eko

love it or leave it!

Nu får det vara nog!

Kategori: Min vardag

Snälla låt den här dagen vara över snart! Jag fixar inte mer nu!

Nemo 6 månader!

Kategori: Min vardag

Hela morgonen har gått åt till att planera och fixa till Nemo och Daniel som ska vara ensam 5 timmar idag då jag jobbar. Inser först nu vad mycket rutiner och grejer som jag och Nemo har för oss om dagarna. Danne har åkt för att serva taxin och kommer förmodligen inte hem innan jag börjar jobba så då skulle Nemos farfar komma hit och passa honom den stunden. Så det blir till att gå igenom alla saker med honom också då han kommer. Bara en sådan sak som att Nemo ALLTID vaknar efter 30-40 minuter vilken lur han än sover. Han kan verka pigg då man kommer till sängen. Men tar upp honom så har man gjort bort sig big time! För han är fortfarande trött och behöver lite hjälp med att somna om. Vet inte varför det är så, för mig är det så självklart eftersom jag är så van vid det här men det är ju inte så lätt för någon annan att veta som aldrig lagt Nemo.

Har dessutom lagt fram alla ytterkläder som han brukar ha då man går ut i vagnen. Är ju ett kontrollfreak och jag känner att jag måste ha haft en bra överlämning innan jag åker från hemmet.

På köksbänken står alla saker till gröten som Nemo ska äta till lunch med en beskrivning på hur man gör. Det är inte svårt men då jag drog det för Danne så sa han att det där kommer jag att ha glömt. Kände då att jag ville skriva en fullständig redogörelse för hur man blandar lite vatten och pulver...

Nu kanske ni tänker men spänn av för fan det är ju bara några timmar. Och ja visst är det så, men för mig kommer det att vara flera timmar av vånda och oro om jag inte får ha engagerat mig så mycket innan. Och det blir ju inte så bra då jag ska jobba för då kan jag ju inte koncentrera mig på jobbet.

Det kommer att gå bra, det vet jag. Kommer nog att vara värre för mig. Men det ska bli kul att känna på hur det är att sakna Nemo, är ju inte ofta jag får den chansen.


Grattis Nemo på 6 månaders dagen!!
Nemo 6 månader

Askorbinsyra

Kategori: Min vardag

Har ju tidigare skrivit om att jag försöker få Nemo att nattamma mindre. Är ju inte alltför längesedan som han fick börja sova i sin egen säng på nätterna och sen han började med det så äter han även mindre på nätterna. Antar att det beror på att han inte känner lukten av mat hela tiden då han inte ligger bredvid mig.

Natten som var så vaknade jag klockan 4 och insåg att han inte hade ätit en enda gång sedan gröten på kvällen vid 19.00-tiden. Han hade ju vaknat några gånger så jag hade varit och stoppat om honom men han somnade om på en gång så det var aldrig aktuellt med att amma. Var så sprängfylld med mjölk då jag vaknade att det gjorde riktigt ont! Jag lyfte över den sovande pojken till min säng så att han fick amma. Men brösten var så sprängfylld att han blev mätt av bara det ena och somnade om lika snabbt. Blev tvungen att gå upp och pumpa ur det andra.

Tänk så fort det kan vända. Jag har ju absolut inget emot att nattamma iallafall en gång. Men om inte jag hade väckt honom så kanske han hade sovit hela natten. Är nästan så jag hoppas att han vaknar av sig själv inatt och vill äta. Är ju rätt så obekvämt att vara sprängfylld. Haha, fasen vad jag gnäller. Verkar som att jag aldrig är nöjd.

Nemos förkylning tycks aldrig ge med sig. Han har varit täppt i näsan så länge att jag har glömt hur det är då han inte är täppt. Funderar på om jag ska börja ge han mera frukt så att han får i sig c-vitamin. Det ska väl vara bra mot förkylning och sånt. Brukar ge honom katrinplommonpuré och aprikospuré men han kanske behöver mer än så. De frukter jag har hemma är fulla med c-vitamin nämligen apelsin och kiwi men jag får för mig att man inte ska ge sånt till så små barn...?

