eko

love it or leave it!

Endorfintorsk

Kategori: Träning

Har nyss kommit hem från en tur i spåret. Gick bra idag med att springa. Fast flåsar å flämtar gör jag ju såklart. Å den härligt röda färgen i ansiktet. Asså varför blir det så? Är det för att jag har så sjukt dålig kondis? Nån som vet?

Dagens träning (om man ens kan kalla det träning) varade inte så länge men var ack så jobbig ändå. Skönt när det är över, behöver alla endorfiner jag kan få. Det är ruskigt tungt nu....

Kommentarer

  • Sis säger:

    Heja gulla! Duktig! Röd som en tomat blir jag med och det är en fysiologisk mekanism som inte har nåt att göra med konditionen. När kroppens kärntemperatur blir för hög (som den gärna blir när man tränar) så sätter en massa avkylningsmekanismer in. Det första är att svettas så att huden och de ytliga blodkärlen kyls ned när svetten avdunstar. En annan mekanism är att vidga alla perifera (långt från hjärtat) blodkärl så att de fylls med blod som lättare kyls av än det blod man bär i de djupa kärlen. Alla små blodkärl i ansikte och på händer och fötter dilateras för att få chans att kylas av den omgivande luften. Därav den sexigt karmosinröda färgen 😉. Förresten, har du ingen springapp så du kan publicera resultaten på fejjan? Då kunde vi peppa varann!

    Svar: Jaha, det är därför jag blir så röd alltså. =) Tack för infon!
    Använder mig av RunKeeper då jag springer. Vill inte publicera resultaten på fejjan då jag inte springer så långt. Hehe!
    Emma

    2013-05-27 | 20:51:05
    Bloggadress: http://messersmith.blogg.se

Kommentera inlägget här: