eko

love it or leave it!

Engelska B

Kategori: Min vardag

Blir mer och mer sällan som jag uppdaterar här. Har som tappat sugen. Om jag har några läsare kvar så får ni ha överseende med det.

Idag så började jag att läsa Engelska B. Är rätt så ringrostig på engelska så det kommer att bli ganska tufft. Men jag har inget val, jag måste läsa det här för att kunna söka till det jag vill läsa i höst. Har inte hunnit få alla läroböcker heller så det kan ju vara en av anledningarna till att jag inte fattade ett skit av uppgifterna. Hoppas nu bara att det här kommer att gå bra.

Har glömt att berätta att jag vann en årsförbrukning av Natusanbaby produkter för att tag sen. Vann bland annat 60 paket våtservetter och 6 paket amningskupor. Tur det, jag som ammar så mycket ööööh. Kul var det iallafall att vinna. Var produkter till ett värde av 2500 kronor så det var en hel del kan jag lova! Förra veckan så vann jag även två biljetter till Idolturnen som pågår just nu. Dom var i ö-vik nu i lördags så det var dit jag hade biljetter. Jag gav bort biljetterna till en kompis som bor i ö-vik. La biljetterna på lådan på torsdagmorgon men av någon underlig anledning så hann dom inte fram innan konserten var. Kom väl fram idag antar jag och nu är dom ju värdelös. Posten, jag hatar er!

I måndags så avslutade jag studiecirkeln som kvinnojouren höll i. Det har varit ganska intressant men det är skönt att det är klart nu. Nu är jag en erfarenhet rikare. Ska fylla i det i mitt CV, vet inte om det hör hemma där egentligen men jag skriver dit det ändå för att jag är så cool! Haha!

I övrigt så rullar vardagen på som vanligt. Försöker få mig tid till att träna men ibland så tryter motivationen. Är svårt att ändra livsstil och börja träna och äta sunt men jag kämpar på. Arbetet då... Jag jobbar så mycket jag bara kan och får. Påminns ständigt om hur gärna jag vill ha en trygg och stabil ekonomi. Är så många rättigheter som jag går miste om då jag "bara är vikarie". Herregud, jag till och med presenterar mig som vikarie. Mitt självförtroende har nått sin botten vad det gäller arbete. Även fast jag får jobba en hel del så låter jag mig aldrig glömma bort att jag bara är extra, lite överflödig sådär.

Några av sakerna som jag vann från Natusan.
Vinst från Natusan

Matprat

Kategori: Min vardag

Vad roligt att min senaste recept uppskattades. Nu känns det ju faktiskt som att jag vill lägga ut fler.

Här kämpar jag på med Crosstrainern. Än så länge så tycker jag att det är jätte roligt. Idag har jag dock ledvärk i axlen så det får bli en vilodag, men det är ju nödvändigt med sånna med. Det jag tycker är desto svårare är att lägga om kosten. Jag älskar verkligen mat! Försöker att dra ner på lite kolhydrater men inte så att det går till överdrift. Kanske att jag tar lite mindre potatis eller så. Vill kunna njuta av det jag äter. Att sluta med bröd är för mig helt uteslutet. Fattar inte att folk orkar hålla på med alla möjliga metoder. Själv är jag nog lite så här att jag tar det bästa ur alla metoder, vilket såklart resulterar i totalt fiasko. En metod säger "ät mer fett och proteiner och dra ner på kolhydrater" och nästa säger "satsa på långsamma kolhydrater och dra ner på fettet". Ja, ni fattar ju själv att det inte blir så bra att kombinera dessa två. Men äter det gör jag. Att äta för lite gör oftast att man går upp i vikt hur ologiskt det än verkar. Lagom är bäst. Nu då jag tränar så kan jag ju dessutom unna mig att äta lite mer så att kroppen kan få ut maximal effekt av träningen. Nog om detta.

Funderar mycket över min framtid. Ska förmodligen fortsätta plugga till hösten. Utan högskoleutbildning kommer man ingen vart, iallfall inte jag. Trodde att min senaste KY-utbildning skulle ge mig lite möjligheter men jag jobbar fortfarande som timvikare och jag är less på det nu. Hade ju varit trevligt om jag hade hunnit betala av mitt senaste CSN-lån innan jag drar på mig ett till men nu är det som det är.

Recept på en snabblagad rätt

Kategori: Min vardag

Körde med Crosstrainern igår igen. Den här gången körde jag lite tuffare tempo i 20 minuter. Det var rätt så jobbigt och jag kände verkligen att jag fick ta i för att orka. Tror att jag ska träna så istället faktiskt. Kortare pass men hårdare. Det är skit roligt! Har ätit ganska nyttigt i veckan med så nu längtar jag till lördag så jag kan äta precis vad jag vill.

För ovanlighetens skull så ska jag faktiskt bjuda er på ett recept på en rätt som är super lätt att göra och går jätte snabbt. Har inga mått så det får ni höfta med.

SpenatQuesadillas

Hackad spenat
Kvarg eller Creme Fraiche (även keso funkar)
Riven ost
Salt
Tortillabröd (välj fullkorn om ni vill ha nyttigare alternativ)

Blanda spenat, kvarg, ost och salt till en röra.
Bred ut röran på ett tortillabröd. Lägg på ett till tortilla bröd som lock.
Värm båda sidorna av Quesadillan utan fett i en stekpanna till den får lite färg.