Oväntat

Kategori: Min vardag

Har tagit ett litet break i städandet. Var egentligen inte tänkt att jag skulle städa idag. Gick på Coop för att jag skulle köpa såpa till att bekämpa alla ullöss som har angripit mina blommor. Tydligen ska det kunna hjälpa om man sprutar såpavatten på dem. Hittade grumme såpa med citrondoft på affären och det luktade så sagolikt gott att jag blev inspirerad till att städa då jag luktade på den. Men det gjorde ju ingenting, det var verkligen dax för städning ändå. Har inte kunnat det då jag har haft så ont i axeln men nu har det släppt.

Imorgon ska jag jobba i några timmar. Känns kul att få tänka på nåt annat ett tag. Det har varit lite mycket nu...

Idag ringde dom från Hemab. Då det var mässa i helgen så var jag med i en tävling där man skulle gissa längden på en massa kablar som låg ihopvirade i en burk. Jag var tydligen en av dem som gissade närmast så jag har vunnit. Vad det är har jag ingen aning om. Ska gå dit och hämta priset imorn. Är väl en lågenergilampa eller nåt.

Imorgon blir Nemo 6 månader. Jag tycker att det är värt att fira. Hade egentligen tänkt haft nåt mindre kalas bara med lite kaffe och en kaka för dom som ville komma men jag skippar det eftersom jag ska jobba. Får fira med bara Danne och Nemo då jag kommer hem från jobbet istället. Det går ju lika bra det.

Nu ska jag fortsätta att städa.

Kan verkligen rekomendera Grumme Citronsåpa! Bild lånad från http://www.grumme.nu/
Såpa

Gaaaah!

Kategori: Min vardag

Fy vilken pissnatt jag hade inatt! Tack och lov så är Danne ledig idag så vi hade skiftbyte imorse så även jag fick sova. Har haft fruktansvärt ont i höger axel och har det fortfarande. Har till och med vaknat av smärtan vilket jag brukar slippa, sover jag så brukar jag inte känna smärtan. Nemo har varit så snorig att han har inte kunnat sova. Danne har varit snorig så jag har inte kunnat sova. Jag gick och la mig på soffan för att slippa höra Danne då han försökte andas. Men han vaknar ju tyvärr inte då Nemo vaknar så jag fick springa som en dåre mellan sovrummet och soffan. Till sist så gav jag Danne två val. Gå och lägg dig på soffan eller skärpt till dig och se till att ta lite ansvar för din son även nattetid (jag var vansinnig). Stackars Danne fattade ingeting. Han hade ju sovit hela tiden så han kunde ju inte förtså varför jag stod och skrek mitt i natten. Han valde soffan och mitt arbete med att försöka få lilla Nemo att sova trots täppt näsa fortsatte. Varken jag eller Nemo har sovit bra inatt, så då skiftbytet ägde rum klockan 8 imorse så vi somnade vi som två stenar. Danne fick ansvara för om Nemo skulle vakna vilket jag har hört att han har gjort några gånger. Jag sov i två timmar. Det var såååå skönt! Nemo sover fortfarande, min lilla sjukling.

Nu ska jag försöka fräscha till mig.

Suck!

Kategori: Min vardag

Helgen sprang förbi lika fort som vanligt. Även fast jag är hemma och är mammaledig så käns det ändå speciellt med helgen.

Hon som skulle titta på bilen kom aldrig. Hon sa att han ångrat sig om att köpa bil och skulle återkomma längre fram om den fanns kvar då.

Känner mig lite less idag. Skulle behöva gå på en långpromenad och skingra tankarna lite. Tyvärr så har jag väldigt ont i fötterna, tror att det är Mr reumatism som sitter där och jävlas. Har haft ont i flera veckor. Men jag brukar trotsa smärtan och gå ändå. Får ju inge ondare av det så då kan det ju inte vara nån fara.

Hade helt missat att man skulle ställa om klockan igår. Det var min mobil som ville uppdatera till vintertid och jag fattade ingenting. Då jag kollade i almanackan så såg jag att det stämde. Jag hänger inte med i svängarna.

Näe, jag saknar totalt inspiration till att sitta här. Får uppdatera mer nån annan gång.

