eko

love it or leave it!

Ska stilla er nyfikenhet

Kategori: Min vardag

Hm, kan det vara så att min bebis inte vet vilket datum det är? Skapade  lite funderingar idag då ingen bil stod på gården, har fått några samtal från nyfikna vänner. Men för alla er som trodde att vi har åkt in så kan jag meddela att det har vi inte. Vi var bara i Birsta och handlade lite grejer. Efter det var vi ute i trädgården och donade.


Uträkning utgår från dagens datum: Tis 28 apr 2009.
Din graviditet startade Ons 23 jul 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 6 aug 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning

Less less less

Kategori: Min vardag

Okej jag erkänner! Jag är skit less nu! Ingen bebis som vill komma ut. Har inte gått över än men för mig så känns det som att jag redan gjort det för längesedan. Men imorn på den stora beräknade dagen så har jag tvingat Danne att följa med mig till Birsta så jag får lite annat att tänka på än att bara gå och må dåligt över att bebis inte vill komma ut idag heller.  Han ville inte att jag skulle åka dit själv så då får han ju så snällt följa med då. Han har nattvecka på taxin den här veckan men för säkerhets skull så har han anställt hela veckan. Kanske var dumt då jag tänker efter, vore det inte mera typiskt att bebbe vill komma ut om det absolut inte är så lämpligt just för tillfället?

När jag ringer till folk så har många slutat svara hallå eller med sitt namn, numera svarar de: Har du fött än? Ska sluta ringa till folk tror jag. =P Ja så nu vet ni det, jag är fortfarande väldigt gravid, vätskefylld och på dåligt humör.


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 27 apr 2009.
Din graviditet startade Ons 23 jul 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 6 aug 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 279 av 280. (99,6%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 5 fulla dagar (v39+5).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 28 apr 2009
Du har 1 dag kvar till beräknad förlossning.

Måste få gnälla lite...

Kategori: Min vardag

7 dagar kvar till beräknad födelse. Även om jag har haft en jätte bra graviditet så är längtan enormt stor efter bebisen nu. Har lite små svårt att sova på nätterna, min dag började klockan 4 imorse. Finns inte så mycket roligt att göra den tiden, inget bra på tv heller. Snart har alla i föräldragruppen fött sina bebisar men inte jag inte. Känns inge kul att vara den sista. Jag och Danne diskuterad om när vi tror att jag kommer att föda. Jag gissar på 8/5 han gissade på 5/5. Vi får väl se. Känns inte som att jag kommer att föda på beräknad dag iallafall.

Igår hade jag besök av inte bara en utan två vänner. Mycket skratt och skvaller. Tack! Det behövde jag!

Äh, nu är jag lite för omotiverad för att skriva något mer.

Så här känner jag mig...
...

Lista

Kategori: Min vardag

Verkar som jag har blivit utmanad att göra denna.


DITT GANGSTANAMN
(första 3 bokstäverna från ditt första namn+izzle)


Emmizzle

DITT DETEKTIVNAMN
(favorit maträtt och djur)


Pastakatt

DITT SÅPOPERANAMN
(mellannamnet och favorit tv program)


Kristin Andra avenyn


DITT STAR WARSNAMN
(de första tre bokstäverna från ditt efternamn och två första bokstäverna från ditt förnamn)


Olsem 


DITT HJÄLTENAMN
( favorit färg och favorit dricka)


Svartcola

DITT ARABNAMN
(två första bokstäverna i ditt första namn, tre sista bokstäverna i ditt mellan namn och de fyra första bokstäverna i ditt efternamn)


Emtinolss

DITT SPÖKNAMN
(svarta och namnet på ditt/dina husdjur)


Svarta Selma/Doris

1. Vilken bokstav börjar den persons namn som du tänker på när du ser ordet KÄRLEK?

D

2. Om du sträcker ut din vänstra arm så långt du kan åt sidan vad stöter du på då?

En högtalare

3. Vad åt du senast?

En mango

4. Om du fick köpa vad du ville, bara en sak, vad skulle det vara? 

Oj! Kan nog inte svara på det

5. Vart befann du dig för 3 timmar sen?

Dragandes på en dammsugare genom huset

6. Ta upp den första boken eller tidningen du ser, slå upp sidan 14, rad 5 - vad står det där? 

Vissa områden behandlas kortfattat i boken- till exempel behandlingen av drogberoende.

