eko

love it or leave it!

Nemo 1 ½ år!

Kategori: Min vardag

Har firat Nemo lite idag eftersom han blir hela 1 ½ år idag! Han har fått två paket med böcker. Han är inne i nån period då han fullkomligt älskar böcker. Plöjer igenom flera om dagen. Hehe!

Var precis med om något annorlunda och lite märkligt. Det plingade på dörren och där ute står tre killar utklädda till påskkärringar. Jag tyckte att dom såg något gamla ut för att vara ute och tigga godis och dom berättade att dom var 14 år... Jag frågade även om deras utklädnad som ju inte var särskilt tidsenlig. Efter viss skepticism så gav jag dom ändå lite godis. Jag hade uppsikt på dem ute i hallen och gav dom mest bara godis för sitt engagemang och desperata försök till lite godis. Danne var ute i garaget så jag kände mig rätt trygg med att släppa in dom. Hade jag varit själv hade jag aldrig gjort det. Vem vet vilka dårar som rör sig där ute.

Imorgon blir det jobb. Går av på söndag förmiddag. Visst är det i helgen man ställer om klockan va? Undrar om man får en timme extra betalt då eller hur det blir? Någon som vet? Jag har sovande jour just som tiden ställs om så jag jobbar ju faktiskt då.

Ska bjuda på lite bilder någon dag har jag tänkt men det blir framöver.

Nu ska jag glo på film. Trevlig helg!

Nu får gärna den här dagen ta slut.

Kategori: Min vardag

Idag har varit en jobbig dag på många olika sätt. Imorse så hände det en sak som jag har gått och stört mig på och blivit ledsen över hela dagen. Hände även lite incidenter på eftermiddagen. Jag väljer att hålla dessa saker för mig själv. Har bara berättat det för en person som genast lyckades få mig på mycket bättre humör samt gav bra råd och tips. Tack för det!

Ny tag imorgon!

Hej å hå!

Kategori: Min vardag

Förra veckan så var vi till BVC med Nemo, han skulle mätas, vägas och vaccineras men vaccinet var tydligen slut, i hela landet om jag inte hörde fel. Så vi har fått en ny tid i november till vaccineringen. Hur som helst så fortsätter gossen att växa, han är nu 84 cm lång, väger 12,3 och har ett hattmått på 47,3. Allt såg bra ut och han utvecklas som han ska.

I övrigt så jobbas det en hel del för mig. Känns super kul! Tyvärr så har Nemo blivit tvungen att sova borta rätt mycket för det blir ju lite svårt annars då jag jobbar natt och Danne börjar typ 5 på morgonen. Men han verkar trivas att få sova hos farmor och farfar så jag försöker intala mig själv att han skippa det dåliga samvetet. Dagis funkar rätt så bra nu. Han gråter inte längre då vi lämnar honom och enligt personalen så verkar han trivas toppenbra!

Har fått lite ledvärk sedan igår. Men det är första gången på ett par veckor nu så jag ska egentligen inte klaga. Kortisonet tycks göra sitt jobb. Vissa dagar så kan jag faktiskt till och med glömma bort att jag är sjuk. Framsteg!

I lördags så var vi till Birsta en sväng. Handlade lite ytterkläder till Nemo. Klädutgifterna har ökat ordentligt sedan han började på dagis. Vill ju inte att han ska frysa och bli blöt. Fick en liten pik att jag klär på honom lite väl mycket ibland, vilket jag förmodligen gör också. Jag tycker verkligen att det är jätte svårt att veta hur mycket man ska ta på honom. Är det bara jag som har det här problemet eller?! Måste köpa ett par nya vantar till honom också. Köpte ett par i lördags men dom är verkligen helt värdelösa. För det första så verkar dom vara för stor (nej, jag märkte inte det på affären) och för det andra så är det helt hopplöst att få in hans tummar i tummarna på handsken. Och om man inte pillar fram tummarna så kan han ju inte greppa saker och hur roligt är det att vara ute då? Jag blir galen! Det kan ju allvarligt inte bara jag som har dom här problemen med ytterkläder. Inte för att det är så stora problem men det stör mig att varje morgon ska bli en kamp, Emma Vs. vantar. Förloraren blir Nemo eftersom han blir ledsen då jag tar för lång tid på att klä på honom och det blir ändå inte bra. Jaja, inte så mycket att klaga över egentligen. Om jag inte har mer problem än så här så måste ju livet flyta på ganska bra för fröken Emma för tillfället. Och ja, just nu mår jag nog ganska bra. Carpe Diem! 