Fredagsfunderingar

Kategori: Min vardag

Röntgen igår gick bra. Jag hade utfört både manikyr och pedikyr så jag skulle vara riktigt snygg på bilderna. Tyckte dom mumlade nåt om att dom skulle skicka plåtarna till nån modellagentur men jag kan ha hört fel.

Har blivit erbjuden ett flertal byten mot bilen. Inget intressant dock. Imorn ska det komma en tjej och titta på bilen. Får väl se om hon köper den. Känner mig så kluven i det här med försäljningen att jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas på. Så typiskt mig att fästa mig så vid nåt. Min förra bil, en golf tvåa som det läkte in i då det regnade var jag också jätte ledsen över att sälja. Egentligen så hatade jag den bilen. På vintern så blev man tvungen att skrapa rutorna på insidan. Men det var ändå nåt visst med den bilen tyckte jag då... Nu funderar jag på hur jag ens kunde frakta arslet i den.

Var en sväng på fokusmässan idag. Danne har ställt ut sin taxi där. Han är alltid med och ställer ut sina bilar överallt tycker jag. Nemo var väldigt trött och var inte alls så sugen att gå på nån mässa så vi gick hem igen. Tänkte göra ett nytt försök imorn.

Har även varit på informationsträff på BVC idag. Det var NTF som berättade lite om vad man ska tänka på vid köp av bilbarnstolar. Det var rätt så intressant. Bra att ha lite koll då det börjar bli dax att köpa en ny bilbarnstol snart. Hoppas bara att Danne var mer med än vad jag var för jag kommer inte ihåg så mycket alls.


Min förra bil
Gamla bettanJag i min förra bil

Fotoboken har kommit!!

Kategori: Min vardag

Idag fick jag fotoboken som jag har gjort till Danne i farsdagspresent. Den blev jätte bra! Hur ska jag kunna hålla mig från att ge honom den tidigare?! Är jätte dålig på att hålla på sånt. Kan inte ens hålla mig ifrån att säga att snart är det farsdag undrar om du kommer få nåt... Önskar att jag bara kunde hålla käften och inte säga nåt alls så att det blir en total surprice på farsdag. Men jag tror nog att han misstänker nåt men han säger inget.

Ett uppslag i boken



Bilförsäljning

Kategori: Min vardag

Igår la jag ut en annons på min bil på blocket. Är några som har hört av sig men ingen seriös. Har varit två stycken som har försökt pruta massvis via sms. Dom kunde inte ens ringa. Kollade upp numret och båda två bodde i Sollefteå. En av dem skrev "jag bor långt så vill ha ett bra pris för att jag ska komma och köpa." Bor långt? Eee, vad fan menar du? Vart bor man då? Är ju inte särskilt långt till Solle härifrån. Dessutom är det redan ett bra pris. Så svarade jag naturligtvis inte men han fick ett lite surt svar tillbaka. Han får väl för fasen masa sig hit och kolla. Tänker inte hålla på göra upp en hel bilaffär via sms!

Känns lite vemodigt. Jag gillar den där bilen skarpt, den är så fin. Men jag kör ju så lite så den står bara och kostar mig en massa pengar. Men jag kommer att sakna den som fasen då den är såld, om den nu blir såld. Blir lite less på alla oseriösa som hör av sig.

Ska strax iväg till sjukhuset och röntga mina händer och fötter. Har fått en remiss från reumatologen. Dom ska kolla om lederna har börjat ta skada av reumatismen.

V6 syncro

Lantluft

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit på mammafika ute hos A-K. Det var asmysigt! Nemo fick träffa en gris som hette Spike samt några kaniner varav en hette Nemo och får och höns. Skit roligt var det, tyckte jag iallafall. Vet inte om Nemo var så impad faktiskt. A-K bor utanför stan så vi fick ta bilen dit. Jossan åkte med oss, det ångrar hon nog bittert. Först var hennes lilla son väldigt ledsen men det gick över efter lite mindre kläder plus att hans vackra mor satte sig i baksätet med honom. Sedan var det min sons tur att vara ledsen. Han var ledsen resten av vägen. Kan säga att det kändes som en hel evighet innan vi var framme. Stackars Jossan var nog både döv och helt svettig efter att ha försökt underhålla Nemo som var helt bortom chans att lugna. Jag hade blivit tvungen att väcka honom mitt i hans förmiddagslur för att vi skulle åka så han var mega trött! Han somnade i min famn rätt så lagom tills vi skulle åka hem igen. Han vaknade till då jag satte in honom i bilen men somnade om rätt så snabbt. Kunde tyvärr inte stanna så länge på fikat för jag hade Dannes taxi och den skulle ut på skift. Törs inte åka min bil så mycket nu för jag har inga vinterskor på den än. Hade iallafall en toppen dag ute på landet idag. Tack A-K!

Häromdagen så var Nemos farfar hit med lite presenter till Nemo. Han hade varit i Stockholm och handlat. Nemo blev så glad att han genast ville använda haklappen. Han hann tyvärr smutsa ner den innan jag tagit kort på den.

HaklappTröja

Sen kan jag även skriva att ni kan glömma allt jag skrev härom dagen om att det går bra att lägga Nemo nu. Glöm det, bara glöm det.

Tiden är ur led

Kategori: Min vardag

Tack för tipset Jossan! Days of our lifes... inte så dumt. Synd bara att jag inte är nåt fan av serien och det påminner ju liiiite väl mycket om serien på tv. Ska suga på namnet ett tag får se.

Stod och kollade på fot- och handavtrycket som jag gjorde på Nemo på öppna förskolan. Det är seriöst över 1½ månad sen nu. Vart tar tiden vägen?! Stopp, stanna! Nu får tiden ta och lugna ner sig lite. Jag vill att Nemo ska fortsätta vara som han är precis nu. Snart kommer han inte alls vilja leka med mig om dagarna utan vilja vara med någon av sina coola polare och skruva i garaget. Mamma kommer inte alls att vara hans favorit längre. Jag kommer bli klassad som den jobbiga och pinsamma i familjen och han kommer inte alls att vilja ha någon kram av mig. Usch, jag får nästan ont i magen då jag tänker på vad fort det går. Låter ju lite klysight men det är verkligen sant, tiden springer iväg, speciellt då man har barn.

Nemo knappt 4 veckor Mys i soffan med Nemo 1 månad

En rolig sak som vi har börjat lyckas med nu är iallafall att Nemo börjar lite smått att kunna somna själv. Har börjat lägga ner honom ge han nappen och snutten och stoppa om honom. Säga gonatt och gått ut ur rummet. Så fort han har börjat knorra, vilket han gör då han tappar nappen så går vi in ger honom den och går ut igen. Och vet ni! Han brukar somna själv till sist. Utan skrik och gråt. Det tar ju lite tid men jag tror att han vänjer sig mer och mer. Vilken frihet att kunna lägga ner honom och gå ut. Annars brukar vi ju få stå där och buffa och så väldigt länge innan han kommer till ro. Kanske han börjar känna sig tryggare. Hoppas det, för allas skull.

Det funkar bra med gröten på kvällen nu med. Ska snart vi öka mängden och hoppas att det fortsättar att gå bra. Törs knappt skriva det men det känns som allt flyter på ganska bra just nu.

Namnförslag?

Kategori: Min vardag

Nu har jag snart gjort klart fotoboken till Danne. Jossan där har du ett tips på farsdagspresent.
Men nu sitter jag och klurar på vad den ska heta. Det är ju bilder på Danne, hans bilar, Nemo, jag, katterna, huset och lite sånt. Är ju som en bok som handlar om hans liv. Tänkte ett tag kalla den för typ "Här är ditt liv" men så kom jag på att det finns ett tvprogram som heter så så då kändes det lite fånigt. Har även funderat på om man kan kalla den för nåt uttryck som han ofta använder men jag kom inte på nåt. Har verkligen kört fast! Nån som har nåt bra förslag?

My my my

Kategori: Min vardag

Oj, vad många positiva kommentarer jag fick på bilden jag la ut tidigare! Tack ska ni ha! Fasen vad roligt, kanske inte ska vara så snål med bilder på mig själv.