7. Vart och när hade du sex senast? Sex!? Kan knappt ta mig upp från toastolen själv!

8. Berätta något om dig själv som ingen annan vet. Om jag berättar så är det ju inte bara jag som vet

9. Om du fick välja en plats på jorden, vartsomhelst, vart skulle du vilja bo? Någonstans där det är varmt och soligt

10. Vad känner du för George Bush?
Nä han känner jag inte

11. Utan att titta på klockan, hur mycket är den? 19.30 kanske

12. När skrattade du senast? Det var nog för någon timme sedan då Danne sa nåt roligt

13. Vad har du på dig? Träningsbyxor och linne

14. Vad är det första du tänker på när du läser ordet RÖD?
Färg?

15. Vad vill du att Gud säger till dig när du står framför pärleporten? Det gjorde du bra!

16. Vilka 5 personer vill du ska svara på dessa frågor? Dom 5 som känner för det

Snörvel

Kategori: Min vardag

Har åkt på en regäl förkylning. Som om jag inte hade nog svårt att sova på nätterna, nu kan jag heller inte andas normalt vilket gör det hela ännu svårare. Skit oxå! Hade hoppats på att snart få åka på förlossning men istället åker jag på förkylning. Har min kropp missuppfattat det hela? Hoppas det går över snart.

Nu är glada påsken slut

Kategori: Min vardag

Så var denna påsk slut. Har haft en lugn och trevlig påsk. Idag har jag ju som sagt jobbat. Började klockan 8 och hade i princip fått lov att jobba så länge jag orkade. Jobbade till 16.00. Känns jätte skönt att faktiskt ha gjort någon nytta idag. Var jätte kul att träffa alla på jobbet. Det var nästan ingen som visste att jag skulle jobba idag så när jag vaggade in där imorse så var det många förvånade miner. De tittade lite suspekt på mig och frågade hur lång tid jag hade kvar innan jag skulle föda. Hehe!

Ikväll har min vän Sanna varit här. Vi har ju en liten tradition att titta på färjan tillsammans. Alltid lika roligt!

Har inte så mycket mer att berätta ikväll. Skriver mer någon annan gång.

Jobba imorn då

Kategori: Min vardag

Idag har vi varit ute och påbörjat vårstädningen i trädgården. Skulle vara så skönt om vi kunde vara klar med det innan bebisen kommer. Känner mig lite duktig som står ute och krattar utan gnäll i nionde månaden.

Ikväll har vi bara tagit det väldigt lugnt, käkat godis och glott på tv. Danne har nu åkt iväg för att jobba lite, tror inte att det kommer vara allt för mycket körning ikväll så jag hoppas att han kommer hem i någorlunda tid.

Min chef ringde mig nyss och frågade om jag kunde jobba några timmar imorgon. Känner mig kanske inte så jätte sugen men ob-tillägget lockar och jag svarade ja. Försäkrade mig om att jag inte skulle jobba ensam då det skulle bli lite knivigt om jag skulle måsta åka in på förlossningen. Man vet ju aldrig.

Jaja, ville mest bara skriva lite så ni vet att jag lever och fortfarande är höggravid.

Sisådärja

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit på mammafikat. Lika trevligt som vanligt. Sedan blev det en sväng på stan med en av tjejerna. Det var jätte kul, det visade sig att vi hade mer gemensamt än jag trott. Hehe!

