eko

love it or leave it!

Slut på denna helg, tillbaka till vardagen

Kategori: Min vardag

Ja, å vad har jag gjort för vettigt idag då? Inte mycket, legat å solat typ. Så skönt med en varm å solig ledig dag. Mera sånna tack! Imorgon är det nattpass på schemat. Skulle egentligen ha jobbat dag men har bytt med en kollega. Passar mig bra det. Går jag hem tidigt på tisdagen och slipper kvällspasset på tisdagen som jag annars skulle ha. Kung det!

Tyvärr kommer tisdagen inte att bjuda på speciellt trevliga saker då vi planerat att låta våran tolvåriga katt Selma somna in. Hon har varit sjuk en längre tid nu och vi har verkligen försökt med allt utan resultat. För varje dag som går nu blir hon allt sämre och vi inser att hon lider. Kommer kännas otroligt tungt och tråkigt på tisdag.

Slöar

Kategori: Min vardag

Har haft en riktig slappardag idag. Har inte gjort mycket vettigt. Jag och Nemo cyklade bort till dollarstore idag, eller han cyklade och jag gick bredvid. Där köpte vi lite godis tills ikväll. Sen har dagen bara flutit på liksom. Gjorde lövbiff med sting till middag, så himla gott. Sen blev det godis å popcorn. Usch vad jag har proppat i mig. Gick faktiskt en promenad efter middagen för att känna att det var lite mer tillåtet att äta (läs: frossa) godis. Nu blir det film å ännu mer godis. Ops!

Lördag

Kategori: Nemo

Just nu sitter jag och tittar på Nemo som cyklar för fullt på en stor parkering. Vår gård är så liten så han har sån liten yta att cykla på där. Speciellt nu när det står en hel lastbil på gården. Han har alldeles för dålig koll på omgivningen för att jag ska våga låta honom cykla på vägen, det får han bara göra när jag är med.

Morgonpromenad

Kategori: Träning

Fattar inte vad det är för fel på min sömn den här veckan. Två nätter i rad nu har jag haft svårt att somna och när jag väl har somnat vaknar jag igen och kan inte somna om. Är som jag har en oro i kroppen. Har ju jobbat natt den här veckan och den brukar alltid generera i att jag är tvärtrött dagen efter, tydligen inte den här gången då. Efter att ha legat å vridit mig i sängen ett tag imorse bestämde jag mig till sist för att göra nåt vettigt av tiden. Snörade på mig skorna och gick ut på en promenad. Kunde inte vara ute så länge dock eftersom Danne skulle till jobbet. Skön början på dagen ändå. Nu ska jag äta frukost och invänta att Nemo vaknar och förgyller min dag. Trevlig fredag på er!

Nya skor

Kategori: Min vardag

Köpte mig ett par nya skor idag på Intersport. Hade 20 % rabatt på hela köpet och jag var i stort behov av nya gymnastikskor nu när jag är ute å löper mellan varven. Hittade ett par som jag blev kär i på en gång. Dessvärre hade de inte min storlek utan en sko som var en halv storlek för stort. Provade ändå den och visst den var som lite för lång i tån men satt bra över vristen. Velade ett tag innan jag till slut bestämde mig för att köpa skorna ändå. Jag visade försäljaren mina tidigare skor och han sa att dom var slut för längesen. Jo da, nog har jag gått ett antal mil i mina gammskor. Visar bild på både de nya skorna och mina gamla utslitna. Får se nu hur jag kommer trivas i mina nya, stör mig lite att de inte fanns i min storlek men hoppas att det ska gå bra ändå. Invigde dem på en promenad ikväll och hittills verkar de bra. Ville inte ge mig ut på alltför lång tur då man lätt kan få skavsår från början innan man gått in dem. Tyvärr har jag reumatism i knäet ikväll så jag har lite svårt att gå, springa är helt uteslutet.

För övrigt är jag ledig fredag, lördag och söndag och det känns fantastiskt skönt!

Peaches

Kategori: Min vardag

Köpte Paraguyas-persikor (sånna där platta) idag. Mest bara för att de ser så härliga å aptitliga ut. Inbillar mig att de smakar lite annorlunda från vanliga persikor, men det kan vara det fräscha ljusa, nästan vita fruktköttet som gör att jag tror det.

Jag dööööör!

