eko

love it or leave it!

Det går bra att plugga nu...not

Kategori: Min vardag

 
Hur kommer det sig att tuben är så mycket roligare att titta på än att skriva om pedagogikens historia? Märkligt...
 
 
 

Vegetarisk lasagne

Kategori: Min vardag

Alltså helgernas svullande är inte bra för mig. Jag har liksom tagit det här med fredagsmys och lördagsgodis till nya nivåer. Det blir helt enkelt för mycket av det goda och alldeles för lite motion. På måndag är jag fortfarande fast i sockersuget och det tar mig minst halva dagen att återställa hjärnan till att äta bra mat igen. Tappar som helt motivationen efter varje helg. Enda sättet att få bukt med det är väl att inte släppa på tyglarna så mycket på helgerna men det är ju så svååårt!
 
Till middag igår gjorde jag Anna Skippers vegetariska lasagne. Jag var väldigt skeptisk och gjorde om receptet litegrann. Men faktiskt, det var jättegott! Den som vill prova på att göra lasagnen hittar receptet här. Det som jag gjorde annorlunda var att istället för sojagrädde använda vanlig béchamelsås. Jag fick sås över då jag gjorde en vanlig lasagne också ifall ingen annan (läs: Nemo) ville äta min vegetariska, nyttiga mat. Det var klokt tänkt av mig... Sen fick jag inte tag på färsk spenat utan tog en påse men lite blandad sallad, typ ruccola, machesllad och mangold. Pressade även i lite vitlök i "färsen". Rostade pumpakärnor och solrosfrön och hade till för lite extra tuggmotstånd. Kan faktiskt rekommendera det här för den som känner att den törs prova. Nu vet ju inte jag hur Anna Skippers recept smakar då jag gjorde en egen variant men den är säkert god den med.  
 
 

Söndagen i stora drag

Kategori: Min vardag

Idag har Nemo haft skridskopremiär. Han ramlade, kröp, gnällde och försökte gå mer än han faktiskt åkte men oj vad han tyckte det var roligt. Höll knappt på att få med honom hem igen. Väl hemma hjälpte jag till att bära lite gipsskivor och OSB-skivor till badrummet, så nu känns det som även jag har bidragit med renoveringen. Det gjorde jag bra! 

Har även bakat tekakor idag. Så till mellis blev det nybakade tekakor, supergott! Har till och med pluggat litegrann idag. Känner mig väldigt duktig faktiskt även om det inte var så mycket.  

Sen blev det även ett pass på crossen. Körde hårt idag, kunde knappt gå när jag var klar. Skönt! Crossen känns ju något mindre tidskrävande än alla långa promenader jag ger mig ut på, fast jag gillar ju det. 

Det var dagen i stort. Imorgon väntar mer pluggande. Pepp pepp! 

Hur var det nu med fetthalten?

Kategori: Träning

Ja i ärlighetens namn var det väldigt längesedan jag fick användning av kategorifliken träning men nu är det faktiskt dags igen. Jag är en periodare vad det gäller träning. Långa promenader i snabb takt har jag alltid hållit på med så det är inget nytt, men nu har jag faktiskt dammat av min cross trainern igen. Jag kände att det kanske var dags att utföra någon form av träning som jag faktiskt blir riktigt svettig av. Nog för att jag brukar ha rätt så bra med fart när jag promenerar med det är ändå inget som gör mig så pass svettig att jag behöver duscha.
 
