eko

love it or leave it!

Ensam mamma söker...tid för mig själv

Kategori: Min vardag

Förlåt för dålig uppdatering. Jag har ärligt talat inte tid då all min tid går åt till min son. Är ensam med honom för det mesta och då ges inte mycket tid till annat. Återkommer då jag får tillbaka någon minut av mitt eget liv.

Update

Kategori: Min vardag

Innan jag blev mamma så hade jag en skev uppfattning av att sova dåligt. Trodde att om jag bara sovit några timmar i streck så var det en dålig natt. Fast jag kunde ju alltid ta igen det natten efter. Nemo tycks vara inne i en period så han sover extremt dåligt och vaknar ofta. Får jag sova 2 timmar i streck så är det lyx! Börjar fundera på om han kanske inte är mätt. Kanske är dax att börja introducera gröt till honom snart.

Igår var vi och firade min kompis som fyllde 28. Det var väldans trevligt. På väg in till stan igen så plockade jag upp min lillasyster som följde med mig ut och plockade trattkantareller. Hittade en hel del men tyvärr så hade många börjat torka ihop plus att någon klumpfot verkade ha gått där innan och klivit på jätte många. Aja, får nog ihop till en trattkatarellsoppa iallafall.

Lördagen spenderades hos syster och Zeke. Det var som vanligt mycket trevligt och hon bjöd på både fika och middag av världsklass. Har kunnat äta ihjäl mig.

Igår såg vi på en jätte bra film. Johan Falk, grupen för särskilda insatser. Tror att den hette så. Den var så spännande att jag nästan mådde illa. Skit bra var den! Danne föreslog att vi skulle se på Kommisarien och havet som gick på tv samtidigt men jag avböjde. Sämre skit får man leta efter! Är det nån som sett det?? Halva gänget skådespelare är inhyrda tyska b-skådisar så filmen är dubbad!! Man skrattar ju halvt ihjäl sig! Josef Hillman i Beckfilmerna är bättre dubbad än det här. Till och med Prussiluskan i Pippi (Pippi medverkar förövrigt i serien fast som vuxen då) och Krösamaja i Emil hade gjort det bättre. Dom är väl också dubbad om jag inte misstar mig. Tummen ner Kommisarien och havet!

Idag blir det inte mycket gjort. Jag är väldigt trött så jag tror inte ens att jag orkar dammsuga idag. Hehe! Ska nog glida runt i mysbrallor, osminkad och med håret spretandes åt alla håll hela dagen. Så ni som hade tänkt komma och hälsa på mig idag kanske vill tänka om. Men skulle någon komma hit så skulle jag kunna tänka mig att borsta tänderna iallfall. Lite gästvänlig är jag allt.

Rutiner... eller hette det ruiner?

Kategori: Min vardag

Har försökt att införa lite rutiner för Nemo för att han kanske ska sova bättre på kvällarna. Jag lägger honom en gång på förmiddagen då han ofta sover ganska länge. Sedan lägger jag honom en gång på eftermiddagen då han inte sover fullt lika länge. Sedan rundar jag av dagen vid 19.30 för att försöka ha honom i sängen vid 20.00. Det har funkat ganska bra i några dagar nu och det har gått rätt så bra att lägga honom på kvällen...tills igår. Han sov som vanligt på förmiddagen och då han vaknade så tog jag med honom ner på stan i vagnen. Vi blev borta ganska länge och det började närma sig hans eftermiddagslur. Han somnade i vagnen på väg hem och jag kunde tom ställa ifrån mig vagnen ute på altan och han fortsatte sova fastän den inte rullade. Det har nog inte varit möjligt sen han var 1 månad tror jag. Tanken va ju nu att han skulle sova kanske 2 timmar. Han sov 30 minuter. Tog in honom och försökte snabbt söva om honom i sängen, lönlöst. Ammade honom bytte blöja och testade igen. Han vägrade! Kämpade på från ca 15.00 till 17.30 då han äntligen somnade. Jaha, vad bra det här blev nu då. Sover han för natten nu eller hur blev det här?

Lagade färdigt middagen som jag samtidigt försökt kämpa på med. Danne skulle börja jobba 18.00 så det var lite stress. Då vi ätit klart gick Danne in i sovrummet för att hämta sina arbetskläder. Han ropar att jag ska komma. Ser Nemo ligga i sängen med ögonen helt öppna. Han är vaken igen. Från klockan 18.00 till 20.30 så kämpade jag med att få ungen att sova. Han hade ju sovit så himla dåligt på dagen att han borde vara jätte trött. Danne kom hem en sväng precis då Nemo somnat och han vart nog en smula rädd för mig för jag var redo att sätta mig själv i ett rum med vadderade väggar. Hela eftermiddagen och kvällen hade nu gått åt till att få Nemo att sova och allt detta fick jag förstås roa mig med själv. Var så slut att jag gick och la mig strax före 22.00 och somnade omgående. Nemo vaknar 22.30. Ger honom mat och hoppas på att han ska somna om igen efter det... han är vaken 2 timmar. Danne ramlade in nån gång vid 3.00 tror jag.

Har vaknat x antal gånger hela natten. Känner mig allt annat än utsövd. Nemo vaknade 07.30 så då klev vi upp. Han sover igen nu... Danne sover fortfarande. Längtar till den dagen då jag kan gå och lägga mig för natten och inte behöva vakna en enda gång för att min partner tar hand om Nemo varje gång han vaknar. Förstår ärligt talat inte hur han har samvete till att ligga bredvid och sova gång efter gång som Nemo vaknar. Jag skulle äta upp mig själv av samvetskval.

Aha! Så det var det som var felet!

Kategori: Min vardag

Kommentarer
Postat av: Observanten

va ä dä för restaurang, bara potäter, klart grabben ska ha en köttbit o sås till pärerna


Ja du Observanten du har naturligtvis rätt! Det måste vara därför han inte tycker om! ;)

Boring!