Kategori: Träning

Igår var det en vecka sedan jag sprang eller promenerade. På min Runkeeper dök bilden av en snigel upp. Wtf?! Gick en kortare pw på min rast på jobbet igår iaf.

Idag var planen att jag och PT-Kassberg skulle ut å springa men då det regnade så jävligt valde jag att skippa löpningen även denna dag. Men sen slutade det plötsligt att regna och solen tittade fram. Å snabbt som ögat får jag ett sms av Emma. Tvekade ett tag men tackade ja ändå. Måste sluta upp å maska mig helt klart! Konditionen var som bortblåst, vill mest bara lägga mig ner å självdö i spåret. Hurtbullen bredvid mig kom direkt från gymet men sprang likafullt som hon inte gjort nåt annat sen hon föddes. Å sen lägger människan in dödsstöten. Mitt i spåret när vi sprungit upp för en vidrig jävla backe säger hon åt mig "Vänta! Vänd här!" Jag fattar ingenting men gör som hon säger. Vi springer ner för backen jag just besegrat och när vi är nere säger hon "Vänd igen!" Detta upprepades tre gånger varav sista även innefattade att vi skulle tokspringa sista biten. Skjut mig! Fy fan så fruktansvärt! Hon hade nån teori om att man vänjer kroppen om man springer samma sträcka och därför måste utmana kroppen med lite variation. Eller nåt sånt... Jag hade fullt sjå att försöka andas att jag knappt hörde vad hon sa. Lät mest som bla bla bla och eftersom jag mist min talförmåga var det bara att nicka och hoppas att hon var nöjd med det. Naturligtvis var det bilbingo dagen till ära. Känns ju verkligen upplyftande att springa förbi alla bilar högröd i fejjan, flåsandes som en gris å genomsvettig. Hej å hå! Till sist var det dags för eldprovet dvs mördarbacken! Jag trodde verkligen inte att jag skulle fixa den efter språngmarchen upp å ner för en tidigare backe. Men med livet som insats lyckades jag på nåt mirakulöst vis springa hela backen upp. Jag kunde nästan inte andas när jag kom upp men ändå! Jag gjorde det! Hade jag sprungit själv hade jag ALDRIG sprungit hela backen men jag blir som sporrad när jag är med Emma. Hon är verkligen grym!

Som om allt detta inte var nog. När vi väl kommit hem går det bara några minuter så plingar min mobil, hon ska ut å springa igen å undrar om jag ska med. Trodde först att hon skämta men insåg snabbt att hon är fullt allvarlig. Hon skulle bara springa en kort sväng å jag tänkte "Ja, vafan, jag är ju redan svettig så jag kan lika gärna följa med." Booom! Nu är jag nöjd kan jag säga! Fan vad grym vi är!

Like A boss!

Kategori: Plugg

Höll ju nästan på att glömma den största och roligaste nyheten för dagen. Jag fick mitt allra första A idag. Så himla stolt och glad att det finns inte! Trodde faktiskt att jag skulle gå igenom hela Universitetsutbildningen utan något A men fan i mej, I did it! Visserligen är det i ett så sjukt tråkigt ämne som Arkiv- och informationsvetenskap, dokumentstyrning men ändå!!! Ett A är ju ett A. Fan vad bra jag är! Woohoo!
 

 Bild lånad från google.se

Cirkus Maximun

Kategori: Min vardag

Förlåt för lite dålig uppdatering. Det vart ju fint väder trots allt igår så jag var ute mest hela eftermiddagen. Skämdes nästan över mitt bittra inlägg om det dåliga vädret på förmiddagen. Förlåt...
På kvällen igår var jag, Danne och Nemo på cirkus. Bäste Kim kom hit med biljetter till oss. Så himla snällt av honom! Har inte varit på cirkus sedan jag var barn själv så det var ju faktiskt lite spännande och roligt även för mig.
 
Idag har det varit fint väder igen. Jag och Nemo var ute och njöt av solen på förmiddagen innan det var dags att åka ut och lämna honom hos farmor och farfar i sommarstugan eftersom jag jobbar natt idag. Han var väldigt förväntansfull då det var första gången han skulle sova i sommarstugan för i år. Hoppas allt har gått bra för dem.
 