Snabbt inlägg

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit på stan och fikat med en kompis som jag gick behandlingsassistentutbildning med. Var skit trevligt och för en stund så kände jag mig som Emma och inte bara som en mamma. Är så sällan jag gör saker utan Nemo fastän det är så viktigt att ta hand om sig själv ibland.

Hinner tyvärr inte skriva mer nu för vi ska iväg. Som kompensation för mitt korta inlägg så bjuder jag er på en bild där även jag är med. Är ju inte så ofta det händer.

Emma och Nemo

Samma skrot och korn

Kategori: Min vardag

Det är ju lite komiskt faktiskt. Gick in och läste på storasysters gamla blogg som hon skrev då Zeke var i ungefär
samma ålder som Nemo. Asså dom inläggen kunde vara skriven av mig, ja förutom att hon skriver mycket roligare än mig då. Våra dagar såg nog rätt så lika ut. Haha! Är det för att hon och jag är så otroligt tighta systrar eller är det helt enkelt så här det ser ut att vara småbarnsförälder..?

Nemo sover fortfarande. Thank you Jebus! Citat: Homer Simpson

Its just one of those days...

Kategori: Min vardag

When you don´t wanna wake up!

Barnet vaknade 7 och tyckte att det var en fin idé att kliva upp då. Det tyckte inte modern efter den hemska natt som vi genomlevt tilsammans. Insåg rätt snabbt att jag inte har någon talan i frågan och släpade mig och en helt underbart glad pojke ur sängen.

Efter inte alltför länge så blir Nemo trött igen. Jag baxade på både honom och mig varma kläder och knölade ner honom i vagnen. Ut i den friska morgonluften på en liten promenad. Nemo somnar efter ca 10 minuter och jag går en extra sväng bara för att. Då vi kommer tillbaka till huset så ställer jag ifrån mig vagnen på bron. Man kan göra så nu och han fortsätter sova fastän vagnen inte rullar. Ett tag iallafall. Går in och hämtar barnvakten som jag lägger bredvid honom. Tar sedan av mig ytterkläderna, drar en djup suck och hinner precis tänka "Nu ska jag dricka en kopp kaffe och läsa tidningen i lugn och ro." Tittar ut genom fönstret och ser till min fasa två lastbilar som är på väg att svänga in på gatan där vi bor! Springer fram till fönstret för att se hur Nemo reagerar på ljudet Hoppas, hoppas att han inte vaknar! Tur att jag är optimist! Ser dom två blå spärras upp. Går ut och gör ett lönlöst försök att vagna honom till söms igen. Är ju nästan skrattretande att jag ens försökte. Tar in vagnen med en unge som är skitförbannad över det plötsliga uppvaknandet. Fort av med kläderna och in till hans säng där jag sätter igång att buffa och skuffa och allt möjligt för att få den stackars trötta och arga pojken att somna om. Det är inte bara svårt utan nästintill omöjligt. Till sist får jag honom att lugna ner sig och han går in i nåt som ska föreställa sömn. Får gå in till honom ungefär var tredje minut och buffa lite till för att han vaknat igen. Min Cornish rex katt hjälper till att väcka honom genom att gå och jama för att hon vill ut. Hon tror att det är sommar bara för att solen lyser. Glöm det Doris, du är en innekatt!

Tur för Danne att han inte är hemma annars hade det blivit hans fel att Nemo vaknade av lastbilen eftersom det var han som propsade mest på att vi skulle bo inne i stan. Måste ju ha nån att skylla på. Hehe! Visst trivs jag att bo inne i stan men idag vore det inte helt fel att bo ute i skogen utan minsta ljud från bilar och dylikt.

Rubrik

Kategori: Min vardag

Nemo fick feber igår. Fick ge honom Alvedon på kvällen och då blev han något mindre gnällig. Det var så synd om honom. På natten var han lika kinkig igen och då jag tog tempen på honom så märkte jag att han fått feber igen. Gav han ännu en dos med Alvedon sedan sänkte sig friden. Danne frågade mig hur mycket jag hade ammat Nemo inatt. Ja, han vaknade halv 12 sa jag. Jaha, ammade du honom då? Eee, jag minns inte! Snacka om att man är yr och trött på natten. Tror att jag körde med fri amning hela natten faktiskt eftersom Nemo var dålig men jag har ingen aning... Nästan lite skrämmande!

