eko

love it or leave it!

Några rader på en lördag

Kategori: Min vardag

Hm, är lite dålig på att uppdatera på den här sidan. Men det är mest för att det inte händer så mycket spännande i mitt liv.
Kom hem från jobbet för ett tag sen efter en nattlig tjänstgöring. Ska jobba imorn med vilket jag absolut inte har något emot. För mig får den ordinarie personalen gärna vara sjuk och ha semester mer så jag får jobba massor. Hm, det där lät lite elakt men jag menar inget illa.

I torsdags så var jag på besök på bb i Solle. Känns jätte bra att jag har fått varit där och kollat på lokalerna och ställt en massa frågor. Dom verkar jätte trevlig och bra på det där stället och jag är verkligen glad över mitt val att föda där.

Idag händer det inte så mycket alls vad jag vet. Danne ligger och sover efter en lång arbetsnatt. Han ska även jobba inatt så vi kommer inte ses så mycket alls den här helgen. Själv känner jag mig lite små konstig i kroppen. Känner mig lite lätt illamående och fruktar att jag ska bli sjuk. Det går tydligen magsjuka på jobbet så risken är ju rätt stor att jag fått nåt. Men jag intalar mig själv att illamåendet går över snart. Man ska inte känna efter så mycket heller för då blir det bara värre tror jag.

Men herregud har jag tappat stinget? Verkar inte ha nåt kul alls att berätta om idag (sorry sis). Aja, får väl bjuda er på en bild istället som kompensation.

Livsnjutare

Dagens eko

Kategori: Min vardag

Men shit vilken fyndig rubrik jag kom på. Haha, jag är ju bara för rolig alltså!

Idag har det fortsatt att installeras nya element i huset. Har en snäll svärfar som hjälper oss med det. Varje dag sker något nytt i huset känns det som. Vi har inte ens ägt huset i ett år och är redan inne på det femte rummet vi renoverar. Vi är så duktiga. Håller ju även på att renovera trappen.

Vi har även varit på länsförsäkringar idag och fixat med försäkringar. Känns skönt att det är i ordning nu.

Dagen har i allmänhet varit rätt så tung och dyster. Syrran blev tvungen att låta sin sin gamla katt somna in för alltid idag. Han var jätte sjuk. Mina tankar har funnits hos dem hela dagen. Jag lider verkligen med dem. Vilket straff att tvingas ta bort ett husdjur. Gonatt Simson, hoppas du har det bra där du är nu.

Knepigt

Kategori: Min vardag

Men är det bara jag som inte kan trycka på bilden jag la in i förra inlägget? Det måste vara nåt fel som är trasigt. Ibland går det och ibland inte. När jag provat en sådär 10 gånger så brukar den kunna bli stor. Ber om ursäkt om även ni läsare drabbas av detta mysterium.

Uppdatering

Kategori: Min vardag

Dax för ännu ett nytt och spännande inlägg från mig. Jag förstår att ni har längtat.

Idag har jag varit barnvakt åt min systerson Zeke. Han är bara för underbar! Det ändå jobbiga med att vara barnvakt åt honom är när han ska åka hem, det blir så himla tomt och tyst här. Är så synd att han/dom inte bor i Härnösand.
 
Igår så målade vi klart allting i det blivande barnrummet. Det kommer att bli så fint! Väggarna är numera gula. Vi var lite våghalsade och skippade färgprovet den här rundan. Vi köpte 6 liter färg och intalade oss själva att om vi inte skulle vara nöjda kan vi måla igen om nåt år eller så. Och kära läsare, det blev perfekt! Jag är verkligen jätte nöjd! Nu ska vi bara måla garderobsdörrarna och lägga nytt golv. Det får bli en snygg och slitstark plastmatta. Känns onödigt att lägga in klickgolv som är så omtåligt för väta inne i ett barnrum. Längtar så tills det är klart! Har även satt in ett alldeles nytt element där. För er som kommer ihåg historien om trippen till Birsta vet ju precis vilka element jag pratar om. Passade även på att byta elementet inne i vårat sovrummet, vi har ju ett helt gäng element som bara väntar på att få bli uppsatta.