Kategori: Min vardag

Har egentligen inte så mycket att skriva men vill passa på ändå medans prinsen sover. Han brukar ju alltid sova den här tiden så det blir lätt att jag bloggar precis då.

Danne är hemma för stunden. Ska bara jobba ett par timmar mitt under dagen och sedan skan han jobba heeela långa natten. Trist! Är inge kul då han jobbar på helgerna.

Imorgon bär det av till Solle. Är nån lastbilsträff eller nåt i Ramsele som Danne ville gå på. Han ska dit med syrrans karl så jag och Nemo åker hem till syster och Zeke. Passar mig utmärkt!

Testade att ge Nemo potatis igår igen. Han tyckte inte alls om det. Han såg ärligt talat riktigt äcklad ut. Stackarn!

Nu ska jag skriva en shoppinglista. Då Nemo vaknar så ska vi åka och handla. Tror att jag ska göra ugnsrostade rotsaker och kyckling till middag.

Host host!

Kategori: Min vardag

Två nätter har jag spenderat på soffan nu. Håller på hosta lungorna ur kroppen så jag väcker ju Nemo om jag ligger i sovrummet och hostar. Tar med mig barnvakten så att jag snabbt kan springa till sängen då jag hör han vakna. Tyvärr så är det lite fel på vår barnvakt så den fellarmar om allt möjligt lite då och då. Inatt pep den typ var 30 sek för att den av någon konstig anledning tappade mottagningen hux flux. Jag har inte fått särskilt mycket sömn inatt! Har bett Danne köpa hostmedicin åt mig då han får en ledig stund på jobbet. Hoppas den funkar.

Igår så gjorde vi det! Vi gav Nemo en tesked mosad potatis för första gången. Vet inte om han ens fattade vad som hände utan svalde i rena förskräckelsen. Han grimaserade lite efter ett tag men jag tycker att det gick ganska bra att ge honom för att vara första gången. Ska fortsätta prova med potatis resten av veckan nu. Sen blir det väl nåt annat. Det är ju faktiskt lite kul ju!

Nattningen av Nemo gick ganska smärtfritt igår. Tog kanske en halvtimme från att jag la honom till att han somnade. Så fort brukar det INTE gå kan jag meddela. Brukar vara totalt krig här hemma på kvällarna då Nemo ska sova. Jag fattar inte! På förmiddagen då han ska sova är det nästan bara att lägga ner honom i sängen så somnar han, men på kvällarna inför natten är det jätte svårt att få honom att komma till ro. Vad gör jag för fel?

Nu ska jag dricka en kopp te kanske lindrar det smärtan jag har i halsen. Känns som att jag har hostat så mycket att jag har sår fulla halsen. Undrar om man kan få det..?

Män är från Mars, kvinnor är från Venus.

Kategori: Min vardag

Följande konversation ägde rum mellan mig och Danne igår då vi satt... låg och kollade på tv:

E: Shit vad mörkt det är.
D tänder då lampan.
E: Mäh, förstod du att det var det jag menade?
D: Ja, faktiskt var det inte det då?
E: Jo men jag var ju kanske inte så tydlig med vad jag ville.
D: Näe, varför var du inte det?
E: För att jag är kvinna.
D: Ja säger han med en suck. Och vad som är ännu värre med er kvinnor är att då vi män är raka med vad vi tycker så vänder och vrider ni på det till något helt annat än vad vi sa.
E: Ja, det är för att vi är kvinnor.
D: Suck!

Lite kul är det ju att män och kvinnor är så olika. Ibland måste man påminna sig själv om det tror jag. Kanske man kan undvika både en och två konflikter.

Boken

Ingen mammaträff idag

Kategori: Min vardag

En sak till, för er i min mammagrupp som läser min blogg. Jag och Nemo är förkylda så vi kommer inte på fikat idag. Men vi kan vara här hos mig nästa gång det är fika om ni vill? Just let me know!

