eko

love it or leave it!

Nattpass = vaken natt

Kategori: Min vardag

Åååå hade nästan glömt hur det är att jobba nätter för mig nuförtiden. Jag kan verkligen inte sova! Somnar först och sover några timmar för att sedan vakna och ligga vaken fram tills det är dags att kliva upp. Asså hur ska detta gå när jag börjar skolan?! Kan ju inte ligga vaken på nätterna för att sedan dra på föreläsning eller åka hem och plugga. Det håller som inte. Jag håller inte!

Turn it off!

Kategori: Min vardag

Vilken dag! Har ju haft bättre dagar vill jag lova. Jobbet har gått i 180 blås. Tur man har bra kollegor som finns där och ställer. Guld värt!

Just nu känner jag mig mest bara tom. Lite trist att när det händer en rolig sak så händer det nåt annat skit som tar udden av det positiva. Jag tänker verkligen alldeles för mycket! Skulle finnas en on/off på hjärnan. Eller i alla fall ett överhettningsskydd.

Produktiv vecka

Kategori: Min vardag

Tycker själv att jag fått en hel del gjort den här veckan. Klippt mig, varit till tandläkaren, tatuerat mig, kontaktat läkaren om att få bättre smärtstillande, sen även gjort en till sak som jag måste vara lite hemlighetsfull med ett tag till.

Idag blir det ett nattpass på jobbet. Mitt enda arbetspass den här veckan. Nästa vecka kör vi hört med både skolstart och jobb.

Nygaddad

Kategori: Min vardag

Igår var jag som sagt och tatuerade mig. Fyllde i taggtråden runt armen som blivit väldigt blek. Gjorde även en ny tatuering på underarmen. Tror faktiskt att den är min nya favorit av de 4 jag har.

Klipp klipp

Kategori: Min vardag

Har äntligen tagit mig till frisören idag. Annika gör underverk med mitt slitna hår. Skönt att det är fräscht igen.

Imorgon ska jag gadda mig. Fylla i taggtråden runt armen och så blir det en ny. Bild på det kommer senare.

Blåbär och trattkantareller

Kategori: Min vardag

Idag gick jag och Nemo ut i skogen på förmiddagen. Tanken var att plocka blåbär, något som nån annan redan tänkt eftersom det var rensat på blåbär där vi var. Lyckades kamma till mig några men det var inte mycket. Däremot hittade jag några trattkantareller som fick följa med mig hem.

Väl hemma igen var det bara att hoppa i shorts å linne. Sjukt varmt! Så resten av dan har typ spenderats ute i en solstol.

Såg på instragram att Magdalena Graaf varit här med postkodlotteriet idag, synd man missade henne då. Hon är så himla ball! Störtskön!

Nu blir det till att slappa lite till innan jag ska dyka ner i sängen. Imorgon har jag en hel del att uträtta.

Getingstick

Kategori: Min vardag

Har lyckats publicera två inlägg idag som var typ tom. Måste bero på att jag har såna korvfingrar att det bara blir så.

Kan berätta att Nemo blev stycken under foten av en geting idag. Nemo är rätt tålig och brukar inte gråta för bagateller. Idag grät han vill jag lova. Herregud alltså! Det måste ha gjort jätteont. Strök på lite xylocainsalva och på med ett plåster. Kylde även med ett kylblock.

Imorgon är jag ledig, får se vad dagen har att bjuda på.

Klara färdiga gå!

Kategori: Min vardag

Hade en supertrevlig dag igår. Åkte ner på Ica maxi för att Nemo skulle få springa maxiloppet. Vi blev kvar där rätt länge då det var mycket aktiviteter för barn. Han var så duktig att springa, trodde inte han skulle vilja eller våga men han sprang som aldrig förr. Jag är så stolt!

Time out please!

Kategori: Min vardag

Idag känner jag mig verkligen helt slut. Jag känner mig bitter, trött och less. Avundsjuk på folk som har semester och har haft semester. Avundsjuk på folk som är frisk. Jag känner mig avundsjuk på folk som bara kan gå hem efter jobbet och slänga sig i soffan och kolla på tv hela kvällen, göra vad helst som faller dom in. Ta mig inte fel, jag älskar mitt liv och min familj men ibland behöver jag få utrymme att älska mig själv. Att göra saker för att jag vill och behöver det, inte för att det förväntas och krävs av mig. Exempelvis skulle jag vilja komma hem nån gång till ett dukat bord med maten klar, slippa känna att jag måste städa huset, tvätta, bädda rent i sängarna. Ibland känns det som att jag kvävs. Jag behöver en paus från allt ansvar. Jag vill äta popcorn till middag och känna att det är okej. Jag skulle behöva nåt som gör att jag orkar. Näst sista terminen på skolan börjar snart och jag känner mig allt annat än peppad och utvilad.