 

They must hate me

Kategori: Min vardag

Vädergudarna alltså. Har varit fint väder varje stund jag har befunnit mig på jobbet och nu då jag är ledig, tada! Dåligt väder, eller mulet i alla fall. Kul, verkligen! Trevligt för alla er som varit ledig i helgen, jag är såååååå glad för er skull. Bittertjej.

Crap

Kategori: Min vardag

En dålig dag som fick ett dåligt slut. Imorgon är jag ledig, hoppas det är fint väder då jag för en gångs skull är ledig.

Men åååh!

Kategori: Min vardag

Kliver upp långt före min sovande familj, tittar ut genom fönstret och ser att solen skiner för fullt. Känner mig otroligt laddad för ett 9-20 pass på jobbet idag, verkligen....NOT! Buhu! Igår när jag var ledig sken minsann inte solen. Tack för det, känns nog surt att jobba idag som det är. Urk!

Midsommardagen

Kategori: Min vardag

Klev av jobbet klockan 11.00 idag. Är sjukt trött men går runt och skrattar och ler för att lura kroppen att jag egentligen är glad och pigg. Funkar sådär...

Ledig!

Kategori: Min vardag

Idag har jag och Nemo varit lediga. Det har varit så himla skönt att göra precis vad som fallit oss in. Vädret var ju inte det bästa men på eftermiddagen klarnade det upp och vart jättefint. Eftersom jag jobbar i midsommar så har vi firat lite midsommar idag istället. Vi har ätit gott... Ja när jag tänker efter är nog det enda vi har gjort som kan liknas vid midsommar. Haha! När det blir såna här storhelger blir folk som galna. Parkeringen på Coop var nästan full redan vid 9.00 imorse. Det är precis som att folk har fått en anledning att frossa i mat bara för att det är helg. Kan vi inte umgås utan att äta? Hehe! Ja jag är ju heller inget undantag, jag passade på att göra god mat jag med. En sväng på systemet vart det med för att köpa mitt nyfunna alkoholfria vin. Hade tänkt dricka lite sånt ikväll men det blev coca cola istället. Det funkar nästan lika bra.

Trevlig midsommar alla glada! Jag tjänar massa pengar istället.

Sommaravslutning på lilla förskolan

Kategori: Min vardag

Dagen började med jobb. Blev ett kort arbetspass idag eftersom jag skulle på Nemos avslutning idag. Den kan jag ju bara inte missa! Dom var så duktiga och jag kände hur jag blev alldeles tårögd när alla små förväntansfulla å pirriga barnen stegade ut. De sjöng några låtar och fick sedan varsin present. Efteråt var det fika, det fanns hur mycket fika som helst. Nu kommer ju Nemo gå på förskolan i några veckor till innan han får ledigt fast han blir ledig rätt länge nu i alla fall eftersom det är midsommar och sådär. En försmak på sommarledigheten helt enkelt.

Efter middagen och allt stök runt det sjönk jag ner i soffan bredvid Nemo. Satt där å kollade på Bolibompa med honom och funderade vad vi ska hitta på imorgon då jag och Nemo är lediga tillsammans. Insåg att jag inte gärna ville spendera min lediga dag med dammsugaren och moppen i näven så jag satte faktiskt igång och städa. Det blev kanske inte så jättenoga städat men tillräckligt för att jag ska slippa det imorgon. Hoppas på finväder imorgon bara. Det vore inte helt fel.

Bläk!

Kategori: Min vardag

Usch vilken dag jag har haft idag. Känns som att det mesta bara har gått fel. Är som nedstämd just nu. Inget känns särskilt kul. Men men, bara att ta nya tag.
 
Efter jobbet idag hämtade jag Nemo och vi drog omedelbart iväg mot Birsta för att hämta Daniel. Han kan liksom inte sitta och åka fram och tillbaka med lastbilen varje dag så lösningen fick bli såhär. Passade på att tröstshoppa lite (läs: mycket) på Birsta medan jag väntade på att Danne skulle sluta jobba. Då kändes det lite bättre. Jag är verkligen hopplös när det kommer till tröstshopping. Om jag vore en beroende så skulle min huvuddrog vara shopping tror jag. Tur att jag kan kontrollera det någorlunda i alla fall, ja, om jag inte är ledsen förstås. Hehe!
 
Snörade trots mitt dåliga mående på mig skorna och drog ut på en springtur efter middagen. Behövde väl endorfinerna kan jag tro. Gick faktiskt ganska bra, fastän att jag inte hade PT-Kassberg (grannen) med mig. Jag hade förmodligen sprungit fortare om hon var med men jag tog mig ju runt i alla fall. Kan väl erkänna att det kändes en smula tomt utan hennes ivriga hejande bredvid mig.
 
Imorgon blir det jobb igen. Ska dock gå några timmar tidigare på grund av att det är sommaravslutning på Nemos förskola. Det ska bli roligt! Förra året regnade det minns jag men jag är hoppfull över att solen kommer att skina på oss imorgon.

PW

Kategori: Min vardag

Passar på att ta en kort pw på jobbrasten. Heja mig!

Äntligen!

Kategori: Min vardag

Äntligen kom Wake me up med Avicii ut på spotify. Har varit drygt att måsta lyssna på YouTube.

Nu drar jag till jobbet. Ha en underbar måndag!

Warm cotton

Kategori: Min vardag

Har länge gått och sneglat på en parfym jag velat ha men har varit lite för snål för att köpa den. Igår såg jag att den såldes i en liten flaska och då kunde jag inte låta bli att köpa den. Luktar fantastiskt tycker jag.

Trevligt sällskap

Kategori: Min vardag

Igår gick hela familjen över till grannen och drack kaffe. Ja, Nemo och deras barn drack inget kaffe förstås. De lekte och stojade hela kvällen tillsammans. Så roligt att se! Tiden rusade iväg då det var så himla trevligt att sitta och surra. Jätteroligt att vi har börjat umgås så pass mycket. Sen är det ju så lättsamt när de bara bor rakt över vägen. Bara att springa över liksom. Emma är så rolig, vi tycks ha samma humor. Blir mycket skratt då vi är med varann.

Lite bilder från dagen

Kategori: Min vardag

Min variant av Pina Colada, ananas, kokosmjölk, lime, banan och honung.
 
Ros i håret dagen till ära
 
Vad gör man inte för ett barnet ska äta?
 
En sväng på stan
 
 
 
 

Avicii har gjort det igen!

Kategori: Blandat hittepå

Springtur idag igen

Kategori: Träning

Var ute å sprang med min "tränare" idag. För första gången någonsin kan jag nog säga att det faktiskt gick riktigt bra. Vi tog det väldigt lugnt, ett tempo helt i min smak. Vi sprang inte i elljusspåret så det var inte lika jobbigt heller. Blev en sträcka på 5 km. Dessutom hade hon med sig sina barn som cyklade bredvid oss (värsta sportfamiljen dom där) så ibland fick vi stanna. Det passade mig förstås mycket bra så jag fick en chans att pusta ut lite. Hoppas att de följer med nästa gång med! Hehe!

Väl hemma blev det lite plankan hemma på våran gård. Fick med mig Daniel på det med som motvilligt deltog. Vi såg nog rätt rolig ut där vi låg på gräset alla tre.

Kändes så himla bra efteråt. Är så nöjd att vi tog oss ut. Är jätteglad att jag har börjat springa med henne faktiskt. Trodde aldrig att jag skulle vilja springa med någon men nu kan jag knappt tänka mig att springa utan henne. Knepigt hur det kan ändra sig det där. Vi bestämde preliminärt att dra ut igen imorgon. Får se hur det blir.

Ledig helg

Kategori: Min vardag

Klockan 9.00 tar min beredskap slut. Då är jag helt ledig ändå till måndag. Gick bra att åka tillbaka till jobbet igår även fast jag helst hade sluppit. Men det var inte så många timmar så det gick bra.

Dagen bjuder på en sväng på stan. Ska nog ut å springa en tur med grannen med. Har vilat nog länge nu. Hann aldrig med någon runda igår så jag cyklade istället nästan 9 km. Inte lika bra som löpning kanske men man ska ju variera träningen.

Trevlig lördag alla fina!

Vila sig lite

Kategori: Träning

Precis klivit in genom dörren hemma. Nu ska jag vara ledig i några timmar innan det åter är dags att cykla tillbaka till jobbet. För en gångs skull ska jag faktiskt lägga mig å vila nu efter nattpasset. Det är något som jag annars bara tänker att jag ska göra när väckaren ringer på jobbet, men som sen aldrig blir av när man väl kommer hem. Ni som jobbar sovande jour vet vad jag menar. Men nu när jag vet att jag ska tillbaka och jobba igen ska jag faktiskt lyssna på min kropp och låta den vila. Känslan av att komma hem och inte känna ångesten över att man borde plugga är underbar! Är det så här det känns att vara ledig? Lovely! Städade huset gjorde jag igår så nu finns det inget som jag borde göra istället för att sova, tror jag iaf. Jag förtjänar det här!

Oj!

Kategori: Träning

Gled in här nu innan jag skulle till att sova och såg att jag haft många besökare på bloggen idag trots att jag inte uppdaterat den idag. Tror att antalet läsare ökade med 50 % sedan grannen länkade till min blogg. Hade egentligen inte tänkt uppdatera bloggen nåt nu heller. Ville bara skriva nån rad nu för att vissa min uppskattning att ni tar er tid å kollar här.

Befinner mig just nu på jobbet. Min sovande jour har precis börjat så nu tänker jag faktiskt sova. Hoppas natten blir lugn.

Dog bara lite idag

Kategori: Träning

Nyss kommit hem från en springtur med grannen. Jag kände mig först inte alls motiverad att dra ut men kunde heller inte stå ut med tanken på att hon skulle ut å springa utan mig. Nu har jag inte gjort annat än å gnälla över hur hon släpat ut mig å fått mig å göra saker som jag egentligen inte alls orkar. Nu är det dags att faktiskt ge henne lite cred för hennes insats med mig. Hon är verkligen grymt peppande! Gick hyfsat bra att springa idag, vi höll ett tempo som jag klarade av. Hade hon fått bestämma hade vi med all säkerhet sprungit fortare men hon anpassade sig efter mig och det var verkligen jätteskönt! Jag kände mig inte riktigt lika döende då vi var på väg hem och föreslog att vi skulle öka tempot sista biten hem. Hann knappt avsluta meningen innan hon ökade farten. Jag ångrade mig efter en stund då jag märkte att jag nog inte hade så mycket ork kvar som jag inbillade mig, fast då var det för sent. "Sakta inte ner nu!". Var bara att bita ihop. Fattar inte vart den tjejen får sin energi ifrån?! Väl hemma blev det åter dags för plankan och min mage ylade av träningsvärken sedan förra gången. Jag pinade mig trots allt igenom det med. Kanske dags att jag börjar uppskatta hjälpen jag får. Hon är faktiskt grym även om hon har lite sadistiska drag. Hehe!

Godaste maten idag då!

Kategori: Träning

Har just avnjutit dagens middag som bestod av grillad lax, grillad hemodlad sparris, färskpotatis, örtsås gjord på örter från min kryddgård. Det var perverst gott faktiskt. Var lite stressigt att få ihop allt bara med grillning, dukning, kolla vart Nemo var å så. Men det var det lätt värt. Så himla gott! Vi är ju lite traditionella i vår familj, det är mannen som ska grilla. Jag kan väl, med handen på hjärtat erkänna att jag knappt vet hur man tänder grillen. Det vet jag efter idag dock.

Tyvärr var jag så glupsk att jag ätit klart innan jag kom på att jag kanske skulle ha tagit nåt kort. Men å andra sidan, matbilder finns det en hel uppsjö av på nätet. Bara att kolla där så ser man nog på ett ungefär hur det såg ut.

Bjuder på en bild av mina blomkrukor vid bron istället.

Dagens funderingar

Kategori: Min vardag

Sitter ute på bron i solen just nu. Ska snart åka å hämta min fina unge på förskolan. Jag har varit ledig idag. Passade på att gå en promenad i min ensamhet på förmiddagen. Det blev nästan 8,7 km så jag känner mig rätt nöjd. Övervägde ett tag om jag skulle låta Nemo vara hemma med mig men kom fram till att han skulle få vara med på temaavslutningen som var idag. Imorgon jobbar jag natt. Nemo får nog vara hemma med mig på dagen då innan jag börjar jobba. Saknar han alldeles för mycket annars när det går så långt tid innan jag träffar han igen.

På fredagsmorgonen går jag av nattpasset för att gå hem å vara ledig några timmar och sen kliva på jobbet igen. Passet på fredagen har varit bokat sedan länge men det vart ju aningen jobbigare nu när jag dessutom drog på mig ett nattpass dagen innan. Aja, så kan det vara. Om man ska se det positivt så har jag ju inga studier som hänger över mig.

