuk själv. Jag har så svårt för det.

Nu är det som det är och jag får passa på att mysa med Nemo hela dagen istället. 

3 timmar

Kategori: Min vardag

Klockan 3.00 var sista gången jag tittade på klockan i natt. Det var totalt omöjligt för mig att somna. Jag låg bara och vred å vände på mig. Till sist gick jag å la mig i Nemos säng då han hade tassat över till våran säng klockan 1.00. Fast hans säng inte är i närheten av att vara lika skön, lyckades jag faktiskt somna där. 

När alarmet ringde klockan 6.00 har jag kunnat bita av mig ena armen för att få ligga kvar. Jag kvicknade till relativt fort ändå och när det var dags att gå till jobbet njöt jag för fullt, jag kunde promenera dit! Vilken lycka!! Jag märkte hur otroligt mycket jag har saknat att kunna gå till jobbet. Om det så hade blåst snöstorm, spöregnat eller haglat fotbollar hade jag ändå valt att gå. Vilken underbar start på dagen. Sedan har jag suttit i konferens hela dagen. Jag blev sinnesjukt trött och mina ögonlock var tunga som bly. Jag höll mig dock någorlunda vaken och försökte vara delaktig så mycket jag kunde. Ekorrhjulet snurrar igen...

Ångest

Kategori: Min vardag

Ångest är nog ordet som får sammanfatta mina känslor ikväll. I morgon börjar jag jobba igen, har varit ledig sedan den 19 december och nu är tiden inne att säga farväl till julledigheten. Jag ska absolut inte klaga, har haft ett bra jullov, ätit alldeles för mycket och sovit oförskämt länge på mornarna. Även Nemo hade snurrat på sin dygnsrytm och jag hade förväntat mig att det skulle vara totalt omöjlig för honom att somna i tid i kväll. Han somnade dock strax efter 21.00, klart godkänt med tanke på vad jag hade förväntat mig. 

I morgon har vi planeringsdag hela lång dagen. Vi ska befinna oss inne i stan vilket känns helt underbart för mig som är van att i vanliga fall måsta pendla nästan 2 mil rakt ut i bushen. Jag saknar verkligen att jobba inne stan, jag som nästan alltid gå och cyklar till jobbet är nu tvungen att ta bilen varenda dag. Förlorar mycket vardagsmotion av det. 

När jag ännu är inne på motion, tror ni att jag har gett något nyårslöfte? Gå ner i vikt, äta nyttigare, börja träna? Nä, det har jag inte. Jag borde kanske men ogillar hela grejen på nyårslöften. Ska man börja äta nyttigt så borde man börja med det en fredag eller kanske till och med en lördag, det är att visa karaktär tycker jag. 

Med dessa rader avslutar jag nu detta inlägg. Jag kommer inte ha lika lätt att somna som min son det kan jag lova. 

Hoppas alla ni där ute har det bra och är nöjd med livet.