Var hem till Jossan idag. Hon bjöd på sjukt god kladdkaka som smakade "jagvillhamer!" A-K och Ossian var där också och vi surrade på som vanligt. Efter nån timme så ville lilleman sova och jag ansåg det vara bäst att bege mig hemöver så han fick sova i vagnen. Han somnade på en gång då jag började gå hemåt.

Fick prova Jossans... eller ja Jontes nappflaska för att se om Nemo tog den bättre. Och vet ni, det gjorde han! Ja, kanske inte helt perfekt men helt klart bättre än dom jag har. Begav mig genast till Coop för att köpa mig en egen. Har låtit han dricka lite ur den ikväll och med lite tålamod så kommer det kanske att lösa sig till sist. 

Sitter och håller på pilla ihop en liten present till Danne. Och eftersom han aldrig läser min blogg så kan jag ju berätta vad det är här. Det är en fotobok med bilder och text som man lägger till själv. Det är med hård pärm så den ser ut som vilken bok som helst. Det är http://www.fujidirekt.se/ som har dom. Det tar ju rätt mycket tid men den kommer att bli så bra då jag är klar! Danne lär ju undra varför jag spenderar all min "lediga" tid framför datorn men det kommer han förstå då jag är klar.

Nu ska jag forstätta med boken ett tag till innan det blir tv.

Andra vaccineringen

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit och vaccinerat Nemo. Det gick bättre den här gången än förra då han verkligen gallskrek ett hjärtskärande skrik. Visst grät han nu med men inte alls lika mycket och inte lika länge. Min lilla kämpe! Han är nu 68 cm lång, väger hrm.. 9130 och hattmåttet var 43 cm. De sa även att jag skulle fortsätta lite försiktigt med gröten på kvällarna och att det nog snart ska rätta till sig med magen hans. Fick hem nåt häfte som vi ska fylla i för vi är med i något projekt som heter PRIMROSE och det handlar om typ kost och motionsvanor hos barn tror jag. Fick med ett måttband så vi ska mäta våra egna midjor och ange längd och vikt och sånt på oss själva. Hehe, det kan ju bli intressant.

För övrigt så försöker jag dra ner på Nemos nattamning. Han vaknar så himla ofta på nätterna så det har blivit att jag ger honom bröstet bara för att få honom att somna om. Jag orkar inte vara vaken så mycket på nätterna längre! Börjar nästan misstänka att han vaknar av rena vanan och inte av att han är hungrig. Han äter var tredje timme på natten och ibland blir det mer sällan än så på dagen. Har som lixom hamnat i en ond cirkel där han äter mer på natten än dagen. Första natten jag provade att dra in på amningen så gick det ganska bra. Jag lät honom sova i vagnen den natten för han somnar om så himla bra om man drar vagnen fram och tillbaka. Den natten gick det 6 timmar utan att han åt. Den andra natten var det värre. Då var han helt vansinnig efter 4 timmar och det tog 1,5 timme bara att få honom att somna om, efter amningen. Inatt har han varit vaken mycket med. Men det gick trots allt 6 timmar mellan sista målet på kvällen och första på natten så det var ju godkänt. Synd bara att han inte gick att söva om efter maten, även denna gång tog det 1,5 timme. Fasen det här är ju nästan värre än att amma var tredje timme. Då kan man ju iallafall småslumra medans han äter. Vill inte sluta amma helt på nätterna men en gång per natt tycker jag är helt rimligt för en bebis på 5½ månad.

Tackkorten för dopet är utskickade och har nåt sina adresser. Skönt att få det ur världen! Skämdes nästan en smula för att det tagit sådan tid att få iväg dem.

Nemo i dopklänning

Såg tredje filmen ur Johan Falk serien igår. Shit vad bra dom filmerna är alltså! Rekomenderas starkt!