Nu ska jag hämta Nemo.

Självömkan

Kategori: Min vardag

Idag har det jobbats. Jag känner mig rätt sliten faktiskt om jag ska vara ärlig. Jag ångrar mig grymt mycket att jag inte valde att vara föräldraledig hela den här sommaren. Jag har fortfarande en hel del dagar kvar på Nemo och jag tänker att han borde få ett ordentligt sommarlov. För sent för det nu. Nästa vecka kliver jag på sommarschemat. Jag kommer att jobba 85 % men tycker att det är fullt tillräckligt ändå. Redan den här veckan har jag tagit på mig en massa jobb. Jag tänkte ett tag att jag skulle se den här veckan som min semester. En vecka utan plugg och jobb, att bara vara. Ni som känner mig förstår nog att så inte blev fallet. Jag tackade faktiskt nej till ett nattpass på torsdag men har efter övervägande bestämt mig för att ringa jobbet och tacka ja istället. Tänkte att den dagen kan jag ha innestående till ett senare tillfälle istället när jg känner att jag behöver vara ledig. Ångesten över att tacka nej äter upp mig, samtidigt som det dåliga samvetet över att en kollega inte får gå på semester en vecka tidigare om inte jag tar hennes nattpass. Vad fan är det för fel på mig egentligen? Borde inte jag unna mig själv en veckas semester istället då jag inte kommer att få nån semester alls i sommar, som vanligt. Jag sitter inne med alla svaren själv om vad som skulle göra mig gott men ändå ger jag inte mig själv "lyxen" att vara ledig en vecka. Det sägs att man ska behandla sig själv som sin bästa vän, jag kan säga att jag skulle då rakt inte vilja ha mig som vän efter hur jag är mot mig själv ibland.
 
Nej usch vad gnälligt det här inlägget blev! Skärpning! Imorgon ser det ut som att jag ska ut å rastas av min sadistiska granne igen. Uppdatering om det kommer nog efter tortyren.
 
 
 

Hon tar ut sina aggressioner på mig

Kategori: Träning

Jag förstår att ni alla undrar om jag lyckades hitta ett tillräckligt bra gömställe för att undkomma min frenetiska granne, svaret är nej. Denna tjej piskade mig så fruktansvärt i spåret idag att jag på riktigt hade slagit henne om jag haft några krafter kvar. Vi sprang i elljusspåret idag, kortare bit än sist men mycket jobbigare på grund av terrängen. Det enda jag hörde nånstans mellan mitt flåsande var ”Du får inte stanna, det här klarar du!”  ”Du får sakta ner men inte gå.”. Jag tänkte (för att prata var det inte tal om) ”du får gärna vara tyst nu innan jag trycker in min sko i käften på dig”. När vi väl tagit oss runt spåret saktade jag ner. Fy fan vad skönt att få gå hem nu efter det här mördarpasset, trodde jag ja. När vi gått i max en minut satte dåren igång å springa igen!! Var liksom bara att hänga med. Väl hemma släpar hon med mig in på hennes gård och då skulle det minsann göras plankan med några jävla tabata intervaller. Hon sliter fram sin iPhone som plingade å hade sig hela tiden. 20 sekunder skulle jag göra plankan och sen fick jag vila i hela 10 sekunder. Åtta gånger skulle jag upprepa detta fruktansvärda plågeri. Vidrigt!! Sen kom hon naturligtvis på nån annan magövning vi skulle göra. Jag övervägde om jag skulle ”råka” rulla iväg när jag låg där på hennes gräsmatta men insåg att den här nitiska människan inte skulle lämna mig ifred. Det var bara att härda ut.  När hon till sist plågat mig färdigt säger hon att vi ska upprepa detta imorgon. Åååå, vad synd, jag jobbar imorgon kväll. De var ju tråkigt. Annars hade jag ju hemskt gärna utsatt mig för denna tortyr imorgon igen, NOT! Jag tror att hon njuter av att plåga mig, hon kickar på det. Redan nu känner jag vilken träningsvärk jag kommer att ha i magen imorgon. Underbart! 

 
 
 
 

Hej på er!

