eko

love it or leave it!

Ryggen, en utsatt kroppsdel

Kategori: Min vardag

Nu ska jag skriva en helt inlägg med gnäll och klagan. Enjoy!

Har en rätt jobbig arbetshelg i ryggen. Har inte riktigt lyckats släppa allt men jag försöker blicka framåt. En till sak jag har i ryggen är smärta. I lördags då jag var ute på promenad med de boende så klev jag på en plastpåse och ramlade omkull. Jag slog i svanskotan och blev liggandes på trottoaren vridandes och skrikandes av smärta. Tog mig till sist upp och kunde halta vidare. Har fullföljt min arbetshelg ändå men med minskad rörlighet. 

Nemo är sjuk. Visserligen något bättre men inte på topp. Han blev sjuk i torsdagskväll. Fick vara hemma från dagis även idag då han har sån hemsk hosta. Var ändå helt inställd på att han skulle kunna gå på dagis imorgon men nu är jag inte längre lika säker. Vi var hem till en kollega efter middagen. Skulle köpa en barnsäng och en rutschkana av henne. Besöket gick tyvärr inte helt smärtfritt. Det började bra men slutade med att jag fick ta med mig en vansinnig unge hem. Hon har tre barn så ni kan ju bara tänka er vad mycket leksaker som fanns där. Nemo var i extas! Han malde fram bland alla leksaker som ett hungrigt vilddjur. Var jätte roligt att se honom leka med alla saker och han var inte det minsta blyg. Men plötsligt slog hans humör helt om. Han fick ett par nej av mig då han rörde saker som han inte fick och katastrofen var ett faktum. Han skrek och grinade utan hejd. Både han och jag var helt skyblöt i svett då vi till sist tog oss ut från deras hus och jag baxade ner den arga och förtvivlade ungen i vagnen. Gick så fort jag bara kunde hem med Nemo i vagnen, men ryggvärken gjorde sig påmind. Kändes som jag höll på gå av, mitt itu lixom. Nemos dåliga humör fortsatte hemma, fattar inte vad som flög i honom. Jag försökte verkligen med allt. Var helt säker på att han hade feber men då jag tog tempen så visade det sig att han inte hade det. Antar att det är för att han inte är helt frisk, eller så var han super trött, eller nåt annat. Jag har ingen aning! Sover gör han nu i alla fall. Känns jätte trist att det blev så där. Nemo som alltid är så glad annars. Han brukar ju inte alls vara så där. Men jag tror ändå att min kollega var förstående. Har man tre barn så har man nog varit med om en hel del jobbiga situationer.

Sjuk håller jag på bli med. Missade Solsidan på tv igår. Går tungt att plugga. Det är inte mycket dåligt som händer just nu. Crap!

Jag är inte bitter

Kategori: Min vardag

Det blev en vaken natt på jobbet. Har sovit och vaknat omvartannat hela natten. Mest har jag bara varit vaken. Då väckaren ringde klockan 6 imorse så var jag gråtfärdig. Slet mig iallfall ur sängen och var någorlunda anständig då första personalen ramlade in genom dörren. Då jag slutade gick jag raka vägen hem och sov. Blev inget pluggande alls för mig under dagen.

Sedan hämtade jag Nemo på dagis. Han hoppade runt i sin grävmaskinspyjamas och tyckte att livet lekte. Jag stod med rödsprängda ögon och håret spretandes åt alla håll. Luktade jag inte lite svett också? Försökte klä på ungen ytterkläderna. Fick till sist på honom skorna... på fel fot! Eller var det fel sko jag vet inte så noga. Kollade mig runt och kunde konstatera att ingen av personalen gick runt i födelsedagskostymen. Det var väll för väl. Fick med mig barnet ut från dagis och höll på ramla in i en snödriva då jag försökte ta mig förbi en parkerad bil som stod precis utanför ingången till dagis på tomgång dessutom. Gav dem en mindre trevlig blick och gick vidare utan att säga ett ord. Höll på krocka med en bil då jag närmade mig en korsning och inte fick stopp på bilen.  Muttrade en rad fula ord över dubbfria vinterdäck och gled ner lite diskret i sätet för att slippa visa mitt skräcklagna ansiktsuttryck. Tog oss hem med livet i behåll men med något sämre humör.  

Mitt nyttiga leverne tappade jag nånstans efter vägen hem från jobbet. Har tröstat mig själv med diverse kakor och godis ikväll. Har gjort några tappra försök att plugga men inte heller det har gått så bra. Nu ska jag krypa ner i sängen och vara väldigt tacksam över att mitt barn sover på nätterna.

Är det idag det är alla hjärtans dag? Det har jag inte märkt av... Tror att jag ska döpa om den här dagen till alla jävligheters dag. Jag är inte bitter, inte det minsta.

God natt! 

Kvällsbabbel

Kategori: Min vardag

Sitter på jobbet i skrivande stund. Är bara jag vaken så jag kände att jag kunde synda med ett litet inlägg på betald arbetstid. Helgen har svischat förbi lika fort som vanligt. Jag har jobbat, som vanligt. Är ofta så att mina helger består av jobb men det gör inget, det är ju då man tjänar dom stora pengarna. Hehe! Skulle egentligen ha jobbat igår med men då var vi bjudna på kalas så jag blev tvungen att tacka nej.