Chefen ringde från jobbet i fredags. Frågade om jag fanns tillgänglig att jobba några dagar i november. Känns kul men lite pirrigt, var ju så längesedan. Och fastän jag tycker så mycket om att jobba så har jag börjat bli lite bekväm i rollen som hemmafru. Ska jag börja gruva mig för att gå tillbaka till jobbet redan? Eller gå tillbaka föresten jag är ju bara vikarie så vad går jag egentligen tillbaka till. Arbetslös med jobb vid behov. Suck!
Hoppas iallafall att Nemo har accepterat att äta ur flaska då.

Var alldeles som att det var något mer jag tänkte skriva om men det flög ur lillskallen min. Återkommer kanske om jag kommer på det. Fast jag kommer nog att ha fullt upp det kommande dygnet. Nemo kommer kanske att reagera på vaccinet och då finns det inge tid att sitta här.

Puss och kram!

Men åååå!

Kategori: Min vardag

10 minuter efter att jag publicerat mitt förra inlägg om att "Nattningen gick jätte bra ikväll" så vaknar prinsen. Han gråter och gråter och verkar ha ont i magen. Tar upp honom och får gå runt med honom en stund innan han lugnar ner sig igen. Lyckas sedan att få honom att somna om men han vaknar ofta i ungefär en timme. Stackarn! Känner mig jätte hemsk som har gett honom mat som han får ont i magen av. Känns som jag helt vill sluta ge han smakisar och fortsätta amma som vanligt. Men snart är han 6 månader och då behöver han ju nåt utöver bröstmjölken sägs det. Hjälp!

Gotta go!

Flaska - nej tack!

Kategori: Min vardag

Igår hade jag mammafika här. Det var jätte trevligt. Hur mycket vi än surrar varje gång vi träffas så är det aldrig en tyst minut då vi ses. Är så himla kul med dessa träffar.

Får ingen ordning på Nemos mage, han verkar ha jätte ont sedan vi började med smakisar. Tror att jag ska satsa på nåt annat än gröt. Meningen är ju att få han att sova bättre på sikt genom att ge honom gröt på kvällarna men så dåligt som han sover nu har han nog aldrig sovit. Han vaknar och gråter och då känns det bara dumt att ge honom gröt. Tänkte ju börja ge honom välling då han blir 6 månader. Men pojken har helt plötsligt slutat att ta nappflaska! Har ju varit lite försiktig med att ge mat genom flaska sen i somras då han slutade ta bröstet och jag fick för mig att det berodde på att han blivit flaskmatade en hel dag då jag jobbade. Så nu har han bestämt sig för att totalrata flaskan. Där försvann ju mina drömmar om att kunna vara borta längre än 3 timmar någon gång. Vad fan ska jag göra nu då?! Har testat flera dagar i rad men utan framgång. Vill ju inte tvinga han heller så jag brukar ställa fram flaskan till honom så han får ta upp den själv och då brukar han suga på den. Men om jag försöker hjälpa han genom att vinkla den så att det kommer nåt ur den då rynkar han på näsan. Tips från någon vad jag ska göra?

Nattningen gick jätte bra ikväll. Vet inte om det beror på att han sovit så bra under dagen. Det verkar ju paradoxalt nog som så, att om han sover mycket under dagen så sover han bättre på natten.

Var till tandhygienisten idag. Hade lite, lite tandsten som dom slipade bort. Dom har ju flyttat ner till sjukhuset nu och oj vad det var struligt där! Jag fick först vänta i nästan 20 minuter efter min bokade tid innan jag fick komma in. Men då hade hon inte tid att börja med mig utan jag fick sitta i den där stolen som ett fån i ytterligare en kvart. Tack för det!

Nu ska jag umgås med min sambo! Puss!

Jaja

Kategori: Min vardag

Har hållit på massvis ute i trädgården idag. Måste ju göra klart för vintern. Har asont i ryggen nu. Har även städat hela huset idag. Är ju jag som står för fikat på mammaträffan imorn så då vill jag att det ska se lite snyggt ut. Har även bakat lite så jag har nåt att bjuda på. Förra gången gjorde jag ju mackor, ville vara lite nyttig. Har fått både en och två pikar för det så den här gången blir det inte det minsta nyttigt fika. Kan ju kanske köra varannan gång eller nåt.

