eko

love it or leave it!

Pengarna flödar

Kategori:

Köpte nya vinterskor till Nemo igår. Satsade på skor med bra kvalitet, vill inte riskera att han fryser eller blir blöt om fötterna. Passade även på att köpa mig själv en ny vinterjacka. Gick lite pengar igår. Hehe! Hade egentligen tänkt köpa en svart jacka eftersom den jag haft nu i några år var vit, men jag blev som kär i den vita på affären så det fick bli en vit jacka igen. Didrikson veronica tror jag den hette. Har inte tagit nån bild på jackan så jag lånade en bild från Google för att visa den.

Bilintresse vid tidig ålder

Kategori:

Det råder ingen tvekan om att Nemo är en bilkille. När vi var på affären och skulle handla lördagsgodis så sa han att han ville ha dragkrokar, han menade då ostkrokar. Ikväll då han hade slagit sig på rumpan så sa han att han hade fått punktering i rumpan. Allt går att härledas till bilar å biltillbehör på något vis. Han kan känna igen de flesta bilmärkena bara av att se en skymt av bilen. Han är helt otrolig, om jag får skryta lite! Bland de första bilmärkena han lärde sig var Chevrolet Impala. Tro vart det här kommer sluta.

Farligt farligt men ack så nödvändigt

Kategori:

Har gått över förväntan att plugga idag trots sjuk man och barn. Dom två har som haft varandra hela dagen så jag har kunnat ägna mig åt mitt. Var iväg till vårdcentralen imorse med Nemo. Fick ett utlägg på ungefär 15 min om varför det var högst olämpligt att skriva ut medicin för hans ögonfluss. Jag lyssnade noga på vad som sades och gick sedan till Apoteket å plockade ut medicinen. Jag vägrar ha en natt till som den vi genomledde inatt om det går att göra nåt åt det. Nemo vaknade och grät vid 0.15. Jag hade vid det laget sovit 1,5 timme ungefär. Jag förstod först inte varför han var så ledsen tills jag tog med mig honom in på toa och får se att båda hans ögon är så fulla med var (eller vad det nu är för smörja) att han inte ens kan öppna ögonen. Jag baddar försiktigt men Nemo får panik över att inte kunna se varpå han fäktar och skriker för allt han kan. Detta resulterar i en hostattack som slutar med att han kräks på golvet. In vinglar Danne som är trött och febrig å yrar nåt om jag behöver hjälp. Jag är mindre road över hela situationen och fräser nåt till svar som jag inte ens minns vad det var, förmodligen inget snällt iaf. När hela cirkusen är över och vi alla ligger å trängs i dubbelsängen så somnar såklart man å son i samma stund som huvudet läggs på kudden. För mig var det mindre lätt att sova så jag ligger å vrider å vänder mig, tittar på tv och så tills nån gång efter 3.

Härlig natt...not! Så om nån undrar om jag tänker ge Nemo ögondropparna trots alla risker med antibiotika så är svaret ja, det tänker jag. Något som dock inte visat sig vara helt enkelt. Lätt att motivera sin treåring till att ligga still och vänta tills jag droppat två droppar rakt i hans ögon...

Ironiskt nog har jag läst en hel del om stress idag när jag pluggade. Kände igen mig och kunde relatera till många saker.

Slut i luvan

Kategori:

Efter en dag fylld med föreläsning så lägger jag mig nu i sängen och vilar lillhuvudet ett tag. Ska få plats mycket kunskap i den här skallen. Tentadags nästa vecka. Hoppas såååå att jag ska klarar den!

Läget med Nemo; fortfarande sjuk. Blir en tripp till vårdcentralen imorn för att få nåt till hans ögon som kleggar igen hela tiden.

Nu kryper jag ner i snarklådan. Har redan två stycken som redan ligger där och snarkar, far och son Vestin. Vet inte hur jag ska kunna sova till det ljudet...ö

Passat passar mig!