Underläge

Kategori: Min vardag

Well well vart ska jag börja... Var ju till reumatologen igår. Han börjar med att ifrågasätta varför jag kommit till Sundsvall och inte i min hemstad. Eee, hur ska jag veta det? Det är ju ni som har kallat mig. Han fortsätter mala på om att han tyckte att det var så konstigt och frågade om jag hade begärt själv att komma dit. Jag sa då att du kan ju fråga min läkare för det är väl han som har skickat remissen. Jag har inget med det att göra. Vad är det här för översittarkille, tänkte jag.  Börjar berätta min ganska långa historia med min ledvärk och jag blir avbruten flera gånger då läkaren ifrågasätter min historia och höjer på ögonbrynen som att jag bara satt och hittade på. Kände att jag blev mer och mer obekväm i situationen men bet ihop och fortsatte förklara om smärtan som flyttar sig. Berättade om att det kommit tillbaka efter många års uppehåll och började göra ont igen då jag var i nionde månaden ungefär. Det tyckte läkaren var väldigt underligt då man oftast blir bättre i reumatism under en graviditet pga. alla hormoner. Ja förlåt mig att jag inte är en mönster patient som passar in i din FASS. Han klämde och kände på varenda led i min kropp och som jag tidigare berättat så har jag mest ont på kvällar och nätter dvs. det syns inget på mig. Han ser inga svullnar leder eller rodnader alls nu eftersom jag inte hade ont just då. Märkte att han blev mer och mer skeptisk till min berättelse så till sist så utbrister jag "Du tror mig ju inte!". Han säger då "Jo jag väljer att tro på dig men det är det inte alla läkare som skulle ha gjort för du har ju ingenting att visa upp." Kände hur tårarna brände bakom ögonen. Vidare berättar han att proverna jag lämnat har visat sig innehålla den sortens antikroppar som kan skada lederna på sikt (dock en ganska liten mängd) och därför så föreslår han att jag ska börja med cellgiftsbehandling på en gång. Jag blir alldeles chockad. Han frågar hur jag ställer mig till det och jag säger att jag fortfarande ammar. Då säger denna okänsliga läkare bara rakt ut "Ja, men det ska du lägga av med! Tester har visat att det inte är bra för personer med reumatism att amma." Jag bryter ihop och försöker förklara för läkaren hur viktig amningen är för mig. Han frågar då om det är en barnmorska som har sagt till mig att bröstmjölk är så bra. Jag svarar då att du kan fråga vilken barnmorska som helst så svarar alla likadant, bröstmjölk ÄR det bästa för barnet! Han säger då att det där vet han ingenting om. Han säger sedan åt mig att gå hem och smälta det här och att jag bara behöver ringa då jag vill påbörja behandlingen så skriver han ut tabletterna då. Jag kan fortsätta amma ett tag till om det är så viktigt för mig. Han säger även att vi ska ses igen om 2 månader för röntgen och vidare samtal. Jag avslutar besöket med tårarna rinnandes ner för kinderna att jag verkligen inte satt och hittade på allting utan att det jag berättade var sant även om han tyckte att det mesta i min historia var konstigt. Förklarade att jag inte var där för skojs skull och hur mycket jag hatar att gå till läkare och jag hade kommit dit med en förhoppning om att jag inte var så sjuk att jag behövde cellgifter. Att jag inte hade någon anledning att ljuga. Han sa då att "Ja men det enda vi har är ju din historia och en liten mängd antikroppar i ditt blod. Men jag väljer att tro på dig." Och jag gick därifrån och skulle uppenbarligen känna mig evigt tacksam över att den store överläkaren trodde på sin patient. Tack för det! Överläkare betyder tydligen att man står ÖVER andra människor och därmed har man rätt att trampa på dem och behandla dem som man vill. Ja det var läkarbesöket i stora drag och jag säger som min syrra sa då jag pratade med henne, När man kommer till en läkare för att be om hjälp så är man redan i underläge. Man ska inte behöva bli kränkt på det här sättet som jag blev! Tre gånger frågade han mig om jag rökte! Nej svarade jag första gången. Är det riktigt säkert? Ja, jag har snusat men aldrig rökt och jag slutade snusa för snart 3 år sedan. Det går en liten stund sedan frågar han igen, och det är alldeles säkert att du inte röker? Kul att bli så betrodd va...

Så vad händer nu då? Ja, det vet jag inte själv. Tror att jag ändå ska helamma Nemo tills han blir 6 månader, det är ju bara en månad kvar. Sen får jag väl trappa ner eller sluta. Tar ställning till vad jag gör då.

Vart kanske lite konstigt skrivet allting men jag tror att jag bearbetar det här om jag pratar och skriver om det mycket. Kommer nog återkomma till det här ämnet igen.

Efter det horibla besöket på sjukhuset så åkte vi en sväng till Birsta för att jag skulle få annat att tänka på. Jag fick ett presentkort hemskickat med posten på 500 kronor på Vero Moda av Daniel och Nemo häromdan som tack för att jag är en bra mamma och flickvän. Urgulligt! Så det passade jag på att använda. Köpte mig ett par nya jeans och en tröja. Vi var där ganska länge och då vi kom hem på kvällen så fick jag ont i lederna igen... fast det var väl bara inbillning. ;)

Zeke och Nemo = ler och långhalm

Kategori: Min vardag

Får bli ett snabbt inlägg för prinsen vaknar nog snart. Han är fortfarande snorig så han sover inte så bra. Inatt så vaknade han vid halv ett och gallskrek, stackarn. Fick gå runt med han ett tag innan han lugnade ner sig. Stackars krake. Även jag och Danne är förkylda men hellre det än när småttingarna bli dålig. Dom kan ju inte göra så mycket.

Zeke kom i fredags och tog oss med storm. Kan inte beskriva vad tomt det var här igår då han åkte hem igen. Kändes alldels tomt både i huset och i mitt hjärta. Gud vad jag älskar den ungen! Han och Nemo har busat och Zeke har skjutsat runt honom i rullatorn (gåstolen). Zeke har försett Nemo med napp, leksaker och många klappar på huvudet. Det har verkligen varit jätte mysigt att få rå om honom en hel helg. Önskar så att dom bodde närmare så att vi kunde ses oftare. Kort sagt så har allt gått jätte bra. Det jag trodde skulle bli lite knivigt var då de skulle sova i omgångar och vi skulle se till så att den ena inte väckte den andra men det har gått toppen bra! Jag kan numera alla repliker i filmen Höjdarna, rally. Den fullkomligt ekar i huvudet på mig och jag och Daniel kom på oss själva med att sitta och diskutera handlingen i filmen igår kväll. Haha, vi är lite skadade.

Reumatologen imorgon då... Hur är det i mina leder? Kan avslöja att det är inte så bra. Har oftaste ont på flera ställen samtidigt men som "tur" är så är det fortfarande oftast på nätterna, så på dagarna är jag relativt rörlig. Tyvärr har det börjat sätta sig i axlarna igen och det är verkligen det värsta stället. Ingen kul att vara rörelseförhindrad. Är så nervös för imorgon. Undrar vad dom kommer att säga.

Skit också!

Kategori: Min vardag

Nej nej nej! Jag tror att Nemo håller på bli förkyld. Inatt var han lite små täppt i näsan igen. Han har INTE sovit bra inatt. På morgonen är han i vanliga fall jätte glad och skrattar och busar som bara den. Inte idag... Han var jätte gnällig och ville bara sitta i min famn. Han satt alldeles stilla och bara tittade då jag höll i honom. I vanliga fall brukar han flaxa och sprattla. Inget tålamod har han heller. Försökte ge han mat men han bara blev ledsen för att det tog för lång tid innan mjölken rann ut. Efter det så bara grät han. Till sist så somnade han i spjälsängen och där ligger han nu. Min lilla stackare. Han har ingen feber iallafall. Hoppas att hon blir piggare efter att han har sovit.