Sedan jag började med injektionssprutorna mot reumatismen har jag upplevt att min aptit minskat. Biverkningslistan är lång, väldigt lång, med massor av vidriga biverkningar som jag helst inte vill tänka. Däremot har jag inte sett någonstans att aptiten kan minska, bara att man kan blir illamående och så. Så att jag har tappat aptiten pga av Humira är alltså min egen lilla slutsats. Detta har dock lett till att jag äter mindre och även mer sällan. Det kan ju tyckas vara bra för den som vill minska några kilo i vikt men sanningen är att det inte alls är bra. Jag äger nämligen en våg som i procent väger både fett, muskler och vatten i min kropp. Min vikt har minskat samtidigt som min procenthalt i fett har ökat! Min kropp larmar förmodligen att den är utsatt för svält och har därför minskat min ämnesomsättning till sparlåga vilket medför att jag förbrukar minimalt. Det jag äter roffar alltså kroppen åt sig och spar och lagrar som fett så att den ska klara den här tuffa behandlingen, istället käkar kroppen på mina stackars muskler. Inte bra alls! Så för att inte jag ska spara på mig massvis med fett så måste jag försöka äta ofta, nyttigt och röra på mig. Promenader är ju en självskriven del av min vardag men som sagt har jag nu dammat av crossen då jag känner att mina power walks kanske inte riktigt räcker till.
 
Nu har jag stått på crossen tre dagar i rad. Min kondition är kass har jag märkt så jag kör inga monsterpass direkt men jag tycker ändå att jag är duktig som håller igång. Sen har jag ju även mitt jawbone armband som är så sjuuuukt peppande för mig. Heja mig!

Klä av dig naken

Kategori: Min vardag

 
Hehe! =)

Bloggande två dagar i rad! Wohoo!

Kategori: Min vardag

Kändes rätt okej att jobba, lite nytt att sätta sig in i men det gick bra. Är ju rätt rutinerad på det där stället. Har precis suttit i ett långt samtal med min chef. Har blivit struligt med min lön, som vanligt. Blir så himla trött.
 
I kväll är det åter dags för en spruta i magen. Åker ut till min mormor och låter hon ta den på mig. Hon skulle även bjuda på middag, så skönt att slippa laga mat själv för en gångs skull. Har sån idétorka på mat. I helgen provade jag på att göra slow baked fransyska. Köttet blev mört och perfekt tillagad fast jag var lite missnöjd med kryddningen. Eftersom mitt sökord på recept var just slow baked fick jag fram ett amerikanskt recept och deras kryddning är nog lite annorlunda mot hur jag brukar krydda. Kul att prova nåt nytt men nja, nästa gång väljer jag en annan kryddning.
 
Nu ska jag återgå till studierna, har egentligen ingen aning om vad jag gör men det känns bra att jag sitter med skolpapper framför mig.
 
 

Dags att jobba igen minsann

Kategori: Min vardag

Under natten har jag haft ont i lederna, i höger axel. Många månader sedan sist. Genast kom jag tillbaka till känslan av hur det brukar kännas. Hoppas det bara var tillfälligt. Inbillar mig att det beror på att medicinen behöver fyllas på. I morgon är det dags igen. 

Sjätte och sista terminen började i går. Har suttit och letat nationella artiklar för C-uppsatsen hela dagen. Har hittat en hel del faktiskt, känns skönt att vara igång med det. 

Nu ska jag strax göra mig i ordning för att gå och jobba, längesen sist. Känns lite pirrigt men det ska nog gå bra. 

Fick bli en snabb uppdatering, mest för att visa att jag lever. Ni är ju så många stackare som inte följer mig på bloglovin så då glider ni in här varje dag för att kolla om jag skrivit nåt. Måste kännas tråkigt när jag aldrig uppdaterar, men nuså! 

Buhu!