Kategori:

Jag har fått en ny bil. Eller ja, fått å fått, det är ju Daniels bil men jag får bruka den som min egen. En Passat 08, highline, 2,0 tdi. Jag är sjukt nöjd kan jag säga! Danne drog iväg tidigt imorse för att köpa den. Till mig sa han att han skulle köpa en caddy som han skulle ha som sin bruksbil. Till vardags kör han Volvo å jag Merca. Är lite lyxfru jag. Hehe! Då han nästan var hemma så sa han att jag skulle gå ut och titta då han kom hem. Jag stod med maten på spisen och var lagom road av att släppa allt för att gå ut och titta på hans tråkiga skåpbil. Men han insisterade och sa att han hade lurat mig och att han köpt en ny bruksbil till mig. Å där kom den, min nya kärlek! Glöm alla promenader! Här ska rattas! I totally love it!

Jo da

Kategori:

Idag då jag kom hem från jobbet så ringde jag och bokade en synundersökning, det var rätt så många bokade så jag fick inte tid förens den 3 oktober, men det gör inget. Väntar så gärna så!

Fick höra av Danne att Nemo hostat väldigt mycket inatt. Det har hållit på i några nätter nu å idag så bestämde sig tydligen sjukan för att bryta ut med full kraft. Från ingenstans så började plötsligt Nemo klaga på magvärk och öronvärk å hipp som happ så låg han i soffan å där har han legat sedan 12.00-tiden. Febrig å gråter febrilt över öronvärken. Stackars liten! Inget vill han äta heller men nu har han iaf stoppat i sig lite frukt och russin. Han dricker mycket iaf, det känns ju bra! Nemo som hade sett så fram emot lördagen och så blev det såhär! Hoppas han blir pigg snart igen. Han har fått Alvedon och lite avsvällande droppar i örat så något bättre är det men han kliver inte ur soffan. Kraken... :(

Gammal...

Kategori:

Ligger i sängen på jobbet, ska snart släcka å sova men tänkte skriva några rader här först. Idag gjorde jag en hemsk upptäckt, för mig med åldersnoja är det hemskt iaf. För er som är allergisk mot ytlighet å gnäll över triviala problem kan sluta läsa nu...

Jag har under en period upptäckt att jag tycks ha fått något sämre syn. Då jag ska läsa en text på en förpackning så brukar jag lixom hålla förpackningen en bit ifrån mig för att kunna läsa. Har känts väldigt olustigt för mig och jag har snabbt kollat mig runt för att försäkra mig om att ingen sett att jag gör så. Idag så pratade jag med en kollega på jobbet om min upptäckt å det visade sig att hon har gjort precis samma upptäckt å nu har skaffat sig läsglasögon. Jag skrattade såklart bort mitt problem och menade att så "illa" var det nog inte för mig. Hon tog därefter fram sina glasögon å lät mig prova dom å läsa med. Å ja, såklart så såg jag hur bra som helst med dom på å behövde inte hålla texten en bit ifrån för att kunna läsa den... Fuck! Måste nog boka en synundersökning snart. Men vill samtidigt inte ha det på papper att jag fått sämre syn. För det innebär ju (min tolkning) att jag har blivit gammal. Å ja, innan ni stormar mig med en massa elaka kommentarer om att man inte behöver vara gammal för att ha glasögon, jag vet, jag vet! Ta det bara lugnt. Det här är enbart utifrån mina egna personliga känslor å inget mot nån annan. Men min 30-års kris väser i huvudet på mig att det beror på att jag håller på bli gammal. Vill inte!

Mental blockering

Kategori: Min vardag

Ska snart iväg till jobbet. Innan dess hade jag tänkt att plugga lite men har som inte kommit till skott. Känns tungt nu. Inatt var ännu en sömnlös natt med mycket tankar som snurrade. Låg vaken och grubblade timme efter timme, å ledvärk till förbannelse hade jag med. Underbart...

Lista på några saker ni inte visste om mig.