Ta det jag har skrivit med en nypa salt. Jag behövde bara få gnälla av mig lite.

Min solstråle!

Kategori: Min vardag

Jobbar för fullt den här veckan med. Skulle ju som bekant egentligen ha två veckors semester innan skolstarten. Det kunde jag såklart inte unna mig själv utan tog på mig jobb. Något lugnare nästa vecka men jobbar några pass ändå, plus att jag har massvis att ta itu med som jag inte hunnit med.

När jag kom hem från jobbet idag kändes det så skönt att mötas av min glada fyraårig. Han förgyller verkligen mitt liv. Tänk så enormt med glädje ens barn skänker en! Får så mycket styrka bara av att se på honom. Så länge jag lever kommer jag alltid vilja hans bästa. Hans behov och välmående är viktigast av allt. En självklarhet för vissa men långtifrån för alla.

Hjälp!

Kategori: Min vardag

Har nyss lagt ut två overaller på en köp å säljsida på fejjan. Det forumet är helt nytt för mig. Har typ aldrig sålt en pryl begagnat, mer än nån bil sådär. Skitläskigt med nya saker så där. Gillar inte att "vara ny" på nåt. Vill bemästra allt redan från början.

Gaaaah!

Kategori: Min vardag

Fy vad arg och irriterad jag blir när man blir kopplad till höger och vänster när man ringer till en myndighet eller dylikt. Ibland känns det som att dom bara kopplar en vidare för att bli av med problemet, det vill säga den som ringer. Om dom inte vet vart man ska kopplas ge ge då fan i att skicka runt den som ringer! Förra veckan började jag ringa runt efter en praktikplats inför praktiken jag ska ha kommande termin med skolan. Blev vid ett tillfälle kopplad till Östersund och jag, naiv som jag är, började presentera mig och varför jag ringde i tron om att jag blivit kopplad rätt. Det hade jag naturligtvis inte och personen i luren fattade väl knappt vad jag var ute efter. "Snäll" som hon var fick jag ett annat nummer till en chef som kunde svara på min förfrågan. Ringde numret jag fått och fick veta att han var på semester och skulle vara åter på måndag, alltså idag. Gjorde inget mer den dagen eftersom personen jag skulle prata med inte var närvarande. Ringde till honom så stort idag. Förklarade hela situationen, vad jag varit med om förra veckan, om hur jag blivit kopplad överallt och till sist fått hans nummer. Förklarade även i vilket ärende jag ringde och han sa ja för mig är det inga problem, kom och praktisera du men egentligen är det inte mig du ska prata med för jag sitter nere i Sala. Fick ytterligare ett nummer av honom jag kunde ringa, dock inget namn på en fysisk person eller ett direktnummer utav blev placerad i en kö med en väntetid på 20 min. Jag ger upp!!!!

Vaken natt

Kategori: Min vardag

Då jag numera sover så extremt dåligt på jobbet hade jag en idé om att vara vaken hela natten och strunta fullständigt i att ens försöka sova. När klockan blev tolv och min sovande jour började, kände jag ändå att jag nog borde försöka sova det som gick. Somnade typ vid 0.15 och sov fram till 1.00. Har varit vaken sedan dess. Nu ringer väckarklockan om 3 timmar och det känns som att jag bara kommer att bli tröttare av att somna. Känner mig inge trött just nu heller. Jobbigt att det har blivit så här. Kanske värt att tas upp som arbetsmiljöfråga på personalmötet?

Det bloggas för lite

Kategori: Min vardag

Enda gången jag har tid att blogga tycks vara när jag ligger i sängen på jobbet. Tar mig aldrig tid annars. Skulle egentligen inte jobba idag utan skulle vara ledig i fyra dagar. Hepp, inte det inte. På måndag börjar många jobba igen efter semestern. Jag skulle börja min minisemester. Såg till att ta på mig jobb. Ledighet är överskattat, eller nåt.

Det jobbas

Kategori: Min vardag

Jahapp, ligger man här i jourrummet igen då. Nattpass nu igen. Det här skulle egentligen ha varit min sista arbetsvecka för att sedan vara ledig i två veckor innan skolan börjar. Så blev det ju inte såklart. Jobbar nästa vecka med. Sen jobbar jag även rätt mycket första skolveckan. Hur tänkte jag där som?