Å vi som ska ha Zeke i helgen! Han som har så lätt för att bli förkyld. Hur ska det här bli nu då? Skulle få världens dåligaste samvete om han skulle bli sjuk...

Kvällspromenad

Kategori: Min vardag

Åkte hem till min kompis Annika idag. Blev bjuden på väldigt god äppelpaj. Hon äter tydligen inte godsaker och sånt så hela pajen var till mig. Hehe. Jag åt två stora bitar sen var jag proppmätt.

Tog ut Nemo på en kvällspromenad i vagnen. Är så lycklig över att det funkar så bra med den nya vagnen. Äntligen kan vi vara ute och gå igen. Men det känns jätte konstigt att ställa undan liggvagnen. Aldrig mer kommer han att ligga i den, min stora kille. Klädde på han både mössa, vantar och tjocksockar. Tänkte ett tag att jag kanske överdrev men då jag kom ut så kände jag att det nog behövdes, det var ju skit kallt ute! Hösten är här på allvar. Nemo var jätte nöjd att halvsitta i vagnen och och tittade med stora ögon på mig och omgivningen. Råkade till och med glömma att ta med nappen men det gick hur bra som helst ändå.

Nu är det Idol på tv, får se hur mycket jag får se ikväll. Nemo brukar nattas just vid den här tiden och det kräver ju lite tid om man säger så...

En kall höstdag

Kategori: Min vardag

Igår var jag på öppna förskolan bara en liten sväng. Var där och hämtade avtrycket på Nemos hand och fot som vi gjorde för nån vecka sen. Ganska söt blev den faktiskt. Är ju ärligt lite skeptisk till att ha Nemo bland mycket folk då det är så mycket sjukdomar som far runt. En del tycker att jag är jätte löjlig som håller på så men då får dom tycka det. Inatt så var Nemo lite småsnorig men det verkar ha försvunnit nu. Får väl se om det bryter ut eller inte.

Har dammsugat och torkat golven på nedervåningen idag. Men det vart lite slarvigt gjort. Jag tog inte ens ut mattorna utan städade runt dem. Jag städade alltså på Dannes vis. Hehe!

Till helgen kommer Zeke hit. Jag längtar så!!! Det ska bli så mysigt att få rå om honom en hel helg. 

Åh vad jag vill gå och se "Flickan som lekte med elden" på bio. Men jag är inte så sugen på att lämna bort Nemo en hel kväll. Han är ju som bekant lite svår att söva och då han blir övertrött ja då är han ju i princip otröstlig. Vill varken utsätta han eller någon barnvakt för det. Kanske jag och Danne kan gå på bio varsin gång, vi behöver ju inte gå med varandra även om det skulle vara väldigt mysigt. Vi har hållit ihop sedan -03 och under den tiden har vi väl varit på bio en gång med varandra tror jag. Kommer inte ens ihåg vad det var för film. Var väl nån Jönssonligan eller så. Längesen var det iallafall.


Nemos fot och handavtryck


En alldeles underbart fin dag

Kategori: Min vardag

Åkte iväg imorse och lämnade lite prover. Det var inga problem alls även om jag inte hade bokat tid. Hon som stack mig hittade en bra ven på en gång så hon behövde inte sticka flera gånger som dom annars ofta får göra.

Danne är ledig idag så vi tänkte gå ut på en promenad med vagnen lite senare. Men den här gången så får Nemo sova sin förmiddagslur hemma i sängen, vill inte riskera att det ska bli som igår.

Nu ska jag kika på lite barnkläder på internet. Funderar på om jag ska beställa lite nytt till Nemo, ett par vantar bland annat.

Ha en bra dag!

Provtagning

Kategori: Min vardag

Ska in och lämna prover inför besöket hos reumatologen nästa vecka. Ska göra det en vecka innan stod det. Läste även nu att man skulle beställa tid på sin vårdcentral för provtagning något jag inte har gjort! Jag trodde att det bara var att åka dit. Det stod att annars kunde man åka till sundsvalls sjukhus och lämna prover. Men proverna ska tas på morgonen och jag får varken ha ätit eller kissat då de tas. Vore just snyggt och jag måste stressa ner till s-vall imorgon för att dom inte har tid för mig här. Oäten och okissad. Jobbigt!

Aja, nu låter det som att min son är hungrig. Han har skrattat åt mig som bara den här på kvällen så jag tror inte att han är arg på mig för att jag inte fick han att sova. Han gillar mig nog ändå. ;)

Gosunge!

Grrrr!

Kategori: Min vardag

Ja, hade inte Nemo redan en favorit gosesak så har han det definitivt nu... Det här lejonet fick Nemo i doppresent av morfar med fru.

Lejonet och Nemo

Tidigare idag då vi var ute på promenad. Det var då Nemo fortfarande tyckte om mig...

Sover i vagnen

Hjälp!

Kategori: Min vardag

Så nu är det officiellt, jag är årets sämsta mamma. Jag vet uppenbarligen inte ens hur jag ska få mitt eget barn att sova. Jag tar det från början.