Servera med tacosås/salsa och gärna lite jalapenos.

Vill man ha lite kött till så går det naturligtvis jätte bra att till exempel lägga på lite stekt, strimlad kycklinfilé, skinka eller vad man nu tycker om. Jag lagar all mat från huvudet så jag hoppas att ni förstår hur jag menar att man ska göra. Det här med att skriva recept är nytt för mig så jag är nog inte så bra på att förklara. Men jag hoppas att ni uppskattar min ansträngning nu att bjuda er på ett recept. För då kanske det blir fler. Har bland annat ett recept på ett toknyttigt bröd utan mjöl och jäst. Är rätt många som frågar mig om det receptet så jag kanske ska lägga ut det här med.


Nu ska här tränas!

Kategori: Min vardag

Imorse då jag gick hem från jobbet så ringde jag till Danne för att småsurra lite. Han frågade om jag hade kommit hem men jag sa att jag skulle gå en promenad innan jag gick hem. Han tyckte att jag skulle gå raka vägen hem istället för han hade en present till mig. Nyfiken som jag är så ökade jag farten för att snabbt komma hem. Då jag kliver in i huset så står där en Crosstrainer!! Han hade varit iväg och köpt en sån till mig igår då jag jobbade. Jag har tjatat hur länge som helst om att jag vill ha en sån. Gissa om jag blev glad! Provade den nästan på en gång, bytte bara om först. Tränade i 30 minuter, och på den tiden så vart sträckan 1,1 mil. Jag höll på dö då jag klev av den, men oj så roligt det var! Hade planerat att jag skulle börja röra på mig lite mer nu så den kom väldigt lämpligt. Skonsam för kroppen är den med. Hade reumatism i ljumskarna men det kände jag inte ens av då jag stod där och trampade. Något som jag däremot kände av då jag promenerade. Slutade med kortison i lördags så smärtan var väntad. Hur som helst så känner jag mig grymt motiverad till att träna med den här. Så det ska bli jätte roligt!

Imorgon jobbar jag dagpass så Nemo ska vara på dagis från 7-16.30. Han har aldrig varit på dagis så länge förut så jag hoppas att det går bra. Han tycks vara inne i en period då han har svårt med separationer. Är inge roliga lämningar på dagis nu kan jag lova. Dessutom är han väldigt mammig. Men allt det där går ju i perioder så jag räknar kallt med att det kommer att gå över, fast det kan ju ta ett tag.

Förra helgen låg jag och Danne i magsjuka. Jag fick en lindrig variant men nog illa för att jag skulle vara sängliggandes. Missade jobb hela helgen. Men det fanns ju inget att göra.

Igår slingade jag håret. Det var väääldigt längesedan sist så det gjorde stor skillnad. Börjar känna mig riktigt fräsch nu faktiskt.

Så nu vet ni vad som händer i mitt liv.

Min Crosstrainer

Attans

Kategori: Min vardag

Igår ringde dom från dagis och sa att Nemo hade kräkts. Fick kasta mig i bilen och hämta hem honom. Då jag var där så kräktes han igen. Mitt lilla hjärta! Det var så synd om honom. Idag mår han bättre. Han har inte kräkts sedan igår men han är hängig och lite febrig. Så återigen så vabbar jag i några timmar tills Danne kan komma hem och lösa av mig. Sedan blir det raka vägen till jobbet för nattpass. Än så länge har varken jag eller Danne blivit dålig så jag hoppas verkligen att vi klarar oss. Har varskott dom på jobbet vad som pågår här hemma men jag var ändå välkommen. Vore verkligen jätte trist om jag kom dit och smittade någon.

Sömnbesvär

Kategori: Min vardag

Nyårsafton var super trevlig. Den spenderas hos syster i Sollefteå. Vi åt god mat och hade väldigt mysigt. Synd bara att Nemo sov så dåligt. Först var han helt omöjlig att söva. sen vaknade han hur många gånger som helst. Han är ganska svår att få att sova överhuvudtaget nu faktiskt. Det började för ca 2 veckor sedan då han var hemma från dagis med ögonfluss. I vanliga fall så kan vi bara lägga ner honom i sängen och gå därifrån så somnar han av sig själv men inte nu längre. Nu kräver han att vi ska sitta där inne tills han somnar annars gråter och skriker han helt förtvivlat. Samma sak då han ska sova på dagen. Jag fattar inte vad som har hänt! Det är inget som har blivit annorlunda som jag tycker att han kan reagera på och bli orolig av. Känns inte alls särskilt kul att lämna honom på dagis imorgon och berätta att han inte kan somna själv ute i vagnen. Jobbigt!

Känner mig trött slut och less. Har ingen motovation till något alls just nu känns det som. Det är verkligen på tiden att jag återupptar min personliga utveckling. Jag vill inte må så här och bara jag kan göra något åt det. Vill göra något för mig själv, köpa nya kläder, färga håret fräscha upp mig helt enkelt. Tycker att det syns på mig att jag är sliten. Nytt år, nya möjligheter. 2011 ska bli ett bra år, det bestämmer jag nu!