Kategori: Min vardag

Åååå! Jag har dragit så himla länge på det här med att ta kort till körkortet. Jag hatar verkligen att ta kort till sånt. Idag var jag å fixade håret. Klippning, slingor och stylad av bästa Annika. Jag skyndade mig till ett ställe där de tar kort. Han tog 4 kort som jag fick välja mellan. Såg rent ut sagt fördjävlig ut på alla!! Ville dock inte vara besvärlig å be fotografen att ta nya så jag valde det jag såg minst förskräcklig ut på. Kortet är så fult å hemskt att jag kan inte ens titta på det. Jag vet att jag låter fruktansvärt ytlig när jag skriver såhär men jag har verkligen ångest! Jag vill bara gråta då jag tittar på kortet. Hur ska jag stå ut att ha det där på mitt körkort i 10 år framåt?! Är bara några dagar kvar innan mitt gamla körkort blir ogiltigt så jag hinner nog inte ta några nya heller. Sen känns det sjukt pinsamt att gå dit igen å ba "ursäkta kan vi ta nya kort för jag såg ut som en skräcködla på de andra kortet". Hjälp! 

Tittut!

Kategori: Nemo

Ni som känner mig vet säkert att jag har en konstig vana att sova med huvudet under kudden. Min son tycks ha tagit efter min knepiga vana och gjort om den till, om möjligt, en ännu mer udda sovstil...

Sleepless i the soffa

Kategori: Min vardag

Gick verkligen inte att somna om för mig igår. Låg vaken tills klockan var nästan tre. Det värsta var kanske inte sömnbristen trots allt. La mig i soffan å zappade på tvn. Fick sånt sjukt sug på nånting. Å vad passar väl bättre än sömnlös natt i soffan om inte pringles? Asså seriöst, jag låg under en filt å käkade pringles å tyckte att livet var rätt okej ändå. Tills jag tvingade tillbaka tjockisen som bor i min kropp och stiftade bekantskap med herr Ågren istället. Herr Ågren är ingen trevlig prick! Usch!  

Klarvaken

Kategori: Min vardag

Men åååååh vad irriterande! Hade somnat tidigt ikväll då omställningen till vardagen tog hårt på mig. Vaknade till och blev sedan klarvaken och har inte kunnat somna om sedan dess. Så himla jobbigt att ligga å stirra i mörkret å inte kunna somna. Tror faktiskt att jag ger upp det här snart. Gör nåt annat tills sömnigheten behagar komma tillbaka. 

Det går mot sitt slut

Kategori: Plugg

Nytt å nya möjligheter! Ser att det är mycket populärt med en årsresume så här på det nya året. Av mig kommer ni tyvärr inte få det. Dels för att jag har så himla dåligt minne av vad som har hänt år 2013 men även för att jag tror att det inte hände nåt superspeciellt. Det har varit ett år med mot- och medgångar som så många år tidigare. Det första jag kommer att tänka på rent spontan som en positiv sak är nog faktiskt att jag fått en ny medicin för reumatismen som faktiskt fungerar. För mig är det otroligt stort! Den värsta som hände  var såklart att älskade Selma fick somna in för alltid. Hon har efterlämnat ett tomrum som aldrig går att fylla. 

Året som kommer har jag längtat efter  sedan 2011, jag tar äntligen examen som beteendevetare! Som jag har kämpat. Kommer ihåg första terminen, hur jag var helt förtvivlad och faktiskt till och med ville hoppa av för jag tänkte att det här klarar jag aldrig! Fattade verkligen ingenting! Nu är jag inne på
sista året och fattar fortfarande ingenting, mer än att jag lyckats tagit mig ändå hit. Nu har vi ju visserligen inte sett än att jag klarar det sista men det borde inte vara några problem. Har jag klarat mig så här långt kan jag ju inte gärna stupa på mållinjen. Sen blir det till att leta jobb. Får ofta frågan vad jag har för planer när jag gått klart och det vet jag faktiskt inte. Jag vet väl ungefär vad jag har för tankar å drömmar men en förutsättning är ju att det finns jobb med. 
Imorgon lämnar jag in den sista uppgiften på kursen jag läser nu. På måndag börjar sista terminen. Jag ser fram emot den med skräckblandad förtjusning. Examensarbete aka C-uppsats... Mera statistik,  som jag med nöd å näppe klarade i B-uppsatsen. Hur ska det gå?!