Skulle gå ut på en promenad på förmiddagen med den nya vagnen som vi har lånat, Nemo vill ju som bekant inte ligga i liggvagnen längre. Det var precis då det var dax för Nemos förmiddagslur så det skulle bli perfekt tänkte jag. Vi var ute och gick i 90 minuter och av den tiden så sov Nemo bara 45 minuter vílket är alldeles för lite. Han var vaken då vi kom hem så jag tänkte att jag kanske skulle kunna slänga i mig lunch innan jag gjorde det enorma jobbet som det faktiskt är att lägga honom. Började slänga ihop lunchen och den lille mannen blev rätt så grinig. Avbröt matlagningen och tänkte att han är ju så trött att han kanske somnar rätt snabbt ändå. Klockan var då 12.05. Han somnade 14.38.... Jag har alltså hållit på i 2½ timme. Av den tiden har han väl skrikit i nästan 2 timmar. Han var ju såklart övertrött och ingenting var bra. Ringde även till Danne och gjorde  mig ovänn med honom för att han inte var här och hjälpte mig. Men han sitter i en lastbil uppe i utansjö eller nåt så det är klart att han inte bara kan avbryta det. Men jag kände att jag behövde söka styrka oh peppning någonstans men det blev helt fel. Är väl skyldig honom en ursäkt då han kommer hem. Han tyckte att jag kunde ringa till hans mamma och be om lite avlastning, det tyckte inte jag...

Till sist då jag var allvarligt nära ett nervsammanbrott så knöt jag på den förbannade sjalen igen och nu sover han i den. Jag är helt slut! Känner mig skit dålig och är inte så sugen på lunch längre. Crap! =(

En kärring har flyttat in hos mig!

Kategori: Min vardag

Hej!

Om ni tycker jag är lite frånvarande, trött och konstig så ska jag berätta en sak för dig så att du lättare kan förstå mig. En konstig gammal kärring har flyttat in hos mej, vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån.

Jag har inte bjudit in henne, vet bara att en dag fanns hon där.
Hon är en listig jävel.
Hon håller sig undan för det mesta, men när jag går förbi en spegel kan jag se skymten av henne.
När jag ställer mej framför spegeln så står kärringfan där och täcker nästan hela mig, så att jag inte kan se min förtjusande spegelbild.
Jag har försökt att ropa åt henne att sluta - men hon ropar bara tillbaka.
Jag tycker det är ganska grymt.

Om hon nu tänker hänga hos mig, så tycker jag att hon kan betala någon sorts hyra, men nej.

Hittar ibland nån liten slant i en ficka eller under soffdynan, men det är bara småpotatis.
Saken är nämligen den att jag tror - även om jag inte vill göra några förhastade slutsatser - att hon stjäl av mig.
Varje gång jag har varit till bankautomaten och tagit ut pengar - så bara försvinner dom!!!
JAG kan ju inte under några omständigheter slösa bort så mycket pengar, min enda slutsats är att kärringfan stjäl.
Hon ser ut att behöva föryngringskrämer, så dit går säkert pengarna.
Men det är inte bara pengar som försvinner.

Mat har en konstig förmåga att på oroväckande sätt försvinna, speciellt såna saker som choklad, vin och annat gott.

Jag kan inte ha sånt hemma numera, hon tycks vara riktig sötrövad.
Men hon borde nog se upp - kilona kommer fort.
Tror att hon förstår problemet - säkert justerar hon min våg så att den visar för mycket när jag stiger på - och på så sätt får hon mej att tro att jag ätit allt och gått upp i vikt.

Stackars kärring, för att vara en gammal människa är hon väldigt barnslig.

Hon ändrar på mina kläder så att dom inte längre passar mej.
Sen så rotar hon även i mina papper och andra saker så att jag inte kan hitta nåt längre.
Detta är särskilt tungt - eftersom jag alltid har haft bra ordning på allt.
Hon kan till och med röra om i mina videoband, så att jag spelar över sånt jag skulle ha kvar.
Hon hittar de mest fantastiska sätt att reta mej på, texten i min post och i tidningarna suddar hon ut, så att jag knappt kan se vad som står.
TV:ns och radions ljud har hon fingrat på så jag hör bara mummel.
Trapporna har hon höjt, dammsugaren har blivit tyngre.
Hon sätter superlim på paket, burkar och flaskor bara för att jag inte ska få upp dom.

Tycker ni att hennes sätt att återgälda min gästfrihet är rättvis ???

På nätterna snarkar hon så hårt att jag vaknar - mycket störande.
Hon följer mej vart jag än går.
När jag går till en klädbutik för att prova nåt nytt - provar hon samma plagg och står framför mej i provrummet, så jag inte kan se mej i spegeln.
Det enda jag ser är hur dåligt kläderna sitter på henne.

Jag trodde inte att hon kunde hitta på nåt mer sätt att jävlas med mig på - men vad tror ni hände när jag skulle ta ett nytt passfoto?
Just som det blixtrade till ställde hon sej framför mej.
SÅ NU MÅSTE JAG HA HENNE I PASSET 10 ÅR FRAMÅT !!! 


Haha! Bra va? Hittade den då jag rotade igenom mina mail som jag har fått genom åren. Jag är verkligen värdelös på att slänga sånt jag har fått. 

Klockan är 11.50 och jag och Danne har ätit och stökat undan lunchen för ett tag sen. Känns som att det borde vara kväll snart. Har varit en lång natt och morgon. Nemo sover, Danne håller på med bokföring och jag ska nog hoppa in i duschen.

Lyckat dop!

Kategori: Min vardag

Dagen igår vart jätte lyckad! Är så nöjd!

Natten mot igår så sov Nemo jätte dåligt. Tror att det var nerverna hehe! Han var vaken flera timmar i streck, sov en timme och vaknade sedan igen. Kände hur pulsen steg för att det var ju som gjort för att han skulle vara trött och grinig hela dagen pga det. Vi klev upp vid 7 och började stöka på. Vid halv 10 så var Nemo trött och Danne gick och la honom. Gick rätt så bra. Jag gjorde allting klart med fikat och mig själv och laddade inför det som komma skulle.