Hade även tänk gå på öppna förskolan idag men det var tydligen inställt. Typiskt då jag för en gångs skull hade tänkt pallra mig iväg på det. Aja, jag hade väl egentligen inte tid heller så det var nog lika bra.

Ska ta det lite lugn med smakisar ett tag nu. Nemo fick lite ont i magen. Ska bara ge honom lite gröt med katrinplommonpuré på kvällarna. 

Nu ska jag umgås med min son som börjar bli lite rastlös.

Skänker min stora syster http://messersmith.blogg.se/en tanke ikväll. Hon hade en horibel natt. Styrkekramar till dig!

Några rader

Kategori: Min vardag

Två dagar i rad har jag fått feber. Inga andra sjukdomstecken alls, bara feber. Har legat under en filt och skakat och hyperventilerat. Febern gick ner då jag tog Alvedon och sedan var allt som vanligt igen. Skumt. Vet inte om det är min kropp som säger ifrån. Är ju lite sliten. Det har ju varit ganska mycket nu med sömnbrist, oro, stress och ledvärk. Verkar inte vara mjölkstockning heller då jag inte känner nåt sånt alls. Har haft det förut och det gör ju ganska ont.

Vi fortsätter att ge Nemo smakportioner, igår fick han smaka på palsternacka. Det var mums tyckte han. Är jätte roligt att ge honom mat. Han blir så glad! Imorse då jag satt och åt frukost så hade jag honom i sin stol vid bordet. Han satt bara och tittade på min mat och tittade på mig som att "Ska inte jag få nåt?". Fick så dåligt samvete! Han fick smaka lite banan och han smackade som bara den. Han grät då han inte fick mer och jag ammad honom istället, det var godkänt det med.

Nemo sov faktiskt ganska bra inatt. Han sov 5 timmar i streck och det har inte hänt på väldigt länge. Han fick en ganska rejäl portion gröt igår innan han la sig och jag hade inte druckit nåt kaffe alls på hela dagen. Kanske det hade med saken att göra.



I´m alive

Kategori: Min vardag

Igår gav vi Nemo gröt för första gången. Oj oj, vad han tyckte om det. Det var jätte roligt att se. Har härmed tagit beslutet att jag kommer dra ner på amningen och ge gröt på kvällarna då han har vant sig vid den. Igår så kräktes han lite men det kan ha varit omställningen. Lider av dåligt samvete över att inte helamma i 6 månader som jag så stort skulle göra. Men syrran peppade mig igår och sa så himla bra saker. Tack sis! Hon sa bland annat att jag borde ha en bragdmedalj som har ammat så länge som jag gjort. Jag har en sjukdom som blir sämre av amningen och dessutom behöver jag mediciner som jag inte kan ta så länge jag ammar. Dax att tänka på mig själv ett tag nu. Pratade även med Danne igår och vi kom fram till att för allas skull så är nog det här det bästa. Började fundera över vems skull som jag egentligen skulle helamma i 6 månader. Nemo sover ju dåligt förmodligen pga att han är hungrig och då mår ju inte han heller bra av det här. Har tyckt synd om mig själv att jag blir väckt en gång i timmen varje natt men det är ju synd om han med. Han behöver ju sömnen ännu mer än mig egentligen.

Känns som att jag har jätte mycket att skriva om men nu då jag sitter här så föll allt bort. Är nog stressen som gör det. Rätt som det är så vaknar Nemo och då kan jag ju inte sitta här något mer.

Imorse då vi klev upp var det 19 grader inne. Gick upp på övervåningen och då visade det sig att vindsluckan fallit ner och det blev värsta kallraset därifrån. Brrr!

Näe, hörni jag kommer inte på nåt mer att skriva om nu. Har mest varit hemma för jag har haft så förbannat ont i lederna. Satte sig i ryggen häromdagen och då är det väldigt svårt att röra sig vill jag lova. Men igår var första dagen på ungefär 4 veckor som jag inte haft ont. Jag njöt verkligen. Har lärt mig att uppskatta dessa dagar då dom är så få.