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit rätt så flitig. Har varit ute en stund på förmiddagen och klippt ner lite i rabatterna och försökt skapa någon slags ordning. Tyvärr är det alldels för mycket gräs som har letat sig  in där, något som jag tyvärr inte orkar göra nåt åt nu. Tog även upp de sista potatisarna. Sedan har jag suttit å pluggat nästintill hela dagen, ja med några avbrott såklart men känner ändå att jag har gjort bra ifrån mig för att vara söndag. Nu kände jag dock att jag behövde en paus så jag tänkte passa på att uppdatera lite här.
 
Tänkte faktiskt bjuda på lite fakta om mig. Skriva ner några saker som nog många inte känner till. Enjoy!
 
* Jag sover med huvudet under huvudkudden. Vet inte riktigt varför men jag tror att det har att göra med att jag gillar då det kyler lite mot ansiktet från båda håll. Wierd I know!
 
* Jag kämpar nästan alltid med min vikt. Eller det är iallafall något som upptar min tankeverksamhet nästintill jämt. I den här kroppen så bor det en tjej med väldigt stor begär på socker å allt som är onyttigt.
 
* Det jag är mest nöjd med utseendemässigt med mig själv är mina tänder. Dom är naturligt vita och raka utan någon yttre påverkan mer än tandborstning.
 
* Om jag ser en film jag tycker är bra så kan jag se den om och om igen utan att bli less. Exempel på sånna filmer är Fucking Åmål (när jag var yngre) å Twilightfilmerna. Detsamma gäller musik, kan lyssna på samma låt over and over.
 
* Jag har en extrem åldersnoja. Har haft det nästan så länge jag kan minnas. Att fylla 30 för mig var jobbigt, även om själva firandet å presenten var toppen!
 
* Jag har tidigare snusat i 8 år. Slutade 2006 med hjälp av nikotinfria snusar.
 
* Jag har tre tatueringar (svanken, överarmen och nacken ner mot ryggen)  och tre piercingar (läppen, tungan och naveln). Den i läppen tog jag då jag var 16 år. Jag vet inte egentligen om jag tycker om den så mycket längre men jag kan som inte förmå mig att ta ur den och låta den växa igen.
 
* Då jag tog studenten från hotell och restaurangprogrammet så var jag näst bästa eleven betygsmässigt från just det programmet. Han som var bäst hade ett MVG mer än mig.
 
* Jag har ett väldigt välutvecklat luktsinne. Jag kan ofta känna lukter långt innan andra. När det luktar fis så brukar jag dock försöka att inte säga nåt av respekt för den stackare som kanske har råkat släppa sig. Inte schysst kanske att jag häver ur mig "Vem faaaaan har släppt sig?!"
 
* Jag tycker att bruna ögon är det vackraste som finns.
 
* Jag flyttade hemifrån då jag var 17 år. Köpte mig då en bostadsrätt på Storgatan. Den lägenheten sålde jag i samband med att vi köpte huset jag bor i nu 2008. 
 
* En kvinna som inspirerar mig är Mia Skäringer. Tänk å vara så jävla ball, modig och helt underbar som hon är. Överhuvudtaget så inspireras jag mycket av folk som kan bjuda lite på sig själv. Sånna som kan släppa på sina spärrar å inte vara så himla vanliga å tråkiga hela tiden.
 
* Jag har inte druckit alkohol sedan augusti 2008. Föll sig såklart naturligt då jag blev gravid med Nemo och har därefter valt att avstå alkohol helt. 
  
Hoppas att ni uppskattade att jag bjudit på mig själv med den här informationen. Kommer kanske att fylla på den här listan vid ett annat tillfälle. Vissa saker kanske är lite privat men herregud, man ska inte ta sig själv på så himla stort allvar. Det är ju mycket roligare om man kan släppa loss lite grann. Såååå nu tycker jag faktiskt att nån fler än mig kan göra en sån här trevlig lista på sin blogg. *blink blink*. För visst var det lite kul?  

Bekännelse...

