and it goes on and on and on and on
Kategori: Min vardag
Igår så skulle jag tillaga fläskkarré i ugn. Vi har en varmluftsugn med inbyggd termometer. Man ställer bara in vilket gradantal maten ska uppnå så sköter den sig själv sedan. Men igår så hittade inte jag själva termometern, jag letade högt och lågt men den var spårlöst borta. För att vara utbildad kock så kan jag erkänna att jag är väldigt dålig på att laga stekar och dylikt utan dessa faciliteter. Kanske är dags att lära sig det men det var inget jag tänkte göra igår. Jag letade fram en annan termometer som jag hade, en sådan man sticker ner i kastrullen då man ska koka knäck och sånt. Upp till 300 grader skulle den gå. Perf! Tryckte ner den i steken och in med hela skapelsen i ugnen. Efter ett tag så börjar en märklig doft att sprida sig i köket. Går dit och tittar i ugnen och får se att termometern lixom hänger och slokar. Resten kan ni ju räkna ut själva. Ibland undrar jag hur jag har kunnat jobba som kock i 8 år. Jag är ju rent ut sagt livsfarlig i köket vid vissa tillfällen.
Dagens lärdom blir alltså att bara för att det står 300 grader så betyder inte det att hela grejen tål det, plast klarar sällan så höga temperaturer. Den där hade jag ju bara använt någon enstaka gång. Köpte den på Claes Ohlson för bara 3 månader sen. Vad ska jag nu ha då jag kokar knäck en gång om året? Om det är någon som funderar på en födelsedagspresent till mig så är en ny termometer välkommet. Men den måste gå upp till 300 grader, fast inte plasten då... Hehe!

Bloggadress: http://ghosty.blogg.se/