Nu sitter jag här och mular in godis som jag köpte på coop igår. Dom hade jätte billigt godis så jag tänkte att jag skulle passa på att handla lite så här inför påskhelgen. Tyvärr så hade tydligen resten av stan samma tanke som mig så det var pintjock med folk runt godiset. De var typ 4 stycken stackare som jobbade frenetiskt med att försöka fylla på allt godis. Jag blev så stressad av alla människor att jag tog rätt så ordentliga skopor av de sorter jag ville ha. Vet inte om jag var rädd för att bli utan om jag inte lastade i ordentligt eller vad det blev men det slutade med en rätt så stor godispåse...  Skämdes nästan då jag såg vad mycket godis jag faktiskt köpt. Hällde upp lite grann i en skål då jag kom hem. Ville inte rikitgt att Danne skulle se storleken på påsen. Då kanske jag inte skulle få nåt påskägg av han heller om han såg hur mycket godis jag redan hade. Haha!

Imorn så är vi bjuden på middag hos min pappa och på lördag är vi bjuden till Dannes föräldrar. Trevligt trevligt. Ska bli så skönt att slippa laga mat några dagar.

I tisdags var jag på jobbet och städade ur mina lådor. Kändes lite dystert. Saknar faktiskt att jobba även om det är väldans skönt att vara ledig oxå. Blev tillfrågade om jag ev kunde jobba lite i sommar. Sa att jag fick återkomma om det. Det beror ju alldeles på hur det ser ut med amning och så. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag sörjer lite att inte kunna jobba i sommar. Somrarna på mitt jobb är dom bästa!

Var även och hälsade på mitt gamla jobb på Härnöhallen. Där var det full huggning med all påskmat som skulle lagas. Det var kul att träffa alla som jobbade där. Men jag är glad att jag slipper känna stressen som dom gör just nu.

Har nu precis pratat med veterinären. Vi var in med våran äldsta katt Selma till veterinären i måndags då hon inte mår så bra. Det visade sig att han har förhöjda njur och levervärden. Vi måste in till veterinären igen om några månader och ta nya prover för att se om de höjts ännu mera. Huga min lilla Selma...

Selma och Doris

Duktjävel

Kategori: Min vardag

Igår bakade jag bullar och även maränger. Är sällan jag lyckas med maränger men dom blev faktiskt jätte bra! =) Så nu har jag så jag kan bjuda på fika till alla gratulanter som ska komma hit med en massa presenter då vi fått barn. ;)

Gjorde även en storstädning av sängen igår, ja du läste rätt. Har sett på Rent hus på tv och där berättade dom att man svettas jätte mycket på nätterna och att det åker ju rakt ner i madrassen. För att få bort det så ska man strö på bikarbonat som får suga upp vätskan i 20 min sedan ska man dammsuga. För att vara på den säkra sidan så lånade jag Dannes vattendammsugare och dammsög med (utan att koppla vatten till den). Den är så kraftig och lever om så mycket att jag måste ha hörselskydd då jag använder den. Haha, jag såg nog rätt dum ut. Efter det så tvättade jag alla kuddar och täcken och bäddade rent. Det var jätte mysigt att krypa ner i sängen igår kväll kan jag meddela.

Bullar

Så kan det vara

Kategori: Min vardag

Igår så bar det iväg till syrran. Trodde att tag att jag inte skulle åka då jag hon ringde och berättade att hon hade ramlat ut för trappan och frågade vänligt om vi kanske kunde skjuta på besöket. Känslig som jag är brast jag ut i gråt, tänkte väl henne liggandes i en hög på golvet nedanför trappan med benpiporna utstickandes från kroppen. Ringde till Danne och var rätt så hysterisk. Han frågade mig lugnt och sansat om hon åkte till doktorn och jag berättade att hon gick/haltade runt hemma och funderade på vart hon skulle ha sin son medans hon var där. Danne menade på att hon kanske var lite chockad och att även jag agerade irrationellt, Han övertalade mig att ringa efter någon som kunde åka hem till syrran och hjälpa henne, vilket jag också gjorde. Det var nog det bästa jag gjort igår (för det hade ju inte syrran gjort heller). Tänk att det behövde gå så många led innan någon kunde ta tag i situationen på ett vettigt sätt. Hela historien slutar rätt så bra iallafall och jag åkte upp dit och var där hela dagen. Var jätte roligt och mysigt! Tack för en trevlig dag sis!