Vid halv 12 kom syrran och hennes familj. Vi käkade lunch och jag fick låna lite stolar och porslin av dom. Nemo sov fortfarande. Då klockan blev 12 så öppnade jag dörren till rummet han sov i för att han skulle vakna. Men näe, då! Han sov verkligen jätte djupt! Till sist fick jag väcka honom så att vi skulle hinna, dopet skulle ju börja klockan 13.00. Då vi var på väg ut genom dörren hemma så säger syrran "Glöm inte dopklänningen." För den hängde ju kvar så snyggt på sin galge i hallen. Tack sis!

Nemo var jätte snäll i kyrlan och grät inte eller någonting. Allt var så vackert och perfekt! Hans morfar tände dopljuset, mormor läste dikten "fotspår i sanden", farfar hällde upp dopvattnet och farmor läste evangeliet om Jesusu och barnen. Jag läste en tackbön. Det var verkligen super fint!

Syrran och henns familj åkte hem till oss tidigare och slog på kaffe och fixade ordning lite här innan gästerna kom. Alla gästerna fick plats och hade det trevligt. Fast jag fick sjukt mycket fika kvar. Fikasugen någon? Fick jätte många fina presenter och vi och Nemo är så nöjda. Han börjar bli en rätt så rik liten man. Hade lagt fram en bok så att alla som medverkade fick skriva en lite text till honom. Alla skrev så fina saker, kommer bli kul för han att läsa då han blir stor.

Trots att Nemo var oerhört trött så kunde han inte komma till ro igår kväll. Han var inte grinig eller så, tvärtom så var han nästan gladare än vad han varit på länge. Hände det nåt med honom då han blev döpt eller?! Både jag och Daniel försökte få honom att sova jätte länge men han låg bara och skrattade och sprattlade i sängen. Tyvärr har han inte sovit så bra inatt utan har vaknat mycket. Vaknade redan vid 6 och tyckte att det var dax att kliva upp.

Har ännu inga kort från dopet men jag kan bjuda på lite kort på dukningen så länge.

Dukning
DukningDukningDukningDukning

Tack alla ni som medverkade och gjorde dagen till ett fint minne!!

All set!

Kategori: Min vardag

Nu har jag genomlevt hela dopet i drömmen. Hade värsta mardrömmen inatt om att vi kom försent, hade glömt dopklänningen hemma, texten jag skulle läsa hade jag ingen text på så jag hade ingen aning vad jag skulle säga. Dessutom av någon konstig anledning så var hela kyrkan full av konfirmander med tillhörande släkt i kyrkan då vi gick in. Jag hoppas verkligen inte att dagen imorgon kommer att se ut så, fast det tror jag ju inte.

Allt är i princip klart inför morgondagens gäster. Ska göra iordning det sista imorgon förmiddag sen så kommer all min tid att gå åt till att få Nemo att sova så mycket som möjligt så att han är utvilad då han får vatten på skallen. Men så lär det ju inte bli förstås. Total så blir vi iallafall 26 stycken plus Nemo och en till bebis. Huset fullt! Tror att jag har lyckats fixa sittplatser till alla nu. Ska bli så kul att träffa allihopa!






Dannes transport

Kategori: Min vardag

Sovmaraton

Kategori: Min vardag

Jag förstår inte vad det har varit med min unge idag. Så mycket som han har sovit brukar han absolut inte göra. Han vaknade runt halv 9 idag och vi låg kvar i sängen och myste ganska länge men han somnade aldrig om. Sen så la jag honom igen vid 11 och efter ett tag så somnade han. Vi skulle ju på fika klockan 12 men jag ville inte väcka honom utan lät han sova tills han vaknade. Han vaknade kvart över ett! Åkte till Jossan då och kom hem strax före 16.00 Han var trött och jag la honom igen. Han somnade på en gång, behövde bara lägga ner honom så somnade han utan att jag stod bredvid hans säng och höll han i handen och allt jag nu får göra för att han ska somna. Han vaknade till efter 50 minuter men jag gav honom nappen och då somnade han fort om. Då klockan blivit 19.00 så var jag faktiskr lite orolig då han fortfarande inte vaknat. Han hade inte ätit sedan 15.00. Kände att jag ville väcka honom dels för att han skulle få mat och dels för att jag var lite rädd för att han inte skulle sova nåt inatt. Tog av honom filten så det skulle bli lite "kyligt" så att han skulle vakna av det. Men icke! Till sist fick jag väcka honom och gav han mat. Han var på ett strålande humör och vi har busat och myst massor. Trodde att han skulle vilja vara uppe rätt så länge ikväll eftersom han sovit så mycket men 21.30 så började han att knorra och ville sova igen och nu sover han. Känns jätte konstigt. Så här mycket brukar han verkligen inte sova. Tänk om han håller på bli sjuk eller nåt.

Onsdag

Kategori: Min vardag


                                      Tycker att den här låten är lite bra.


Sitter här och väntar på att Nemo ska vakna. Vi ska på mammafika idag. Känner att jag måste göra lite saker utanför hemmet också. Är lite orolig för att han ska bli sjuk måste jag erkänna. Har ju hört rykten om att både mammor och barn är lite småsnuviga. Vore ju just snyggt om han blev sjuk till dopet.

Idag skulle jag och Danne egentligen hjälpas åt att städa men han blev såklart tvungen att åka å jobba. Men vi får väl städa på kvällen istället, det går ju det med.

Punktstädning

Kategori: Min vardag

Hade egentligen tänkt att gå på öppna förskolan en sväng idag men Nemo var lite grinig. Tiden då öppna förskolan håller på är precis då Nemo brukar sova och jag vill inte piska honom att vara vaken bara för att gå på det lixom.