Kategori: Min vardag

Eftersom min granne länkade till mig i ett av sina inlägg idag så ökade genast mina besökare markant. Välkomna att snoka runt. Söker ni efter en träningsblogg har ni tyvärr kommit fel. Här skrivs det bara om hysteriska dagar med en smått galen mamma som gör sitt bäst för att få ihop vardagen. Inläggen är skrivna med glimten i ögat och ska tas med en nypa salt. Försöker mig på att vara rolig mellan varven och målar inte upp livet som ett rosa fluff. Här serveras den nakna, brutala och hårda sanningen utan att jag blir för privat. Ord som "nej, åååå, suck och varför" florerar ofta i min blogg. Man kan lätt tro att jag är en surhöna som är missnöjd med livet, vilket absolut inte är sant. Det är ju tur att jag är så himla härlig och kan bjuda på mina missöden så kan vi skratta åt det tillsammans.
 

Kategorier

Kategori: Min vardag

Men åååh! Gav mig på att införa lite nya kategorier här i bloggen häromdagen. Visste inte riktigt vilka kategorier jag skulle införa men skrapade ihop ett gäng som jag tyckte skulle bli bra. Nu hör ju till saken att jag är väldigt ovan det här med kategorier och bara spottar ut inlägg lite hipp som happ, vilket leder till att kategorierna inte alls stämmer med texten. Så ser ni att att jag lägger ut inlägg om skolan under kategorin träning så är det inte för att jag har fått snurren utan bara att jag är sjukt ovan att klicka i vilken kategori de ska ligga i. Dessutom berör ju många av mina inlägg alla kategorier i ett vilket försvårar det hela avsevärt. Äh, kanske skulle skippa allt det här med kategorier och bara köra som jag har gjort tidigare. Det är väl ingen direkt som glider in på min blogg och trycker på kategorin träning i hopp om att få några träningstips. "Idag har jag sprungit 2 km och höll på dö av det." Känns inte som så va?

Dop plus bröllop

Kategori: Min vardag

 
Eftersom dagen skulle bjuda på dop idag passade jag faktiskt på att dra en löprunda i morse innan vi åkte. Utan grannens ivriga hejande bredvid mig orkade jag inte riktigt lika mycket som igår. Jag sprang visserligen något fortare idag men lite kortare sträcka, 4,4 km, plus att jag vid ett tillfälle faktiskt stannade och gick några meter. Höll i vanlig ordning på att avlida men pinade mig igenom skiten ändå.
 
Sedan bara det av till dop som visade sig bli ett bröllop innan allt var klart. Snopet, hade ju liksom ingen present och inget ris att kasta eller nånting. Övervägde ett tag om jag skulle kasta lite grus istället men eftersom ingen annan gjorde det lät jag bli. Hehe!
 
Nu ska jag poppa mig en skål med popcorn å glida ner i soffan. Ha en bra kväll.
 
En trött unge på väg hem från dop och bröllop
 

Sommarlov!

Kategori: Plugg

Har precis lämnat in sista tentan innan studieuppehållet. Så himla skönt att det äntligen är klart. Sista studieuppehållet, nästa år kallas det arbetslös.

Påtvingad PT

Kategori: Träning

Var över till grannen med en bit rabarberpaj idag. Hon sa att hon skulle ut å springa sen på kvällen å tyckte att jag skulle följa med. Var inte vidare sugen på det alls. Dels för att jag egentligen hatar å springa å dels för att jag helst gör det flåsandes i min ensamhet. Grannen nöjde sig inte med ett nej å rätt som det var stod jag ombytt i träningskläder utanför hennes hus. Vi började i ett alldeles lagom tempo och jag tyckte ändå att det gick hyfsat. Hon har opererat knäet för några månader sen så jag tänkte att vi nog skulle gå rätt mycket för att inte hon skulle överanstränga sig å så. My ass! Vi sprang 4,6 km utan att stanna en gång. Jo, en gång i typ 5 sekunder då hon knöt skosnöret. Jag höll bokstavligt talat på att dö halva vägen. Rödare än allt rödast i fejjan. I vanliga fall springer jag häften av den här sträckan å håller på avlida av det. Hon sprang bredvid mig å hejade på mig å jag kände mest att jag ville ge henne en fet smäll. Jag mumlade till henne att jag ofrivilligt blivit tilldelad en PT som jag inte bett om. Hon sprang bredvid mig som om hon inte gjort nåt annat under hela hennes liv, vilket nästintill är sant då hon berättade om alla sporter hon utövat genom livet. När vi äntligen var hemma igen säger hon "det här gick jättebra! Jag är sjukt impad! Vi kör igen på måndag!". Så nu måste jag komma på ett riktigt bra gömställe så jag slipper springa på måndag. Haha! Nä, men skämt åsido. Jag kan väl erkänna att det är rätt skönt nu. Klarade ju mer än jag trodde.