Åååå!

Kategori: Min vardag

Skulle ge vad som helst för att få ligga kvar i sängen å fortsätta sova. Så himla trött! Aja, jobba i 11 timmar, ha beredskap i 11 timmar för att sen vara ledig imorgon. Det fixar jag. Fast hade hellre varit ledig idag.

Platt fall utan plattor

Kategori: Min vardag

Fick för mig att göra Lasagne till middag idag. Gjorde klart köttfärssåsen å bechamelsåsen å skulle precis till att börja lägga ihop skapelsen då jag inser att jag har nästan slut på lasagneplattor. crap! Fanns ingen möjlighet för mig att åka å handla. Som tur var har jag snälla vänner som ställer upp i ur å skur. Den här gången var det Kim som hjälpte mig å åkte å handlade åt mig. Som tack för hjälpen bjöds han på middag här, det var kanske lika uppskattat från hans håll som från mitt. Win win!

I övrigt har jag å Nemo varit hos min mormor å plockat hallon idag. Det vill säga jag plockade och Nemo åt. Frös inte in alla hallon utan åt färska hallon till efterrätt. Så himla gott!

En dag i augusti.

Kategori: Min vardag

Något gladare inlägg idag. Så gott som smärtfri idag. Njuter av stunden. Känner mig sliten å öm i kroppen men kan röra mig i alla fall. När man lever med reumatism lär man sig uppskatt stunden då man är smärtfri å rörlig.

Sitter just nu ute och tittar på när finaste Nemo leker i sandlådan. Vilken tur jag har att just han blev min son. Kärlek!

I helgen ska jag jobba så därför är jag ledig idag. I regel är man alltid ledig torsdagen innan ett helgpass. Är skönt att vara ledig en dag mitt i veckan. Nästa vecka är sista veckan jag gör på mitt sommarvikariat. Kommer att fortsätta jobba några veckor till men det är för att det fattas folk. Snart börjar skolan med. Kan inte direkt påstå att jag har vilat upp mig i sommar men det gör jag ju å andra sidan aldrig. Är många år sedan jag hade semester. Nu är det i alla fall näst sista terminen. Får se hur det går. Har hört att de sista året ska vara tungt men det går ju faktiskt bra för mig i skolan. Jag har ju bra betyg å så. Inte för att det spelar någon roll egentligen. Finns det nån arbetsgivare som tittar på betygen? Dom vill väl mest bara se att man har en examen.

Nu blir det gnäll

Kategori: Min vardag

Ja, vad kan jag säga. Reumatismen håller på att knäcka mig fullständigt. Går inte en dag utan värk. De flesta dagar är värken så påtaglig att jag inte kan leva ett normalt liv. Jag kan inte gå, köra bil, leka med Nemo, klä på mig, tvätta håret, laga mat, städa, handla... Jag kan helt enkelt inte leva! Min livskvalité försämrades så jävulst mycket sedan jag drabbades av denna vidriga sjukdom. Just nu känner jag mig på vippen till att ge upp allt. Bara lägga mig ner å vara besegrad. Jag orkar verkligen inge mer nu!!!!!!!!!!!

Helgen som gått

Kategori: Min vardag

Igår åkte vi till Junsele djurpark tillsammans med syrran å hennes familj. Vart en otroligt lyckad dag! Solen sken å lagom till vi kom skulle de mata flera av djuren. Såg tre stycken lodjursungar som jag helst ville plocka med mig hem.

Efter djurparken drog vi hem till syrran å blev bjuden på grillat. Så otroligt gott!!! Nemo å Zeke badade i deras pool under tiden. Sedan åkte Nemo en lite sväng på Zekes fyrhjuling. Han var ganska rädd men vågade trots allt prova, det var bra gjort tycker jag.

Det får bli en snabb uppdatering. Ska packa Nemos väska inför imorgon. Han ska på förskolan för första gången sedan juni. Känns pirrigt! Hoppas att lämningarna inte blir mardrömslika som de blir ibland. Känns även som att sommaren är över nu när det är dags för dagis igen. Fast han ska bara gå tre dagar den här veckan åsså är han ledig igen nästa vecka.

Rast

Kategori: Min vardag

Ligger på jourrummet på jobbet. Har rast i 30 minuter. Nattpass står på schemat. Sen är det helg, skööööönt!

Igår var vi till mittsverigebanan. Bästa Anja med familj var där så jag följde med för ovanlighetens skull. Är inte så mycket för det där annars.