Städar lite smått idag. Tar det bit för bit och tycker att det går hyfsat bra. Brukar punktstäda lite för då hinner jag inte bli så less. Nu ska jag bädda rent i sängen. Tur det ifall någon av gästerna vill ta sig en powernap på lördag. Dooh!

Dopplanering

Kategori: Min vardag

Nu har vi varit och träffat prästen och planerat inför lördag. Jag hade varit så duktig att jag hade redan spanat in två psalmer som jag ville ha. Prästen satt med psalmboken i handen och frågade om jag visste av någon tredje psalm. Jag sneglade i boken och ser att han har psalmen "Blott en dag" uppslagen. Den där blott en dag, är det någon man brukar sjunga säger jag stolt över att jag minsann har koll på psalmerna. Nja, den har man mest på begravningar, svarar prästen. Pinsamt! Att jag alltid ska göra bort mig!

Tror att jag har bakat klart nu iallafall. På denna veckas schema står det STÄDNING! Danne är ledig rätt så mycket så han har lovat att hjälpa mig. Tur det! Fast vi är lite olika då vi städar. Han är inte riktigt lika noggran som mig tycker jag. Aja, han får göra som han vill bara han gör på mitt sätt. Hehe!

Ledvärken tilltar, tror att det kan vara stressen. Ska försöka föra lite dagbok över smärtan så jag kan berätta om det hos reumatologen då jag ska dit. Blir nog här jag skriver ner det så ni som inte är intresserad kan ju bara hoppa över det stycket. Fredagmorgon ont i vänster hand, främst långfingret. Ont hela dagen samt natten och dagen efter. Börjar släppa på lördageftermiddag då det vandrar över till höger axel istället. Ont där på kvällen och natten. Ganska bra under söndagen. På kvällen får jag ont i höger hand, främst pek- och långfinger. Ont under natten och en bit in på förmiddagen på måndag. Småvärk resten av dagen på måndag. Även värk i vänster armbåge under natten mot måndag, det släpper ganska snabbt på måndagmorgon.

Nu är det tråkiga gjort. Nu ska jag sätta mig och skriva en shoppinglista. Det tar nästan längre tid än att handla.

Trött...

Kategori: Min vardag

Ja vad ska kan jag säga. Jag är slut som artist. Har fortsatt mitt bakande idag. Är nu tredje sorten jag bakar till dopet. Danne jobbar ju såklart så jag har får försöka styra ihop det här bäst fan jag vill. Känns som att hela dopet ligger på mina axlar och om inte jag fixar allt fika, checkar att vi har tillräckligt med stolar, bestick, tallrikar mm så får folk helt enkelt stå här rakt upp och ner nästa lördag och kanske dricka ett glas vatten eller så. Fast då får dom turas om för vi har inte glas som räckar till allihopa. Vore ju trevligt att få lite hjälp!

Fick tokstressa iväg på affären för att handla sånt som saknades till mitt bullbak då Danne kom hem på lunch. Att ta med Nemo på affären idag kändes inte aktuellt då han varit väldigt grinig hela dagen.

Har bakat världens kladdigaste bullar idag. Degen var hur kladdig som helst och precis när jag står med händerna nere i degen och försöker få nån ordning på den så vaknar huligan-Nemo. Ensam som jag är så får jag fort tvätta av mig men innan jag har pallrat mig till hans säng så är han allt annat än glad och jag får avsätta lite av min dyrbara baktid till att trösta honom. Degen börjar jäsa på bänken, något som den inte alls skulle göra just då. Efter detta så är Nemo helt plötsligt totalt osjälvständig. Han accepterar ingenting annat än att jag bär honom. Kul att det går så bra för mig med allt.


Bullbak

Som om inte allt detta vore nog så har jag dessutom haft jordens ledvärk i vhöger axel och vänster hand sen 5-tiden imorse. Det vägrar släppa. Gissa hur lätt det är att baka då man knappt kan varken öppna eller stänga handen?! Min knoge är röd och uppsvullen och det gör rent ut sagt förbannat ont!

Min reumatiska hand

Kände att jag måste få beklaga mig lite för nu är jag rätt så less faktiskt. Försökte hålla dopet jätte litet och har bjudit väldigt lite folk för att det skulle vara så enkelt som möjligt men det enklaste vore nog att inte ha något dop alls tror jag.

Näe, tro om jag ska försöka laga middag. Hade egentligen tänkt baka mer idag men jag hinner fan inte!

Min och Nemos dag

Kategori: Min vardag

Borde egentligen gå och lägga mig efter den fruktansvärda dagen jag haft men jag känner att jag måste få skriva av mig lite. Jag tar det från början. Varning för många stavfel och långt och kanske tråkigt inlägg!

Nemo började skruva på sig vid 7 tiden imorse. Jag lyckades efter många tappra försök att få honom att somna om. Han sov då till 9 och vi klev upp. Danne låg kvar i sängen och sov för han hade jobbat till halv 2, då han kom hem hade jag förövrigt varit vaken med Nemo i en timme redan men det är en annan historia. Kan ju bara säga att natten kunde ha varit bättre. Hur som helst så gjorde jag både mig och Nemo klar i lugn och ro. Jag åt frukost och hade lite myspys med Nemo. Skulle ju in till jobbet idag och dit måste jag innan klockan 12 för sen skulle de ha personalmöte. Då klockan började närma sig halv 11 (då Daniel förövrigt raglade ur sängen) så började Nemo bli trött igen. Insåg ganska snabbt att det var dumt att försöka lägga honom i sängen då det inte var lång tid kvar tills vi skulle vara på mitt jobb. Beslöt mig för att ta honom i vagnen i hopp om att han skulle sova i den hela vägen till jobbet så han iallafall fick lite sömn på förmiddagen. Och ja han somnade då vi var ungeför 300 meter från jobbet. Suck, det var ju bara att gå en extra sväng då han ju som bekant vaknar då vagnen står stilla. Efter en promenad på ungefär 15 minuter så beslöt jag mig för att gå in till jobbet. Klockan började närma sig 12 och jag ville ju inte dundra in mitt i mötet för ett recept lixom. Parkerade vagnen utanför och det tog ungefär 3 minuter så var Nemo vaken.