Slappar

Kategori:

Idag är en riktig slappardag. Klev av nattpasset klockan nio och cyklade hem. Bytte om och drog ut i spåret. Förbättrade min tid ytterligare idag men den var ju inte bra ändå, långtifrån. Jag är helt enkelt inte bra på det här med att jogga. Fast lite kul var det att jag sprang om en som slutade springa i uppförsbacken men jag sprang hela. Hehe!

Sedan dess har jag mer eller mindre legat å slappat i en solstol. Ska tillbaka å jobba några timmar igen ikväll så det gäller att ta vara på den lediga stunden då man inte jobbar. Inte är jag köar med tentan heller. Fuck! Hade en plan att jag skulle bli klar snabbt så jag fick vara ledig men det sket sig. Söndag är sista dagen för inlämning, innan dess är jag klar iaf.

Hoppas ni alla har en bra nationaldag!

Du är ett troll!

Kategori: Min vardag

Ibland blir jag bara så less att jag nästan kräks. Hur fan är vissa människor funtade som?!
Du kan inte vara nåt annat än ett troll.
 
Bild lånad från Google

Där fick du, mamma!

Kategori: Nemo

Följande konversation utspelade sig här hemma imorse.
Jag: Nemo, vart ska jag lägga kläderna så du kan klä på dig?
Nemo: I soffan så kan jag titta på stora maskiner medan.
Jag: Okej, men glöm inte bort att du ska klä på dig också.
Nemo: Eller jag tittar på stora maskiner först och klär på mig när det är slut.
Jag: Nej, det går inte. Det var inte det vi sa. Du måste klä på dig samtidigt.
Nemo tittar mycket argt på mig med rynkade ögonbryn och säger: Då tänker jag inte titta på stora maskiner!

Haha! Vilket straff mamman fick där. Sötunge!

Lol Thats Me

Kategori: Blandat hittepå

Har suttit halva kvällen och asgaravat åt sidan lolthatsme. När jag är på dåligt humör kan jag glida in här och sen skrattar jag tills tårarna rinner. Det stämmer så himla bra!!!
Bjuder på några smakprov
 

Ego

Kategori: Blandat hittepå

Såg en sjukt bra film i lördags. En film helt i min smak!
 

Hoppsan! Förlåt mig alla språkpoliser

Kategori: Min vardag

Förra inlägget skrevs lite snabbt och därför blev det en hel del konstiga meningar och ord som inte skulle stå där. Hoppas ingen mått illa av det. Förhoppningsvis har jag ordnat de mesta felen.

Progress

Kategori: Träning

Drog ut å sprang en sväng på förmiddagen. Fick för mig att det gick lite lättare idag men det kan ha varit inbillning. Hur som helst var det inte gassade sol vilket säkerligen gjorde det något lättare. Orkade faktiskt springa uppför den sista mördarbacken med. Den undviker jag i vanliga fall genom att vika av en stund innan. Den sträckan är lite längre men det gör inget, bara jag slipper backen. Men som sagt, det gick faktiskt utan större problem. Hade dessutom högre medelhastighet med vilket kändes bra.

Nu blir det jobba några timmar.

Min onyttiga bekännelse

Kategori: Min vardag

När jag väl slutade jobbet idag drog jag, Danne å Nemo upp på tivolit och marknaden. Precis när vi kom dit började det regna vilket var lite trist såklart. Nemo fick åka karuseller och var i sitt esse. Han hade så roligt och halva nöjet med att vara där var att se glädjen hos Nemo. Jag chockade kroppen med att äta popcorn, godisremmar och sockervadden som Nemo inte ville ha. Till middag blev det dessutom pizza. Herregud alltså! Tycker synd om min kropp idag. Nu ligger jag i soffan och grisar och har inga planer på att göra nåt mer avancerat än så resten av kvällen.