Kategori: Min vardag

Det gick inte så bra att plugga då jag var på hemmaplan. Gjorde mig en kopp te, kurade ihop mig i soffan under en filt med den fantastiska psykologiboken på engelska. Guuuuu vilket mys! Det var så mysigt så jag somnade.... Eeeehehe. Då jag vaknade igen så var det inte så lång tid kvar tills huliganen skulle hämtas så då blev jag så stressad av det att jag inte fick nånting läst. Drog igång en tvätt å vek alla rena kläder som låg på hög. Efter att huliganen var hämtad så förstår ni säkert själva att möjligheten till läsro var som bortblåst.

Men nu ikväll till ljudet av boibompa så har jag återupptagit studierna och jag måste säga att jag är rätt nöjd med vad jag har presterat idag. Tänk om alla dagar kunde se ut såhär, shit vad lärd jag skulle vara då!

Plugg på en fredag

Kategori:

Idag lämnade jag Nemo klockan 9.00 på förskolan. Var lite lat och tog bilen idag, men tittar man ut så tycker jag faktiskt att jag gjorde rätt i det valet. Sedan drog jag ner på bibblan. Kaffetermos i ena handen å böcker i den andra. Här ska pluggas till ögonen blöder. Å hör och häpna, jag har suttit där tills nu! Har bara varit ut på fb några gånger å mina motståndare på wf har inte heller gjort nåt drag så jag har faktiskt fått lite gjort idag. Har pluggat på biologisk psykologi å jag det känns som att lite ny kunskap har fastnat. Hoppas bara den stannar till tentan med. När kaffet var slut så bestämde jag mig för att åka hem. Magen kurrade på lunch med. Nu är jag hemma, får se om jag för lika bra ifrån mig här...

Puss!

Plugg Vs. hemmafix

Kategori: Min vardag

Med ett nattpass i ryggen känns motivationen till att plugga långt bort. Ambitionen var god, jag skulle sätta mig på en gång jag kom hem från jobbet. Men oj vad det var smutsigt på golvet, måste nog dammsuga. Det var värst vad blommorna såg törstiga ut, måste vattna allihopa. Å var det inte väldigt stökigt i det där skåpet i köket? Ja ni hör ju själv, det går inte så bra för mig. Kommer att hata mig själv den 4 oktober då det är dags att tenta på allt jag INTE har lärt mig. Hej å hå!

Mys!

Kategori:

Just nu sitter jag och Nemo under en filt i soffan å myser. Nemo verkar trött idag å samma gäller mig. Helgen blev inte ett dugg som jag hade föreställt mig. Är mycket tankar i huvudet men nu ska jag försöka släppa dom å bara njuta över den här stunden med lillhjärtat.

Längtar såååå!

Kategori: Min vardag

Sis, vi ska på bio i november!

Välkommen helgen!

Kategori:

Efter en fruktansvärd vecka som har bestått av plugg å jobb växelvis så ska det bli skönt med helg! Synd bara att jag har jobbat så mycket att studierna blivit lidande. Blir väl till att plugga i helgen. Jippie!

Here we go again

Kategori:

Skolan har startat med buller å bång! Började igår å jag känner mig redan stressad över allt som ska göras. Psykologi är höstens kurs, rätt intressant ändå. Men kurslitteraturen är såklart på engelska! Varför lixom?! Det måste väl finnas flera böcker skriven på svenska som funkar lika bra, eller?!

Känner mig rätt stressade över att jag har tagit på mig ett nattpass på torsdag med, först föreläsningar från 9.00-16.00 sedan börjar jag jobba klockan 16.00 till 9.00 dagen efter. Jippie! Ibland blir jag så trött på mig själv som är så girig att jag inte kan tacka nej till jobb. Å när jag ändå håller på att ta dö på mig själv så bokade jag in mig på ett nattpass idag med. Varför inte lixoooom?

Just nu sitter jag på biblioteket å pluggar, inbillar mig att jag får mer gjort här än hemma. Synd bara att jag är så himla nyfiken att jag måste ta blicken från boken så fort jag hör nån gå förbi. Kanske dags att gå hem snart istället.