Har även varit på min första föräldragrupp i veckan. Det gick jätte bra och var mycket bättre än jag först hade trott. Var lite nervös innan men det släppte ganska snabbt. Hade blivit tipsad innan om att jag skulle vara uppmärksam på vad alla hette för barnmorskan kunde slumpmässigt välja ut någon och be den repetera allas namn. Hade nog klarat det testet rätt så bra eftersom jag var förberedd men hon valde aldrig mig.

Nä, nu blir det Simpsons. Tjing!

Försök att bortse från den hemska röda mattan som fortfarande ligger där.

Söndagkväll

Kategori: Min vardag

Igår gick jag en sväng på stan med min kompis Sanna. Det var mycket trevligt. Brukar i vanliga fall inte tycka så mycket om att gå på stan. Jag köpte mig en flaska Gaviscon för framtida halsbränna problem. Syrran sa att jag aldrig ska lämna hemmet utan att ta med mig en plunta Gaviscon så det tipset följer jag. I fredags var jag nämligen stationerad på toaletten hulkandes av min halsbränna. Som om det inte räckte med att det kändes som att halsen skulle frätas upp så kräktes jag också. Oj oj, vad ynklig jag var. Låg på toalettgolvet och grät en skvättt och tyckte fruktansvärt synd om mig själv. Och eftersom jag dessutom hade målat hela dagen så var min rygg helt paj så när jag skulle resa mig upp kom jag inte därifrån. Danne fick komma och hjälpa en mindre mysig och go Emma upp från golvet. Stackarn, han har det inte så lätt med mig alla gånger.

Hm, jag har inte så mycket mer att berätta nu faktiskt. Ska krypa ner i soffan och kolla på trollkarlens hemligheter.

Todelo!

Renovering

Kategori: Min vardag

Idag har jag hållit på och målat tråkiga lister hela dagen. Vi har tyvärr inte köpt väggfärgen ännu så jag kan inte måla väggen, vilket hade varit betydligt roligare än dessa tråkiga golvlister samt listerna till trappan som vi också håller på att renovera. Kämpade på som fan för att öpnna färgburken men utan framgång. Fick ringa hem Danne som kom för att hjälpa mig ur den knepiga situationen. När jag väl hade målat listerna ett varv så kom jag på att jag ju inte kunde stänga burken med risk för att inte få upp den igen. Så jag väntade snällt tills de första varvet hade torkat så målade jag genast det andra varvet innan färgen i burken torkade ihop (dom krävde att man målade några varv för att det skulle bli bra kan jag meddela). Och så har jag hållit på till och från hela dagen.

Till sist blev alla listerna klara och jag har nu så ont i ryggen att jag knappt kan röra mig. Skulle behöva en rullstol känns det som. Undrar om man kan beställa en sån på hemkörning? Kan man beställa hem en kebabrulle så måste man ju kunna beställa hem en rullstol. Ska nog prova ringa efter en sådan lite senare ikväll.

Efterlysning på renoveringskort har det kommit också. Självklart gör jag vad som helst för mina kära bloggläsare så här kommer de efterlängtade korten. Lägg märke till den aprikosfärgade strängen som fortfarande pryder väggen. Lägg även märke till den enormt snygga tapeten som blomstrar. Fundera ett tag på att låta den vara kvar....NOT!
Snyggt va? Nej det är inte klart än för er som tror det.

En del av alla lister som jag målat under dagen

Frysta mattor

Kategori: Min vardag

Idag vart det stora städar dagen. Julen är nu utstädad och huset är rent. Jag älskar verkligen doften av nystädat. Fick även för mig att jag skulle tvätta alla mattor i hela huset så tvättmaskinen har gått på högvarv hela dagen. En av mattorna fick inte plats i tvättmaskinen så den brottade jag ner i badkaret och har tvättat den för hand. Av någon dum anledning så hängde jag sedan ut alla mattorna på ...tork (?). Det gick inte så bra. De är nu stenhårda och har frysit fast i broräcket. Bra gjort Emma! Får väl dra ut hårtorken eller nåt för att få loss dem. Haha, fan vilken synd! Grannarna lär ju tro att man mist förståndet helt!

När jag tänker efter så är det altid ett äventyr med saker jag tar mig för. Funderar på att starta eget. Folk får för en billig peng komma hit om dagarna och uppleva äventyren med mig. Tror att företaget ska heta "En dag med dåren" eller "På tröskeln till vansinne". Fler förslag på namn mottages gärna! Bästa förslag kanske vinner en dag GRATIS med mig, fast bara kanske. Måste ju tänka på affärerna. Domarens beslut går ej att överklaga.