Nemo sover hos farmor och farfar inatt. Jag går av 9 imorgonbitti och Danne börjar 6.30 så vi går lixom om varandra. Nemo ska lämnas på dagis klockan 9 imorgon och jag ska raka vägen hem och plugga engelska, eller kanske sova beror på hur natten blir här på jobbet. Det är tvärtomdag på dagis, det betyder att allt ska göras tvärtom. Till exempel så ska barnen (om dom vill, eller i vårat fall om föräldrarna vill) komma i pyjamas. Även personalen skulle komma i det dom brukar sova i (hoppas ingen av dom sover naken). Sen skulle även lunchen intas sittandes på golvet tror jag. Blir nog roligt för barnen, lite förvirrande för min lilla pedant bara som blir helt utom sig om inte allt görs som vanligt. Undrar jag hur det kommer gå. Aja, jag är iallafall väldigt besviken över att inte jag kan vara med och lämna honom på dagis imorgon. Hade varit så roligt att se hur alla var klädda och så.

Igår var det ju melodifestivalen och jag har fått höra av flera personer nu att jag är väldigt lik Sanna Nielsen. Det gör ju absolut ingenting, hon ser ju väldigt bra ut och dessutom gick hon ju vidare. Hejja oss! =)

Nä, nu ska jag krypa ner i sängen. Min sovande jour börjar nu klockan 24.00 och sträcker sig  fram till 6.00. Sova är det nog inte tal om men jag ska i alla fall ligga där och försöka få lite sömn. Sover väldigt dåligt på jobbet.

God natt!

29 år idag

Kategori: Min vardag

Japp, idag fyller jag år då. Min sista födelsedag som börjar på 2. Nästa gång blir det 30... Huvva! Åldersnoja? You bet! Har i alla fall haft en toppen dag! Tack alla ni som uppvaktat mig på det ena eller andra sättet! Ni är så söta allihopa!

Jobbade natten mot idag. Kändes lite lustigt att vakna upp på jobbet imorse. Idag för exakt tre år sedan så jobbade jag min allra första dag på Bogården. Hade ju varit där rätt länge som praktikant men då jag fick jobba med lön så kändes det mer riktigt på nåt vis. Kommer ihåg att jag var så himla glad och stolt över mig själv att jag hade gjort så bra intryck att jag skulle få jobba där. Tyckte att det var en toppenpresent att få ett jobb på födelsedagen. Nåja, jag var ju bara vikarie men ändå. Men vänta nu... det är jag ju fortfarande, tre år senare. Här klättrar vi fort i karriärsstegen... NOT! Festina lente!

Nu blir det en dusch sen hoppar jag nog i snarklådan. Jag är ohyggligt trött.

Medicinsk Yoga

Kategori: Min vardag

Ja, som rubriken lyder så är det vad jag har provat på idag. Man skulle ligga och andas på en massa olika sätt och gör rörelser som fick mig att inse att jag är lika vig som ett kylskåp. Inget jag kommer att utsätta mig för igen med andra ord. Haha! Körde en hårt tråningspass på crossen istället och insåg att det är mycket mer min grej än att ligga på en matta och andas. Märker att jag har börjat fått lite resultat med min träning och min nyttigare kost, men det går segt. Unnar mig en ätardag i veckan och efter den dagen (som mest ser ut som en svullardag) så är det som att börja på ruta ett igen. Svårt det där med lagom och att äta med måtta. En vanlig dag för mig brukar se ut ungefär så här: Frukost: knäckebröd med kesella, örtsalt och groddar och en kopp grönt the. Brukar försöka klämma in en pass på crossen på förmiddagen så efter det blir det en proteindrink. Till lunch så blir det ofta rawfood. Har lite svårt att variera mig på den fronten bara så det blir samma rätter mest hela tiden. Till mellis blir det kanske kesella, frukt/russin, en näve nötter och en kopp the eller kaffe, men det varierar väldigt. Middag brukar bli det som jag lagat till övriga familjen alltså vanlig husmanskost. Kvällsfika brukar bli grönt the, en proteindrink och frukt. Så här ser det förstås inte ut varje dag, utan det här är exempel på hur en bra dag kan se ut. Igår åt jag till exempel en bulle till kvällsfika. Haha! Får se hur länge jag kommer att leva så här nyttigt. Känner jag mig själv rätt så är det inte så länge. Sen beror det alldeles på vad jag gör om dagarna. Då jag jobbar faller det här på en gång. Där blir det massa fikabröd, mackor och grejer hela dagarna. Så fort jag kliver in på jobbet försvinner mitt nyttiga jag av någon anledning. Nog om detta.

Har fortfarande inte fått alla engelskaböcker så det går väldigt segt med pluggandet. Det enda jag har är en bok som heter Animal Farm och den är skit dålig. Tacka vet jag Twilightböckerna!

I söndags så skulle jag och min familj åka och mata änderna som vi brukar göra lite då och då. Nemo fattade på en gång vad som var på gång och stegade fram med ivriga steg. Då vi närmade oss vattnet så såg vi en död andhane ligga på isen. Vi förvånades även över vad tyst det var där som det annars brukar kacklas på rätt friskt av hungriga änder som väntar på bröd. Då vi kom fram så fanns där inte en enda fågel, mer än ytterligare två döda. Nemo blev jätte ledsen då han förstod att vi inte kunde mata några fåglar och grät förtvivlat. Någon som vet vad som har hänt med fåglarna? I vanliga fall brukar det ju vara uppåt 40-50 änder. Sorgligt var det i alla fall och jag hoppas verkligen att någon tar bort dom döda änderna annars kommer väl dom andra aldrig tillbaka.

Hej då!