Nu ska jag åka och jobba!

Piggare

Kategori: Min vardag

Nemo börjar sakta att återgå till sitt vanliga jag. Han har inte kräkts något i dag och heller ingen feber. Men denna hosta! Han hostar så otroligt mycket. Det är verkligen synd om honom. Inte äter han speciellt bra heller. Välling, som han i vanliga fall älskar dricker han inte ens. Tur att han har lite att ta av så han inte försvinner.

Har inte lyckats släppt min förlorade arbetsinkomst igår. Då man befinner sig en sådan situation som jag gör, där varje ynka arbetspass har betydelse för hur ekonomin kommer att se ut så blir man till sist besatt av att jobba så mycket som möjligt då möjlighet finns. Iallafall så funkar jag så. Ja, det är klart att de flesta människorna måste jobba för att få pengar men de som har ett fast jobb har ju ändå en helt annan trygghet än vi som är springvikarie. För mig kan det vara en vecka med intensivt jobbande för att nästa vecka vara inget jobb alls. De intensiva arbetsveckorna kan därför vara helt galet många timmar. Törs ju inte tacka nej till nåt, för vem vet hur nästa vecka blir, kanske inte blir nåt jobb alls då.  Inte för att det händer alltför ofta att det går en hel vecka utan jobb. Nä, tänk så mycket lättare det vore om jag hade ett fast jobb. Varför kan jag inte få det? Lojal, flexibel tjej i sina bästa år söker jobb! Lite smärtande kroppsdelar här och där men anställer ni mig så får ni en härlig och glad tjej som ni kan lita på! Äh, whats the point? Jag är arbetslös och värdelös så är det bara. Och där tog min positiva anda slut. Tar nya tag i morgon. Då ska jag jobba. Blir jobb hela långa helgen. Perfekt!

Jag har just bekantat mig med vab

Kategori: Min vardag

Nemo är fortfarande sjuk. Igår trodde jag ändå att han var på väg att bli bättre då febern gått ner. Men igårkväll så blev han jätte kinkig. Han grät nonstop och vred sig som om han hade ont i magen. Orkar inte dra alla detaljerna men vi åkte till sist in med honom till sjukhuset. Först här i stan sedan vidare till sundsvall. Väl i s-vall så började han piggna på sig. Läkaren undersökte honom men tyckte att vi kunde åka hem igen och hålla koll på honom, skulle han bli sämre igen så skulle vi komma tillbaka. Imorse så var han jätte hängig. Magvärken tycktes ha försvunnit men det märktes att han inte alls mådde bra. Han sov tre timmar mitt på dagen och då han vaknade så tycktes han ha blivit ännu sämre igen. Måendet under kvällen har gått upp och ner, precis som innehållet i hans magsäck... Börjar tro att det är magsjuka han har. Hoppas att han är bättre imorgon.

Skulle egentligen ha jobbat idag. Men då även Danne är sjuk så bestämde vi att det nog var bäst om jag vabbade. Känns surt eftersom jag vill jobba allt jag bara kan men jag försöker intala mig själv att det här var det bästa. Danne ligger ju i feber och Nemo har begärt rätt så mycket uppassning. Men jag kan inte låta bli att tänka att jag verkligen behöver alla pengar jag bara kan jobba in. Gaaah, varför ska jag vara sån pengatorsk för!

Ska snart gå och lägga mig tror jag. Sov inte många timmar natten mot idag. Hoppas den här natten blir lugnare

Höstfix

Kategori: Min vardag

Idag har jag varit lite flitig och "höstat" ute i trädgården. Är inte riktigt klar men hoppas att jag kanske kan göra klart imorgon på förmiddagen.

Nemo är sjuk. Han har feber och är inte alls på topp. Blir nog inget dagis för honom imorgon. När han skulle sova middag idag så grät han och var jätte ledsen Jag satte mig med honom i mitt knä och då somnade han på en gång. Det var så himla mysigt så jag satt kvar en bra stund med honom i famnen och bara tittade på honom och lyssnade då han andades. Så sällan han somnar i min famn nu så jag tar vara på stunden då det väl inträffar.