På vägen hem så gick vi förbi Coop för jag skulle handla grejer till min kaka som jag skulle baka. Nemo var måttligt road och han fick såklart sitta i liggvagnen.

Lillraggaren

Vägen hem från Coop så skrek Nemo av trötthet och han var bara nöjd om jag bar honom. Vägen hem från Coop har aldrig varit så läng kan jag meddela. Väl hemm så gav jag Nemo mat och la honom för att sova. Det gick relativt smärtfritt och jag började nu med mitt bakande. Kakan jag skulle göra innehöll 300(!!) gram smör som jag såklart brände då jag gick för att göra nåt annat medans det skulle smältas.  Bra Emma, bra!

Då Nemo sovit i en timme vilket ju var alldels för lite så kom Danne hem från jobbet. Nemo vaknar. Danne går ut och tvättar bilen och jag står med ett skrikande barn som är i uppenbart behov av mer sömn och en kaka som det ska hyvlas nougat på medans den fortfarande är varm. Stressigt värre! Jag går ut och säger åt Danne att han får pallra sig in för att jag behöver hjälp med att få Nemo att somna om. Jag är INTE glad över att han har väckt honom. Nemo är omöjlig att få att somna om och jag behöver få en paus från huset och även min sambo som vid det här laget fått ta emot all min frustration. Han var nog lika glad som mig att jag och Nemo åkte iväg.

Nougatkaka


Vi åkte hem till min mormor och kampen med att få Nemo att sova fortsatte. Lyckades efter 2 timmar att få honom att sova... i 20 minuter! Klockan är nu 17.30 och ungen ligger back många timmars sömn.  Vi åkre hem igen med tanken att jag ska i lugn och ro försöka lägga honom hemma. Då jag har kämpat på i en timme så ringer jag hem Danne. Han finner mig gungandes fram och tillbaka spelandes på läppen inne på toaletten. Nemo ligger på skötbordet och skrattar, vilken var en totalvändning från hans tidiager skrik. Danne tar Nemo och går med honom till sängen inte heller han får Nemo att somna. Trode ju nästan att det skulle gå bättre för han då han var betydligt mer snasad och mugn än mig. Till sist måste Danne åka igen och jag är nu åter ensam med Nemo. Fortsätter att förska få honom att sova och lyckades äntligen klockan 20.50. Har redan fått gå ner till honom 2 gånger för han hade vaknat igen Ber till Gud att han sover ett tag nu för jag orkar inte mer nu. Känner mig som världens sämsta mamma som inte ens kan få mitt barn att sova.

En klok kvinna sa till mig idag att då barnen är nyfödda så tar det ungefär 2 minuter att få dom att sova i två timmar. Då de blir lite äldre är det precis tvärtom, det tar 2 timmar att få dem att sova i 2 minuter. Amen!

God natt!

Öppna förskolan

Kategori: Min vardag

Idag har jag och Nemo varit på öppna förskolan för första gången. Visste ju redan innan att det skulle bli lite knöligt då han hade varit vaken 2 ½ timme då det började. Nemo brukar klara 2-3 timmar vaken sedan vill han ha en liten power nap. Var ju lite små grinig där men jag fick han att somna i min famn. Något han inte gjort sedan han var lillliten och kunde somna vart som helst. Jag visste inte hur bra jag hade det då han bara rätt som det var somnade förut. Nu är det ett himla bök innan han kommer till ro. Hur som helst så gjorde vi avgjutningra av hans fot och hand. Det blev helt misslyckat! Det ser ut som att han har 4 fingar istället för 5. Kanske skulle ta och göra en ny i gips här hemma istället. 3 stycken tjejer ur min föräldragrupp var där så vi surrade på som vanligt. Var ganska många där som jag kände så det var kul. Blir nog en tur dit nästa vecka igen tror jag.

Eftermiddagen har gått åt till att få Nemo att sova. Han vaknade ju omvartannat hela tiden på förskolan så jag tänkte att han skulle få sova ordentligt här hemma. Ja just det ja! Han vaknar lika mycket här. Dagens motion blir då jag springer upp och ner för trappan för att stoppa in nappen och söva om den lilla killen. Är helt slut!

Var in en snabbis på jobbet idag för att få ett recept på nougatkakaor som en som jobbar där brukar göra. Skulle få det imorgon så jag och Nemo åker dit igen då. Jag saknar verkligen att jobba fastän det är himla skönt att vara hemma. Är jätte många som har börjat fråga mig nu hur länge jag tänker vara hemma och jag får lite småpanik. Har ju bara varit hemma i 4 månader och så länge jag ammar så går det ju inte så bra att jobba. Näe, jag blir nog hemma ett bra tag till tror jag.

Fick brev från reumatologen igår. Har tid där den 22 september. Ska lämna lite prover här i Härnösand först. Grejen är ju den att jag har ju knappt haft ont alls på rätt så länge nu. Känner mig ganska dum att jag ringde dit och krävde att få komma dit snabbare och så har det "gått över". Blir ju väldigt konstigt att fylla i papperna som de skickade också då det är frågor som: har du svårigheter att tvätta håret, klä på dig, öppna syltburkar etc. Allt det har jag ju problem med då jag har ont. Aja, får väl förklara läget. Dom kan ju inte gärna skicka hem mig igen och säga att "du har ju inga problem så du får allt ställa dig sist i patientkön".

Oj, det här inlägget har tagit nästan en timme att skriva. Ska plantera arslet nere istället nu så jag slipper springa så mycket då Nemo vaknar.