Renoveringen står stilla. Det var tydligen slut på något som gjorde att de inte kunde blanda ihop färgen som vi ville ha. Börjar bli lite smått less nu.

Igår när Danne skulle pussa mig på magen så fick han en spark rakt på näsan. Haha, han såg så förvånad ut. För er nyblivna bloggläsare så kan jag meddela att det inte var jag som utdelade sparken utan barnet jag har i magen. Vill ju inte att det ska bli några missförstånd.


Näe, nu ska göra något annat. Tjing!

Målarfärg

Kategori: Min vardag

Idag bar det iväg till affären för att inhandla den efterlängtade målarfärgen som ska pryda väggarna inne i barnrummet. Min kära sambo är ju så förutseende och sa att vi nog skulle ta en provburk och testa vad vi tyckte innan vi skulle slå till på flera liter färg. Jag är ju lite otålig så jag hade helst velat köpt alla färg på en gång. Men men, jag gav med mig för den äldre och visare (?) karln i huset och gick med på att köpa en liten pluttburk för att prova.

Väl hemma så sliter jag upp burken för att fort börja testmåla, jag visste ju redan att jag ville ha den här färgen för det hade jag ju kollat på färgkartorna på affären. Och om jag snabbt målade så skulle vi hinna åka tillbaka för att köpa mera färg innan dom stängde. Men döm av min förvåning då jag tittar ner i färgburken. Danne utbrister "Ja, du kan ju måla med den där färgen du." Han börjar sedan att asgarva! Färgen skulle ju vara ljusgul men den färgen vi fått med oss hem var typ aprikosfärgad. Skitful rakt ut sagt! Jag blev lite putt och började testmåla ändå. Kanske det var den här färgen jag valt ändå, eller? Efter ett tag så inser jag att något verkligen måste vara fel. Börjar nästan gråta i mitt känsliga tillstånd.

Danne och jag åker tillbaka för att kolla upp om det verkligen var den här färgen vi ville ha. Det var det förstås INTE! Vi fick med oss en ny färg hem plus den aprikosfärgade skiten. Väl hemma (igen) så målar jag ett tag och inser att det här inte alls var någon gulfärg som jag ville ha. Så efter allt det här åkandet fram och tillbaka så har vi inte kommit någon vart.  Mer än att vi nu måste hitta en annan gulfärg och köpa en ny testburk för att prova ännu en gång. *suck* Och just imorgon så är allt stängt, tack för det!

Någon som skulle vilja köpa en burk aprikosfärg? Den är jävligt billig just idag! Bilder kan skickas till seriösa.

God fortsättning!

Kategori: Min vardag

Kul att se att jag faktiskt har läsare på den här finfina bloggen. Blev rätt förvånad faktiskt då jag såg vad många som varit in. Ryktet måste ha spridits snabbt om denna roliga blogg. =)

Måste ju börja med att berätta om nyår. Jag var så otroligt trött att jag somnade i soffan efter 12-slaget. Mina vänner som ännu var ganska lugna och halvnyktra fortsatte förtära sina alkoholhaltiga drycker och spela musik. Något som jag inte ens stördes av i min sömn, trots att jag låg i samma rum. När jag väl vaknade så möts jag av synen där en av festdeltagarana klätt sig i en filt som nog skulle föreställa en mantel. Dragit på sig en trasig partyhatt och sprang fram och tillbaka på golvet. Hm, undrar hur långe jag hade sovit? Eller kanske jag fortfarande sov och det hela bara var en otäck dröm. Vad vet jag?

Idag har vi börjar renovera det som ska bli barnrum. Det känns jätte kul! Även jag har varit uppe på stegen och svängt några varv med penseln trots Daniels ogillande. Vill ju att det ska bli klart någon gång. Har ju tjatat om den här renoveringen ett bra tag nu. Men det blir nog bra till sist. Imorgon ska vi åka och köpa färg till väggarna, om det är något som har öppet. Det är tydlig någon slags helgdag imorgon som jag inte har godkänt. Nu får det (enligt mig) gärna bli som vanligt igen. Det är ju aldrig någonting öppet.

Näe, nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och titta lite på tv.

Skriv gärna en kommentar. Blir ju så nyfiken vilka alla ni som läser är. =)