Idag har jag inte gjort så mycket alls. Går mest bara runt och myser. Ser inte alls fram emot att spendera kvällen och natten ensam då Danne ska jobba men det får väl gå ändå.

Jag och Danne har börjat se över lämpliga lösningar veckan då jag är beräknad att föda. Han är nämligen nattbil på taxi då vilket innebär att han är enda taxin ute i stan. Nu vet man ju inte alls om jag ens kommer att föda den veckan men det blir onekligen lite svårare att ringa in någon som kan ta över att jobba mitt i natten om det skulle behövas. Får väl se hur det löser sig med allt.

Träffade inte mindre än 3 stycken av Doris barn igår. Två av dom var nykastrerade därav den fina kroppsstrumpan.
Catalina med kroppstrumpa
Caprice
Corvette

Min torsdag so far

Kategori: Min vardag

Nyss hemkommen från "mammafikat". Har blivit en riktigt trevlig tradition det där. Sa till tjejerna att jag inte skulle komma dit något mer nu då jag är den som är beräknad sist. Vill inte gärna sitta där själv med tjockmage och alla andra sitter med barn utanför magen. Men jag blev övertalad att fortsätta komma, det behöver ju inte vara så att jag föder sist bara för att jag är beräknad sist. Är faktiskt lite rädd för att hamna utanför gruppen också om jag slutar gå dit. Konstigt det där hur man funkar som.  Hur som helst så kommer det väl sluta med att jag går dit ändå nästa vecka...

Fick en kommentar idag om att jag inte har lagt ut en enda bild på mig själv på bloggen. Observant av dig! =) Är ju lite hemlighetsfull jag. Ni som vet vem jag är vet ju ändå hur mitt tryne ser ut så jag tänkte att ni nog inte behövde se det igen.=)

Hade en plan på att jag skulle städa hemma idag. Sitter och förbannar mig själv att jag ska ha så låg tolerans vad det gäller damm på golvet. Så här var det aldrig då jag var yngre. Då kunde det vara hur stökigt som helst och jag var nöjd ändå. Nu blir jag fan knäpp om jag inte dammsugar varje dag och storstädar en gång i veckan. Hur har jag kunnat blivit så? Kan tyda på ett inre kaos, har hört att ju mer städat man har runt sig desto större kaos har man inom sig. Men vad vet jag... Kommer nog prioritera om då jag är mamma antar jag.

Nä, nu måste jag sätta igång om jag ska få nåt gjort här hemma.

Herrå!

Dagens eko

Kategori: Min vardag

Blir nog en roadtrip till syrran på fredag (så nu vet du det sis). Danne sa att om jag bara kör lugnt så är det ingen fara att ta hans bil. Får väl lita på det då. Annars kommer han att få det jobbigt med mig om jag blir ståendes efter vägen. =P

Gick en promenad i det fina vädret idag. För någon sekund så glömde jag bort att jag är några nummer större nu och gick med fjäderlätta steg på vägen. Tog mig typ till postlådan och höll sedan på ramla ihop. Har lite svårt att acceptera att jag inte är lika rörlig längre. Suck! Hur som helst så luktar det vår ute. Och hur luktar vår? Jo som framtinad hundskit! Jag blir så jävla förbannad på alla hundägare som inte plockar upp skiten efter deras hundar. Ska det vara så svårt att fatta att när man skaffar en hund så medföljer ett ansvar?! Man får hoppa mellan högarna som luktar så man håller på bryta ihop. Ni kan ju tänka er själva vilken syn det är när jag ska förska hoppa fram på vägen. Som om jag inte hade det nog jobbigt att gå?! Näe, skämmes tamejfan!

Ikväll är vi bjuden på fika hos min (fd?) vän. Det ska bli trevligt. Vi skulle egentligen dit i måndags och kolla på färjan med henne men hon blev tvungen att jobba. Färjan är ett roligt program det, Håkan är fan bäst! Hahaha, vilken lirare!

Dagens middagstips... och det är ju så billigt också!

Mmmm...pytonorm!