Har även beställt lite saker till Nemo på Lundmyr.com. Det är mitt absoluta favoritmärke och att jag dessutom hade 50% rabatt på valfri vara gjorde ju inte saken sämre. Tyvärr så var fleeceoverallen slut. Såg att den fanns igår men jag valde att beställa idag istället och då hann den ta slut. Surt! Hade ju varit så bra med en sån då han ska sova ute i vagnen hemma. På dagis så har han fleecejacka och byxor på sig då han sover.

Nu vaknade min sjukling. Måste gå! 

Föräldramöte

Kategori: Min vardag

Ikväll har jag varit på mitt livs första föräldramöte. Vuxenpoäng till mig! Det var jätte roligt. Personalen började med att spela upp en pjäs för oss, prinsessan på ärten. Det kommer att vara höstterminens tema. Sedan blev det indelning i grupper och lite småprat om man hade några önskemål till dagiset. Var kul att träffa alla föräldrar, kände mig väl kanske liiite utanför då alla andra föräldrar tycktes känna varandra så bra. Men jag brukar ju aldrig ha några problem att ta för mig så det kändes bättre efter ett tag. Jag och Danne fick se filmsnutten på Nemo då han sitter helt snällt på sin prick på golvet under samlingen. Min duktiga kille! Personalen berättade även en massa roliga saker som Nemo gjort och att han var så duktig. Dom kallar han för sheriffen för han är som en liten sheriff som kommer in och tar för sig. Fick även ta hem hans pipmugg för han dricker ur glas nu. Han är sååå duktig och jag är jätte stolt!

Nemo var hemma med farfar under tiden, från det ögonblicket ha klev in genom dörren var jag och Danne som bortglömda. Då jag skulle krama Nemo hej då, så klättrade han upp i farfars famn och höll ett hårt tag runt hans hals. Haha, sötunge! Imorgon är det fotografering på dagiset. Spännande!

Nu ska jag glo på tv en stund innan det är dags för snarklådan. Får jobba jätte mycket nu så det känns ju bra. Har bra flyt just nu. Är bara lederna som gärna fick vara bättre men man kan ju inte få allt.

Omotiverad

Kategori: Min vardag

Hade tänkt att blogga men så insåg jag att jag inte har någon lust just nu. Ska göra mig klar för dagens arbetspass istället, blir ännu ett nattpass.

Hittade en sak på nätet

Kategori: Min vardag

Hittade den här texten, var lite rolig faktiskt...


Med de nya Drive In Bankomaterna kommer du som kund att kunna ta ut pengar utan att lämna bilen. Instruktioner för de nya bankomaterna följer nedan. Vänligen läs de instruktioner som passar till ditt kön, och memorera dem.

INSTRUKTIONER FÖR MÄN:
1. Kör fram till Bankomaten.
2. Rulla ner fönstret.
3. Sätt in kortet och knappa in din PIN-kod.
4. Knappa in det önskade beloppet.
5. Tag kortet, pengarna och kvittot.
6. Rulla upp fönstret.
7. Kör.

INSTRUKTIONER FÖR KVINNOR:
1. Kör fram till Bankomaten.
2. Backa så att sidorutan kommer närmare Bankomaten
3. Starta motorn igen!
4. Rulla ner fönstret.
5. Leta fram din handväska och töm ut innehållet på passagerarsätet för att hitta kortet.
6. Leta efter ditt smink och kontrollera makeup'en i spegeln.
7. Försök att stoppa in kortet i Bankomaten.
8. Öppna bildörren för att komma lite närmare.
9. Sätt in kortet.
10. Vänd kortet riktigt.
11. Leta rätt på kalendern i din handväska och läs PIN-koden, som du har skrivit på omslaget.
12. Knappa in PIN-koden.
13. Tryck på "FEL" och skriv den korrekta PIN-koden.
14. Skriv in önskat belopp.
15. Kolla makeup'en i spegeln igen.
16. Ta pengarna och kvittot.
17. Töm handväskan igen för att hitta din plånbok, stoppa ner pengarna i den.
18. Stoppa kvittot längst bak i checkhäftet.
19. Kolla makeup'en igen.
20. Kör två meter framåt.
21. Backa tillbaka till Bankomaten.
22. Tag kortet.
23. Töm väskan, hitta kortfodralet och stoppa ner kortet i det.
24. Kontrollera din makeup.
25. Starta motorn igen! Och kör bort från Bankomaten.
26. Kör några kilometer.
27. Släpp nu upp handbromsen